<
   

Måndag!

Ny vecka och nya tag! Idag blev det ett pass på banan med Gossen och samtidigt red Amanda på Nikkita. Blev ett pass där jag jobbade mycket med att Gossen ska fram fram fram hela tiden. Han galopperar gärna långsamt och stabilt vilket är bra, men ibland vill man att dem gasar på lite med ;) 
 
Det är mycket som händer den här veckan och jag ska beta mig igenom den succesivt! Imorgon ska jag åka med mamma till Hökerum så ska hon få ta sin första lektion på Dante :D 
 
 

Bilder från idag!

Här kommer fler bilder från idag på mig och Jill med pållarna! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Superduktiga Agnes!

Sedan igår har jag, Ola och Agnes passat gården medan mamma och Roger vart borta. Och idag på förmiddagen var det träning på schemat! Jag red Gossen en stund först och sedan var det Agnes tur att sätta sig i sadeln. Hon har tidigare tyckt att det är lite läskigt att galoppera men den tröskeln har hon verkligen kommit över idag :D Hon har galopperat på Gossen flera gånger och hon tyckte det var jätte kul! Så härligt att se henne övervinna den rädslan och att Gossen är så snäll! En stor eloge till dem! 
 
Jill har vart med idag och fotat och jag fotade även henne när hon red. Så det har blivit många bilder ;) Men här kommer bilderna på Agnes iallafall så får ni dem andra en annan dag <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vart och ridit Dante!

Just nu jobbar jag mycket och rider Gossen mycket! Men idag har jag vart och ridit Dante hos Peter för andra gången denna veckan :D  galopperade honom för första gången och wow vilken skön galopp den hästen har <3 kändes hur bra som helst! 
 
Ska åka till jobbet alldeles strax... Jag är trött. Gick upp supertidigt imorse, men va fasen, pengarna måste ju in :P 
 
 

Video på Dante!

Här är en film från idag när jag rider Dante för första gången. Han sköter sig jätte bra tycker jag för att bara ha vart riden så kort tid :D
 

Massa bilder och tävlingsplaner!

Nu är vi igång känner jag. Gossen musklar på sig fint och kondisen är på topp. Jag har funderat lite på att kanske ställa upp på september rundown. Det är bannimej dags att ge sig ut på lite större tävlingar nu. Jag har alltid tyckt att vi inte är tillräckligt bra så jag har inte riktigt vågat ge mig ut på dem. Men nu får det vara nog med fegheten. Dags att ta tjuren vid hornen, tummen ur röven och ut och tävla på stora evenemang! Det kan ju inte gå värre än åt helsike ;) och då har vi iallafall gjort det! whhhhooojaaah 
h
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ridit Dante!

Där satt den! Äntligen fick jag rida på Dante för första gången. Och så bra det gick. Skrittade och travade bara men han kändes hur fin som helst :D Peter red han en liten stund innan och jag kan erkänna att jag var rätt nervös i början. Men det släppte med en gång. Inte kunde man tro att en häst som blivit riden några veckor kunde kännas så cool och stabil. Magiskt är fan ordet alltså!
 
Tyvärr så blev det inga bilder på när jag red honom men däremot filmer! Ska lägga upp det lite senare :) 
 
Red Gossen också när jag kom hem. Hann rida en stund innan himlen öppnade sig och det vräkte ner. Men det är lugnt tänkte jag. Det går över snart  Men så började det blixtra och åska som bara den. Så nääh, jag fick fan springa ner till stallet efter några minuter med Gossen i släp och vi var helt genomblöta. Och stackars Agnes som skulle få rida också fick stå över. Men det får bli en annan dag :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söta dem är!

Helgen!

Det har blivit en lugn helg på hästfronten. Både Nikkita och Gossen vaccinerades igår så de får chilla över helgen. Jobbar till fem idag så jag kanske åker dit och gosar lite bara :) 
 
 
Imorgon folket, ska jag åka och rida Dante för första gången för Peter. Han har nu stått där i knappt tre månader och det är dags för mamma och mig att börja rida honom. Ska bli superkul! :D ska se till att få med kameran så mamma kanske kan fota lite! Håll tummarna för att det går bra ;) 
 
 
 

Film från träningen hos Peter!

Tränat hos Peter!

Lycka. Det är typ det jag kände idag när jag åkte från träningen hos Peter. Jag har tagit två lektioner av den här människan och jag känner redan hur mycket jag och Gossen har lärt oss och utvecklats. Visst, jag får lite skäll ibland för att jag är för "mesig" och inte tillräckligt konsekvent. Men jag behöver ha någon som säger till mig! Och jag är så jäkla nöjd och varje pass avslutas med ett yeey! Idag tränade vi lite byten, spin och neckreining. Peter satte sig i sadeln och jag har ärligt talat aldrig sett Gossen spinna så bra nånsin. Han gjorde det inte lika bra med mig på, men då vet jag iallafall att han kan. Sen ska ju bara jag få in knycket också :P jag är sjukt nöjd efter dagens träning. Gossen är en riktig pärla. 

Lägger ut en film sen också! :) åkte själv idag men Peter filmade lite när vi spann! 


Bildbomb!

Idag har jag och Jill haft en riktig hästkväll. Jag jobbade till fem och efter det åkte vi till hästarna. Började med en mysig uteritt i skogen. Efter det badade vi hästarna och schamponerade dem väl. Sedan en liten promenad efter det så dem fick torka gott och sen städade vi stallet. Herregud vilken energi man har ibland ;) 
 
Här kommer lite utav bilderna från gårdagen. Är sjukt dåligt ljus inne i ridhuset så det blev lite mörkt och kasst men skit samma ;) mamma var glad och red otroligt bra iallafall :D Några bilder på Dante fick såklart också komma med! Nästa vecka ska jag nog få rida honom för första gången! JIPPPIIII
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hälsat på Dante :)

Idag har jag och mamma vart i hökerum! Mamma har tränat och jag har myst massor med Dante. Han gnäggade när han såg mig och jag blev lite sådär löjligt rörd ;) haha! Mamma fick tränat på Paco och var nöjd. Hon är i full gång morsan nu. Såhär mycket har hon inte ridit på länge ;) 
 
Tog en massa bilder men hinner inte gå igenom allting nu. Lägger upp mer imorgon! dags att sova nu! pussochgodnatt
 
Söta Dante!
 
 
 
Mammas träningspålle Paco :) 
 

Fullspäckad måndag!

Jobbat till 17 idag och direkt till stallet. Tränade på banan och övade lite rollbacks på en hand vilket gick bra! Dock var han lite slö och föll ut i volterna men han är lite trött efter igår tror jag ;) Därför blir det vila för han imorgon för hela slanten! :) jag ska jobba till 17 och sen åker jag och mamma till hökerum. Mamma ska träna för Anna och jag tänkte gosa lite med Dante :D 

Nu sitter jag och glor lite på tv och väntar på att Ola ska komma hem från träningen, sen blir det till att lägga sig. Upp tidigt inorgon igen :)  


Fler bilder från igår!











Långritt!

Långtur till Hol blev det idag! För er som inte vet hur långt det är så tar det väl nästan två timmar fram och tillbaka :) vi hade en jätte härlig tur med behagligt väder och hästar på topphumör! 



Ridit med Amanda!

Idag har Amanda vart med och ridit! Hon på Nikkita och jag på Gossen :D vi red en stund på banan och efter det skrittade vi en sväng! Amanda har precis kommit hem från Canada där hon vart och jobbat på en hästgård med alla möjliga olika hästtyper. Jag är superglad över att hon är hemma igen. Jobbigt när hon är så långt borta ;)
 
Det gick jätte bra idag iallafall och mamma tog lite bilder på oss :) 
 
 
 
 
 
 
 
 

lång uteritt!

Idag har jag och Jill vart ute på en långtur med lite härliga galopper och travsträckor. Hästarna var pigga och glada och Gossen gjorde framsteg idag och gick själv förbi de läskiga stora kossorna i hagen utan att nikkita gick först. Förstår inte hur han kan vara så känslig när dem är i hagen, men när man tränar med dem är det helt lugnt :P
 
Nu sitter jag och väntar på att några utav jobbarkompisarna ska komma över så ska vi ha en härlig kväll! Ska dock jobba imorgon så det blir väldigt lugnt för min del ;) 
 
Mamma hade vart och ridit lektion för Anna igår och hälsat på Dante. Han mådde så bra så. Inte så lång tid kvar för honom så snart får han komma hem igen, eller ah, om några veckor ;) 
 
 
 
 

Träning i Fristad!

Igår var jag iväg i fristad och tränade! Vi var ett stort gäng som samlades och det var superkul när vi var så många :D alla möjliga olika inriktningar inom western fanns där! alla testade på barrelrace också och jag tyckte Gossen gjorde det riktigt bra för att aldrig ha gjort det innan. Han blev jävligt taggad och sprang som aldrig förr! Verkligen skoj!
 
 

Ny video utan sadel och träns!

Uteritt!

Vart ute på mysig tur idag! Helt underbart :D 
 
 
 

Torsdag!

Idag har min pojke fått nya framskor av Michael Knap :) nu har nästan hoven helt växt ner och det lilla glappet är snart helt borta! Känns riktigt bra :D 
 
 
Nu sitter jag och ska alldeles strax åka till jobbet. Blir ingen ridning idag men imorgon blir det uteritt med Jill! Jag längtar redan <3 
 

Onsdag!

Ha ridit ett pass på banan idag. Trots att solen stekte och det var kvavt så var lilla Goss ovanligt pigg :) Jag är jätte nöjd med passet och det gick mycket bättre än sist. Inte perfekt, men bättre ;)
 
Snyggade till honom lite extra idag och fotade honom lite. Han är så himla fin i färgen nu tycker jag. Riktigt guldbrun och blank :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De senaste dagarna!

I fredags var jag och Jill ute på en tur. Jag trodde Gossen skulle vara seg och lite slö eftersom det blev ett rätt tufft pass hos Peter, men icke då, han var så framåt och pigg så :D 

I lördags lånade Emmy och Elin Gossen och Nikkita och red! Jag har ju vart iväg på bröllop i Norrköping hela helgen så det passade perfekt! Himla gott ibland att få hästen motioneras utan att lyfta ett finger :P dem systrarna är toppen som ställer upp! 

Idag red jag ett pass på banan. Tränade lite på läxorna jag fått utav Peter. Det gick la rätt bra men han kändes lite seg och ofokuserad. Det gick bättre hos Peter om jag säger så ;) Menmen, vi ska träna massa mer! 

Nu är min semester över. Känns för jävligt faktiskt. Har vart kasst väder och den har bara sprungit iväg så känns ju knappt att man har vart ledig. Men livet är tufft, bara att ta tag i det och gå tillbaka till vardagen trots att den svider ;P