<
   

Är jag en mes?

Ni vet den där känslan man får när det inte riktigt går som man tänkt sig. Man får dåligt samvete för att man kanske var något för hård eller skällde lite för mycket. Det hände igår. Red Goss på tränsbett vilket gick väldigt bra till en början. Han var mjuk och fin i munnen och uppvärmingen var inget att klaga på. Men så kom vi till bytena, som gått så himla bra dagarna innan. Men igår blev det tre stora missar innan vi klarade ett korrekt byte. Och då sitter jag där och tänker "du klarade ju det galant häromdagen, för helvete." Så blir jag arg på honom, glömmer av att det kanske var nåt som störde honom just då, det hade ju vart varmt hela dagen och han kanske var lite lost i huvudet. Jag skulle aldrig skada honom på något sätt, men just att jag svor åt honom då och tänkte onda tankar för att jag själv var på dåligt humör får mig att känna mig dum efteråt. Då får jag dåligt samvete för att jag vart arg på honom. Och ja, han är ett djur och tänker väl knappast mer på det, men jag gör det. Istället borde jag stannat honom, lugnat honom (och mig själv) och bara försökt igen. Men vad gör jag, jo han får galoppera på i förvänd galopp och så blir han stressad och blockerad. Många börjar gråta när det bara inte funkar, jag blir arg inombords men fäller aldrig en tår. När man håller på med hästar så kan det ju inte alltid gå som på räls. Igår var jag på dåligt humör och borde gjort mycket annorlunda, för efter de tre katastrofbytena så satte han ju tre på raken perfekt. Han fick en massa beröm och jag slutade där. Ändå så blir man lite illa till mods idag. Sen känner jag Gossen väldigt väl. Kan han, så testar han gärna att slarva lite extra om man inte är med till hundra procent. Folk säger att jag är för snäll mot honom och att jag borde tuffa till mig, men hur ska det gå om jag får dåligt samarbete för att jag galopperat honom på en liten volt i förvänd? Är jag mesig? :O

 

Hur som helst, bakslag får man ibland och allt kan väl inte alltid stämma helt. Gossen skall få två lediga dagar nu. Har vart mycket för han att ta in den senaste tiden. Jag har ändå en del annat som behövs göras så han får gotta sig och bara ta det lugnt :) sen blir det nya tag på tisdag med glatt humör!

 

Idag jobbar jag och ikväll skall jag och familjen på Joe Labero :) ska bli kul! :)

 

Hoppningen igår!

Ja igår hoppade vi! Så skoj det var :) kände att jag ville bryta mönstret med den vanliga träningen så då är lite skuttande perfekt!

 

Började hoppa Cayenne. Det är första gången hon hoppar! Dem första hinder vi kom över så busade hon direkt efter, jag kan ärligt säga att jag var nära på att åka av en gång, men icke då! Jag höll mig kvar i sadeln som tur var ;) men efter lite jävlar anamma gick det galant! Nåt som var väldigt positivt var att hon tvekade aldrig. Skutt över bara. Haha det högsta vi hoppade var väl ungefär 25-30 cm men ändå, man måste ju börja nånstans ;)

 

Gossen var duktig han också. Hoppade rekordhöjd med honom, hela 70 cm!! Höhö.. Ingen höjd direkt men för att vara så "dålig" som gossen är på att hoppa så var det ändå en framgång för oss ;) han kommer nog aldrig bli speciellt bra på det eftersom hans teknik är rätt kass, men det är som sagt roligt att göra nåt annat ibland :) jag är glad för de lilla skutten vi klarar helt enkelt! Haha

Film lades ut igår för er som missade det :) En bild på när Roger höll Cayenne medan det var Goss tur att hoppa. Lite gos-stund :)

 

 

Hoppning 28/3-14

Första gången Cayenne hoppar! Så duktig hon var :) Gossen också!

Koppetikoppeti!!

Förlåt för sjukt dålig uppdatering de två senaste dagarna, men har haft mycket i huvudet och inte orkat blogga!

I onsdags fick faktiskt Gossi vila. Var ändå jätte tråkigt väder så det besvärade mig inte ;) igår däremot gjorde jag ett pass på banan som gick bra! Red mest igenom honom och eftersom jag hade lite bråttom så red jag bara någon halvtimma :)

Idag jobbar jag till fem och tänkte rida efter det :) jobbar hela helgen nu samma tid och det är lite segt, men imorgon rider jag också. På söndag dock så ska jag, mamma, Roger och Agnes på Joe Labero så då blir det ingen ridning!! ;)

 

Klarhet till klarhet!

Eftersom det är hårdträning på bytena nu så var det ju det jag tränade även idag! Och det gick ännu bättre än igår!! sjukt glad blev jag :D han var inte lika stressad och hans "svåra håll" gick mycket bättre än igår :) 
 
ja, han är en riktig pärla den där hästen. Min älskade pålle, jag vill krama dig hela dagen! 
 
 

Video på byte!

Film från idag när vi tränar byten :D

Känslan man får...

Känslan man får... När hästen gör det man vill helt enkelt. Idag var en sån dag som allt stämde. Fåglarna kvittrade, vädret var outstanding och min fina Goss gjorde så bra ifrån sig :D mamma longerade Cayenne medan jag red och det blev en blandning av moment i dagens träning. Tränade lite på western riding mönster och på byten!

 

Mamma lyckades få med lite av bytena på film som kommer upp snart! Vet att det är mycket videos nu, men jag själv älskar att se filmer som folk lägger upp, så då hoppas jag att andra tänker likadant! :)

 
 

Film Cayenne 22/3-14

I lördags

Ja, lördagen var en härlig dag. Började med att rida Cayenne på banan. Red bara i skritt och trav och fick jobba henne en stund för hon var väldigt pigg :) härligt med lite power! Haha..

 

Sedan var det dags att lasta upp en massa hö på loftet. Armträning till tusen! Mjölksyran var total vill jag lova ;)

 

Sedan blev det en lång uteritt på Gossen med grannen! Red längre än vi tänkt men det blir lätt så när man sitter där och pratar :) hästarna var riktigt nöjda och Gossen var pigg och alert!

 

Idag får hästarna vila eftersom jag inte kände mig på topp, men imorgon åker jag och rider på förmiddagen :)

 
 
 

Positiv känsla!

Igår tränade jag på banan med Goss, men istället för att träna på sånt vi inte kan, så gjorde vi istället sånt vi är bra på. Positiv känsla och mycket beröm fick han. Han kändes jätte fin och supermjuk! Galopperade på volter en bra stund och jogade en del. Han har sååå skön jog den där hästen alltså :D

 

Idag blir det uteritt med grannen efter att vi lastat upp mer hö på logen. Men innan dess skall jag fixa stallet och göra fint :) ha en bra dag alla!!

 
 
 
 

Video om Goss!

Fixade en liten film på Gossen. Han är så fin, min ängel :)

Jasmines videodagbok.

Haha, jag och Agnes var lite oseriösa häromdagen. Hoppas att alla förstår att det är en roll jag spelar och att allt är sjukt överdrivet. Men man ska ju ha kul i stallet ;) haha, rolig grej bara!

Kämpa!!

Tränade Goss på banan idag, men det stämde inte helt idag heller. Han går så himla fint i galoppen och volterna gör han jätte fint, men bytena går inget vidare faktiskt. Den ena varvet gjorde han det jätte bra. Men i andra satt det jävligt långt inne, han bytte till slut två gånger men vi fick kämpa oss dit. Jag vill fokusera på bytena nu eftersom jag har som mål att han ska kunna det till sommaren. Men vi kämpar på ;) det ska gå, heja GossGoss!!

 

Mamma gjorde Cayenne jätte fin idag medan jag red! Glänste så fint :) nu är det ju så härligt också när dem fäller och den bedrövliga vinterpälsen så sakteliga försvinner! Jippppuiii! :)

 
 
 

Ridit med mami!

Igår var en rolig dag i stallet! Jag red på Cayenne och mamma på Goss :D Cayenne gick bra, testade den nya sadeln men kom fram till att den inte låg helt hundra så vi köper den inte. Ingen panik med det ändå :)

 

Mamma hade jätte skoj med Goss. Hon sa att han var jätte skön och fick till och med till fina galoppfattningar åt bägge håll :) mamma har inte galopperat sen petits tid så hon tyckte det var jätte skoj :D

 

Cayenne red jag ganska lugnt med trav och några galopper åt varje håll. Hon är lite taggad men på slutet slappnade hon av och gick riktigt bra :D

 

Idag jobbar jag till fem och sen aka jag tvätta hela kvällen så det blir ingen ridning idag, men imorgon så :D

 

SOL!

 
 

Träningspasset idag!

Gossen gossen gossen, han är fin den där hästen, men ibland är vi inte riktigt överens. Tränade idag och var inte riktigt nöjd. Tränade på rakspår och han var inte alls stabil utan gled antingen utåt eller inåt. Vi blev osams, han blev lite tossig och så var det typ lite kört ett tag kände jag. Grejen är att han får sån jäkla fin galopp när han är lite "grinig" eller stressad, men då lyssnar han inte speciellt bra på mig. Han tar varje tillfälle han får att slarva. Kändes så idag iallafall... Blev ett rätt hårt pass för oss men på slutet gick det bättre tycker jag (: men som sagt, inte helt nöjd, men det kan man ju inte vara varje gång ;) 

 

Cayenne fick prova en ny sadel idag, en westernsadel som jag har på prov. Ska testa att rida henne med den imorgon för att känna hur den ligger :) mamma lovade att rida Goss åt mig så bägge hästarna tränas :)

 

Nu blir det till att krypa till kojs för att gå upp tidigt till jobbet imorgon igen! ;)

 

 

Uteritt!

Idag blev det en härlig uteritt med grannarna! Tre hästar blev vi och solen lyste nästan hela turen ;) red en runda på lite mer än en timma och det var jätte skönt att komma ut i skog och mark! Blev lite galopp också och hästarna var på strålande humör :)

 

Gossens hov är inte varm längre vilket känns väldigt skönt så jag trodde han skulle vara övertaggad idag eftersom han vilat några dagar, men jag tyckte han skötte sig riktigt bra :) kul med sällskap också!

 

 

Jag busar med Goss!

Lekte lite med honom i hagen idag ;)

Butter...

Idag är inte min dag. Började med att jag försov mig. Snabbt som attan gjorde jag mig klar och åkte till stallet. Borstade Gossen men märkte att han var varm i vänster framhov. Ingen värme eller svullnad i varken ben eller kota, utan bara något varmare i hoven än de andra. Tog upp och longerade honom på banan för att se om han visade någon hälta, men det gjorde han inte som tur var. Promenerade med honom en stund, och släppte ut honom. Vad kan det vara tro? För säkerhets skull så får han ta det lite lugnt så får jag hålla koll på den där hoven. Jag är väldigt nojig med sånt där. Är säkert inget allvarligt men hellre ta det säkra före det osäkra. Får be mamma känna på hoven igen när hon kommer hem från jobbet idag!

 

Så nepp, ingen ridning idag. Usch vad tråkigt :(

 

Wiihiii!

Nu är äntligen det mesta med flytten klar. Alla grejer är flyttade och trots att kanske inte alla kartonger är uppackade så kan jag äntligen slappna av litegrann. Har vart en jobbig och tuff helg men nu känns det som att det går tillbaka till det normala :)

 

Idag jobbar jag 12 timmar så ridningen får jag stå över. Men igår gjorde jag ett pass på banan med Goss samtidigt som mamma longerade Cayenne. Och vet ni vad? Gossen gjorde sitt första galoppombyte på mitten! :D innan har jag bara tränat på bytena på stora fyrkanten men jag testade att göra det på mitten när jag skulle byta varv. De tre första gångerna jag provade var katastrof tyckte jag. Han drog iväg och hade jätte skoj. Men så på fjärde försöket så bara satte vi det :D jag fortsatte inte efter det utan slutade där och berömde honom väl! Även om det kanske inte var det snyggaste man sett så gjorde han rätt iallafall och jag var så stolt över honom! :D

 

Imorgon rider jag på förmiddagen innan jobbet. Hoppas på lika bra väder som idag! Inte så roligt att stå inne på jobbet hela dagen när solen skiner och folk kommer och handlar glass och hurrar för vädret. Då blir man lite butter faktiskt. Men men ;)

 

 

Inte klok..

Ibland håller jag med folk om att jag inte är klok. Idag och imorgon kommer vara fylld av att flytta grejer till den nya lägenheten och jag hade behövt lägga ridningen på hyllan hela denna veckan eftersom det har vart så mycket med jobb, flytt och packning. Men nepp, trots att jag idag hade jäkligt mycket att stå i så red jag idag också. Men grannarna kom över med två hästar och jag kunde inte hålla mig! Så Gosselito har gått ett pass idag med ;) han var superduktig. Gjorde inget speciellt utan red mest igenom honom i alla gångarter och nöjde mig där!

 

Nu har jag flyttat massa saker och det är dags att åka till lagmansholm igen och hämta släpet så jag kan börja flytta alla de stora sakerna. Jag ska hämta upp Jill också så ska hon hjälpa mig, så snällt! :D så ha en underbar dag alla, det har och är min, trots att jag inte tagit det lugnt en enda minut! Haha ;)

 

Video från idag! 6/3-14

Min fina gosse

Utan sadel & träns

Idag var en sådan dag när jag ville göra nåt annorlunda. Så jag valde att rida utan sadel och utan träns! Och så kul det var :D härligt att känna att han lyssnar så bra ändå! Här kommer lite bilder och film kommer komma upp inom kort :D 
 
 
 
 
 
 

En ängel och en stolle!

Mitt i all yra som råder så hann jag med bägge hästarna idag iallafall :D igår fick de vila eftersom det var mycket med den nya lägenheten och grejer som skulle köpas + att jag började jobba 17.00.

 

Idag var Gossen guld!! Han kändes jätte fin. Pigg och framåt men ändå lyhörd! Mycket stolt över honom idag :D

 

Efter det tog jag mig an Cayenne och longerade henne. Hon var helt tokig! Bockade, busade och blåste upp sig. Snacka om att ha energi! Haha... Det var bara i början hon stollade sig, sen lugnade hon ner sig och lyssnade. Jag stod mest och skrattade åt henne när hon busade. Även om hon är lite galen så får hon aldrig för sig att dra i linan. Så hon håller sig fint på volten och drar ingenting som tur är ;)

Nu är det dags att åka och jobba!!

Två ridpass!

Igår när jag red så gick det så jäkla bra. Gossem var följsam, lyhörd och lydde minsta vink! :D gjorde ett pass på banan och tränade väl inte på nåt speciellt, men han kändes ändå bara underbar!

 

Idag gick det också bra, men han var lite mindre fokuserad tycker jag. Cayenne började galoppera lite i hagen och han stissade upp sig litegrann. Men i det stora hela så är jag nöjd med denna dagen också. Gjorde några byten också, inga klockrena men ändå okej. Känns som att han inte riktigt har koll på sina ben alltid ;) haha!

 
Bjuder på den här otroligt fina bilden på Goss idag. Han var något trött ;) 
 

Gårdagen!

Igår var jag ju ledig och var i stallet vid elva! Det regnade inte just då så jag tog Gossen från hagen och gjorde iordning honom för ett pass på banan. Och vet ni vad? Vi klarade oss ifrån regnet helt och hållet :D Jippi!! Tränade på att han skulle lyssna ordentligt och rätta honom direkt när han slarvade. Han var duktig och lyhörd så jag var nöjd med passet :D

 

Efter det mockade jag och fixade stallet. Och precis när jag släppt ut Gossen i hagen, DÅ började det regna :P

 

Idag har hästarna fått nya skor på alla fyra, men jag har jobbat hela dagen och känner inte för att rida idag. Så jag tar lite ledigt, men imorgon tänkte jag rida Goss på banan :D