<
   

Tränat Cayenne

Idag var det tänkt att jag skulle träna bägge hästarna eftersom jag är ledig och allt. Men det blev att jag bara red Cayenne. Min lilla gosse såg trött ut så han får bara ta det lugnt idag ;) 

Träningen med Cayenne gick verkligen superbra! Red i skritt och trav och gjorde massa övergångar och volter. Det blev mycket svängar i serpentiner och vi tränar på att behålla formen trots att vi byter varv, och hon var jätte duktig!!! :D hon är ju fortfarande lite obalanserad men hon är så känslig och det gör det så mycket lättare att ställa om och runda henne :) tränade lite också på att sitta ner i traven, hon tycker fortfarande det är lite ovant men hon lyssnade på mig hela tiden och när jag satt av var jag riktigt nöjd! 

Dessutom så börjar hon också bli väldigt mycket finare i kroppen. Ballongmagen börjar försvinna och hennes innan väldigt taniga rumpa börjat nu ta form och bli en rund fin arabstjärt ;) finafina häst!







Dagens foto av PA

 

Uteritt!

Idag begav jag och Agnes oss ut på en liten uteritt. Jag var rätt trött efter jobbet så det var härligt att komma ut i skogen en sväng. Agnes red på Cayenne och jag red barbacka på Goss :)

Det var jätte mysigt iallafall och hästarna verkade njuta! Nu ikväll ska jag bara ta det väldigt lugnt och kolla på någon bra film :) 



Dagens foto av PA

 

Ifrån igår!

Jag glömde helt av att blogga igår ;)

Men gårdagen bestod av jobb till 17 och sen direkt till stallet. Gossen gick ett pass på banan, samtidigt som mamma red Cayenne. Det var längesen hon gjorde det och det var så härligt att se henne rida sin häst. Och vilken utveckling Cayenne har genomgått sen mamma red henne sist. Man såg på mamma hur glad hon var över att Cayenne gick att styra och lyssnade på kommandon! :D söta mamma och söta Cayenne :)

Tränade lite byten med Goss och fick till ett iaf. Något jag verkligen ska träna mer på och nöta det. Vet inte ens knappt om han riktigt fattar vad han ska göra, trots att jag berömmer honom till tusen när han gör rätt ;) men vi tränar vidare och hoppas att det skall sitta snart!

Idag tänkte jag åka och rida efter jag slutat jobba. Hade vart skönt med en liten uteritt men vi får se vad det blir :) ha en bra dag alla!

 

 

Dagens foton av PA

 
 

Dagens foton av PA

 
 
 
 
 
 
 
 

Hästledig!

Igår red jag inte, och idag kommer jag inte att rida. Jag jobbar 12-19.30 och om jag ska vara helt ärlig så känner jag mig lite trött i kroppen. Man har vart så igång dem senaste veckorna och det tar en del på kroppen. Och de här jobbpassen som jag gör nu dessa dagarna känns såååå långa. Men som tur är så har jag mamma som pussar på Gossen åt mig och tar hand om honom nu när jag tagit ledigt i två dagar ;) men imorgon slutar jag fem och då tänkte jag åka och rida iallafall, men dessa två dagar känns ändå välförtjänta... Synd bara att jag inte är ledig från jobbet också ;) haha!

Missa inte "dagens foto av PA" lite senare idag :) ha en bra dag alla!

Dagens foto av PA

 
 

Onsdag!

Idag var Amanda med i stallet :) hon red Cayenne och jag på Goss! Nu börjar man verkligen känna att hösten är här för usch vad kallt det var! Nästa gång blir det bannimej tjock jacka ;)

Bägge hästarna gick bra! Red i ungefär i 45 minuter och bägge hästarna gick ett vanligt pass :)

Här är "dagens foto av PA"!

 

 

Superbilder!

Minns ni att min vän Patrik var med i stallet och vi hade en fotograferingsdag för ett tag sedan? Nu har jag fått bilderna och är supernöjd med dem :D men det är en hel del bilder, så jag tänkte att jag lägger ut någon/några per dag och döper det till "Dagens foto av PA". Alltså fotografen Patrik Andersson :) men ni får ett smakprov redan nu! 
 
 
 
 
 
 

Tisdag!

Idag var jag lite kluven över vad jag skulle göra med Goss... Red ju på banan igår, och ska göra det imorgon så jag ville ändå göra något annat idag. Så det blev att jag tricktränade och mamma longerade Cayenne samtidigt :) efter ett jag tricktränat så slängde jag mig upp på hans rygg utan sadel och utan träns och red runt så en stund i skritt och trav. Tränade på att backa och spinna och han var jätte duktig trots att jag inte höll i något :D weeeei, lycklig tjej!! 
 
 
 
 
 

Cayennes avkomma!

Nu har jag fått tag i bilder på Cayennes avkomma! Alltså så himla söt :D hon är ett år nu och man ser verkligen att det är Cayennes lilla bebis <3 






 

Ridit båda hästarna

Idag har jag jobbat till fem, och efter det åkte jag direkt till stallet! 
Jag började med att rida Cayenne. Travade en bra stund först och tränade på att byta varv genom att rida i en åtta. Innan så vill hon gärna dra åt något håll och faller ut. Men idag tränade jag på att hon skulle ha bogen på plats och det gick jätte bra! Sedan tränade jag lite på galoppen och i höger varv gick det super, men i vänster så fattade hon fel galopp rätt många gånger innan det blev rätt. Hon blev lite sur på mig och gjorde nåt bocksprång, men till slut fattade hon rätt och då slutade jag efter det :) 

Sen red jag på Goss och jag har nu kommit fram till att han måste lära sig byten. Jag började ju träna det litegrann för ett tag sedan men av någon anledning så rann det ut i sanden. Men nuså ska jag bannimej börja med det igen. Jag lyckades få till ett byte åt varje håll idag, men han gjorde bara ett rent byte och det andra blev det kors först men sen fick han med sig alla benen så det blev rätt. När han gjorde det rena bytet så slutade jag där, så jag är stolt över hans insats idag :D 





Video från fristad 21/9-13

Istället för tävling så blev det ju träning. Här är lite klipp ifrån en underbar dag i Fristad :)

Vilken rolig träning!

Vad skoj det har vart idag i Fristad :D träningen gick hur bra som helst och Gossen var rena rama guldklimpen idag igen ;) han skötte sig utomordentligt bra och vi hade inte kunnat göra det bättre! 

Jag har för första gången dessutom ridit en trailbana. Över broar gick vi och tog oss över diverse utmaningar på denna bana och han var superduktig! Sedan tränade vi western riding och sist reining. Alltså jag är så glad över hans insats idag så jag nästan inte kan sluta le! :D filmer och mer bilder ifrån idag laddar jag upp senare eller imorgon! Tack Amanda också för all hjälp idag :) 



Video på Goss!

Mamma filmade lite idag när jag tränade tempoväxlingar! :)

"Min guldklimp"

Jobbade till 17 idag och jag for direkt till stallet för att fixa allting inför imorgon. Jag började med att rida ett pass på Goss. Och idag åkte jag verkligen bara med. Tror knappt jag tog honom i munnen en enda gång utan jag lät honom bara galoppera på. Och han var så skön. Lydde minsta lilla hjälp och var så positiv! Gjorde inte så mycket förutom att göra lite tempoväxlingar och rätt så många fattningar. Och han skötte ju sig galant! 

Sedan skulle ju alla grejerna packas och transporten kopplas på. Så nu taggar jag för en dags träning i Fristad med min guldklimp! Som sagt så åker Amanda med och det är jag jätte glad för :D 





Toppendag!

Oj vilken hästdag det har varit! 

I förmiddags var jag hemma hos Frida på en pratstund. Till min stora lycka så har hon rensat sin sadelkammare och gav mig en hel del grejer! 4 paddar, ett täcke och två träns fick jag av henne och jag blev superglad :D speciellt för ett av tränsen eftersom jag letat efter ett sånt länge men inte hittat det rätta. Så får jag ett i min hand bara sådär!!! Tack Frida, du är en ängel! :D 

Sedan åkte jag och hämtade Amanda eftersom hon skulle få rida Gossen idag. Vi skulle åka iväg och hämta hö så då skulle jag inte hinna rida, så hon fick göra det! Hade lite utkik ifrån stallet och hon gjorde ett jätte bra jobb :) western är främmande för henne men jag tyckte hon lärde sig mycket på bara ett pass!! 

Sedan var det höhämtning som gällde och ytterligare över hundra balar lades in på höloftet, så nu räcker det läääänge eftersom det redan var typ fullt där uppe ;) 

Idag vill jag ge ett extra tack till Frida som jag fick en massa fina grejer av, och Amanda som är en pärla som motionerade Gossen idag så jag hann med allt annat :D  









Iväg med Goss på lördag!

Nu blev det ändrade planer för lördag igen ;) det visade sig att klubben i Fristad ska ha ett litet event på lördag ändå trots att tävlingen blev inställd. Så det ska vara lite träning där vi som anmält oss kommer dit och rider ihop och hjälper varandra! Jätte bra idé tycker jag och då får man ju miljöträning också. Skönt också att kunna träna helt på tävlingsbanan utan någon press av domare ;) haha! 

Amanda ska åka med så hoppas på att hon kanske kommer kunna fota lite och så! Jag längtar dit! :) 

Nu är klockan ett på natten och jag ska äntligen sova efter en hel kvälls jobb! Godnatt allihopa :D 



Positivare idag!

Trots att jag är besviken över att det inte blir någon tävling på lördag så känns det ändå bättre idag :) jag och Amanda åker nog till Axvalla och kollar på september rundown då istället! 

Idag har bägge hästarna tränats. Amanda var med i stallet och red på Cayenne och jag på Goss. Han var så duktig idag verkligen! Bar upp sig bra, lyssnade på mina hjälper och hade ett bra driv! Stoppen och hans rollbacks var bra så det blev ett rätt kort pass för honom, eftersom han skötte sig så bra! 

För Amanda gick det också galant :) tränade att rida i en åtta eftersom Cayenne haft lite problem med att behålla formen när man byter varv. Men hon skötte det jätte bra :) sedan bytte vi hästar en snabbis så Amanda fick rida Goss och jag galopperade på Cayenne. Jätte duktig var hon!! Tre varv åt varje håll på fyrkanten och hon gör framsteg även där :D duktig flicka! 



Bitter som få!

Jag har precis kommit hem ifrån jobbet och tagit mig en dusch. 
Nu är jag bitter. Jag fick reda på att tävlingen på lördag är inställd. Fan vad ledsen jag blir, såg fram emot den som tusan och så skiter det sig. Som sagt. Bitter är det rätta ordet.

Idag var jag och Amanda i stallet en snabbis och jag klappade bara om hästarna och gav dem mat. Det var ju världens oväder så det blev ingen ridning. Nu ska jag fortsätta deppa lite till... Godnatt alla 

Resultat ifrån tävlingen!

Förlåt för att jag inte bloggade igår, men jag var helt slut verkligen. Men här kommer en sammanfattning iallafall :)
 
Första klassen jag red var western riding. Han kändes lite tittig och spänd i början av mönstret. Däremot efter sista galoppen och när det bara var en liten del kvar så kände jag hur hela han slappnade av och lydde mig totalt! Visst, mönstret i sin helhet var ingen hit, men det gjorde mig inget. Jag var jätte nöjd ändå eftersom jag fick han som jag ville i slutet. Det blev en elfteplacering av nitton och det är jag jätte nöjd med! 
 
Sen var det ju bara reiningen kvar. Tyvärr så blev det en lång väntan så Goss fick komma in i transporten och stå och käka en stund innan det var dags för min klass. Reiningen tyckte jag själv inte gick sådär jätte bra. Volterna gjorde han bra och när vi bytte galopp var han jätte duktig. Men när jag galopperade mot stoppen så rusade han och jag kunde knappt få stopp på honom. Han blir för taggad och jag tappar kontrollen. Rollbacksen satte han hyfsat och även backningen. Men när jag red ut så var jag inte nöjd, medan mamma och Roger tyckte att det såg rätt bra ut. När det var dags för prisutdelning så blev jag jätte chockad när jag kom på femteplats av arton. Det betyder att det antagligen såg mycket bättre ut än vad det kändes ;) haha! 
 
Men jag är helt okej nöjd efter tävlingsdagen igår. Jag är konstigt nog mer nöjd med western ridingen än reiningen trots sämre placering i den första, men det är ju ens egen uppfattning som räknas, inte rosetterna ;) Det gick ju bättre den här gången i Ulricehamn iallafall än sist jag var där ;) men nu ska jag träna på stoppen i veckan och blicka framåt till tävlingen på lördag i Fristad :D här kommer massa bilder ifrån igår!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förberedelserna klara!

Nu är jag äntligen hemma efter en lång kväll i stallet. Red Goss först en stund på banan, sedan badades han noga och grundligt, efter det så flätades han, utrustningen putsades och allt blev inpackat i bilen. Allt inför tävlingen imorgon! Tänkte ha olika utstyrsel imorgon till de två grenarna. Bild får ni då så jag ska försöka få min mamma att fota något iallafall :D  jag ska gå in med inställningen imorgon att allt bara är en träning. Jag ska inte förvänta mig något alls utan bara gå in och göra mitt bästa. Och förhoppningsvis gossen också! Ingen press på mig nu inte ;) 

 Men nu är jag en väldigt trött människa ;) nu ska jag ta en dusch och sedan krypa ner och sova! Lång dag imorgon ;) WISH ME LUCK!



Uteritt med pållarna!

Idag var Amanda med mig i stallet. Vi slutade samtidigt och hon hade inget att göra så vi tog oss en uteritt i det fina vädret :) Amanda red på Cayenne och jag på Goss. Bägge hästarna var positiva och framåt! 
 
Imorgon åker jag till stallet på eftermiddagen för att förbereda allt inför tävlingen på lördag. Gossen skall ridas, badas och putsas. All utrustning skall glänsa så jag lär vara i stallet länge imorgon. Jag tänkte mest rida igenom honom lite i alla gångarter men ändå ett lättare pass så han orkar med hela lördagen! 
 
 

Träning i ridhuset!

Träningen hos Frida idag gick bra! Det är alltid roligt att rida med Frida och det blir en hel del prat ;) 

Det enda jag är lite missnöjd med idag är stoppen. Man passar ju på när man är där eftersom underlaget är så bra, men han gjorde dem inte riktigt så bra som jag hade velat. Menmen.. På't igen nästa gång ;) 




Emmy och Cayenne!





Till Leandersson!

Idag åker jag till Frida och tränar :) känns bra att åka till ridhuset nu några dagar innan tävling. Plus att det regnar ute och jag vill inte bli blöt! Haha. Så nu ska jag bara på med hästkläderna och bege mig till stallet :) 

Galoppvideo Cayenne 9/9-13

Nu var det dags för första galoppen utan lina. Och så duktig hon var! :D

Magic monday!

Herregud, vart ska jag börja. Det spritter i hela kroppen och jag är så stolt över den lilla bruna hästen :D 
 
Idag möttes jag och Emmy i stallet vid halv tio. Jag fick ställa tillbaka alla hinder ifrån igår och passade på att sladda banan. Sedan gjordes hästarna iordning och så tog vi upp dem till banan. Jag hade tänkt att galoppera Cayenne för första gången på banan idag, men eftersom hon är SUPERBRUNSTIG så kände jag att det kanske var bättre att göra det en dag när hon inte är så "stoig". 
 
Emmy red iallafall på Cayenne och jag på Gossen. Han är lite trött nu, han har gått så mycket det senaste så jag skrittade bara en stund och travade några varv. Ett väldigt lätt pass för hans del. Emmy travade på Cayenne och det såg jätte bra ut! Emmy är så duktig på att rida, och hon är duktigare på engelsk ridning än vad jag är ;) och eftersom Cayenne skötte sig så bra trots brunsten så bestämde jag mig för att testa galoppera på henne på fyrkanten. Det är första gången jag galopperar utan någon som håller i linan. OCH VAD DUKTIG HON VAR!! :D det var inga problem alls. Hon fattade fel galopp i vänster varv en gång, men det är hennes "svåra varv". Men det gjorde inget, hon var en ängel. Inga dumheter alls. Sen kanske det inte ser jätte snyggt ut men att ha gjort den delen för första gången känns underbart! Nu kan man börja jobba med galoppen också, det känns verkligen helt fantastiskt!! :D så idag är jag en lycklig ryttare, och så tacksam för att Emmy är med och hjälper till! En eloge till henne :) 
 
Vet att det har vart mycket filmer det senaste, men idag kommer en till. Emmy filmade när jag galopperade och det måste ju arkiveras. Lägger upp det lite senare :) 
 
På bilden är det Emmy och Cayenne. Så fina är dem :) 
 
 

Video hoppning 8/9-13

Hoppning idag!

Idag fick jag en känsla av att jag ville hoppa. Det händer inte jätte ofta men idag var en sån dag! Jag kände mig lite dum dock när jag gick till hagen för att hämta hästarna, och ser gossen precis lägga sig ner. Och man känner sig så taskig när han måste resa sig direkt när han väl lagt sig för att vila :/ men men..
 
Gossen fick hopputrustningen på sig och vi skuttade litegrann på banan. Det var väldigt varmt ute och han kändes rätt seg. Han hade nog fler misslyckade hopp än lyckade men det gör mig inget! Haha. Jag tyckte han skötte sig jätte bra ändå :D han är ju inte speciellt rädd om sina ben och han är inte högt över hindren, men han gör så gott han kan! Haha, han är så gullig!! 
 
Nu får hästarna vila inne en stund till Gossens stora lycka. Jag lägger ut en film lite senare från några av de hyfsat lyckade hoppen idag :D 
 
 
 

GodMorgon!

Idag blev det till att sova tills jag vaknade av mig själv för en gångs skull. Ingen klocka hade jag ställt och det resulterade i att jag sov i exakt åtta timmar :)

Dagen igår var väldigt lång. Stallet på förmiddagen, sedan fikade jag med vännerna, sedan jobbade jag 8 timmar och efter det så var jag på kräftskiva! Och eftersom det var jobbet som stod för skivan så blev ju festen av efter stängning. Så vid ett inatt ungefär satte vi oss ner och åt kräftor som aldrig förr. Åh, vad gott det var. Men när jag kom hem strax efter 3 inatt så var jag helt slut. Så det känns ganska okej att sova till halv elva idag ;)

Snart ska jag åka till stallet. Idag ska jag rida Gossen på banan. Och sen så jobbar jag kvällen ikväll igen. Hoppas jag inte är alltför seg ;) dags att ta dagen med storm!!

Miljöträning 7/9-13

Miljöträning!

Idag har jag och mamma miljötränat hästarna. Eller ja, så gott det gick iallafall. Jag försökte bringa fram min kreativa sida och använde det materialet som fanns. Det blev en hemmgjord vattenmatta, musik ifrån bilen, pulka, paraply (som inte är gossens favorit), och blåsande plagg! :) 
 
Gossen skötte sig väldigt bra med paraplyet ändå. Han har aldrig gillat dem men nu verkade det som att det var mindre läskigt :) 
 
Vattenmattan var inga problem för någon utan hästarna och inte pulkan heller! Så jag är nöjd med dagen i sin helhet :D jag lägger ut en film lite senare ifrån träningen idag! :) 
 
 
 
 
 

Friday!

Oj vad mycket jag har fått gjort idag! 
Var i stallet vid nio och gjorde ett pass på Gossen. Han skötte sig mycket bättre än igår och var lite mer på hugget :) han gjorde dessutom ett klockrent stop och rollback så efter det slutade jag. Passet var cirka 45 minuter och jag var glad över att jag hann rida innan det blev för varmt ;) 
 
Efter det åkte jag hem för att tvätta, och medan maskinerna rullade passade jag på att träna min egen kropp i högre tempo. Det blev en powerwalk och styrketräning efter det! HURTIG IDAG
 
Så nu tänkte jag laga lite mat och sedan åka och jobba klockan fem. Lär vara trött ikväll och längtar redan nu tills jag ska få gå och lägga mig! Haha
 
 
 
 

Toppendag trots seg häst!

Idag var en kompis som heter Amanda med i stallet. Hon hade aldrig vart där förut och det är skönt för mig att båda hästarna tränas samtidigt. Så mycket tid man sparar ;) haha!

Amanda red på Cayenne och jag red på min gosse. Han var väldigt seg idag. Lite klumpig, lat och slapp!! Men alla kan ju vara trötta ibland. Och han som vilade igår och allt... Haha!

För Amanda gick det jätte bra, Cayenne kan ju inte så mycket men Amanda gjorde ett bra jobb och det såg riktigt fint ut :D

Glömde helt av att fota under passet idag, men hoppas det går bra ändå! Nu ska jag vila mig lite innan jag ska träffa Therese som kommit till Alingsås :D

Latmask!

Idag var jag väldigt trött efter jag hade jobbat, så jag skippade faktiskt att rida idag. Cayenne borde tränats idag och Gossen skulle vila, men jag orkade helt enkelt inte idag! Jag får vila upp mig inför en hästdag imorgon då båda ska tränas :)

Nu är jag hemma hos Jill och kollar på idol, precis vad jag känner för just nu! Snart ska jag hem och sova riktigt gott :D

Mina nya skid boots! :)

Tidigt uppe!

Var i stallet vid halv nio idag eftersom jag börjar jobba klockan tolv. Trots att solen sken så var det rätt så kallt ute. Första gången jag känt det på hela sommaren. Men det var ju rena drömvärmen att rida i. Väldigt soligt men inte för varmt :) 
 
Gossen red jag på banan och den pållen är jag väldigt stolt över idag. Tränade spin och han var jätte duktig. Nu när han väl lärt sig tekniken så kan jag börja träna på att han ska spinna fortare. Underbar känsla :) 
Galopperade mycket på volten och bara lät han galoppera på. Kändes som att jag satt och åkte med eftersom han bar upp sig så bra :D 
 
Däremot höll jag på att flyga av idag. När jag skrittade fram så satt jag helt i mina egna tankar. Och från ingenstans så blir han skrämd för någonting och far rätt upp i luften och hoppade åt sidan. Var helt säker på att jag skulle hamna på marken men på något mirakulöst vis så lyckades jag komma tillbaka i sadeln igen! Vilken tur för mig ;) 
 
Nu ska jag käka lite och sen åka och jobba till halv åtta ikväll! Ha en bra dag alla :) 
 
(Hästarna låg och sov när jag kom idag så jag var tvungen att få med dem på bild. Så söta dem är!) 
 
 
 
 

Video på Cayenne 2/9-13

Tyckte låten jag valde till var lite rolig! Äntligen så är jag inte bara ett team med min fina valack, utan också ett team med detta underbara sto :D

Underbara måndag!

Oj vilken dag det har varit!

Jobbade till två, sedan direkt till stallet och möta hovslagaren. Med bägge hästarna skodda så var det bara att börja träna. Red Gossen först och han skötte sig bra. Var lite seg tyckte jag nog men han var la lite trött ;) tränade på galopp på rakspår och han har verkligen blivit bättre på det!

Efter det så red jag Cayenne. Och JISSES vad duktig hon var idag. Det går verkligen framåt hela tiden med den fina tösen. Hon flyttade bra för tryck och mina hjälper.
Jag har ju vant mig vid min goa valack men nu börjar det kännas bra att rida ett sto igen efter Petit. Det var längesen ;) visst, sto känns envisa och griniga ibland, men denna dam levererar verkligen!

Jag lägger ut en film på Cayenne om en liten stund. Den borde ni se :D

Sunday!

Det var verkligen jätte kul att löshoppa idag. Bägge hästarna blir så taggade och glada! Skönt att bryta mönstret ibland och göra något annat.. Gossen har dock en väldigt rolig hoppteknik. Stannar till i luften typ ;) 
 
Imorgon ska bägge hästarna få nya skor. Vilket är väldigt bra för att Goss ena baksko sitter lite löst. Och så får han slidingskor på också :) 
 
Här kommer lite bilder ifrån idag! 
 
 
 
 
 
 

Löshoppning 1/9-13

Idag har vi löshoppat hästarna. Vi gör det mest på skoj för att hitta på något annat helt enkelt ;) Gossen har väldigt rolig teknik när han hoppar, ser väldigt roligt ut ;) haha!