<
   

Jävligt dyra!!

Ja, idag är inte hästarna till salu för vilken peng som helst ;) skulle inte ens ta emot miljoner! Jag anser att jag inte har tränat sådär seriöst på några veckor, och idag tog jag tag i det och allt bara satte!
 
Gossen var en dröm idag. Ingen överdrift, en dröm!! Lydde minsta lilla, var på hugget framåt och satte ett byte åt varje håll! Jag satt och log i sadeln när jag var färdig. Han bar upp sig otroligt bra och lyssnade verkligen hela tiden! Jippiii :D 
 
Efter Gossen red jag Cayenne. Blev ganska mycket galopp på fyrkanten och volter. Även hon strålade och gjorde allting med bravur :D 
 
Så med två lite svettiga hästar senare som är nöjda så Känner jag mig jäkligt glad!
 
 
 
 
 

Ridit Goss!

Idag var jag i stallet vid tio och fixade stallet först. Efter det gjorde jag ett skrittpass på Goss. Nu när det vart minusgrader och helt plötsligt blir massa plus så har banan blivit lite djup på vissa ställen så jag ville inte trava och galoppera. Men det var jätte nyttigt med ett lydnadspass i skritt. Tränade på lite spinn och förflyttningar. Att han skulle vara helt lös i munnen och flytta sig för minsta lilla hjälp. Han skötte sig jätte bra och nu går hästarna i hagen igen! 

Nu ska jag hem och duscha och äta lite och sen väntar det jobb klockan fem!



Fixat lite bara

Idag var jag och Amanda i stallet och fixade stallet bara. Hästarna fick vila idag :) dem såg ut att ha det ganska gott i solen! :) 

Galopp på åkern!

Uteritt och galopp!

Jag och Emmy var ute på en jätte mysig uteritt idag. Det var lite bitande kallt men solen låg på så det var riktigt mysigt! På tillbakavägen så galopperade vi över en stor åker. Oj så härligt det var! :D i slutet fick hästarna länga ännu lite till och det var ett "hallelujah moment!" Filmade när vi galopperade som jag lägger ut om en stund! 







Emmy galopperar på Cayenne

Det här är ifrån när Emmy var med i stallet sist :) hennes första galopp på Cayenne :D

Tjingeling!

Igår jobbade jag till fem och åkte efter det och käkade middag med mamma, Roger och Agnes! Jag red inte igår, var lite för trött och otaggad liksom. Men idag hade jag tänkt rida om inte banan har frusit alltför mycket :) men först har jag 6,5 timma kvar att jobba.... :(






Uteritt!

Idag har jag och Amanda ridit ut. Jag red Cayenne och hon red på Gossen. Kändes som att hästarna fått lyckopiller eller nåt för oj så studsiga och glada de var! Cayenne kunde inte ens skritta utan hon trippade hela vägen ;) 


Blev lite galopp på vägen tillbaka och det blev lite bocksprång och sånt men allting gick bra ändå :D det var kul att det hände nåt för en gång skull! Haha 


Har vart på Sussies idag också. Handlat foder, strö och fick även inhandlat nya höpåsar! Haha så fina så ;) 







Bara myst!

Idag har jag jobbat till fem, som vanligt dem här veckan känns det som ;) 

Väl i stallet så mockade jag, diskade vattenhinkarna, tog ner hö från logen och pysslade med det mesta. Bestämde mig tidigare idag att jag skulle låta hästarna vila idag. Det var jätte kallt, banan fryser och det är kolsvart. Så det fanns inte så mycket jag kunde göra ;) 

När hästarna kom in så borstade jag av dem och pussade på dem. Myspys! 

Nu har jag precis tagit en dusch och slängt in en tvätt i maskinen. Nu ska jag slappa lite innan det är dags att sova! Godnatt allihopa :) 



Min fina herre



En typisk "Gossegrej".

Här "mördar" i princip Goss min borste. Såna här saker tycker han är skoj helt enkelt! Haha, han är så söt ;)

Kul kväll med Emmy!

Idag har Emmy vart med i stallet :D hon har opererat sitt knä och satt i sadeln igen efter några veckors uppehåll. Och hon tyckte det var riktigt gott att rida igen :) hon gjorde ett jätte bra pass på Cayenne och Emmy har för första gången galopperat på Cayenne! Det såg riktigt bra ut :D

Jag gjorde ett pass på min Gosse också såklart. Det är ingen direkt hårdträning just nu, men jag rider en stund, galopperar ett tag och när jag är nöjd så slutar jag där. Mest för att hålla kondisen :) däremot så gjorde vi byten över bommen igen och även idag satte han "problemhållet" fast på andra försöket ;)

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra med hästarna. Gossen har ju gått några dagar på raken så det kanske blir något simpelt som longering eller nåt ;) vi får se vad jag känner för imorgon!

 

 
 
 
 
 

Måndag!

Idag har jag jobbat till fem och sedan direkt till stallet. Fixade mockningen och allt först och efter det städade jag bort alla hinder ifrån hoppningen igår :) 

Idag la jag en bom i mitten av banan och skulle göra byten över bommen. Det gick inte så bra sist jag skulle träna på det så jag hade inga förväntningar direkt. Och vad gör Gossen? Jo, han bara sätter det direkt. Sist hade vi problem åt ena hållet, men idag så gjorde han det klockrent åt båda :D så det blev ett ganska kort pass eftersom det gick så bra!  



Anmäld till clinic!

Nu har jag anmält mig till kosseclinic för Robert Lagergren den 7/12! Ska bli sjukt kul :D det var väldigt längesen jag tränade på kor nu så det kan gå hur som helst ;) ser fram emot det som attan iallafall! :D 



Superkul!

Hoppningen idag gick jätte bra för min del. För en gångs skull så blev han lite taggad över hindren och tyckte det va kul ;) tyvärr så visade det sig att grannens häst var halt när hon red fram, så hon kunde inte hoppa :( 

Cayenne red jag lite på banan också medan gästerna var kvar. Jätte bra träning för henne eftersom hon inte är så van vid nya hästar på banan. Hon var lite tittig och "arabig" i början men efter en stund slappnade hon av :)

Blev inga foton eller filmer idag tyvärr, glömde helt av det :/ men det har vart en jätte rolig dag med strålande fint väder dessutom!! :D 

Hoppning idag!

Idag ska grannarna komma över med sina hästar så ska vi hoppa :D ska bli jätte kul. Det var ju så längesen nu också ;) nu ska jag ta in hästarna och fixa iordning Gossen och göra honom lite fin ;) 



Skogstur med Mami!

Förlåt för att jag vart så sjukt dålig på att uppdatera det sista, men har haft fullt upp!

Idag har iallafall jag och mamma ridit ut. Mamma på Cayenne och jag på Goss. Och idag var faktiskt första gången mamma red ut på Cayenne, och det gick jätte bra :D mamma var så nöjd så! Hästarna verkade tycka det var gott att komma ut på en liten morgontur också :) 


Nu ska jag hem för att sedan åka till Göteborg och kolla på handboll :) 



14 år?

Känner mig som fjorton igen när jag målar och skriver hästnamn! Haha.. Men jag har inget att göra på jobbet just nu ;) 



 

Skitväder!

Nu har jag vart och mockat och fixat stallet. Hästarna fick stå inne till elva idag eftersom det är sånt skitväder.  Men nu har de fått lunch och regnet har avtagit lite iallafall :) 

Gossen låg och sov som en stock i boxen när jag kom. Om jag inte behövde åka och jobba hade jag suttit och hållt honom sällskap hela dagen ;)



Galopp genom lite vatten!

Fina Goss!

Träningen i ridhuset gick jätte bra! Det var hinder lite överallt så jag höll mig på volterna för det mesta och galopperade mycket! gossen har varit supersmidig hela dagen verkligen :) 

Det är skönt att jag kan åka iväg själv och träna utan att vara beroende av någon. Det är ju alltid roligt med sällskap men det är ganska skönt att göra det själv också. Jag åker ju oftast själv ändå men möter ju alltid någon på destinationen jag ska till. Menmen, idag var det jag och Gossen på tu man hand! 

Cayenne gör jag ingenting med idag. Är trött och hungrig och vill åka hem och äta nu! Haha.. Men dem betar så nöjt i hagen så :) ha en bra dag alla! 








Åka till ridhuset!

Idag åker jag till Sussies häst och fritid och rider i manegen där. Har nyss vaknat så ska käka lite frukost och så nu, och så åker jag till stallet om en liten stund. 

Idag åker jag helt själv. Ingen hjälpande hand eller sällskap, bara jag och Goss. Men det ska bli kul ändå :D 



Tränat bägge hästarna!

Jag började med att rida Gossen idag. Började med att trava en stund och sedan böjde jag honom åt alla håll. Det hade blivit en stor pöl med vatten på ena kortsidan som jag passade på att galoppera igenom. Men Gossen är totalt orädd för vatten så det var ingen utmaning ;) däremot så tyckte jag inte han gav 100 % idag. Han var lite loj och ville inte lyssna riktigt. Han var helt enkelt ouppmärksam så jag blev lite sur på honom. Men i slutet skärpte han sig trots att passet kunde gått mycket bättre om han hade vart lite mer på hugget. Men alla har vi ju våra dagar ;) 


Efter det red jag Cayenne på banan också. Hon var riktigt pigg idag och hon vill gärna springa iväg. Hon är inte stissig på det viset, men hon gillar att springa fort ;) fick jobba mycket i skritt för att få henne och lyssna. Mycket volter och rida i åttor. Hon är rätt stel i ena sidan också så jag försökte böja henne så gott det gick iallafall. I slutet kände jag att hon lyssnade på mig ordentligt så då slutade jag där! 


Agnes filmade lite när jag red Goss som jag lägger upp imorgon! Dessutom så funderar jag på att åka till Sussies häst & fritid och rida i ridhuset imorgon. Håller det lite öppet men om jag är pigg imorgon och inte förkylningen tynger mig så åker jag nog! Men nu ska jag sova :) godnatt!



Flumvideo

Ingen aning när detta filmades, men Agnes håller i kameran och jag travar fram antar jag ;)

Ida dååååe

Hästarna har vilat i tre hela dagar. Men det har ösregnat, jag har jobbat massor plus att smågrejer kommit emellan. Menmen, det är höst för mig ;) 

Men idag jobbar jag till fem och sedan ska jag bannimej åka och rida. Tänkte försöka hinna med att rida bägge hästarna på banan! Så himla tråkigt bara att det blir så jäkla mörkt. Kolsvart när man slutar jobbet :( men då är det ju bra att vi har så himla bra belysning på banan iaf, så det går ju ingen nöd på oss ;) 



Onderbara Onsdag!

Nu har jag haft en rejäl hästdag på min lediga dag från jobbet :D

Började med att mocka och fixa höpåsar. Sedan tog jag och Gossen en riktig långtur på cirka 2 timmar. Red igenom lagmansholm och sedan in på någon skogsväg jag inte kände till. Där blev det klättring och gick igenom lite bäckar :) han skötte sig exemplariskt. Däremot när vi skulle över järnvägen för sista gången för turen så kom det givetvis en gigantisk lastbil som Gossen inte ville passera. Det var på en smal väg utan "mötesplats" såklart. Så där fick jag hoppa av och tacka den gulliga chauffören för att han stängde av motorn och lät oss gå förbi i lugn takt! :)

Efter det red jag Cayenne på banan och skrittade ut med henne en sväng också. Hon är verkligen lugnet själv, inte ens tittig var hon ;) idag använde jag westernsadeln på henne och ett simpelt träns utan nosgrimma. Det gick lika bra det :D

Så idag är jag jätte nöjd med bägge hästarnas insatser! Jag kommer sova gott inatt ;D

 
 
 
 

Härlig tisdag!

Idag har det vart en jätte mysig dag i stallet. Kom dit och allt var mockat och klart (tack mamma) och det var bara att ta in hästarna :) mamma och Agnes borstade Cayenne och jag fixade Gossen. Det blev ett litet ridpass för mig och Goss och mamma gjorde lite horsemanshipövningar med Cayenne. Precis när vi var klara började det ösregna men vi klarade oss med nöd och näppe :D 

Jag har skadat min arm på något sätt (vet inte hur) så jag har vart lite orörlig idag när det kommer till borstning och ridning. Jätte svårt att bara borsta med vänster hand? :O men som tur är så var min lilla Gosse så snäll idag när jag red så jag behövde aldrig ta med två händer, så min sjuka arm fick hänga och dingla. Ska tydligen till en sjukgymnast för att lösa gåtan i armen min! 

Men jag är nöjd efter dagen ändå, fått jobbat, ridit och spenderat lite tid med familjen :) nu blir det en go dusch och sedan ska jag soooova, ledig imorgon :D  





Äntligen kry!

Nu är jag frisk igen känner jag och det var underbart att vara i stallet idag. Gick och pysslade med mockningen och det först och så tog jag in hästarna. Idag blev det longering för båda pållarna! Goss försökte jag mest trötta ut lite men han har rätt bra kondis så det är lite svårt, men han frustade gott iallafall och verkade nöjd! Med Cayenne galopperades det en del och mycket trav. Bägge hästarna har skött sig bra och imorgon tror jag att jag kan rida igen :)