<
   

Uteritt!

Idag fick jag brutit mönstret och kom ut på en härlig uteritt istället för att pass på banan. Banan är rätt dålig nu och måste sladdas! Gossen var pigg och glad och man märker på honom hur mycket han älskar att vandra i skogen! :D 
 
 
Sedan grejade jag, mamma, Roger och Agnes med att elda upp en massa kvistar och grenar! Sen var det bara att åka hem, käka och nu ska jag bege mig till jobbet för ännu en jobbkväll! Wish me luck ;D 
 
 

Mässan och fredagsridning!

Idag har jag ridit Gossen och Cayenne :) började med Goss och red ett rätt vanligt pass ;) tog en stund innan jag fick honom exakt dit jag ville, men när jag väl fick det, wow :D 
 
 
Cayenne skötte sig bra hon också. Galopperade en del i bägge varven. Märkte att hon var ganska stel i vänstervarvet men lossnade lite sen ändå :) 
 
 
Mässan igår var superkul! Jag och Jill åkte dit och var där i ganska många timmar :) jag tänkte innan att jag inte skulle köpa nåt, men det går ju aldrig!!! Haha... Blev en del riktigt fina grejer :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
Var tvungen att köpa lite strumpor med ;) 
 
 

Klarhet till klarhet!

Ja vart ska jag börja. Kom till stallet imorse och hästarna stod fortfarande inne. Gossen låg och sov så gott och de andra tittade glatt på mig. Gossen gav mig den där blicken "hallå, jag sover faktiskt." ;) haha! Man tar ett djupt andetag och sätter igång med alla sysslor. Jag började med att tömköra Cayenne. Gick ju helt fantastiskt bra! Galopperade henne en hel del och hon var jätte fin i allting :) vad mer kan man säga, hon var grym. Många kanske tänker, vad är det som är svårt med att tömköra Cayenne? Svaret är att det är inte svårt, men hon har en stark vilja och han bråka en del. Studsa, springa iväg och krångla, men idag, ingenting :D så för oss är det framsteg! duktig pålle! 
 
 
Gossen skulle vilat idag, men så pratade jag med Jill om att åka till mässan på Göteborgs horse show imorgon, så jag red iallafall eftersom det inte blir nåt av det imorrn. Och hur ska jag uttrycka mig om passet? Helt fantastiskt återigen. Så jäkla lyhörd och villig att göra allt jag ber om. Gjorde mycket tempoväxlingar och övergångar. Galopp ett varv, trav ett varv, skritt, galopp, skritt.......... Ni fattar ;) 
 
 
Sen släppte jag ut hästarna, de fick lunch och så fixade jag stallet :) så nu sitter jag hemma och väntar på att klockan blir lite mer så jag kan åka och jobba. Jobbar 6 dagar denna veckan, 17-00.30, men snart är halva veckan gjord!! Wiiiie :D 
 
 
 
 
 

Bra ridpass!

Underbart pass på Gossen idag! :) Det regnade när jag började rida men i slutet började solen lysa :D inte för att jag fick njuta jätte mycket av den under passet men ändå. Trevligt att den tittade fram iallafall ;) 
 
 
Snart tänkte jag börja rida Goss lite hårdare. Just nu rids han i max en halvtimme men känns som att han börjar komma igång med kondisen nu. Har ju satt igång honom långsamt med mycket skritturer, trav och lite galopp så nu bör han bara redo för lite längre pass :) 
 
 
Imorgon tänkte jag ta mig an Cayenne och tömköra henne, sen är jag ledig på torsdag så då ska jag försöka hinna rida bägge :) 
 
 
Nu är det dags att laga lite mat för att sen åka till jobbet :) 
 
 
 
 
 

Vad hände där...

Det här vädret hade jag inte beställt. Verkar som att de högre makterna inte lyssnat på mina böner över huvud taget. Nog för att jag rider i regn och blåst, men gränsen går vid snöstorm som det praktiskt taget var idag på förmiddagen. 

 
Mamma hade låtit hästarna få sin frukost inne så jag möttes av tre glada individer när jag öppnade stalldörren. Ingen av dem verkade ha någon större lust att gå ut. Men med goa täcken på så fick de allt ge sig ut i blåsten. Jag mockade och gjorde fint. Lunchade och åkte hem utan att ha ridit en enda häst. Men vad ska man göra, mer pina än nyttigt att rida i sånt skitväder. 
 
 
Igår red jag däremot ut på Gossen i det fina vädret. Pappa med familj var på besök så jag var ganska sent i stallet men hann iallafall ut en längre sväng innan solen gick ner :) precis när jag tar in Gossen i stallet så började det regna, där hade jag lite tur iallafall ;) 
 
 

Ridit två hästar :)

Denna veckan har jag verkligen vart igång på hästfronten. Igår red jag Cayenne först, galopperade för första gången på henne detta året ;) hon skötte sig perfekt och det känns bra med henne nu. Hon har ju vart jobbig att ha inne själv men igår fick jag henne att stå helt stilla och fokusera på mig istället för hästarna på utsidan. Efter ridpasset red jag en sväng på vägen och det gick också toppenbra! 

 
Efter det red jag Goss. Travade och galopperade några vändor på grusvägen. Igår kändes han som sitt vanliga jag, lite seg och långsam, men han har ju gått en del den här veckan och har ju precis kommit igång ;) han var lite trött liksom, haha.
 
 
Så idag får dem vila! Och även jag som glor på skidor med Ola och ikväll blir det middag på Harrys med goda vänner! :) underbart! 
 
 
 
 
 
 

Igår!

Igår var Frida på besök i stallet :) mycket trevligt tycker jag! Hon hälsade på Dante och vi pratade en lång stund. Under tiden hann jag rida Gossen en kortis och tömköra Cayenne :) 
 
 
Idag jobbar jag till fem, som vanligt den här veckan ;) åker till stallet efteråt och rider Gossi tänkte jag. Ska försöka hinna rida Cayenne också :) 
 
 
Jag sover jäkligt gott om natten ändå. Vanligtvis jobbar jag mina åtta timmar, direkt till stallet och fixar och donar, ibland rida en häst, ibland två eller greja med tre. Efter det ska man hem. Duscha, äta, göra det där som hör vardagen till. Handla, tvätta, städa iordning litegrann. Ja, så är det, men oj vad gott man sover på natten ;) 
 
 

Agnes och Cayenne :)

 
 
 
 

Borstningskväll!

Idag var jag verkligen inte ren när jag kom hem! Efter att ha borstat alla tre hästarna var jag så smutsig att jag till och med själv tyckte det var lite väl... Haha, men kul var det! Alla hästar fick nya flätor och glänsande päls :D hade tänkt att rida men banan var frusen så den idén gick käpprätt åt skogen! 
 
 
Imorgon kommer Frida på besök efter att jag jobbat :D hon skall spana in den nya hästen och det blir som vanligt att vi har en massa att prata om :D tänkte försöka rida och göra nåt med Cayenne iallafall om banan är bättre :) 
 
 
Här kommer lite fler bilder som jag har samlat på mig ;) 
 
 
 
 
 
 
 

Video om Cayenne!

Bilder från igår!

Kommer fler ikväll! 
 
 
 
 
 
 
 

Tränat i ridhuset igen! :)

Nu är jag helt död alltså. Vart igång hela dagen verkligen. Åkte till ridhuset med Gossen i förmiddags, där jag självklart prickade in perfekt när en tjej hopptränade. Menmen, jag red på så gott det gick men Gossen var lite på tårna när bommar revs och en bamse till häst bockade i väggen och var allmänt brötig! Men jag ser det positiva, det är ju miljöträning det också ;) dem gick sen och då var jag typ klar men Agnes kunde ta lite bilder iallafall! 
 
 
Väl tillbaka till stallet så fixade vi allt med transporten, bära in alla grejer och allt fixande som tillhör. Alla hästtjejer vet om att det tar en stund ;) efter det var det Cayennes tur att ridas. Eftersom hon dummat sig lite i ridningen innan så longerade jag några minuter först så hon fick springa av sig lite. Efter det kom jag upp i sadeln och fick gjort ett trevligt pass! Hon var väldigt lugn och fin :) 
 
 
Efter att hon kommit ut i hagen var det dags att fixa hela stallet. Det tog ju också en stund ;) haha! Som tur är har jag haft med mig Agnes hela dagen som hjälpt mig med massa saker! Hon är riktigt duktig och snäll som hjälper hennes syster med alla sysslor :D 
 
 
Väl hemma fick jag gå och handla, laga mat och äntligen äta en fet, go, gigantisk lasagne! Så nu är jag mätt och belåten, men helt slut i kroppen ;)
 
 
Bilder från idag kommer upp imorgon! Har massa fina på alla tre hästarna :D 
 
 

Fredag!

Idag är allt annat än häst på schemat. Jobbat till 17.00, och nu ska jag iväg till Jill strax för tjejkväll med jacuzzibad och mys! Hela helgen är rätt späckad med massa annat så vi får se om jag kan klämma in lite hästeri någonstans i den stressiga kalendern ;) 
 
 

DANTE :)

 
 
 
 
 
 
 

Ännu mera bilder från idag!

 
 
 
 
 

I ridhuset!

Superbra dag idag! Amanda och jag var i ridhuset med Gossi, förutom att han var jäkligt taggad och en massa småtjejer brötade och hoppade med sina ponnys därinne så var det jätte kul :D han busade en del med mig i början och skuttade en del men lugnade sig sen. Kunde ju inte rida alltför hårt eftersom han knappt är igång, men lämnade ridhuset med en bra känsla iallafall :) 
 
 
Amanda tog en massa bilder! Får lägga upp lite i omgångar eftersom det är rätt många ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fått massa gjort!

Idag har alla hästarna blivit lite pysslade med! Gossen har ridits av Agnes och hennes kompis. Blev inte hårt pass för honom men han fick röra på fläsket lite iallafall ;) 
 
 
Cayenne har blivit bortskämd med en massa borstning av småflickorna. Hon njöt i stora lass! Så söt :) 
 
 
Dante har fått sina ben spolade och lite fix i stallgången. Vatten verkar inte skrämma den pojken iallafall :) han var så duktig så! 
 
 
Imorgon åker jag och Amanda till ridhuset! Längtaaaaaar!! :D 
 
 
 
 
 
 

Cayenne till salu

För er som inte visste, så ligger Cayenne ute till försäljning. Varför kanske många undrar? Jo, ibland köps det en häst som man inte passar med. Och det är exakt det som är fallet här. Min mamma och Cayenne passar inte ihop :( än så länge är hon inte såld men det är planen iallafall. 
 
 

Film Cayenne!

Agnes har ridit!

Idag var det minsann Agnes som satt i sadeln :) hade tänkt longera och hon var ridsugen så varför inte! Och båda två var superduktiga! Agnes satt som en stjärna i sadeln och Gossen var så snäll och samarbetsvillig :) 
 
 
Imorgon får Goss vila. Nu har han motionerats tre dagar i rad så nu får han chilla en dag ;) på torsdag ska jag iväg till ridhuset och Amanda ska åka med och fota lite! Längtar tills dess :D
 
 

En fröjd!

Dagen idag var verkligen supermysig. Hela helgen har vart mysig. Mysig på alla sätt. Sa jag mysig?
 
 
Det var en fröjd om man får uttrycka sig så att rida idag. Gossen var cool och solen lös! Då får man känslan av att våren inte är långt borta, thaaank god! :D 
 
 
Just nu sitter jag med Ola och Tobbe och kollar handboll. Går sådär för laget som vi hejar på. Har precis fyllt magen med pizza och nu kan man inte vara annat än nöjd! Grym helg :D 
 
 
 
 
 
 
 

Underbar ridtur!

Lördag!

Det är något speciellt med att vakna upp på landet, alldeles tyst och stilla. Att släppa ut hästarna när det fortfarande är lite mörkt ute, för att sedan krypa ner i sängen igen och sluta ögonen. Mysigt 
 
 
Blev en härlig tur på Gossen igår :) han var väldigt pigg till en början, jag började nästan tro att han var en dansör ;) men som vanligt tog det inte lång tid innan han blev avslappnad och lite lat igen! Haha. Mamma var social och promenerade med mig också :) Blev en timmes skrittur. 
 
 
Igår provade vi att spola benen med slangen på Dante för första gången. Jag vart imponerad faktiskt. Han gjorde inte någon big deal utav det, ville såklart kolla lite på vattnet och undrade vad vi höll på med, men lugn :) duktigPojke!! 
 
 

Mer bilder!

Inatt ska jag och Ola sova i lagmansholm eftersom mamma och Roger ska iväg! Kommer bli mysigt eftersom jag älskar att sova på landet. Det är något visst med att vara ute i bushen, i looove it ;) 
 
 
tänkte ge mig ut på en liten tur på Goss imorgon också, om jag hinner! 
 
Här kommer fler bilder från Jills fotning! 
 
 
 
 
 
 
 

Lyckorus!

Åh vilken härlig ridtur jag precis gjorde! Kallt som attan såklart, men Gossen var underbar. Igår var han lite väl pigg och småjobbig, men idag var han sitt vanliga lugna jag igen. Och det sprudlade i kroppen på mig av en orsak. Jag har tagit min första galopp för året på Goss! :D nu har han skrittat och travat en del så jag kände att det var dags för en galopp i snön! Ingen lång sådan, men tillräckligt för att jag skulle få ett lyckorus :D det är konstigt, helt plötsligt glömmer man att händer och fötter är is, att ansiktet är bortdomnat och ögonen rinner. Man bara känner sig så jäkla glad! Gossen frustade massor och tyckte också det var jätte skoj! :)
 
 
Nu har han fått komma ut igen och hästarna har precis fått lunch. Dags för mig att mocka och fixa allt för ikväll är det jobb på schemat! 
 

Fler bilder från igår!

 
 
 
 
 

Massa bilder!

Är jätte glad över dagen idag. Jill var ju med och fotade och det blev en massa kort! Kan inte lägga upp alla nu men lägger några varje dag :D 
 
 
 
 
 

Ridit igår! Yeey :D

Äntligen fick jag rida igen! Igår tog jag och Gossen oss en sväng :) snön piskade i ansiktet och det var iskallt, men det var det värt :D 
 
 
Hade tänkt åka till ridhuset idag men är alldeles för mycket snö så jag tar inte den risken att köra honom. Fick bli lite ridning hemma istället och jill fotade massa som jag lägger upp senare :) 
 
 
Tog lite snöbilder på "Dante" igår som han just nu kallas ;)