<
   

fan också...

Kom till stallet idag på förmiddagen och tänkte longera goss. Märkte direkt att han var rejält halt på ena frambenet :( Han skoddes ju igår så det mesta tyder på att han blivit sömstucken. Men man vet ju aldrig. Jag fick iallafall tagit av skon och satt på våtvärmande omslag så jag hoppas detta är något som går över snabbt. Jäkla otur man har alltså. Aja, jag håller stenkoll på det och hovslagaren får komma och titta på det igen om någon/några dagar. Hoppas på att det ska vara borta rätt snart eftersom skon kom av hyfsat fort :) 
 
 

Ny tävlingsskjorta!

Köpte en ny tävlingsskjorta häromdagen också :D jag är supernöjd med den! Köpte den för 800 kr och enligt mig sitter den som en smäck :D wiiiie, glad tjej!
 
 
 
 
 

Härlig lördag!

Igår var jag i rångedala på egenträning med klubben, vi blev inte så många men några tappra själar var vi allt! :) Gossen gick bra, men han blev lite slutkörd eftersom att underlaget var ganska mycket tyngre än hemma, men det är ju positivt också, fick han ta i lite :D 
 
 
Idag red jag ut en liten sväng och fixade stallet på morgonen! Idag kommer hovslagaren och skor också :) jag har nu precis vart ute på en lång promenad med Ola, vi har ätit mat och strax ska jag åka iväg till jobbet! Oj, känns som jag gjort massor idag :D 
 

Torsdagen!

Jobbade till fem idag, och åkte efter det direkt till stallet. Började med att mocka, fylla vatten och allt som hör stallsysslor till ;) sedan red jag Gossen på banan i regn! Visst, vi blev blöta men det var det värt :) han gick toppen! 
 
 
Imorgon åker jag till rångedala och tränar med klubben :) ska bli jättekul eftersom det är första gemensamma träningen detta året för min del! :D 
 
 
Gossen fick ett nytt täcke idag också :) jag är supernöjd! Helhals fleecetäcke från Nisch. Endast 200 kr och det var det verkligen värt :D jätte bra gjordar och även bakgjordar istället för snöre under svansen :) det rekommenderar jag starkt! 
 
 
 

Äntligen ridit!

Idag var det äntligen tillbaka till vardagen :) tyvärr var det ju inte lika fint väder! ;) var i stallet tidigt och red Gossen en stund! Kändes hur bra som helst. Han var mjuk och följsam och jag behövde knappt ta i honom en enda gång. Satt mest och åkte med ;) 
 
 
Nu har jag precis fixat stallet och så ska jag strax ge hästarna lite mat och efter det åker jag till jobbet! :) 
 
Gäspa är han bra på också! ;) 
 
 
 

Massa bilder!

Självkart är det så himla underbart väder, och här sitter jag, inomhus och snörvlar. Tycker lite synd om mig själv faktiskt ;) haha! 
 
 
Gick iallafall igenom kameran nu när jag har så himla mycket tid och kom på att jag fotade hästarna lite förra veckan som jag helt glömt av att lägga upp. Det var en utav de fina dagarna och hästarna fick gå nakna ;) dem kanske inte är så rena men vafan... ;) 
 
 
Förhoppninhsvis hinner jag bli frisk tills på fredag! Då är det nämligen träning i rångedala ridhus med klubben. Hade gärna velat åka på det. Så nu kära kropp, SE TILL ATT BLI FRISK FORT!
 
 
Dante är så rolig att ta kort på, han gör så roliga miner och uttryck ;D
 
 
 
 
 
 
 
 

PissMåndag!

Ja vad ska man säga. Snön vräkte ner imorse när jag gick upp. Det var bara till att dra en djup suck och bege sig ut i kaoset. Någon ridning blev det naturligtvis inte. Regn fine, snö fine, men snöpisk och blåst? Nejtack. 
 
 
Hästarna hälsade iallafall trevligt på mig när jag kom. Dem stod inne hela morgonen och gottade sig och dem var inte helt sugna på att komma ut ;) 
 
 
Idag fick jag gå hem tidigare från jobbet. Mådde verkligen inte bra och mår inte bättre nu heller :( förkyld, ont i halsen och lite skallebank på det. Känns kul, precis vad jag behövde nu, NEJ!! Blir hemma från jobbet imorgon så jag får vila upp mig. Vill så gärna börja träna på riktigt dessa dagar men fan vad det kommer grejer i vägen hela tiden :/ 
 
 
jag vill ha sommar nu, varma vindar och en strålande sol. Bjuder på lite sommarbilder här nu bara för att pigga upp mig lite ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fullspäckad helg!

Ojojoj vad helgen har varit hektisk. Och ändå så har jag inte hunnit rida nånting... :( 
 
 
Det var dags för mig och pojkvännen att flytta ihop på riktigt. Hela min lägenhet skulle rensas och städas och ja, det tog sin tid. Alla som flyttat vet vilket slit det är och nu är jag så jäkla färdig med allt packande, uppackande och grovstädning på ett bra tag ;) men roligt har det också varit och allt känns toppen!! 
 
 
Imorgon ska jag iallafall rida Goss på morgonen innan jobbet 11.30. Åker till stallet tidigt så jag hinner med att göra det mesta i stallet också! 
 
 
Men nu ska jag sova och kroppen ska förhoppningsvis få slappna av för första gången den här helgen :D 
 

Ridit Gossen!

Idag fick jag ridit ett ordentligt pass på Gossen. På nåt konstigt sätt känns det nästan lite ovant eftersom jag red Cayenne så mycket ett tag ;) Menmen, det gick bra iaf. Han var lite stel i vänstersidan så mjukade upp honom mycket och böjde honom. Han fick svettas lite iallafall men annars inget hårt pass direkt :) efteråt skrittade jag en sväng på vägen! 
 
 
Imorgon hinner jag inte rida eftersom jag ska gå och kolla på Agnes som är med och uppträder i en musikal :) och i helgen blir det en massa flyttande men jag hoppas jag ska hinna rida nåt ändå :D 
 
 
Fotade inget på Goss idag tyvärr, men en trevlig Dante fick jag med på bild :D 
 
 

Måndag!

Myskväll i stallet idag :) Dante fick sig en rejäl genomborstning! Sen blänkte han så fint så :D 
 
 
 
 

Söndagen!

Cayenne verkar ha det toppen på det nya stället, det värmer gott i mitt hjärta :) nu har man smält lite att hon faktiskt har flyttat och saker har gått tillbaka till det vanliga. 
 
 
Fick slagit på Goss tappsko igår så jag fick ridit ett litet pass :) en väldig kortis eftersom jag var helt slut efter jobbet (hade sjukt mycket att göra)... Men han kändes bra och jag har ridit Cayenne så mycket det sista att jag tyckte det var ovanligt att rida Gossen ;D men oj vad fint det kändes, min pärla :) 
 
 
Nu jobbar jag 9.30-17.00 ända tills torsdag och sen är jag ledig i tre dagar, känns välbehövligt efter den här jobbhelgen och allt fixande i förra veckan ;) 
 
 

Helgen!

Vet att jag inte bloggat nåt i helgen, men har inte funnits så mycket att berätta. I fredags tappade Gossen en framsko, så honom har jag inte kunnat rida :/ hittade visserligen skon så ska kolla idag om vi kan få på den igen :) 
 
 
Cayenne har nu bott i Småland i två dagar. Pratade med den nya ägaren när de kommit fram och allt hade gått bra :) känns skönt att höra! 
 
 
Igår jobbade jag till 17 och sedan åkte jag och Ola på räkkväll hos hans mamma och hennes man :) supertrevligt med mellomys till också! Underbar kväll :D 
 
 
Dags att jobba vidare nu så hörs vi ikväll ;) 
 

Cayenne är såld

Då har det skett. Cayenne har blivit såld och flyttat till Småland. 
 
 
Jag och Cayenne har verkligen haft våra duster. Vi har vart oense många gånger och haft olika åsikter. Men den sista tiden hände det nåt. Vi kom jätte bra överens. Hon lyssnade helhjärtat på mig och var mysigare än någonsin. Jag gav henne en massa tid, mycket ompyssling och massvis med uppmärksamhet. Och vet ni hur bra den hästen är? Trots att hon är lite kaxig i många lägen och tänjer på gränserna så är hon en kanonhäst när hon är igång. Och nu när jag sitter här hemma i soffan så gör det så ont i mig att hon inte är kvar hos oss. Att hon är någon annans nu. Visst, hon var aldrig min häst men det kändes så. Iallafall den sista tiden när vi kom varandra otroligt nära. Hon är ett jätte fint sto som förtjänar det bästa. Jag har aldrig behövt sälja en häst (hon var inte min men ändå), och vill aldrig vara med om det igen heller. Men Cayenne behöver någon som har mer tid för henne, som kan ge henne den uppmärksamheten hon behöver. Och tyvärr så har jag inte tid till 2 hästar :( Det är bara att inse. Jag tror och hoppas att hon får det jätte bra i Småland. Många hästkompisar och en tjej som älskar henne. All lycka åt dem!!! Jag ska åka och hälsa på dem så snart jag kan <3 Otroligt vilken vacker häst hon är!
 
 
 

Ännu en lång dag!

Lång dag igen. I stallet tidigt, släppte ut alla utom Cayenne som skulle tömköras. Hon gick jätte bra men var något seg idag ;) tog en liten promenad efteråt som jag la upp video på :) 
 
 
Sedan jobbade jag 11.30-19.00 och direkt till stallet igen efter det. Hade planer på att rida Gossen men när Agnes mer än gärna ville rida fick jag låna ut min gula pålle :) så duktiga dem var bägge två förutom att Gossen är extremt långsam när Agnes sitter på, menmen, det passar henne just nu ;) 
 
 
 
 
 
 

Cayenne :)

Uppe med tuppen!

Idag var jag i stallet tidigt igen och släppte ut hästarna :) till skillnad från igår så var det rena stormen idag. Inte alls lila mysigt som solskenet igår ;) mockade allt iallafall och passade på att tvätta och putsa upp sadlarna eftersom jag hade lite tid över innan jag behövde åka till jobbet :) hästarna får vila idag eftersom jag är jäkligt seg idag ;)  men nu är det dags att tjäna lite pengar! Harreee gött :)
 
 
 

Hann rida bägge trots allt!

Helgen som har varit har vart grym! Spenderat mycket tid med pojkvännen och träffat familjen :D igår hade vi besök av Olas mamma och hennes man, åt god mat, hade supertrevligt och jag var helt och hållet ledig från stallet!  det behövdes nog ;) 
 
 
Men idag var det på't igen. Imorse var jag i stallet och red en skogsrunda på Gossen i en timme. Helt underbart väder! Han är otroligt seg nu när pälsen börjar fälla. Han blir lite som en zombie. Men lite piggade det upp att få komma ut i skogen iaf :) 
 
 
Sedan åkte jag och jobbade 11.30-19.00 och efter det till stallet igen för att rida Cayenne. Och det var ingen zombie där inte. Jisses vilken energi hon hade :D på ett bra sätt alltså. Precis som att hon kommit på hur skoj det är att galoppera. Hon ville nästan inte sluta ;) haha! Så söt är hon!
 
 
Nu är jag väldigt trött och sitter och väntar på att Ola ska komma hem från sin träning :) sen blir det till att sova så man orkar upp imorgon igen! :) 
 
 

Failbilder.

När man bloggar så lägger man ju alltid upp de bilder man tycker mest om och de som är finast. Men oj så många bilder som tas som man skrattar åt. Som Goss kan få för sig att busa och kasta med huvet ibland ;P 
 
 
 

Vart kommer energin ifrån?

Jag kände imorse att jag var rätt seg. Trött, slapp och gäspade hela tiden. Men näääää Ida, har man hästar så får man bannimej ta tag i hästeriet när man har en ledig helg! ;D 
 
MEN jag har inte ridit. Började med att longera Cayenne. Det gick toppen och efter det tog vi en liten promenad. Efter det var det Goss tur att få på sig tränset och longerlinan. Alltså vilken häst jag har. När jag longerar vill jag att hästen ska länga lite på stegen. Ha ett driv framåt utan att kuta fram. Eftersom Gossen är av den "latare" typen så skyndar han sig inte direkt. MEN jag märkte hur jäkla bra han lyssnade på min röst ändå. Jagade på han lite så han travade fortare, och när jag sa "lugn" till han så gick han ner i klockren jog. Välbalanserad, i form och alldeles utmärkt. För att jag sa ett enda ord... På ljudkommando ökade han traven igen och jag upprepade övningen flera gånger. Klockrent varje gång!!! :D Hade några bommar utlagda också som han fick trava över ett par gånger. Han är inte den bästa på att lyfta på fötterna men gjorde det rätt bra ändå :) Tog en liten promenad med honom också efteråt!
 
 
 
 
 
 

Massa bilder :)

Haft en toppendag idag :) vart ledig och spenderat de flesta timmarna i stallet. Red Gossen idag och mamma tog lite bilder :) kände att det vart mycket bilder på Cayenne nu så jag ville ha några nya på honom också. Han gick jätte bra, tränade inte på något speciellt utan tragglade mest det gamla ;) 
 
Efter passet eldade vi en massa från ett träd som vält. Passade på att ta lite bilder på lilla Annie och Dante också ;D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Film på Amanda och Cayenne från igår!

 
En liten snutt från gårdagen. Ber om ursäkt att jag är kass på att filma. Hade inte lärt mig riktigt än hur man gjorde på kameran ;)

Cayenne :)

Här är lite bilder från idag! Cayenne var inte superintresserad av att bli fotad, men hon är göllig ändå ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Sån fin morgon!

Vilken underbar förmiddag jag haft! Solen lyser och man känner hur det blir varmare och varmare för varje kvart som går! :D 
 
 
Kom till stallet vid nio och började med att rida Cayenne. Helt nysladdad bana fick jag och det gör en lite extra taggad ;) red ett toppenpass med lite bommar och en hel del galopp. Hon skötte sig jätte bra verkligen! Wiiiie :D tog lite bilder som jag lägger upp senare! Dags att jobba till 20.00 ikväll nu ;) 
 
 

BILDER!

Här kommer lite bilder på Amanda och Cayenne idag :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tisdag och onsdag!

Igår var det miljöträning för gossens del. Hade presenning, flagga och plastpåsar. Planen var att jag skulle filmat några övningar jag gjorde, men det började med att telefonen ballade ur, och i slutet bet Gossen sönder flaggan. Jaha ja tänkte jag... Skrittade och travade bara iallafall och inget skrämde honom egentligen. Red med flagga i handen, la den framför hans ögon, viftade hejdlöst men han undrade mest om jag var lite tokig. Haha! Presenningen var inga problem alls och flaggan kunde lika gärna vart osynlig ;) inte första gången jag tränar detta men minnet behöver ju färskas upp! 
 
 
Idag har Amanda vart med i stallet och ridit. Hon på Cayenne och jag på Goss. Efter ridpasset skrittade vi en sväng på vägen och solen lös till och med! Underbar förmiddag :D jag fotade henne lite så bilder kommer senare eller imorgon :D 
 
Testade Gossens nya täcke och grimma som jag inhandlade på mässan. Satt perfekt :D lite rosa på också, vem har sagt att det bara är tjejer som klär i det? ;) 
 
 
Nu är jag helt slut efter att ha jobbat hela dagen så nu blire chill för mig ;)