<
   

Magic monday!

Idag har jag tränat bägge hästarna och dem var magiska bägge två! :D

Började med Goss! Red mest igenom honom och han kändes jätte fin :) han var lite pigg och glad men det gör mig inget eftersom han oftast är lite seg ;) haha! Galopperade en stund och gjorde några rundowns som han för övrigt gjorde grymt!!


Efter det red jag Cayenne i westernsadeln. Hon gick också fantastiskt bra! Galopperade en del och hon sökte sig ner fint och höll galoppen jätte bra :D blev något bocksprång men det var av glädje! (Hoppas jag! :P) haha!

Jätte nöjd med dagen och det kändes så skönt att ha en massa ny energi! Dessutom är det alltid skönt när man kommer till stallet efter att ha varit borta ett par dagar och ser en nysladdad bana! Tack Roger :D Nu jädrar skall det tränas framöver för den 2 augusti skall Gossen tävlas :D

 
 
Gossen är trött som vanligt efter ett pass! 
 
 
 

High Chaparral BILDER!

Åh vilka roliga dagar vi har haft på high chaparral :D jag och tre underbara tjejer har haft det super! Det har blivit massor utav skratt, hästar och mat! Haha, känns som att man ätit hela tiden ungefär :P åkt tufftufftåget, kollat teater, sett tävlingar och träffat härliga människor! Vi förväntade oss kasst väder men var faktiskt ganska nöjda ändå eftersom vi fick lite sol emellanåt iaf! :D

 

Det som är toppen med att åka till chappen är att man får ny inspiration och får ett sånt sug efter att träna. Det riktigt spritter i nerverna och man vill bara hem och sätta sig i sadeln :)

 

Jag brukar ALLTID shoppa mycket på chappen, men i år blev det bara tre grejer och ack så nödvändiga ;)

1 st proffesional Choice bett.
1 st Billy Allen bett.
1 st Cowboy Magic.

 

Riktigt nöjd med mina köp trots allt :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tränat Goss!

Idag red jag ett ganska så kort pass på banan. Gossen kändes fräsch och fin :D travade för det mesta och gjorde mycket förflyttningar! Han kändes lite stelare i högersidan men jag tyckte det lossnade när han mjukat upp sig :) 


Hästarna är så nöjda nu när dem går sida vid sida :) Cayenne borstade jag riktigt fin idag också. Hon älskar att bli ompysslad!

 
 
 

Midsommar och prova sadel!

Ja, vart skall jag börja?!


Äntligen har jag gått på semester. Underbar känsla att inte behöva jobba just nu! I förra veckan fick jag hem en sadel på prov som jag testat några gånger. På midsommar och midsommardagen blev det lugnt för hästarna eftersom jag hade fullt upp med annat! Men i torsdags red Emmy och henne kompis ut på hästarna iallafall :) det hade gått superbra och dem var så nöjda med pållarna :)


Sadeln som jag tog hem lämnade jag tillbaka idag. Det kändes inte helt hundra och det handlar om så mycket pengar att jag ville vara helt säker på den, vilket jag inte var. Igår när jag red i den var jag osäker och även idag när jag och Amanda red. Så det blir till att leta vidare ;)

 
 

Jag har ridit! :D

Så blev det natten igen och jag har precis jobbat klart! 

 

Äntligen har jag fått rida! Ordentligt i alla gångarter :D åh jisses vad roligt och härligt det var! Obeskrivligt...

 

Gossen gick väldigt bra idag. För ovanlighetens skull så var han riktigt pigg, tro det eller ej! Härligt med lite go i honom :D red inte så länge och inte så krävande alls men det kändes bra iaf och han fick jobba bort den lilla magen litegrann iaf ;)

 

Här är fler bilder från fristad!

 

 
 
 
 
 
 

Motionerat pållarna!

Nu är det mitt i natten återigen. Jag har jobbat hela kvällen och är helt slut. Dagen har varit superlång. Var i lagmansholm tidigt och fikade med familjen och Rogers mor. Sedan var det dags att ta itu med hästarna och jag longerade de båda en stund så dem fick röra lite på fläsket ;) bägge två var duktiga och skötsamma! Och sen då jobba hela kvällen..

 

Imorgon ska jag nog rida Gossen faktiskt. Känner mig redo för det nu. Jag vill träna min prins igen, det var sååååå länge sedan!! :(

 

Emmy har tränat!

Igår ställde min kära vän Emmy upp och red Goss åt mig. Inte långt kvar tills jag kan rida ordentligt nu :D jag själv skrittade faktiskt lite på Cayenne. Gjorde lite övningar med att flytta för tryck och mjukgörande. Hon skötte sig väldigt bra och det gjorde även Goss. Han var lite lat men det är han ju nästan alltid :P efteråt skrittade vi en sväng på vägen och kände livet i oss litegrann. Att sitta i sadeln igen var magiskt trots att det inte var på min egen pålle :)

 

Idag har hästarna vilat då jag behövde göra annat. Jobbar sjukt mycket nu också eftersom jag går på semester vid midsommar. Men imorgon tänkte jag hitta på nåt med hästarna iallafall. Det är ju natten nu så det blir ju idag ;D haha!

 

Men nu måste jag sova! Godnatt allihop :)

 
 
 

Snygg häst?

Sadelprovningen i fristad gick bra! Fick med mig en Bob Loomis reiningsadel hem på prov i en vecka :) Gossen var jätte duktig och stod så fint när sadel efter sadel lades på och av! Idag kommer Emmy och ska rida lite i sadeln så vi kan se hur den ligger när han svettats lite :)

 

Igår motionerade jag han lite på banan på lina. Inget märkvärdigt alls men han fick rört på sig iallafall :) sedan kom hovslagaren och skodde om bägge hästarna. Tycker om när de fått nya dojor, känns fräscht på nåt sätt ;) haha!

 

Förresten, rätt snygga kort på min herre? Tokiga pålle

 
 

Iväg till fristad!

Goss skall lastas alldeles strax! Idag ska vi iväg till fristad på egenträning. Jag kan ju dock inte rida men däremot så skall något annat nyttigt göras. Jag är i behov av en ny sadel till Gosselito. Så idag kommer några sadlar som är till salu och jag ska även få prova andras för att lättare veta vilket märke och typ av sadel jag vill ha. Reiningsadel är ett måste men finns ju så många olika :P ska bli riktigt kul faktiskt! Hoppas att jag fattar tycke för någon utav dem som är till salu så mitt sadelproblem är löst ;)

Nu står Gossen och softar lite innan vi ska iväg!

 

Fler bilder från idag!

 
 
 
 
 

Emmy på besök!

Idag har Emmy vart med i stallet :) hon är en pärla och red Gossen idag! Skritt och trav en stund och han var jätte seg för att inte ha haft någon i sadeln på ungefär tre veckor ;) men han är lite lat den där när det är varmt! Haha!


Jätte skönt iallafall att han blev riden litegrann och vi fick ge oss ganska snabbt eftersom värmen tog kål på oss. Jag longerade Cayenne samtidigt och hon skötte sig bra hon med :D kul var det och Emmy skall komma fler gånger denna veckan :D wihoooo!

 
 
 
 

Fix med hästarna!

Nu är klockan mitt i natten och jag har kommit hem från jobbet!

 

Åh vad skönt det var att greja med hästarna idag. Dem är så fina pållarna. Borstade dem fina och fixade lite med bägge två. Goss blev longerad en kort stund med lite skritt och trav i bägge varven. Seg som attan var han ;) solsting?

 

Cayenne var piggare och henne tog jag en promenad med först och sedan longerade jag henne litegrann också :D pigg och alert är hon den där flickan! Fotade henne lite när vi var ute och gick :)

 
 
 
Färdkost??
 
 
 
 

 

Back in business!

Det har vart blandade känslor dessa två senaste veckorna. Men jag mår bra och jag känner mig nu återställd och frisk. Det är fortfarande knappt två veckor kvar tills jag får sätta mig på en häst igen, men jag tycker ändå det ser ljust ut!

Imorgon skall jag sätta igång gossen lite lätt ifrån marken. Tänkte ta en go promenad med honom en bit. Kommer bli longering, tömkörning och promenader dessa två veckor, men då är han iaf igångsatt litegrann. Nu ska jag blogga för fullt igen också! Jag längtar till att börja imorgon och komma tillbaka till det vanliga livet. Det livet jag älskar!!!