<
   

Fler bilder från dagen!

Här kommer mer av de bilder som Amanda tagit idag :D 
 
 
 
 
 
 
 

Långritt, storstädning och fotografering!

En fullspäckad dag av häst, häst och städning. Dagen började med att jag, Amanda och Jill tog oss en långtur på nästan 2 timmar runt Lagmansholm. Det blev mer travsträckor än igår och långa galoppsträckor. Hästarna fick länga ut ordentligt! Filmade hela förloppet (trodde jag) men när vi kommit fram visade det sig att den inte satt igång.. Aja, det går innte att beskriva men det var helt fantastiskt härligt!
 
Sedan var det dags för Jill och Nikkita att fara hem igen. Amanda fotade lite precis innan hon lastades och åkte hem. Blev superfina!
 
Efter det storstädade vi hela stallet. Alla väggar, golv och tak har tvättats med högtryckstvätt, så nu är stallet vitt igen :P 
 
Nu kommer jag fara iväg ett par dagar till kusten för att sola, bada och ha lite mer semester. Har verkligen vart underbart att ha Jill här dessa två dagar och att vi alla tre tjejer har kunnat ta dem där mysiga turerna. Det kan inte jämföras med något annat, att få rida ut med sina goaste vänner och bara vara. Snacka massa häst och ha pigga och glada hästar under sig. Mmmmums. 
 
Lite bilder från idag dåråå. Amanda som har tagit alla dem fina i hagarna. Kommer ett inlägg senare med fler bilder! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finfrämmat idag!

Idag kom Jill och Nikkita till lagmansholm och stannar till imorgon :D Superroligt! Mamma är sjuk men Amanda ställde mer än gärna upp på en mysig uteritt. Det var verkligen jätte skoj, och imorgon blir det en tur igen :D bättre kan det inte bli! 
 
Dagarna på semestern flyger iväg. Känner att jag rider lite varannan dag vilket passar just nu :P På lördag åker jag iväg till kusten och blir borta några dagar så det passar perfekt att det blir mycket ridning dessa dagar som är nu :D 
 
Jag trodde aldrig jag skulle säga det men nu får det gärna regna lite. Allt är så torrt! Tycker typ synd om gräset om man kan uttrycka det så. Börja regna nu, och var uppehåll imorgon, då är jag nöjd ;) 
 
 

Hoppning idag!

Haha jag vet inte hur det flög i oss, men varför inte ta några skutt i solen? 
Gossen är så bra på mycket, men hoppning har aldrig varit hans grej. Han gör som han blir tillsagd och tar sig över hindren, men det är med rätt så lite entusiasm och utan stora marginaler över bommarna. Frigge däremot hade superskoj! Han flög över hindren som en studsboll :D Man kände hur mycket han älskade det! Jag och Amanda testade lite på båda hästarna och det var med ett stort leende på läpparna som vi lämnade stallet. 
 
Häromdagen tog jag och mamma en tur i skogen. Jag hade början till migrän och mådde pyton, men mamma var så nöjd så när hon skrittade runt i skogen på sin nya ponnii. Dem passar verkligen tillsammans de där två. 
 
Lite pics från idag, blev inget jätte seriöst fotograferande. Däremot var en tjej här och fotade Gossen tidigare i veckan. Har fått och sett några bilder och dem är helt fantastiska. Längtar till att få allihopa! :D 
 
Hoppas alla har en bra dag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En speciell känsla

Nu är det full rulle. Igår blev det en långtur i skog och mark ihop med Amanda och idag blev det pass på banan för de bägge två. Det var första uteritten för Frigges del med någon i sadeln hemma hos oss. Och jag kan ju säga såhär, de som sålde honom har verkligen inte överdrivit nånting. Han är den helt underbara, snälla häst som trallar på. Han njuter av turen och går dit man tar honom. Det blev några långa travlängor och lite galopp vilket bägge hästarna tyckte var jätte skoj! Efetråt fick de båda en go dusch och stå inne några timmar under de värsta soltimmarna, insekterna är verkligen hemska nu! 
 
Idag fick dem jobba lite mer och Amanda fick testa Frigge lite mer seriöst. Det gick kanonbra, men man får jobba på att han får sakta ner några snäpp eftersom han gärna springer på. När han väl slappnar av och tar det lugnt känns han jätte fin, men man får passa upp så han inte får springa på som han vill. Men det är något som mamma får jobba mer på :D Amanda var iallafall nöjd och tyckte det var skoj att testa något nytt. 
 
För mig och Gossen gick det väl inte sådär as bra :P Inte dåligt heller men han var lite loj och ofokuserad. Och jag kan väl inte skylla på honom jätte mycket heller. Vi har inte vart så seriösa i vår ridning det sista ;) 
 
Skönt iallafall att vara igång. Jag testade att rida Frigge häromdagen på banan och det är sån skillnad från Gossen. Kallblod är ju en helt annan typ att rida på gott och ont :P Men han gör sitt bästa och gör aldrig nåt dumt. Det känns verkligen som att han passar mamma som handen i handsken :D Så nu har jag en sån där speciell känsla, att man får hindra sig själv från att leta massa nya fel. För just nu på den vackra hästfronten finns inga, och det känns underbart!
 
Vi fotade massor idag! Blev så många bilder att jag får dela upp det lite så resten kommer senare eller imorgon! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De senaste dagarna!

Dagarna flyger iväg och jag kommer bara närmre och närmre semestern. På fredag går på 3 veckors ledighet. Känns helt fenomenalt faktiskt :D

För nykomlingen Frigge går allting kanon. Mamma red honom för första gången på hemmaplan igår. Tog det lugnt och skrittade bara. Hon gjorde några skrittövningar och jag red på Gossen samtidigt. Alltså han är ju så snäll. Han bara gillar läget :D
I förrgår promenerade mamma ut med Frigge och jag red på Gossen. Vi gick i skogen, över järnvägen, mötte trafik och lät Frigge lära känna omgivningen. Han tog verkligen allting med ro. Han tittade inte på nånting och mamma var jätte nöjd!

Idag har jag och mamma vart på hööks och shoppat lite. Mamma har köpt ny hjälm och så köpte vi lite nya grejer till transporten. Bland annat en sån där käck grep och balja till bajset ;)

Imorgon är det ridning igen. Slutar redan vid ett och drar till stallet efter det!

 
 
 

vart ska jag börja.

Ja, det är ju en hel del som hänt sen sist. Mer än väntat, och mer än vad jag hade trott. 
 
Dante är såld. Vi kan ju ta det först. I onsdags flyttade han till Stockholm till en underbar tjej. Jag och mamma grejade med honom ända tills han skulle åka. Badade honom, flätade honom och gosade. Han är ju en fantastisk häst, men för min kära mor är han för stor och något för ung. Blev ju mest jag som red till slut och jag har inte den tiden. Och då fattade mamma det kloka beslutet att sälja honom till någon som kan jobba vidare med honom och ta vara på kvalitéer han har. Det känns sorgligt nu men jag har en bra magkänsla och hon som köpte honom är verkligen toppen.
 
Istället har hon nu köpt Faldalsfrigg, även kallad Frigge. En jätte söt nordsvensk född 2008. Han är cirka 150 cm i mankhöjd och med ett hjärta av guld. Han har bara vart hos oss i ett par dagar men mamma är redan stormkär. En väldigt trygg och stabil kille som inte verkar vifta på öronen för något. Idag har vi släppt ihop honom med Gossen för första gången. Jag stod lite med andan i halsen, rädd att det kanske skulle bli någon slags fight. Men nääää. Frigge verkade inte bry sig om Gossen alls, mer än att han mer än gärna var med på kli. Tror dem stod och kliade varandra i mer än 10 minuter. Sen åt och åt och åt dem ;) Vi var ute och promenerade med honom igår och imorgon ska vi ta en sväng i skogen. Mamma lär känna honom mer och mer för varje dag och än så länge har det inte varit några konstigheter alls.
 
Det är också först nu som Gossen släpps på riktigt bete. Men jag kommer inte sluta rida honom helt trots sommarledighet. Han har haft det väldigt lugnt och ledigt det sista ändå, har ridit någon/några få dagar i veckan bara och inget ansträngande för kroppen. Kommer bli lite uteritter och mys ändå och det värmer så otroligt i mitt hjärta att han verkar helnöjd med sin nya kamrat. Vår söta kompletta lilla flock. 
 
 
Dante innan han åkte 
 
 
 
Frigge och Gossen