<
   

Film :)

Ibland går jag tillbaka och kollar på gamla videos jag lagt upp under åren. Det finns en favorit. Den är över ett år gammal men jag blir varm och får gåshud varje gång jag ser den. Jag är så himla glad att jag gjort så mycket med Gossen. Massvis med olika aktiviteter och mycket kärlek! Han är kanske ingen superstjärna i folks ögon, men i mina ögon är han den största stjärnan som finns <3 
 

Fredagens mys!

Igår jobbade jag till 17.00 och jag och Jill åkte direkt till stallet efter det! Vi red en kortis på banan och skrittade ut en liten bit efter det. Hur mysigt som helst! :D åh vad jag är glad över att hon är där med mig. Trots att det känns som att jag rider på en shetlandsponny i jämförelse med henne :P Hahahaha! 
 
 
 
 
 

Bilder :)

 
 
 
 
 
 

Onsdag&torsdag

Känns som att det var längesen jag kunde säga att jag ridit 3 dagar i rad. Men juppppi, det har jag :D 
 
 
De senaste två dagarna har jag ridit innan jag börjat jobbet 11.30. Har ridit en halvtimma bägge dagarna och tagit det väldigt lugnt. Jag har haft ont i ryggen (igen) och Gossen är ju inte igång helt och hållet. Har skrittat ca 20 min, travat 8 min och galopperat 2 ;) inga tunga pass direkt men det passar oss just nu! Haha!! Röra lite på fläsket iallafall... 
 
Haha knäppis...
 
Pusspuss
 

tisdag!

 
Så fick man ett svar iallafall. Jag hade tydligen ryggskott och min rygg var illa däran. "Du måste haft riktigt ont" säger massageterapeuten Kim till mig. Haha och jag som har gått runt och trott att det ska gå över av sig självt :P min rygg var alldeles sned, det såg man också tydligen när jag låg på rygg och han tog tag i mina fötter. När han drog dem längs varandra var det ena benet centimeter kortare än det andra på grund av att mitt bäcken var snett. Menmen, han fick knäckt och masserat hela ryggen så nu känns det mycket bättre! Ska tillbaka nästa vecka igen för ett återbesök :) 
 
 
Jag och Jill fick iallafall komma ut på vår första ridtur sen hon flyttade Nikkita! Var hur mysigt som helst :D Gossen har fått ett par Cavallo boots från hööks för att han är så ömfotad. Veterinären tipsade om dessa :) Har iofs inte märkt nåt ömmande sen han fick dem nya skorna men för säkerhetsskull inhandlade jag ett par såna :) det funkade bra! Eftersom vi red på grusvägar, asfalt m.m så longerade jag honom en snabbis efteråt för att se om han ömmade, men nepp, ingenting :D juppppi!
 
 
 
 
 
 

Ett helvete

Dem senaste dagarna har vart roliga på många sätt, men jag har också haft nåt som tyngt mig nåt för jäkligt. Min rygg är kass. Jag har haft så ont att jag emellanåt bara vill lägga mig ner och gråta. Jag har dessutom jobbat trots att jag haft förjäkla ont och proppat mig med smärtstillande. Alltid när folk klagar på att de har ont i ryggen så kan jag ibland tänka "äsch, hur ont kan det göra?" Tjiiii fick jag. Har aldrig haft ont där i hela mitt liv och nu när jag väl har det så är det ett rent helvete. Känner mig som 80 plus. 
 
 
Min chef försökte sig på "cupping" på mig vilket hjälpte för några timmar. Fick en del blåmärken utav det som ni ser ;) Men smärtan är tillbaka igen och jag mår skit mesta delen utav dagen. 
 
 
Men idag har jag tid hos en massageterapeut som ska få ta sig en titt på min hemska rygg. Hoppas på att han hittar nåt att knäcka till eller massera bort! HOPPASHOPPAS!! 
 

Då var hon framme :D

Nu har Nikkita kommit fram och Gossen har fått kompis igen! de verkar trivas hur bra som helst ihop :D Tog en masssssa bilder så här är några utav dem :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag!!

Idag kommer Nikkita till stall Petit! Whooooopiii :D ska försöka fota lite också! 
 
 
Här kommer lite bilder från igår :) 
 
 
 
 
 
 
 

Agnes och Gossen!

Idag har vi fotat en massa :D här kommer bilderna på Agnes och Gossen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Varför det blev som det blev...

Ja allting blev inte alls som det var tänkt. Men jag ska förklara så gott det går. Planen var att Dante skulle åka till Robert Lagergren igår (fredag). Allt var preppat och klart. Men på torsdagen får vi ett meddelande från Robert där han skriver att han skadat sina axlar och inte kommer kunna ta emot Dante. Kanske senare på året men inte nu. Ärligt talat så kändes det som att allt sabbades. Det låter extremt men med all otur som följt mig den sista tiden så kände jag bara "ååååhhh, kan det inte bara flyta?! Kan det inte bara bli som planerat nån gång?! Hur ska vi lösa detta nu?" Allt var fixat med att Jill skulle komma med Nikkita, förväntningarna på att Dante skulle bli inriden och se möjligheten att rida med mamma komma närmre. Men det gick sönder. Det blev plötsligt kaos. Jag ringde runt och försökte få tag i en annan tränare som var villig att ta sig tiden att rida in Dante. Och för en jäkla gångs skull så hade vi tur. Jag fick tag i Anna och Peter Ljungberg. Peter är en känd tränare med jätte bra meriter. Dem hjälpte oss och sa att dem kunde ta Dante för inridning :D Stenen i hjärtat försvann totalt och jag blev så glad!!!! Dessutom kunde vi köra dit han direkt så han åkte på fredagen som planerat, enda skillnaden var att det blev till en annan tränare. Jag har hört så mycket bra om Peter och är helsäker på att detta kommer bli superbra! :D tack till dessa människor som gjorde detta möjligt!! 
 
Färden till Peter och Anna i hökerum gick jätte bra. Trots att han inte åkt transport så mycket skötte han sig jätte bra :) 
Väl framme verkade Dante väldigt lugn. Han tittade på alla hästkompisar och det var med ett härligt lugn vi körde därifrån. Äntligen har det börjat. Det som var hela planen när mamma och Roger köpte denna söta krabat :) vi ska åka och hälsa på honom snart och pussa på hans vita mule! 
 
 

wohooo!!

Idag är jag glad. Riktigt glad. Det var längesen jag kände just den glädjen, den där som får en att komma på sig själv stå och le. Le över att hästen rör sig så jäkla bra!!! 
 
 
Gick med Gossen några varv på banan på lina. Sen lät jag han trava ett varv åt varje håll. INGEN HÄLTA! Yuppppiiii! Limskorna verkar göra susen :D Han längde så fint på stegen :D testade att snurra runt honom och innan har han inte velat lägga över benen utan "fuskat" eftersom han vart öm, men nu korsade han dem så fint så!!! :D att en sån liten grej kan få en att le så mycket låter ju sjukt, men det är en underbar känsla!! Han ska ändå få ta det lugnt ett tag framöver, och på söndag kommer Jill med Nikkita så i nästa vecka hoppas jag på mysiga uteritter :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hos veterinären igen!

Idag är ingen vanlig dag, idag är det Gossens födelsedag! Hela 7 bast nu och tiden går alldeles för fort ;) 
 
 
Dock har hans födelsedag spenderats på Ale djurklinik för ett tredje besök på hyfsat kort tid. I söndags drog han av sig skon (på den skadade hoven såklart) och drog med sig en hel del hovvägg, igen och halt är han. Så den här gången har dem fått limma på skor. Han är även fått en likadan på sin andra hov eftersom den limmade inte är samma höjd som en vanlig. MEN, jag har en bra känsla för detta. Silikon lades i också plus att det känns bra att hovslagaren inte behövde spika. Nu hoppas jag innerligt att det sitter kvar så länge som möjligt! Passade även på att sko om honom hela vägen runt :) nyskodd och fräsch! Skulle skritta imorgon och sen trava lite lätt efter några dagar :) 
 
upp vid 06.00 och nu är det dags att åka och jobba ett par timmar. sjukt taggad! ;D 
 
 
 
 

Haha..

Planerna framöver!

Nästa fredag åker Dante iväg på inridning/träning för Robert Lagergren. Ska bli jätte spännande! Robert är väldigt duktig och jag är så nöjd med att han åker till honom. Han får bra mycket mer gjort med Dante än om vi skulle ridit in honom på gården :) jag har tagit ledigt nästa fredag, så jag åker med mamma och Roger för att lämna honom! 
 
 
Vem ska Gossen hänga med då under dessa månader undrar ni? Jo, min kära och goda vän Jill kommer till stall Petit och står här med sin häst :D hon har en frieser som heter Nikkita! Stor pålle om man jämför med Gossi ;) haha! vi kommer ha så jäkla kul! Dock håller jag mina tummar och tår att Gossen kommer vara bättre. Han har vart lite svajig nu det sista med sin hov. Halt ibland och bra ibland. 
 
 
Menmen, vi hoppas på det bästa! Ser en rolig sommar framför mig med mycket skratt och ridning! :D Här får ni lite bilder på Jill och hennes fina häst!
 
 
 
 
 

Lördagen

I lördags tog jag upp Gossen till banan igen för att se om han var halt. Han var inte varm i hoven och inte ett dugg halt heller. Tanken var att jag skulle gå ner med han igen och sadla för att rida. Men när jag väl stod där på banan med linan i handen så tänkte jag "äsch vad fan, jag longerar istället.) 40 minuter longering blev det och det var en nöjd gosse jag ledde ner till stallet innan världens störtskur kom!! Så jag sprang ut och hämtade in Dante med så stod dem mysigt i sina boxar medan regnet vräkte ner :) ibland får man komma in lite tidigare ;) 
 
 
 

Fredag!

Min enda lediga dag denna veckan och så blir man besviken. Jahopp, då var Gossen lite halt igen. Jävla skit. Kände att han var lite varm i hoven så tog upp han till banan och longerade och han är lite halt i höger varv. Inte mycket, men ändå. Saaaaaaablar! 
 
 
Jaja, han har la trampat på nåt igen kanske. Fotade pållarna lite i hagen iallafall. Kan ju också meddela er att Dante växer som tusan! Nu är han över 1,55 i mankhöjd och vem vet om det slutar där?! Haha ;D 
 
 
 
 
 

Lillasyster i sadeln!

Idag har Agnes ridit :) bägge två skötte sig kanon! Goss är så snäll också, så fort Agnes kommer upp i sadeln, då är han coolare än nånsin ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndagen!

Red ett toppenpass på Gossen igår. Han fick vila nu lördag och söndag så han var riktigt pigg och alert :D tränade på förvänd galopp vilket gick väldigt bra tycker jag. Det är ju rätt jobbigt för honom men jag har som mål detta året att vi ska sätta klockrena byten. Har slarvat med det alldeles för länge nu så det är fanimej dags att nöta det! :) 
 
 
Bjuder på lite halvfula bilder från tävlingen. Gossen gäspar och jag är allmänt ofotogenisk ;) 
 
 
 
 

Tävlingsdagen igår!

Är supernöjd med Gossens insats igår. Han var lugn och stabil rakt igenom. Tävlade bara i walk and trot eftersom han inte kommit igång riktigt än och han skötte sig jätte bra. Första klassen var western horsemanship. Vi missförstod varandra lite och slutade på en andraplats. Den andra klassen var pleasure och det gjorde han med bravur och där blev det förstaplats :) kändes ändå på nåt sätt bra att första tävlingen för året blev väldigt lugn. Nu hoppas jag att Gossen håller sig ohalt!!! :D