<
   

Idag kommer Elin :D

Idag blir det en uteritt med min gode vän Elin. Ska bli jätte härligt att komma ut lite nu efter ett par dagar på raken på banan. Det är ju skitkul att träna men skogsturer är guldvärt det också :D 
 
Imorgon börjar vardagen igen och semstern har bara sprungit förbi. Känns ärligt talat som man har vart ledig i en vecka och inte tre. Men cashen måste ju in om man ska ha råd att ha häst, eller hur ;) Man får bita i det sura äpplet och inse att man har haft en helt underbar semester med många soliga dagar. Man har till och med fått en solbränna på kroppen, och det är inte ofta jag har haft turen att ha sol på min semster de senaste 3 åren :P 
 
Har lite bilder på Dante som jag glömt lägga upp! Det är nog från cirka 3 veckor sedan tror jag :)
Hoppas alla andra har och har haft en skitbra sommar! Nu längtar jag till nästa :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Igår och idag!

Igår var det städdag i stallet plus att jag hann rida Gossen innan! Vi fick ut allting och har gjort rent hela stallet uppifrån och ner. Boxarna och väggarna blev fina igen och jag älskar att lägga in helt nytt spån, det blir lite extra mysigt :) 
 
Idag har jag longerat Dante en stund och ridit Goss. Det var så jäkla varmt när jag var där idag så blev väldigt korta pass men kände mig nöjd ändå! 
 
Har lite bråttom iväg så det blir ett väldigt kort inlägg nu ;) Ha en fin dag allihop! 
 
 
 

Video på Goss

En liten video på spinnen från igår. Inte hans bästa, vi måste jobba mer på början och jag måste tuffa till mig och kräva lite mer av honom, men jag tycker att det är stor skillnad nu och då. Om man jämför med innan jag blrjade träna för Peter :D 
 

Gårdagen!

Igår fick jag till att rida både Gossen och Dante. Har vart iväg så himla mycket på andra grejer att jag inte fått tid till det men nuså! :D 
 
Började med Gossen och han var lite slö igen men det gick bättre än sist iallafall. Tränade väldigt mycket rakspår och Peter ord ekar i mina öron att jag ska hålla mig ifrån volterna och rida rakspår rakspår rakspår :P Så det gjorde jag. Det gick bra men han sölade lite med att skjuta ut bogarna. Menmen, imorgon ska jag jobba mer med att få honom att anstränga sig ordentligt och vara lite tuffare :) 
 
Dante skötte sig otroligt bra för att ha vilat i nästan 2 veckor :) Fick säga till han på skarpen en gång men då fick vi till den finaste galoppfattning som åtminstone vi har gjort ihop. Han var samlad och övergången var klockren. Slutade där och nöjde mig med ett cirka 20 minuter pass på honom :) 
 
Blev inga bilder på Dante men Gossen fick vara med lite på kort iallafall :) 
 
 
 
 
 
 

Vad som händer just nu!

Yes, jag lever!! Min otroligt dåliga uppdatering det sista skäms jag något för, men inte alltför mycket eftersom jag njutit av semester och sol :P En vecka har spenderats på soliga västkusten med Olas familj och vi har haft det helt otroligt mysigt. Det har vart kanonväder nästan alla dagar och det är man inte helt bortskämd med i vårt ostadiga väderland. Men en solbränna har man fått och det ha även blivit några dopp i havet. 
 
Gossen och Dante har vilat i en och en halv vecka. Gjorde dem gott tror jag. Även dem behöver ju faktiskt lite semester. Dessutom kan man skylla på att det har vart otroligt höga temperaturer och varken jag eller häst vill motioneras i den hetluften. Igår fick jag däremot ridit ett pass på Gossen och det märktes att han har vilat :P Han var riktigt pigg, vilket hör till ovanligheterna, men samtidigt slö av den något tjocka sommarmagen han fått den sista tiden. Jag var väl inte helt och hållet nöjd med vårt pass eftersom han slarvade en hel del och jag inte var tillräckligt konsekvent. Men han fick röra på fläsket iallafall och blev en god dusch efteråt eftersom både han och jag var svettiga. Mamma hade några vänner på besök och en utav tjejerna, Sanna, testade att rida honom en kort stund. Hon hade aldrig provat western och inte suttit i sadeln på ett par år men det gick bra :) Blev lite skritt och trav och både Gossen och Sanna verkade nöjda :) 
 
Enkla anledningen till att jag inte har bloggat är som ni förstår att jag inte har ridit de senaste dagarna. Men nu ska det bli fart på det igen. Är inne på min sista semestervecka och efter det drar vardagen igång igen. Inget man skuttar av lycka över direkt eftersom att ledighet är fan det bästa som finns, men sånt är livet :P för de flesta iallafall! 
 
Dagen idag har spenderats på Liseberg och jag är överlycklig efter att ha vunnit stjärnvinst på chipshjulet. Har så mycket chips hemma nu och ska vräka så mycket jag kan, för att jag kan, mohahaha! Riktigt gött!
 
Bjuder på lite gamla bilder eftersom det var lite dåligt med fotografering igår när jag och Sanna red ;) 
Puss
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ja det där satt ju som en smäck!

Så fick man till det där ultimata träningspasset där det satt som det skulle. Gossen var lite seg till en början då de fått komma in i ny hage med lite mer gräs. Så lite svullen var han allt, men när vi kom igång så gick allting så jäkla bra. Red mycket kontraställt i galoppen och försökte undvika att rida på volter då vi nu ska lära oss att rida rakt :P Och det gick bra tyckte jag. Fick påmina honom ett par gånger att inte ställa sig för mycket inåt men mycket bättre än innan! Tränade på spinnen som gick kanon. Har gått mycket bättre sen efter clinicen, fått fart på det hela ;) 
 
Igår red jag och Elin ut i skogen. Blev en lugn och mysig tur men jag var så seg och trött så det passade perfekt. Blev som vanligt trevliga pratstunder och mys med hästarna. De verkade också rätt nöjda med att få en liten skrittur :D 
 
Skit nöjd med dagens ridpass. Dante har däremot fått ett litet balltramp så han fick vila. Ingen hälta och verkar inte ha ont men vi tvättade rent det och låter honom vila för säkerhets skull :) 
 
Lite bilder som mamma tagit idag, blev fler men dessa får ni så långe :) 
 
 
 
 

åh du underbara människa!

Som jag säkert berättat innan så har Elin en syster som heter Emmy. Emmy är bra, Emmy är underbar, precis som Elin. Och äntligen fick vi ridit ihop igen. Hon pluggar på annan ort och är inte hemma så mycket, såklart när man studerar. Men jag har saknat henne massor. Hon är så härlig och glad och vi har så skoj i stallet! Elin och Emmy är inte bara bra hästmänniskor. De är bland dem bästa enligt mitt tycke. Allt är så lugnt, mysigt och harmoniskt när dem är med. Bättre stalldagar finns inte. 
 
Regnet vräkte ner stundtals. Inte det mysiga dugget utan vi var två dyngsura damer som satt i våra sadlar. Men egentligen berörde det oss inte alltför mycket. Urinvägsinfektion har väl ingen dött av? Några kalla droppar som rinner ner längs ryggraden efter att ha fått en kalldusch av en gren som hänger över huvudet i skogen. Att man blir som ett klister i sadeln och de blöta jeansen slickar sig fast runt låren. Näähädå, det var inget som hindrade oss idag. Vi gjorde ett kort pass på banan först och tog en uteritt efter det. Trots blöta kläder och pisseblöta hästar så sken humöret på topp ändå. Sånt gillar jag, att man inte rynkar på näsan för att de högre makterna valde att släppa ner hela världens hav över oss just idag. Däremot när vi kom tillbaka från vår tur upphörde regnet omedelbart. Såklart.
 
Har vart en kanondag och vi ska göra om det snart igen, och förhoppningsvis kan Elin hänga med då också. Vi pratade om att ta en fotodag eftersom Emmy är grym på att ta bra bilder! Nu ikväll ska jag och Ola ut och käka på nån flådig resturang och fira att vi har semester. Skulle gjort det igår men då hade såklart favvoresturangen stängt på måndagar :P 
 
Hoppas alla får en grym dag! Puss
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Video på Dante

 
Idag tog vi en liten galopp på grusvägen vilket uppskattades av både mig och Dante. Underbara häst :) 

Om clinicen på Stewart ranch!

ÅH vilken rolig dag det har varit. Ni vet när man blir sådär upprymd att man höjer ena handen oh vill skrika ut JUPPPIII, typ så förutom att jag inte kunde med att gå hela vägen med det kanske :P 
 
Jag har tränat på massa olika grejer. Det vi hade mest problem med är dessa förbannade rakspår :P Att det ska vara så svårt att bara rida rakt fram! Det må se enkelt ut men nääähäää, det är tricky som tusan när man ligger på en volt för att sedan få dem raka. Hästjäkel tänkte jag vid nåt tillfälle, men vet ju innerst inne att det är jag själv som gör fel :P Det är iallafall nåt som vi måste jobba MYCKET mer med. Peter hoppade upp och red Gossen emellanåt när jag själv inte alls fick till det, och då är såklart allting enkelt. haha, han besitter ju någon jäkla magi den mannen. 
Tränade på bytena med och det gick jätte bra, fick en sån där ahaupplevelse när man förstod exakt hur det ska kännas. 
Spinnen satt bättre än någonsin. Peter sa vid nåt tillfälle att det var den bästa spinnen han någonsin gjort. Kändes otroligt bra och blev alldeles yr i bollen av att det gick så fort. Det är något jag inte lärt mig ännu, att inte bli yrslig av alla varven, men det ska vi med träna mer på. 
 
Dagen var så jäkla givande och jag känner att jag har så mycket nytt att träna på. Vi har så mycket kvar att lära men jag känner att vi är på god väg. Jag och mamma träffade dessutom en massa nya härliga människor. Det var ett jätte trevligt gäng och det bjöds på god mat och mycket skratt! :D Tack till min underbara mamma som åkte med och hjälpte till!
 
Nu är jag taggad till tusen att jobba på rakspår, spinn och byten. Med lite svett och hardwork ska vi nog få till det! Känner mig extra stark efter idag, ingenting är omöjligt som någon klyschig människa sa. Det ska vi bevisa!
 
 
 
 
 
 
 

Bildbomb på Dante, igen... :P

Ja det är mycket bilder på Dante som kommer upp nu, men det är faktiskt rena slumpen. När jag rider Goss så är jag oftast ensam i stallet. Men när jag rider Dante lyckas alltid någon vara hemma och kan fota. Ska se till att det blir fler på Goss framöver :P Här är iallafall från i torsdags :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snart dags för clinic!

Nu har jag fått semester!!!! Känns så otroligt bra :D Har i 3 veckor framåt ledigt ifrån jobb och det känns ju himla skönt. WHOPPPIII!
 
Idag har hästarna fått nya skor! Helsike vad fötterna växer på dem nu, raketfart! :O
 
Imorgon är det clinic för Peter Ljungberg på Stewart ranch :D ska bli skit kul. Finns ju inget bättre sätt att starta semestern på. Är taggad som tusan! Kommer säklerligen vara en massa trevligt folk och jag ser fram emot att få två ordentliga träningspass. Var längesedan jag tränade för Peter nu. Har haft så himla mycket med allt annat och våra scheman stämmer inte överens alls :P 
 
Red Dante igår. Äntligen kom den härliga pojken tillbaka :P Har tyckt att han inte riktigt vart sig själv de senaste 2 gångerna jag ridit, inte skött sig lika bra som han brukar, men så igår var han fantastisk igen. Underbart!
 
Nu hoppas jag att min Gosse är lika taggad på att lära sig nytt som jag imorgon. För nu är jag redo att sova gott och gå upp pigg som en mört imorgon! Sov gott alla :)) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mamma&Dante

Idag jobbade jag till halv fem och for direkt till stallet efter det. Red Gossen på banan en sväng först. Gick skit bra tyckte jag. Tränade på volterna, stor snabb och liten långsam. Han vill gärna glida ut lite i volterna och jag får hela tiden påminna mig själv om att sitta RAKT över hästen :P Så lätt att sitta snett eller luta sig åt nåt håll. Haha, jag jobbar på det! Banan var nyharvad så kunde träna lite på stoppen i slutet med och det tyckte jag gick över förväntan :D skit kul!
 
Sedan longerade mamma Dante och gjorde lite övningar från marken. Jag hade som tur var med mig kameran och passade på att ta lite bilder :D Han börjar bli väldigt fin i kroppen nu tycker jag. Han har växt till sig en hel del och börjar bredda sig, åtminstone baktill ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer bilder från igår! :D

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder på världens finaste Agnes och Goss

Jahopp, då sitter jag hemma ensam en lördagkväll och gör ingenting. Mannen är iväg och spelar poker och jag har tydligen inga vänner... Haha jodå, men alla är iväg så det blir godis och tjejfilm för min del. Eller varför inte hästfilm, man får ju passa på när Ola inte ska vara med och kolla ;)
 
Veckan är snart över och det har blivit mycket ridning, vilket är awesome! I förrgår red jag Goss på banan och tränade lite byten, gick bra. Har fått honom till att inte stressa upp sig över bytet utan alltid sakta av efteråt. Innan ville han mest dra iväg i full fart :P Dem sitter absolut inte än, kan ta ett par försök innan vi får till det ordentligt, eller ah, får till det över huvudtaget, men vi jobbar på´t ;) 
 
Igår var Amanda med i stallet. Hon red Gossen och jag red på Dante. För Amanda gick det bra, hon är hyfsat ny på western men det såg riktigt bra ut! För mig gick det inte lika bra, Dante var väldigt okoncentrerad och brötig tror jag är rätt ord ;) men men, det kan inte gå bra varje gång ;) 
 
Idag red jag på Dante och Agnes på Gossen. Agnes fick träna på galoppen, vilket jag tror hon tycker är roligast :) fast det är klart, vem tycker inte det ;) haha! Nä men det gick väldigt bra iallafall. Gossen blir ju dock i sitt segaste mood när han vet att han inte behöver göra sitt bästa, men det gör inget, det passar Agnes som inte vill att det ska gå för fort :D 
 
Dante kändes bättre idag. Fortfarande lite dum emellanåt (kör upp huvet och spelar allan) men han var iallafall bättre, vilket kändes jätte bra :) 
 
Alltså folket, ni anar inte hur mycket vi har fotat idag. Har precis suttit och gått igenom typ 800 bilder :P Och oh nej, alla kommer inte komma upp, har rensat bort hur många som helst. Men det blir rätt många ändå så jag väljer att lägga upp dem i omgångar. Vi börjar med bilderna på Agnes och Goss, för dem är finast <3