<
   

Så glad över mina nya bilder!

Ja, man kan ju inte säga något annat än att dessa bilder är helt fantastiska! Inte bara att Gossen är otroligt snygg (höhö) utan att bilderna är så bra tagna! Omgivningen och skärpan gör de perfekta :) Tanken är att jag ska framkalla dem och ha dem som tavlor hemma! Vad kan klä väggen bättre liksom ;) Trots att de flesta redan sett bilderna på facebook redan så väljer jag ändå att lägga upp en bild om dagen! Bara för att varje bild ska få vara lite speciell för sig själv ;) 
 
Tusen tack till Elin som kunde hjälpa till och vara med när fotografen kom eftersom jag själv inte kunde vara på plats! :)
 
Den här är en utav favoriternabilderna! Blir absolut en inramning på den :D 
 
Fotograf: Andrea Kjellberg
www.andreakjellberg.se
 
 
 
 

Ridit Gossi :D

Idag kom jag upp i sadeln på Goss och fick ridit en stund :D travade och galopperade ett par varv på banan och sen skrittade jag ut en sväng! Kändes toppen (: han var lugn och fin rakt igenom! 
 
 
I fredags hade vi ju en fotograf här som tog en massa fina vinterbilder på Dante och Gossen :D nu har jag sållat ut de jag och mamma vill ha så de kommer upp på bloggen inom kort :D dem finaste bilderna någonsin på våra hästar tycker jag! Fotografen heter Andréa Kjellberg och henne rekommenderar jag starkt! :D 
 

Dante i fokus :)

Idag grejade jag och mamma med Dante igen. Longerade först och ledtränade sen. Som vanligt när det är iskallt ute så har lilla Dantis väldigt mycket energi :P Han var lite bråkig och ville gärna bita i linan hela tiden och så. Men det kändes ändå som att vi kom någonvart och att han förstod litegrann ;) haha! HAn fick motionerat lite iallafall och han verkade ha väldigt kul!
 
Gossen får vila tills på lördag, för säkerhetsskull med den lilla hoven ;) Han har inte visat nånting men som sagt, för säkerhets skull ;) Jag borstade han fin och pysslade om honom bara.
 
Imorgon ska elin och hennes kompis Andréa åka till stallet och fota! Andréa är fotograf och en väldigt duktig sådan av det jag har sett :D Jätte roligt och hoppas på fina bilder som kanske kan ramas in ;) Har fått upp min första bild på Gossen i sovrummet nu, inramad och fin, och fler ska det bli!!! 
 
Fotade mamma och Dante lite idag!
 
 
 
 
 
 
 

Resultat och tränat med Dante!

Sådärja. Nu känns det mycket bättre :D ringde Michael när jag kom till stallet och skickade mer bilder. Det visade sig när jag tittade riktigt noga att sprickan inte gått djupt alls utan bara var ytlig. Han är inte varm, ingen hälta och ömmar ingenting så inget att oroa sig över :D självklart ska man hålla lite extra koll men inte värre än så! Juppppi ;D 


Idag tränade jag och mamma lite med Dante. Longerade och ledtränade. Han är ju stökig och lite "överallt" hela tiden så det var en väldigt nyttig träning. Han biter gärna i grimskaftet och busar men i slutet det gick jätte bra och han var riktigt duktig! Det ska vi träna mycket mer på :D att leda en häst under alla omständigheter är ju ändå en hög prio XD haha! 



Nu är jag nojig!!!

Jobbade till 17 idag och åkte direkt till stallet. Har inte hunnit vara där mycket det sista eftersom jag jobbat typ varje dag, vart sjuk, plus jobbat dubbla dagar :( 
 
Men så idag hade jag en jätte mysig kväll i stallet. Pysslade om min gosse och longerade honom. Det gick mycket bättre än sist, visst, några jämfotahopp rätt upp och lite bus fanns ju, men han lugnade sig snabbt och skötte sig jätte bra. Men nudå till rubriken!!! När jag kom ner såg jag att han blödde en skvätt ifrån ena bakbenet. Knappt en bloddroppe men ändå. Satte mig på huk och kikade och ser till min stora förskräckelse att han har slagit i sig och fått en spricka uppe vid kronranden. SOM TUR VAR så var det på hans enda vita hov så man såg det direkt. Och jag, (som är typ nojigast i världen) får lite småpanik och gör rent det lilla såret. Såret var inte farligt alls utan bara lite ytligt och det slutade blöda med en gång, däremot den här lilla läskiga sprickan som uppkommit gör mig dessvärre riktigt orolig. Efter hans förra spricka i en framhoven så är det något jag absolut inte vill vara med om igen. Så lång läketid och behandlingstid har jag ingen lust med ännu en gång. Ringde min kära hovlagare Michael Knap som har sånt härligt överseende med mina samtal om varje liten skråma lugnade mig snabbt. Han fick bilder på hur det såg ut och vi pratade en lång stund. Vi kom fram till att han ska komma ut och kika på det imorgon (mest för min skull och mitt oroliga huvud) för att säkerställa om det är något som behövs åtgärdas med nitning eller bandagering. Men förhoppningsvis är det såpass ytligt att det inte ska behövas.
 
Ni som känner mig vet att jag är oerhört orolig när sånt här händer och typ det värsta man kan göra är att gå in och googla. "Hästen blir oridbar i över ett år", "det måste helt och hållet växa ner och det kan dröja över ett år", "hästen kan förbli halt i hela sitt liv"............ Själv ska jag lita på Michaels ord och inte någon tjomme på bukefalos tills jag fått all fakta på mitt bord. Tills han har kollat det och kan ge mig ett svar. Och han är så nogrann så säger han att jag inte behöver vara orolig så ska jag inte vara det heller. Så det så. 
 
Nåja, jag hör av mig imorgon och berättar hur det gick. Håll era tummar :D 
 
Såhär ser hoven ut iallafall, syns väldigt otydligt men sprickan sitter i mitten i lodrät riktning vid kronranden.
 

Nytt fräsch utseende!

Nu har bloggen fått sig ett lyft! Och tro inte att det är jag som är såpass teknisk utan det är en tjej som heter Elvira som gjort det åt mig :D är supernöjd och tycker den är jätte fin! Hoppas ni håller med mig ;) 
 
Försöker pigga upp den iskalla vintern med en bild från en tid med bättre väder ;) 
 

Juliets Ice Diamond

Namn: Juliets Ice Diamond
Smeknamn: Dante
Kön: Valack
Född: 2012
Ras: Solid Paint
Mankhöjd: Ej slutmätt men cirka 160 cm
Färg: Mörkbrun
Tecken: Nosbläs
E: Lilac Ice (Quarter)
U: What a Juliet (Paint)
UE: Whata Luck (Paint)
 
Ägare: Åsa & Roger Anzén
 
Dante är en mycket färgstark och positiv individ. Min mamma och styvpappa köpte honom i slutet av januari 2015. På våren samma år åkte han iväg till Peter Ljungberg för inridning i 3 månader vilket gick galant. Han var ostabil i början men otroligt snäll och lugn häst. Han i riden i några månader nu och kan grunderna i skritt, trav och galopp. Det är en lång väg att gå men huvudsaken är att han är trygg i sig själv och går fram överallt utan konstigheter. Det har han visat på uteritter då han gärna går först och är nyfiken och framåt. Tanken med honom är att mamma ska kunna tävla någon klass på låg nivå och vara en äkta skogsmulle, och än så länge går det riktigt bra :D Han är fortfarande fortfarande ung och oerfaren, men jag tror att denna häst kan växa upp och bli en riktig guldklimp! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hej kära läsare!

Efter att ha inte ha suttit i sadeln på nästan 3 veckor kände jag att jag inte kunde hålla mig längre. Trots att hästarna har vintervila så kunde jag inte stå emot lite galopp i den djupa snön som kommit! Och jag kan nog inte beskriva vilken frihetskänsla det var. Helt underbart! 
 
Vad händer i mitt liv just nu då tro? Nja, inte så jätte mycket. Jag är påväg in i ett nytt jobb som heter "Ren Känsla AB" vilket är superkul. Ska jobba kvar i kiosken ett par dagar i veckan fortfarande men inte lika mycket. 
 
Ola och jag är fortfarande lika kära i varann och lever våra liv som sambos på Jungmansgatan 12. 
 
Dante växer fortfarande och är alltid på ett strålande humör.
 
Gossen är lite extra busig såhär i vintertid och är sprallig och glad. Vi har fått iordning på hans lösa mage och han kunde inte mått bättre! 
 
I jul spenderade jag och Ola en massa tid med hans familj. Hade det jätte mysigt med mycket god mat och trevliga samtal. Blev en hel del shopping för oss tjejer och jag blev till min stora lycka överröst med fina saker <3
 
Elin och Emmy var ute en dag och red hästarna vid jul. Det hade gått jätte bra förutom att Dante kanske hade lite överskottsenergi men det är ju inte så konstigt :) Riktigt kul iallafall att dem vill komma ut och greja och rida våra hästar!
 
Där var en liten kort sammanfattning om vad som hänt det sista ;) 
 
Jag och mamma hade en jätte mysig dag i stallet idag. Dante blev borstad och fin och Gossen blev riden. Mamma fotade mig lite så här kommer en drös med bilder! Tyvärr blev dem lite mörka för jag hade glömt att justera kameran, men men :P Jag tog även lite kort på Dantis såklart. Kan upplysa er om att Dante är en väldigt rolig häst att fota. Han har så mycket miner och idéer för sig hela tiden den stollen! haha :) 
 
Hoppas ni inte är alltför besvikna på mig för att jag knappt bloggar just nu. Men när vädret blir bättre och träningen sätter igång så lovar jag er att hålla er lika underättade som vanligt när det är högsäsong. Så hoppas ni är taggade för året 2016, för det är vi!!