<
   

Tankarna kring spring break!

Sådär ja, nu har jag lite tid över och kan äntligen dela med mig om hur jag känner om tävlingen på Axvalla :D 
 
Alltså vilken förändring ändå. Från att sitta på Gossen som bara skenar runt till att ha en avslappnad lugn pålle under sig var ju helt fantastiskt. Jag var så stolt över honom! Sen att vi inte kan alla manövrarna och får skitpoäng spelar mig ingen roll. Jag behövde inte känna mig stressad och nervös för att han skulle bralla och nästintill kasta av mig. Man fick ett helt annat lugn inför varje klass när man visste att hästen skulle sköta sig. Att folket på läktarna eller människorna som sprang bredvid tävlingsbanan inte skulle vara skrämmande. Det kändes riktigt bra!
 
 
Sista dagen var jag lite osäker på om jag skulle genomföra båda klasserna. Den första klassen skötte han sig galant i, lugn och stabil rakt igenom och jag kände mig nöjd där. Vi var båda trötta men så blir man sådär att vafan, jag har ju betalat för en klass till och det kan va kul att göra det igen. Men Gossen höll inte med. Han blev ofokuserad jag jag tror att hans trötthet resulterade i att han inte ville lyssna, blev tittig och lite dum. Men jag diskade mig med en gång och red igenom hela mönstret ändå och det kändes ändå lite skönt att fått skola honom i sista eftersom han kan bli lite showsmart ;) Men i alla andra klasser var han ju en sagohäst för mig så den där sista klassen har jag bara raderat ur mitt minne! Inget ska få ta ifrån mig min härliga känsla som jag hade den helgen!
 
 
Jag hade hur kul som helst med alla underbara människor och jag vill definitivt åka dit snart igen! Gossen och jag lär oss massor varje gång. Sen är vi absolut inte tillräckligt bra för att placera oss eller ens knappt få en score. Tävlingen i sig är alldeles för hög nivå för oss. Men jag ser det inte så. Det är en träning, en miljöträning, och sen kan folk rynka på näsan hur mycket de vill när jag kommer in och inte ens kan byten. Men vad fan gör det, jag har betalat för min tid på banan och vi tar oss framåt sakta men säkert. Denna gången kunde vi ju iallafall ta oss runt alla mönster, det kunde vi minsann inte sist ;) 
 
 
Imorgon är det en tävling lite mer på vår nivå! Mamma och jag har ridit på Gossen idag och bilen är packad och klar. Av någon anledning är jag inte det minsta nervös. Känns som att lugnet ligger kvar sen spring break nu och att det bara är att ta det lugnt och fokusera på vad man ska göra! Ska bli jätte kul iallafall och jag ser fram emot att se mamma tävla också! Ska försöka uppdatera er så mycket det går här men ni vet hur det kan bli, ibland kommer inläggen ett par dagar senare ;) 
 
 
 
 
 
 

Bilder på mamma och Elin!

Igår var Elin med i stallet och skulle rida. Tanken var att vi skulle rida ihop men så kom mamma ner så jag stod över och dem två fick tränat lite. Elin på Dante och mami på Gossen. Jag stod med kameran och fotade! Dock börhade det regna och blev lite halvmörkt så vissa av bilderna kanske inte blev med så bra skärpa och ljus men ändå! Superfina tycker jag :D Elin red Dante för andra gången och det gick skitbra! Hon tyckte han kändes bättre denna gången när de lärt känna varandra mer och hon gör ett kanonjobb. Jag måste nog faktiskt erkänna att hon rider honom bättre än jag! Han testar henne lite genom att stanna men hon är bestämd och envisare än honom :P Jätte kul att det går så bra! För mamma var det inte heller några konstigheter. Hon skrittade och travade på Goss och han verkade väldigt nöjd med ett oerhört lugnt pass ;) 
 
På söndag är det tävling igen i Fristad! Det är nämligen så att mamma också har anmält sig till en klass på Gossen :D Jätte skoj! Lite därför hon var tvungen att träna lite igår. Härligt att se att hon kan komma ut på tävlingsbanan igen efter alltför lång tid ;) 
 
Det blev verkligen as många bra bilder igår. Kan inte lägga upp alla nu men här kommer ett par stycken iallafall! Tänkte blogga om Spring break också men väntar bara på att bilderna från Mi ska komma så jag kan lägga upp de samtidigt :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen!

idag åker vi till Axvalla för att tävla på spring break! Yuppppiii :D 
 

Dagen innan spring break!

Tjenixen på er allihopa! 
 
Veckan har varit fullspäckad med jobb och ridning! I måndags mådde jag piss och hade skallebank hela dagen. Kämpade mig igenom arbetspasset men fick ligga under täcket resten av kvällen. I tisdags åkte jag till ridhuset i vittene och Agnes, mamma och Roger åkte med. Vi gjorde ett bra pass och Agnes red en liten stund också. Onsdags red jag Gossen på banan och så tömkörde jag Dante. Idag blev det ett oerhört lugnt pass på banan för Goss och Elin var med och red på Dante! Gick kanon, han testade henne lite genom att stanna men Elin skötte det väldigt bra och de var så nöjda bägge två :D 
 
 
Nu är det dagen innan jag ska iväg till spring break. Tävlar inte förrän lördag men tänkte rida honom på banan imorgon kväll och på lördagsmorgonen. Olyckligtvis jobbar jag imorgon till typ 16.00 så det blir lite stressigt när jag ska iväg. Men vafan, stressa gör jag ju jämt ;) nerverna håller sig än så länge i skicket men det går fort över! Haha! Känner mig taggad iallafall, Gossem är badad och fin och grejerna är putsade. Nu ska vi bara ta oss igenom de där mönstren också! Lättare sagt än gjort för oss men vi ska göra vårt bästa!! 
 
 
Här kommer lite bilder från dagarna som gått :D 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tankarna om veckan som gått!

Dagarna springer iväg och jag har fullt upp hela tiden. Gossen har blivit riden mycket denna veckan, dock inte så krävande pass varje gång. Har funderat kring bytena som gick åt skogen och kommit fram till att jag ska lugna mig med dem. Försökte få till att åka och träna för Peter innan tävlingen men eftersom jag jobbar jääämt och ständigt så hittar jag inte en enda lucka som passar oss bägge. Menmen, jag lägger bytena åt sidan så länge så får det gå som det går. Pratade med Peter om det och vi kom fram till att huvudsaken på denna tävlingen är att han ska behålla lugnet, sen får resten gå som det går ;) 
 
Blev ett sent pass idag i regnet. Red mest igenom honom och vi tränade mycket på att stå still :P låter komiskt med efter vi spunnit eller gjort nåt så vill han alltid backa eller gå framåt. Så det blev en hel del stillastående och bara vänta på kommando, men det var nyttigt det med ;) 
 
I onsdags red jag och Elin ut för första gången över järnvägen med Dante. Hon red på Gossen och jag på "lillkillen". Och shit, jag var helt amazed faktiskt. Dante skötte sig så jäkla bra. Järnvägen har vart ett moment som jag väntat med just för att det kommer mycket tåg och bommar som går ner och upp hela tiden. Att rida över har ändå vart något som jag dragit mig lite för, men vad var jag orolig för egentligen? Det gick ju hur bra som helst :D Mötte en hel del trafik och gick igenom bostadsområden och han backa inte för nåt. Förutom att han tog ett jätte skutt över en torkad liten bäck i skogen men det gjorde inget! ;P Han var så lugn och stabil och trampade på i täten utan tveksamheter! Strongt för en unghäst som ser mycket för första gången! Elin är ju dessutom helt kanon att rida med. Lugn och trygg och vi kompletterar varandra jätte bra! Längtar tills nästa gång! :D 
 
 
 

Ännu en bildbomb :D

Ja, mitt senaste inlägg var väl allt annat än positivt. Men nu känns det bättre faktiskt :) Frida kom till mig i söndagskväll och gav mig lite tips till bytena. Det gick bättre än gången innan, och hon fick testa också vilket gick bättre för henne än för mig. Och det är ju bara positivt, hellre att det är jag som är trög än att Gossen är det :P Jag vet ju att han kan!
 
Idag har Amanda vart med i stallet och vi har ridit bägge hästarna. Vi red bägge hästarna båda två, bytte lite sådär :P Det gick jätte bra iallafall, Gossen fick ta det rätt så lugnt och Dante likaså. Sen så skrittade vi en bit på grusvägen efteråt! 
 
Och vilket underbart väder det var! Igår var jag lite deppig eftersom jag jobbade till sent på kvällen så jag fick inte njuta av solen nånting, men det fick jag minsann idag! :D härligt! 
 
Just nu sitter jag hemma och vakar lite över Annie som har vart hos veterinären idag och tagit bort tandsten. Eftersom hon vart sövd så är hon fortfarande lite groggy och märklig så jag har ett extra öga på henne. Men vi har det ganska mysigt ändå i soffan, och Ola är iväg och kollar fotboll så vi har en hemmakväll hon och jag :) 
 
Har lite bilder från idag med! :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Känns som ett fett jäkla bakslag!

Idag var ingen bra dag i sadeln, eller kan man vara så negativ? Allting gick skit bra tills jag skulle börja träna dem där förbannade bytena. Han skötte sig så jäkla bra med allt annat. Jag vet ju om mycket väl att det inte är han som gör fel, utan snarare jag. Jag vet ju att han kan. Jag repeterar högt i mitt huvud vad jag ska tänka på, hur jag ska göra, hur jag ska sitta, ALLTING. Men ändå går det faaaaaaan inte. Till slut fick vi till det, efter typ 40 försök. Okej, där överdrev jag kanske lite men det kändes så. Gossen blir stressad, jag blir iriiterad på mig själv och låter det gå ut över honom. Stackaren som antagligen inte fattar ett skit av vad jag menar. När vi väl fick till det så fick han så jäkla mycket beröm så hälften vore nog, med en liten förhoppning om att han verkligen skulle fatta att det var den enkla saken jag ville från första början, och att han inte hade behövt att bli genomsvett. Menmen, ibland har man bad days som det så vackert heter. Eftersom jag är pank nu så var inte tanken att jag skulle kunna ta en lektion till för Peter. Men ärligt talat, med den känslan jag har idag så finns det inget annat alternativ. Har suttit och kollat på filmen nu när han gör byten på Goss och det ser så jäkla enkelt ut. Har typ försökt komma med bortförklaringar som att han väger mer, det är lättare för Gossen att känna när han sitter över. Men nääää, jag är nog bara jävligt dålig på att göra galoppombyten helt enkelt. Skit också. Aja, sluta grubbla och ta nya tag imorgon. Värre kan det ju inte gå :P hmmmm
 
Igår hade jag och mamma en jätte mysig kväll i stallet. Borstade bägge hästarna jätte fina och flätade deras manar. ÅÅÅh så de blänkte, tills dagen efter och dem ser ut som två skitgrisar igen! haha! Aja, pååt igen baaah.
 
 
 
 
 
 
 
 

Om träningen hos Peter!

Har haft så dåligt med tid det sista så har knappt hunnit blogga nåt :P Här är mina tankar om träningen för Peter i tisdags!
 
Alltså att en människa kan få det att se så lätt ut är ju helt ofattbart. Jag tycker jag gör precis likadant men tydligen inte! haha. Tränade byten och jag började i sadeln. Men det gick inte alls. Så hoppar Peter upp, rättar till honom lite och tjoff tjoff så går det hur enkelt som helst. Jag hoppar upp i sadeln igen och då gick det galant. Det är därför han får betalt och inte jag!!! hahaha! Men jag är supernöjd, vi kommer någonvart hela tiden och det är sån sjukt stor skillnad nu och då. Tänkte på det faktiskt när jag slängde mig upp i sadeln i ridhuset, ett ridhus som vi aldrig vart i förut. Förr kunde han vara tittig, lättskrämd och sjåpig på nya platser så jag ledde han gärna några varv runt innan jag hoppade upp. Men nu är det helt borta. In och upp bara. Fokus och lydnad från första sekund. Samma när alla andra hästar lämnade ridhuset och vi blev ensamma kvar så sköter han sig hur bra som helst. Förr kunde han bli gapig och lite orolig men även det är väck. Underbara Gossen, han utvecklas hela tiden och så även jag. Sen kommer han säkert vara tittig på tävlingen på axvalla när det är så mycket folk, affischer och tält lite här och var, men det ska också försvinna, inom sinom tid :D Jag är nöjd bara han är mindre tittig än sist på axvalla! 
 
 
Idag öste regnet ner, så vad gör man med en ridbana som är mer som en bassäng? Jo man rider ute på grusvägarna och galopperar. Så det har vi gjort. Blev konditionsträning och jag trodde ibland att vi skulle blåsa bort. Gossen var superglad och blåsten piggade upp han ordentligt, iallafall i början, sen blev han sitt vanliga lugna jag igen ;) 
 
Har inga nya bilder tyvärr, så bjuder på några gamla goingar! pusspåer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya grejer till mig och Gossi!

Tänkte berätta om vad jag handlat den senaste både från mässan och från nätet :D Plånboken gråter men det får det vara värt, men nu har jag nog allt jag behöver :P haha elllller?
 
Jag beställde lite grejer från highridge igår! Måste ju ha ett snyggare bett på tävlingarna och passade på att beställa ett par nya bellboots också. Har testat att köpa large nu till Gossen för jag tycker att dem krymper en del när man gör rent dem. Hoppas det är snabb leverans så jag kan få hem prylarna fort! Jupppiiii!
 
 
 
Från mässan köpte jag ett par nya boots till mig, vita combilindor, blåa combilindor, cowboy magic (ett måste för den som vill ha glänsande man och svans), och sadelfett! Riktigt nöjd med mina köp därifrån.
 
 

En helg full av aktiviteter!

En helt underbar helg är förbi och jag har fått gjort massor, inte minst med hästarna :D 
 
I lördags var jag och hälsade på Frida på förmiddagen i herrljunga. Tog en go fika och pratade hästar såklart! Efter det åkte jag till stallet och red både Gossen och Dante på banan. Och bägge två gick kanon. Gossen var klockren och Dante blir bara tryggare och tryggare :D Just nu jobbar vi med att han ska sänka sig men än så länge är balansen inte helt hundra ännu men han utvecklas hela tiden! :) 
 
Idag har jag och Elin ridit ut! Hon på Gossen och jag på Dante. Supermysigt var det och vi var ute strax över en timme i skogen! En utav de bättre avslutningarna på helgen :D 
 
Nästa vecka skall innehålla massa häst som vanligt och på tisdag åker jag iväg och tränar för Peter i Sandhult! ska bli skit kul :D för er som inte vet så har jag anmält mig till spring break på Axvalla. Hade inte alls planerat det men nu blev det så ändå :P Ska bli jätte roligt! Så nu gäller det att träna på bytena som inte riktigt sitter än och finslipa det mesta. Har inga stora förväntningar alls utan vill åka dit och känna att jag och Gossen har utvecklats, det är det ända som betyder nåt! :)
 
Här kommer lite bilder från helgen!