<
   

Ledig idag och hela förmiddagen i stallet!

I måndags när jag red Dante så var han välidgt framåt, lite väl nästan om jag får påstå. Tog rätt så lång tid innan jag fick han dit jag ville men när han väl kom dit så var han rena drömmen. Galoppfattningarna gjorde han galant och fattade inte fel en enda gång. Däremot får man galoppera en stund innan han får den där runda härliga galoppen ;) 
 
 
Idag när jag red han så var det lite tvärtom. Fattningarna gick urdåligt. Stannade upp och dummade sig, men när han väl började galoppera efter lite om och men så gjorde han det skitbra! Rund, mjuk, stabil och underbar att sitta på. Han är lite oförutsägbar den där hästen :P Ska tilläggas att det bara är dem första fattningarna han bråkar med. Precis som att han testar lite, men när man är bestämd och konsekvent så ger han sig väldigt snabbt :) 
 
 
Efter det red jag Gossen en liten kortis på banan. Han var mycket piggare idag än de senaste gångerna jag tränat. Positiv och framåt och gjorde som jag bad om. Red inte speciellt länge, bara tills jag var nöjd :) 
 
 
Småpillade lite i stallet efter det. Städade iordning lite i sadelkammaren och gjorde alla stallsysslorna. Nu tänkte jag ta det lugnt en stund innan jag ska iväg och kolla på Olas handbollsmatch ikväll :) Ha en bra dag allihopa!!
 
 
 
 
 
 

Helgen!

Helgen är snart över och jag och Ola sitter och kollar på handboll :) 
 
Helgen har vart bra, speciellt eftersom jag har vart ledig ;) igår red jag ut Gossen en sväng. Det blåste jätte mycket och han var väldigt pigg och glad! Bockade till och med ett par gånger när vi galopperade, såna där glädjeskutt! :) 
 
 
Idag red jag Gossen på banan. Det gick väldigt bra men han var lite seg ;) Dante tömkörde jag och han skötte sig kanon, men även han var lite seg. Tror det är pälssättningen som spökar lite nu och gör dem lite segare ;) 
 
 
Förlåt för att jag är lite dålig på att blogga just nu. Men har ärligt talat inte jätte mycket att berätta. Är i stallet nästan varje dag men rider inte alls så mycket som jag brukar. Känns som att bloggen hade kunnat bestå av "idag har jag mockat bajs, idag har jag mockat bajs igen......." Nu är vintervilan nära så jag tar det väldigt lugnt. Däremot ska min hemmaklubb WRSB anordna en tävling den 28/11 som jag kanske åker på! Kul att bara komma ut lite :) 
 

Torsdag!

Idag har Elin vart och ridit med mig! Hon på Gossen och jag på Dante :D alltid kul att vara 2 i stallet :) 
 
För Elin gick det bra, för mig och Dante gick det okej :) han bråkade lite med galoppfattningarna men tyckte det gick helt okej ändå! Han blir lite distraherad när man är fler på banan än bara honom, men fick jobba honom lite extra så han lyssnade på mig :) det var jätte kul ändå och det är alltid roligt med sällskap! 
 
 
 

Härlig ridning med Elin :)

Dantes nya sadel!

Äntligen så har mamma köpt en sadel till Dante :D vi köpte den av Emelie och Madeleine Stiwing! Det är en Crates Ladies Reiner :D superfin med det där blinget som mamma gillar! Äntligen kan vi träna samtidigt i westernsadlarna ;) 
 
 
 

Dante <3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Massa helt underbara bilder på Gossen!

Gossen gick bananas igår och busade till det ordenligt. Så fin han är <3 Då är det tur att man hade kameran med sig ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gossens trickträning!

 
 
 
 
 
 
 
 

Idag blir det oerhört många...

 
 
 
 
Bilder! Herregud, har suttit och gått igenom hur många som helst och ska försöka lägga upp så mycket det går under dagen men det kommer i olika omgångar :) 
 
Mamma var iväg med Dante i lördags och tränade, och som ni kanske minns så jobbade jag så jag kunde inte åka med. Jäkla skit, men det hade gått bra! Agnes fick med sig kameran men tyvärr blev det inga bra bilder därifrån. Dante hade vart lite tittig och så i ridhuset men skött sig bra over all. Mamma fick för första gången ta sig över järnvägen med honom och det hade gått kalasbra. Inga bekymmer :) Dock hade han testat henne lite i ridningen genom att stanna och dumma sig så den mesta träningen skedde från marken. Men vad gör de? Jätte bra miljöträning för den lilla pojken :D 
 
Men jag red honom igår iallafall eftersom han hade stannat och så. Och så bra det gick. Alltså ni anar inte! Han var så jäkla duktig rakt igenom. Jag galopperade ingenting för att han skötte sig så himla bra med allt annat så jag red inte länge. Mjuk och fin i munnen. Följsam och flyttade lätt för tryck och allmänt positiv till arbete! Duktig häst :) 
 
Sen tricktränade jag Gossen litegrann :) gick la sådär, vi har inte gjort det på jäkligt länge, men det var skoj och Gossen hade kul! 
 
Jo, det här med bilder. Jag har bilder från träningen med Dante igår, trickträningen med Gossen och en massa härliga bilder på Gossen när han får ett ryck i hagen. Han kubbade och busade som aldrig förr alltså, skrattade åt honom när han brallade iväg allt vad han hade och hoppade och studsade hej vilt! dessutom var det så himla fint väder igår så alla blev superfina! Men alltså, alla bilder kommer upp i omgångar under dagen så håll koll ;) Riktigt härliga bilder som ni inte vill missa! 
 
Börjar med några bilder från Agnes uteritt i lördags. Skit tråkigt väder var det men Agnes och Gossen var nöjda, då är jag nöjd <3
 
 
 
 

Uteritt med Agnes och mamma ska träna!

Idag har Agnes tagit sig en uteritt på Gossen och jag har promenerat med :D det blev en mysig skogstur och både Goss ovh Agnes hade jätte kul! Jag blev dock genomsvett genom att trampa genom skogen, då vill man hellre sitta på hästen ;) 
 
Anledningen till att jag inte kunde ta Dante är för att mamma ska iväg på träning på herrgården hos Madde med honom idag. Jäkla otur bara att jag jobbar så jag inte kan hänga med :/ annars hade jag och Gossen vart med också! Menmen, ibland har man otur! Jätte kul för dem iallafall att komma iväg på nåt skoj. Har gett kameran till Agnes så hon har lovat att fota lite så lite bättre känns det ändå ;) 
 
 

Torsdagsfix och en massa gulliga bilder!

Många timmar i stallet idag. Åkte dit imorse och kom hem nu. Smutsig och sketen, så det ska va ;) 
 
Har tömkört Dante och ridit Goss. Bägge två skötte sig utan några konstigheter. Dante blir finare och finare att titta på nu ju mer han musklar på sig :) Idag gjorde han jätte fina galoppfattningar och han orkar galoppera i bättre form en längre tid nu. Dock är det ändå inga långa pass vi gör. Idag höll jag på i 20 minuter tror jag, och när han sköter sig bra så slutar jag där. Det blir positivt och inte alltför jobbigt :) 
 
Gossen red jag inte speciellt länge heller. Han är lite trött nu när de sätter pälsen och jag har vart inne på att jag skulle rakat honom. Men jag skiter i det. Jag tränar inte hårt nu på vintern ändå, mest mysrider så han får behålla sin päls :)
 
Dagarma flyter på. Har inte jätte mycket att berätta. Igår red jag också ett lätt pass på Gossen och mamma pysslade massa med Dante. Han fick långa flätor i hela manen och blänkte jätte fint när hon var klar! Man är inte supertaggad på så mycket nu den här årstiden tycker jag. Det är mörkt, dimmigt, mulet, regnigt, duggigt, kyligt och allmänt deprimerande :P haha, jag vill ha sommar igen, gärna nu!
 
 
 
 
 
 
 
 

Elin har ridit!

Igår var det ny vecka och nya tag. Vardagen såg ut som många andra, jag jobbade och åkte direkt till stallet efter det ;) 
 
Till skillnad från andra dagar så var det inte jag som skulle rida Gossen utan det var Elin :) jag var med henne igår och gav henne lite tips och råd om vart Gossens knappar sitter och det gick jätte bra! 
 
Alla hästägare vet att man inte låter vem som helst rida sin häst när man inte är med. Att ens ögonsten rids av någon annan och hen kanske sitter och gör helt fel? Men så känner jag verkligen inte med Elin. Hon har jag känt sedan länge och vi har haft häst på samma ställe i flera år. Jag vet hur mån hon är om hästarna och hur genuint snäll och vänlig hon är. Hon har ridit Gossen några gånger nu de senaste veckorna eftersom hon verkligen älskar hästarna och inte har någon egen just nu, plus att jag får en dag ledig ibland ;)  Och det är verkligen med gott samvete jag låter henne rida. Jag litar på henne till 100%. Elin är otroligt lugn och trygg i sig själv och noggrann i allt hon gör! Och sånt gillar jag :D ingen stress utan hon går där och pillar med hästen och bara njuter av att vara i stallet. Det är roligt också att hon tycker om att rida just min häst. Att han kan glädja någon mer än mig och bidra till leenden på läpparna, helt underbart :D 
 
 

Kollat på reining med mamma!

I lördags åkte jag och mamma iväg till axvalla och kollade på tävlingar :) Hejade extra på Jessica som tävlade och det gick riktigt bra för henne! Hade tänkt fota lite under hennes ritt men min kamera är alldeles för dålig för att fota i det ljuset tyvärr :/ men här är några bilder på henne och hennes fina pålle WheelingsCrystalKing :)
 
 
 
 
 
 

Ont i stjärten!

Ja idag blev det många timmar i sadeln :D
 
Först red jag Dante och fick för första gången introducerat honom för bommar. Och så duktig han var. Klev över dem som ingenting :P Man vet ju ändå aldrig hur de reagerar första gången, men han gjorde det med bravur! 
 
När Dante var klar så var det Gossens tur att hitta på nåt skoj. Hr planerat hela veckan att vi ska ge oss ut på en riktig långtur, bara han och jag! Och det blev det, i mer än 2 timmar tog vi oss fram och red på ställen där vi aldrig vart förut. Skrittade, travade och galopperade. Han verkade tycka det var jätte kul och det var skönt för både honom och mig att komma ifrån banan och bara vara. Han skötte sig dessutom exemplariskt med trafiken och gå äver järvägsspåren, dock var det en man som krattade löv i trädgården och det var han tvungen att kika lite extra på ;D haha han är rolig! 
 
Supernöjd med dagen iallafall, men kände att jag hade lite ont i stjärten efter långturen. Haha, borde fläska på röva lite så det blir mjukare... 
 
Mamma fotade lite idag när jag red Dante också :D