<
   

Underbara Dante!

Idag har jag en härlig känsla i kroppen, nästintill underbar faktiskt. Och inte för att Gossen har skött sig otroligt bra, utan för att Dante var helt awesome! Tömkörde han och jag är helt chockad över hur duktig han blivit på det på så få gånger.  Han lyssnade jätte bra på mina röstkommandon, han var lugn rakt igenom, inga bussprång ens, och han var uppmärksam på mig hela tiden :) tränade mycket på ökad trav och långsam jog och att övergångarna skulle ske direkt när jag bad om det. Galoppfattningarna gjorde han galant. Han brukar oftast ta fel galopp i högervarvet men idag satte han dem direkt :D avslutade passet med jog på lös tygel och han frustade ordentligt. Kändes jätte bra :D 


Mamma frågade om hon fick rida Gossen idag och självklart är det okej, så han gosade jag bara med i hagen och gav han en morot ;) 


Nu blir det lite chill innan jag ska iväg och jobba fjärde kvällen i rad. Känner mig enormt taggad... ;) 


Video på Gossi!

 

Tisdagsmys!

Idag har jag inte ridit. Har bara fixat fint i stallet och gosat med hästarna :) Här kommer lite fler bilder från igår på fina Dante!
 
 
 
 
 

Måndagsridning! (Bildbomb)

Dagen efter tävling. Då förtjänar Gossen att få göra nåt roligt och inte alltför krävande. Men vi börjar med Dante!
 
Han har inte ridits på ett par dagar, mest tömkörts och myst. Så idag bestämde jag mig för att ta ett pass på honom. Gick jätte bra :D han strular fortfarande med fattningarna i höger varv men jag tycker ändå det går bättre och bättre :) Vi försöker träna mycket också på att han ska stå helt stilla när man hoppar upp, innan har han gärna velat gå iväg och så, men idag stod han blick stilla. duktig kille :D 
 
Sedan var det Goss tur. Vi galopperade några vändor på grusvägen och han fick springa av sig lite på ängen. Försökte få lite fart på honom så han skulle gasat på lite men det fanns inte så mycket krut i han idag. Så han fick välja tempot ;) Han verkade nöjd och jag var nöjd. Bättre kan det inte bli ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nämen det där gick ju bra! :)

Så var tävlingsdagen kommen och jag gick upp ur sängen 05.00. Rätt så pigg ändå eftersom jag inte sover nånting dagen innan tävling, går alldeles för många tankar i huvuet :P
 
Dagen började iallafall katastrofalt. Jag körde fel totalt och fick flänga fram och tillbaka på e20 för att jag tagit fel på adressen. Väl framme var det superstressigt eftersom man fick kika och rida lite på banan innan och jag var supersen så fick skynda mig som attan för att hinna in några minuter. Men efter det lugnade allt sig!
 
Första klassen var pleasure. Jag var nervös som vanligt och Gossen blev lite väl "springig". Helt och hållet mitt fel eftersom jag spände mig men han slappnade av mer och mer ju fler varv som gick. Väl vid prisutdelning kände jag mig nöjd, inte vår bästa ritt men nöjd ändå. Domaren kom fram och pratade lite med ekipagen och så kom hon fram tilll mig och sa: "Du presenterar din häst på ett underbart fint sätt, det ser jätte bra ut." Nämen ååh, tack, svarade jag och kände mig lite extra nöjd trots att jag inte förväntade mig någon jätte bra placering. Men jodå, förstaplats blev det och jag fick rida ärevarv. Dock blev det lite kaos eftersom kära Gossen blev väldigt uppspelt till applåderna men det gjorde inget. Det kändes härligt ändå. Dock tycker jag väl inte att jag förtjänade förstaplatsen, men i pleasure har man ibland lite flyt beroende på när domaren ser en och inte. Kan ju vart så att domaren kollade på mig just när han gick bra men tittade på någon annan när det gick sämre. Dock har ju alla samma förutsättningar men jag har svårt att tro att inte någon av de 9-10 stycken som va med inte gjorde det bättre :P men aja, nåt gjorde jag rätt! :D 
 
Sen var det en C-klass i reining. Den började med spinn som gick jäkligt dåligt. Han drog sig mot utgången men jag lyckades rätta till det och fick till en toppenrunda ändå som jag var jätte nöjd med. Däremot missade jag ett varv i spinnen så jag blev nollad men det gjorde mig inget. Avslappnad och följsam i volterna och den ena rollbacken var kanon!
 
Sista klassen var reining D. Den gick också bra, han var lite ofokuserad i stoppen tyckte jag men huvudsaken för mig var att han skulle behålla lugnet och inte dra åt något håll. Och det gjorde han inte! :D Vi slutade på en tredjeplats av sju stycken och det var mer än jag förväntade mig! Han höll sig stabil och cool rakt igenom och inga dumheter alls :D
 
Tanken var att jag skulle vart med i en klass till men jag var nöjd med Gossens insats att vi valde att åka hem. Jag känner att jag fick igenom det jag ville idag. Han ställde upp och behöll lugnet och det blev en positiv tävling med mycket beröm och glatt humör. Det är så jag vill att Gossen skall vara! Nu är jag taggad för fler tävlingar nästa år och åka ut mer till nya platser och lära oss massa nytt! :D 
 
Nu är jag helt slut. Tog över 2 timmar enkel väg till tävlingen och efter all nervositet och energi man gjort av med idag så ska jag kollapsa nu i soffan och kolla på någon mysig hästfilm. 
 
Jag vill tacka min kära mor och Agnes som hängde med och hjälpte mig hela dagen, ni är toppen! Och tack pappa och lillebror Lucas för att ni var med och stöttade :D 
 

Funderingar och tävlingstankar!

På söndag vankas det tävling igen och efter misslyckandet sist på axvalla vill jag dela med mig hur mina tankar går.
 
Alla människor är olika. Vissa gillar att tävla och vinna, andra är som jag som är glada om vi ens gör en bra insats. Jag är en sådan som älskar att tävla, men ändå är så sjukt nervös innan jag ska in. Spelar ingen roll hur många djupa andetag jag tar, tänker "vi är här och tränar" och blablabla, det känns ändå som att hjärtat sitter en meter utanför kroppen. När jag väl gått in och slutfört mönstret kommer jag knappt ihåg nånting. Red jag rätt väg ens? Fokusen är så stor att man blir helt blank efteråt. Jag har aldrig ridit fel, men ni vet den där känslan när man sitter och kör bil och plötsligt är man hemma men man kommer knappt ihåg vad man har passerat eller att man ens kollat på vägen? Så känner jag efter min ritt. Ändå rider man rätt av någon anledning. 
 
Men jag och Gossen har problem på tävlingar ibland. Han går så jäkla fint hemma, lyhörd och hur duktig som helst. Men så kommer man ut på tävling och oftast (inte alltid) så är det något som strular. Han blir rädd för nåt, busar iväg, brallar åt höger när jag styr till vänster. Varför? Man vill gärna säga att det är för att jag är nervös och han känner på sig att allt inte är som det brukar. Att den vanligtvis helt lugna och stabila Ida helt plötsligt är nervös och spänd. Och ja, det är en utav anledningarna. Men han har även bråkat med mig när jag inte vart något nervös alls. tro mig, det har faktiskt hänt. Precis som att han är jäkligt showsmart och vet att "AHA, nu jäklar!". Man vill ju alltid att sin häst ska ställa upp till 100 procent och vara lika fokuserad som en själv. Men det är lättare sagt än gjort. Även om han vart otroligt med mig på framridningen så kan han ändå börja skutta runt hej vilt inne på tävlingsbanan. Ingen rolig känsla för en ryttare. 
 
Jag är helt hundra på att nervositet och orutin är svaret på vårt problem. Han och jag behöver mer erfarenhet av tävlandet och han behöver bli av med sitt buseri. Se fler främmande platser och olika tävlingsbanor. September rundown på axvalla var vår första stora tävling på stor arena, så det har jag överseende med. Mycket folk, stora läktare och mycket rörelse överallt. Inför tävlingen på söndag, där vi aldrig har vart innan heller ska jag ta med mig av det jag lärde mig på axvalla och alla tips jag fått från Peter. Inte låta han titta på en massa annat, vara aktiv med min innerskänkel när han rycker inåt av något farligt bredvid, rida fram mycket och se till att det inte finns en massa överskottsenergi. Jag tänker att det är bara att tävla på, gärna åka till så många olika och nya ställen som möjligt så borde väl det lägga sig efter ett tag. Att han blir mer lugn och cool ju mer han kommer ut. Man behöver inte åka och tävla varje gång, men att åka iväg mer och träna på nya platser också.
 
Jag bryr mig aldrig om att vinna, allt jag bryr mig om är att jag är nöjd över min och min hästs insats. Kommer jag sist och ändå känner att vi inte kunde gjort det bättre så är det ändå guld för mig. Bara Gossen har skött sig väl och ställt upp på mig så som jag ställer upp på han. 
 
Så älskade Gosse, du kan väl ta det lite chill med mig nu på söndag så gör vi det bra ihop! jag räknar med dig <3 Puss&kram
 
 
 

Regnig onsdag :(

Jag hade helt ställt in mig på att skita i att rida idag när jag satte mig i bilen efter jobbet på väg till stallet. Det regnade och blåste halv storm ute. Men när jag väl kom fram så bah "näää, inte ska lite dåligt väder stoppa mig?!" Så jag red ändå, tyvärr... Idag stämde inte mycket. Spinnen gjorde han förvånansvärt bra men allt det andra failade. Han var tittig, busig och ofokuserad. Träden blåste som attan och varje gång vi skulle passera de där lääskiga blåsande löven med de stora skräckinjagande grenarna så hittade han på någon dumhet. Allt ifrån att kubba iväg i full galopp eller bara skutta åt sidan. Envis som jag är så låg jag ju givetvis bara på den volten för att han skulle bättra sig, och visst det gjorde han väl, men fokusen var inte som den brukar. Idag var inte Gossen sig själv alls, han var en riktig BUSGOSSE! Menmen, det kan ju inte alltid gå bra heller ;) 
 
 
Självklart såhär några dagar innan tävling får man ju en lite olustig känsla i kroppen när träningen gick dåligt. Men jag får lägga det bakom mig och ta nya tag nästa gång. Imorgon jobbar jag 12 timmar så det blir ingen ridning då för min del, men han måste ju ha en vilodag denna veckan ändå ;) 
 
 
Kommer upp lite bilder från sommaren igen, har inga nya än så man får nöja sig med det lilla ;)
 
 

Tisdag!

Dagarna bara flyter iväg och nu är det kväll återigen! 
 
Har jobbat samma idag, till 17.00 och sen raka spåret till stallet. Red Gossen först, tränade lite med koner och få han rak efter svängar och så. Gick la sådär om ni frågar mig! Haha. Nä men han gjorde det la bra men det blir lite svajigt och han ställer sig lite för mycket och så. Eftersom vi ska ställa upp i en pleasureklass på söndag också så passade jag på att träna lite på det. Haha märks att jag inte tränar det alls längre. Men vafan, vi satsar ju på reiningen ;) 
 
 
Efter det tömkörde jag Dante. Jag och mamma pratade om att vi aldrig gjort det, så vi prövade! Och det gick hur bra som helst :D han jobbade på i alla gångarter och det kommer vi definitivt göra många fler gånger. Väldigt bra träning också eftersom han fortfarande är rätt ostabil :) 
 
 
Imorgon ska jag rida Goss igen. Tänkte träna lite på volterna i reiningen, främst på tempoväxlingarna :) men nu ska jag se klart paradisehotel och sen blir det soooova! :)
 
 
ännu lite mer sommarbilder! 
 
 
 

Måndag!

Tjatja bloggen, läääget?
 
Har ridit Gossen idag. Gjorde ett "vanligt" pass typ. Galopperade han rätt länge och tränade lite byten vilket gick bra :) några failbyten först men sen gick det bra! Mamma galopperade en stund också och hon fick till en mycket bättre sits idag än igår. Hon slappnade av mer och då blir det lättare att "gunga" med ;) 
 
 
Har inte så mycket att berätta om idag. Har jobbat också och nu sitter jag och väntar på att Ola ska komma hem från träningen så vi kan äta lite goda larma mackor som jag ska ställa mig och göra nu! Magen kurrar masssssor! ;D 
 
 
bjuder på en as gammal bild, men är lite deppig nu när kylan och vintern är på G så då gör sommarbilder en på lite bättre humör ;) 
 

Underbara lediga söndag!

För det första, vilket jäkla bra väder det vart idag! Perfekt för att fota lite ;)
 
 
Idag bytte vi hästar, så mamma red Gossen och jag red på Dante :) Mamma ville träna lite mer på galoppen och det är Gossen perfekt för. Långsam och lyhörd ;) Jag fick till ett bra pass på Dante. Strulade lite med höger galoppen men är ändå nöjd. Han utvecklas sakta men säkert! 
 
Nu sitter jag och väntar på att Ola ska komma hem så vi kan kolla en mysig film och äta chiips. Imorgon blir det till att jobba igen och om en vecka ska vi tävla, jupppi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ridit Dante och Gossen!

Igår åkte jag till stallet efter jobbet kl 19. Usch vad tråkigt det känns att det är helt becksvart ute nu klockan sju. Vintern kommer närmare med stormsteg! Mamma stod iallafall redo med Dante och hon red en stund först. Hon är fortfarande lite osäker i galoppen så jag hoppade upp och galopperade en stund. Han kändes jätte fin och stabil. Går fortfarande lite fort och han glider ut lite här och där men jag tycker det blir bättre och bättre för varje gång!
 
Imorse var jag i stallet och red Gossen. Det var riktigt kallt ute och frosten har kommit. Jag gillar inte att det är så kyligt, men jag tycker det ser så fint ut när det ryker ur näsborrarna på dem och solen inte gått upp helt :) 
 
Gossen skötte sig kanon iallafall och när jag var klar med ridningen kom hovis och skodde bägge hästarna. Så med färska dojor och ett glatt humör ska jag strax åka och jobba! whopwhoop!
 
 
 
 
 
 
 

Peter spinner med Gossen :)

Tisdagen!

Igår red jag Gossen på banan! Tränade på samma saker som jag fick göra hos Peter igår :) och jag var väldigt nöjd. Tyckte Gossen gjorde ett bra jobb. Vi sysslar mycket med det här nu att så fort jag smackar en gång, så ska han också reagera MED EN GÅNG. Att en reaktion kommer direkt och inte att han sölar. Han är ju lite seg sådär men jag tycker att han gör det bättre och bättre. Han blir mer och mer lyhörd hela tiden :D 


Nu ska jag strax åka och jobba till 19 ikväll. Sen kanske jag åker och rider efter det, vi får se ;) 


Tränat hos Peter!

Idag åkte jag till Hökerum och tränade för Peter. Har inte tränat för honom sen tävlingen på axvalla så nu var det dags :) Tränade mycket på våra rundowns, stopp och spinn :D Det här med att få hästen helt rakställd och helt rak i kroppen är fan svårare än man tror ;) men jag fick jätte nyttiga övningar och när vi väl fick till det kändes det riktigt bra! Fick även till några riktigt bra stopp som Peter berömde oss för, äntligen satte han under sig ordentligt :D Spinnen har jag haft lite problem med hemma så det var skönt att få färska upp minnet lite på hur jag ska göra för att få ut max av vad han kan. Peter hoppade upp och spann honom och då såg det såklart magiskt ut. Han gör det inte riktigt lika bra med mig men det blir bättre och bättre ;) Supernöjd med dagen iallafall! 
 
Imorgon tänkte jag rida Gossen på förmiddagen innan jobbet och på onsdag kväll ska jag kolla med mamma om jag får rida Dante :D 
 
Hade ingen med mig idag så blev inte direkt några bilder, men bjur på två från igår :D
 
 

Härliga bilder :D

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alltså wow!

Helt otroligt är fasiken det rätta ordet! Skulle träna Gossen idag. Började lite smått som vanligt och hade i tanken att träna byten på slutet. Börjar åt ena hållet. Ett klockrent byte. Okej, det är hans lätta varv så vi testar det andra med, redo att stöta på lite problem där. Vad gör han? Klockrent byte igen. Jaha, en massa kärlek till honom och Agnes fick skritta av! Helt sjukt vad duktig han var idag <3

Agnes fotade och det blev jätte fina bilder! Ska se till att få upp dem på bloggen så snart som möjligt :D 

Imorgon åker jag och tränar för Peter! Synd bara att jag har blivit krasslig så jag hoppas jag orkar med dagen. Är ju dessutom ledig från jobbet imorgon så jag får vila så gott det går innan och efter ;) 


Hästdag!

Idag har jag spenderat rätt många timmar i stallet ;) kände mig pigg och alert imorse när jag vaknade. Redo att ta dagen med storm! Hästarna, here I come :)))

Började med Dante. Longerade han lite först och han var alldeles tokig. Bockade och sprang allt vad han hade. Det var till och med så jag tänkte "åh herregud, ska jag hoppa upp på den här stollen?!" Men vad fan, det var jäkligt kallt och det blåste mycket så han blev väl påverkad av det ;) jag hoppade upp iallafall och han var riktigt pigg. Men jag jobbade han mycket med att flytta sig för tryck och såg till att han var med mig hela tiden. Han blev lite rusig i traven till en början men i slutet slappnade han av och blev jättefin så då slutade jag där :D 

Efter det red jag ut Gossen en längre tur i lagmansholms by. Även han var på tårna och kunde stundtals knappt skritta för han vara ville framåt framåt framåt ;) men han var inte dum på nåt sätt och han gick lugnt och fint över järnvägsövergångarna. Tyckte det var rätt kul att han var på hugget, han verkade ha väldigt kul iallafall, och jag med! :D 

Sedan fixade jag fint i stallet och gjorde alla sysslor som hör till! Känner mig riktigt nöjd med min "hästdag" :D 




Tisdag!

Idag har jag ridit min gosse. Tog det rätt lugnt eftersom han vilat ett par dagar. Han kändes jätte fin iallafall och var följsam rakt igenom! :) 
 
 
Imorgon ska jag till frissan och göra nåt skoj med mitt hår! Får se hur detta blir men dags att få lite förändring i den evigt tråkiga hästsvansfrisyren ;) 
 
 
Denna veckan jobbar jag 17-00.30 alla dagar typ. Inte kul alls, jag är mer en morgonmänniska... Menmen, bara att stå ut hela vägen, cashen måste ju in ;) 
 
 
Försökte få ett fint kort på Gossen, gick sådär. Men han är gullig ändå ;) 
 
 

mer bilder <3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DYRDYRDYR! Bildbomb

Ja, idag kan man inte säga annat om Dante. Idag var han riktigt dyr ;) Mamma är sjuk så jag fick äran att rida Dantis idag.
 
Och hur ska jag förklara? Jo, han var bara så jäkla duktig med allting. Han har vilat nu ett par dagar på grund av tappsko, så jag tänkte att han kanske skulle ha lite överskottsenergi. Men icke, han var hur stabil och lugn som helst. Gjorde allt med bravur (för att vara en treåring.) Visst, galopperna är ju forfarande flängiga och han är lite överallt, men det gjorde inget. Han var jätte mjuk i munnen och lyssnade på mig iallafall nästan hela passet ;) Efteråt skrittade jag en sväng på honom på vägen ensam för första gången. Var det något problem? Nope!! Han traskar bara på trots att Gossen stod och gapade efter honom :) Idag kände jag att vi verkligen klickade i ridningen. Herregud, låter som att det är min häst ;) chilla nu Idaaa... 
 
Mamma tog sig ut och fotade lite medan jag red, och jag fotade även hästarna lite i hagen. Lägger inte upp allt på en gång utan bilderna kommer upp mer under dagen! Gossen fick sig en genomborstning och på tisdag ska jag börja rida honom igen! Men tills dess tänker jag njuta av den känslan jag fick när jag red Dante idag. Magi <3