<
   

För att jag älskar bilder!

Jag har en massa bilder i datorn från tidigare tillfällen som jag inte fått lagt upp än. Och när man är hemma och är sjukskriven så fick jag tummen ur rumpen att ladda upp några från när Amanda var med i stallet för ett tag sedan :D Sjukt kul att Dante börjar växa till sig lite mer och blir större även på bredden. På höjden kan han gott stanna nu tycker jag ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oroliga dagar

Den här veckan kan ha vart en utav de jobbigaste och tråkigaste på länge. Jag har vart hemma från jobbet sen i måndags och tiden står praktiskt taget still. 
 
I måndags var jag hos en kund och städade. En helt vanlig måndag. Väl framme började jag och greja och kände mig ovanligt trött. Fick sätta mig ner flera gånger för att kroppen inte orkade stå. Äsch tänkte jag, det går snart över. Men det gjorde det inte. Istället tuppade jag av och blev yr och dåsig. Jag fick svårt att andas och allt som befann sig i min magsäck åkte upp. Och lite därtill. 
 
Ambulansen hämtade mig och jag fick ligga på sjukhuset ett par timmar. Inte alls så dramatiskt som det låter men oerhört läskigt. Jag kände inte igen min kropp alls. Det kändes som att den bara la av på nåt sätt. Att den satte ner foten och sa "nähä du, nu får det vara nog!" 
 
Jag mår lite bättre. Lite bättre. Inte helt bra. Kroppen känns tung och jag blir fortfarande yr när jag ställer mig upp. Inte så jag svimmar men det gungar en del. Därför som ni förstår har jag inte heller kunnat rida denna veckan och det suger. Suger så in i helvete. Jag går här hemma, kollar lite tv. Pillar med facebook. Problemet är bara att jag har så tråkigt att jag blir rastlös men att kroppen inte orkar med nåt. Tänkte ta vara lite på tiden och la i en tvätt när jag ändå va hemma. Blev andfådd och svettig av att bara gå NER för trappan. Hmm.. det går bra nu! 
 
Läkarna hittade iallafall inget större fel på mig. Jag hade för lågt blodtryck men blodproverna visade inget konstigt. Skönt får man ju säga. De tror att att jag fått någon slags panikattack orsakad av stress. Och stressa, ja det är ju något jag gjort väldigt mycket det senaste. Så nu ska jag lyssna på vänner, föräldrar och LÄKAREN och ta det lugnt i ett par dagar. Kroppen och hälsan är viktigare än vilken slant som helst. Dont you agree? 
 
Som tur är så har jag fått tillbaka min lilla hund idag så jag har lite sällskap. Hon säger inte mycket men det är ändå roligare att ha någon att gosa med. Och Annie klagar ingenting så länge hon får ligga i min famn och sova <3
 
 
 
 
 
 
 

Bildbomb!

Här kommer ett par bilder på Amanda när hon rider Goss och lite ströbilder på mig och mamma också :D 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En väldigt duktig Gosse idag!

Så nu är man hemkommen från en otroligt rolig dag i Simmenäs! Gossen har skött sig exemplariskt om jag får säga det själv. Träningen var i deras paddock och bestod mest utav bommar på marken med många olika övningar. Tempoväxlingar, lite skänkelvikningar, skarpa svängar på travbommar, galoppbommar och hålla koll på bogarna. Jag trodde att Gossen skulle vara slarvig men det var han inte! Jätte duktig över bommarna och i slutet hoppade vi litet hinder. Det var inga problem heller. Fick träna på att få upp snoken på honom så att han inte ska vara så låg precis innan. Jag fick lite nostalgikänsla från hoppträningarna med Petit. Skit kul var det verkligen. Tränaren, Linda Tång var kanon och väldigt positiv. Fick gladeligen höra att Gossen var välriden och uppfostrad. Så kul att höra! Trots att det är så sjukt ovant att sitta i engelsk sadel och med dessa korta tyglar :P Lodrät sits och tyglarna mellan fingrarna på det där gamla hederliga sättet! haha!
 
Gossen har vart kanon hela förmiddagen. Inga klagomål på honom alls. Blev jätte bra miljöträning också eftersom det var mycket liv runt omkring :D 
 
 
 

Något nytt vi aldrig tidigare har gjort!!

Ja nu folket ska ni få höra. Jag och Gossen skall göra något vi aldrig gjort förut serrö. Imorgon har vi nämligen anmält oss till en markarbetsträning i Simmenäs. Vad fan hände där liksom :P Det är i Amanda Bergmans ridhus som vi tillsammans med Jill och några till ska vara med på en ytterst ovanlig träning för att vara oss. Men vad tusan, det ska bli skit kul. Gossen är ju otroligt klumpig och långsam när det kommer till bommar och hinder. Men det kan vara kul att testa något nytt. Vi har ju trots allt tagit några småskutt under vår tid tillsammans. Typ hoppat en gång per år iallafall ;) Men vad gör det. Miljöträning ser jag det som och det ska bi skit kul att för första gången träna ihop med Jill för en instruktör! :D Så nu har jag putsat upp vår slitna engelska sadel, kul att den ska anändas ;P
 
Idag har jag ridit både Goss och Dante. Gossen red jag en mystur i skogen innan det började ösregna och vi galopperade hela vägen hem. Dyngsura ändå men det var det värt! Dante red jag bara en kortis på banan!
 
Igår var Amanda med i stallet och red Goss och jag på Dant. Hon ska förhoppningsvis bli medryttare på en quarter som tränas i western och ville testa på hur det kändes. Det gick bra trots att hon är lagd åt det engelska ridstilshållet ;) Jag tyckte hon löste det bra och i slutet såg det riktigt snyggt ut! Gossen mjäkade sig lite och ansträngde sig kanske inte sitt yttersta men Amanda fick till en bra känsla och det var skoj att se någon annan känna på honom :D Dante skötte sig sådär. Var rätt ofokuserad men blev bra i slutet. Mamma red en kortis efteråt också. Men Dante var mycket duktigare idag än igår, men han var väl lite tröttare idag :P
 
Har en hel del bilder från igår som jag lägger upp imorgon!
 
 
 
 

Igår och idag!

Tjatjaa! 

Full rulle denna veckan som vanligt, men det är då man känner att man lever.. Eller? :O har jobbat alla dagar förra veckan inkl helgen så nu är jag lite trött.. :P 

Igår var Elin med i stallet. Vi möttes när jag slutade och vi gjorde ett skoj pass på banan. Vi la fram lite bommar för att variera ridningen lite. Det började med att hon red Goss och jag Dante men vi bytte lite sen ;) jag tog till och med ett litet skutt med Gossen! Haha! Väldigt graciöst ;) 

Idag red jag Gossen en stund på banan och använde även idag lite bommar. Tränade lite på att byta galopp över bom vilket han gjorde bra! :D 

Nu har jag två helvetes dagar framför mig. Jobbar dubbelt och kommer inte ha någon ledig tid över! Kommer gå in i någon slags bubbla som vanligt... Men på torsdag blir det ridning igen! Whopppii!




Foton på Dante :D

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foton på Gossen! :D

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen fick jag tummen ur stjärten!

Jag har tänkt så himla länge att jag ska ladda upp alla bilder från förra veckan men jag har fan inte haft någon tid över för att sätta mig med det. Men nu jäklar! Det är så sjukt många foton så jag delar upp de i olika inlägg, en för Gossi och en för Dante! Så håll utkik i de kommande inläggen :D 
 
 
 

Uteritt med bäste Elin!

Hej på er allihopa!

Lite dåligt med uppdateringar från mitt håll det senaste. Men det får bli så, ibland har man fanimej inte tid trots att det inte tar lång tid att göra ett inlägg ;) 

Igår red jag och Elin ut på en mystur med Gossen och Dante. Jag fick för första gången galoppera på Dante på vägarna ute i det fria. Och det gick superbra! Han var coollugn och tyckte det var gott att sträcka lite på benen :D vi hade jätte mysigt och vädret var kanon. Mer kan man inte önska sig efter en stressig arbetsdag! 

Idag blir det ingen ridning för mig. Gossen har tappat en baksko och jag ska träffa Amanda istället :D imorgon däremot kommer förhoppningsvis hovis och skor om bägge hästarna och då blir det minsann lite ridning! 

Har en massa bilder på lager som ska läggas upp men det får bli senare. Här är en från igår iallafall <3 


Om tävlingen i helgen!

Tävlingen i söndags är jag väl inte sådär jätte nöjd med. Varken med min eller Gossens insats. Det slutade i 3 stycken 2:a placeringar men vetifan om jag tyckte vi var värda det :P Första klassen gick väl okej, han rusade lite med mig i galoppen men annars kändes han bra. De andra två klasserna tyckte jag han bara var ofokuserad och springig. I reiningen skötte han sig hyfsat tills vi kom till stoppen och han tyckte att han skulle fortsätta löpa. Fick ta i för att få stopp på honom! haha! Aja, nu har vi ännu en tävlingserfarenhet att lägga i ryggsäcken! Fick höra att jag hade lite för mycket "reiningsits" i pleasuren och horsemanshipen, haha det var ju positivt ändå eftersom det är det enda vi tränat det sista ;) Det var iallafall en jätte mysig dag med vänner som kom och hälsade på och hejade. Mamma fick kalla fötter innan sin klass och strök sig tyvärr, men nästa gång ska hon bannimej va med :P 
 
Även om de bara har vart två tävlingar två helger i rad så känns det som att jag tävlat AS mycke det senaste! Jag har ju inte det men i kroppen känns det så. Så nu ska jag ta det lite chill tänkte jag. Träna och mysa i skogen för att ladda upp till nästa gång, när det nu blir ;) Ska försöka få bokat någon träning med Peter framöver så jag kan fortsätta jobba med bytena! 
 
Det är mycket jobb för mig denna veckan. Men ridning kommer det såklart bli ändå. Tänkte försöka rida Dante lite mer denna veckan också och träna med mamma! Kan bli kul :D Dags att bege sig till jobb nr 2 för dagen! hade fint allaihop. Puss