<
   

Onsdag!

Gårdagen gick kanon. Red ett vanligt pass, ett sånt pass jag kunde rida innan han blev skadad. Kändes sjukt bra :) Gossen var till och med lite väl taggad stundtals! Det gillar vi :D 
 
 
Eftersom jag inte visste helt hundra så sa jag inget, men nu är det helt bestämt. Vi ska tävla imorgon! :D inget stort alls, bara E-klasser så det blir lugnt för vår del, men ska ändå bli kul att få komma ut lite och göra nåt riktigt roligt :D jobbar dock till sju ikväll så det kommer bli en lång kväll i stallet. Jag ska rida en snabbis, allt ska packas och Gossen skall putsas! 
 
 
Riktigt kul också att Ola, Jill och hennes pojkvän skall åka med! Jippi :D
 
 
 

Tisdag!

Idag kändes det återigen gudomligt bra. Gossen var så lyhörd och duktig. Verkar som att han tycker att det är kul att träna ordentligt igen :D idag blev han till och med lite svettig, det var längesen vill jag lova! Haha. 
 
 
Efter ridpasset fick han gå ut i den stora gräshagen en liten stund. Dags att vänja honom nu när det snart är sommar! Han såg ut att njuta, riktigt nöjd, min fina pojke <3
 
 
Inorgon jobbar jag till 17 och tänkte rida då igen :) hejaheja!
 

Gårdagen :)

Fick en sån jäkla härlig känsla igår. Gossen var framåt och hade lite mera spring i benen. Galopperade ett par varv och han kändes som vanligt vilket är väldigt positivt! Man tror ju alltid att när dem har vilat så har dem "glömt" grejer, men ohnej. Han gick galant! 
 
 
Jobbar just nu men ska åka och rida efter jobbet igen! Wiiiie :D 
 
 
lite välförtjänt betande efter passet ;) 
 
 
 
 

Videouppdatering!

Film :)

Mycket bilder!

Börjar det bli tjatigt? ;) ridit idag igen!!! Hahaha.. Finns inte så mycket att säga om ridpassen just nu. Rider väldigt lugnt och ibland känns det mest som att jag bara glider runt ;) men idag har jag faktiskt galopperat ett varv åt varje håll med, kändes fantastiskt! :D woopwoop!
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag!

Idag kändes det så jäkla bra! Travade ganska mycket och allt kändes bara härligt på något sätt. Han lyssnade toppenbra och var stabil och fin! Imorgon kanske det blir en liten galopp också? ;) 
 
 
Gamla sommarbilder...
 
 
 

Nytt träns! :)

Har glömt att berätta att jag har köpt ett nytt showträns från showman med tyglar till! :D 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag!

Ridit idag igen. Travade lite mer idag och det gick bra, men man kan inte undgå att man hela tiden sitter och känner efter. Tycker det är så jäkla jobbigt. Så fort han kanske snubblar eller vad som helst så blir jag vaksam direkt. Hade han ont nu? Försöker han säga mig något? Jag tror jag måste försöka lita mer på mig själv. Jag vet ju att jag känner tydligt om han inte går rent så jag får sluta vara nojig och har han ont så visar han det :)
 
Idag är jag ledig, så nu ska jag ta det lugnt en stund och ikväll ska jag och Ola laga lite god mat och ha det trevligt. Jobbar ju kväll alla andra dagar denna veckan så då ses vi ingenting :( så idag får vi hitta på nåt skoj!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ridit igen :D

Fick ridit en sväng idag med! Han kändes så fin så :) skrittade några varv och travade ett varv åt varje håll, kändes underbart! :D 
 
Lägg märke till hur mycket päls det ligger på golvet, ändå känns det som att det inte försvinner något från kroppen ;) 
 
 
 
 

Fler bilder från idag!

 
 
 
 
 
 

ÄNTLIGEN! (många bilder)

Ja gissa vad jag gjort idag?! Jag har ridit :D 
 
Tjaa, i tio minuter bara men ändå. Fick äntligen sätta mig i sadeln igen. Gossen ser väldigt bra ut så nu var det dags. Skrittade några varv och travade en långsida åt varje håll bara för att känna hur han kändes, och han kändes jätte bra :D Känns som att han vilat jätte länge men egentligen är det inte så himla lång tid ändå. Dryga tre veckor ungefär så han har ju inte förlorat så mycket kondis iaf :) Börjar väldigt lätt denna veckan. Tänkte göra samma imorgon, skritta och trava någon länga åt varje håll bara. 
 
Hade med mig kameran idag. Blev en hel del bilder men eftersom jag var själv så blir det inga bilder på oss ihop :P Lägger ut ett till inlägg senare ikväll med fler bilder från denna underbart fina dagen!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag!

Gossen mår mycket bättre! Ingen hälta syns och hoven börjar återgå till sin normala temperatur :) han går ju bara fram och tillbaka från hagen men av det man ser därifrån och från buset i hagen så verkar han inte ha ont iallafall :D han ska vila några dagar in på nästa vecka också och sen ska jag förhoppningsvis kunna börja rida igen :D 
 
 
Har fått tydliga råd om att han ska tränas på väldigt mjukt underlag så idag lades mycket energi på banan! Först harvade jag den så den verkligen grävde ner på djupet, och efter det sladdade jag den så den blev plan och fin :D tack till Roger som hjälper mig med dessa stora maskiner!!! 
 
Först harva...
 
Sedan sladda för att jämna till...
 
Taadaaaaa!!! :D
 

Hur står det till nu?

Det har hänt så mycket sen sist... 
 
Vi var på återbesök i Ale i onsdags. Jag och Roger åkte dit med Gosd och jag hade såklart stora förhoppningar trots att jag lovat mig själv att inte ha det. Dem kollade igenom honom, han longerades och veterinären tyckte han såg mycket bättre ut än innan. Jag var dock lite skeptisk, jag tyckte fortfarande han såg väldigt halt ut, men jag tänkte "håll käft Ida, du är ingen veterinär!" Dem tog av gipset efteråt och hovslagaren Björn slog på en sko. "Skulle vi inte limma på en sko?" Frågar jag eftersom den andre hovslagaren från veckan innan sa att man inte kunde spika i den hoven. Men Björn lugnade mig och sa att han visste vad han gjorde. 
 
 
Efter att skon kom på var han ännu haltare, denna gången även på rakt spår vilket han inte var innan. Veterinären och Björn menade på att det skulle bli bättre inom några dagar och att det är på grund utav att hoven vart inflammerad och blir väldigt öm när man spikar i den. Jaha, tänkte jag. Jag litar på dem så Gossen lastades och vi for hem. 
 
 
Väl hemma hade jag blivit tillsagd att Gossen kunde gå ut i vanlig hage. Och gissa hur mycket det uppskattades?! Efter att ha stått inne flera dagar och endast gått i sjukhage såg Gossen rätt lycklig ut. Men det varade inte länge. När jag skulle ta in honom hoppade han nästan på tre ben. Han stödde litegrann men det var knappt. Jag får smått panik och får prata med veterinären igen. Gossen får metacam och stå inne. Jag frågar mig själv om det här verkligen är normalt eller om skon sitter allvarligt fel eftersom han blev så dålig på bara några timmar. Jag fattar telefonen och ringer Michael Knap, en duktig hovslagare som jag litar på. Jag frågar honom om Gossen och vad han tror. Han säger åt mig att låta Gossen stå i box och att han kommer till oss dagen efter. 
 
 
Torsdagen var ett helvete. Jag stod på jobbet och värkte. Att se Gossen gå så dåligt gjorde att jag gick sönder inuti. Visst, han stod på hoven, men så fort han skulle ta sig någonstans så gjorde det ont. På onsdagskvällen var han bitter, irriterad och ledsen. Det såg man på honom. Jobbet på torsdagen tog en evighet. Jag ville bara att klockan skulle bli fem så jag kunde kasta mig till bilen och åka till honom. 
 
 
Väl i stallet tittade jag in till min lille gule häst. Jag pratade lite med honom och han kom fram till mig. Jag blinkade och frågade, "såg jag vad jag just såg?!?!" Han gick klockrent fram till boxdörren. Jag öppnade, satte på honom grimman och ledde ut honom i gången. Ingen hälta alls. Jag stod med öppen mun. Jag vände runt honom i gången och när han belastade sitt vänster framben så fanns en liten markering, men inte mer. Jag kramade honom hårt och länge. Som i en film typ.
 
 
Michael Knap kom ändå och tittade på kvällen. Jag frågade om det kunde vara metacamet som gav så mycket smärtlindring att han förändrades så, men det trodde han absolut inte. Skon fick sitta kvar eftersom han blivit så pass bra över natten och nu blir det vila och hålla sig borta från hårt underlag i 7 dagar. Om han är bra tills dess borde jag börja kunna rida trodde han. Det bästa av allt, han får gå ut i sin hage iallafall! :) då känns det ändå så mycket bättre. Pratade med mamma imorse och frågade hur han såg ut när hon ledde ut honom till hagen. "Han gick med stora glada kliv"! Svarade hon. Det värmer i mitt hjärta <3
 
 

Bilder :)

jobbat till fem idag och sedan åkte jag och mös med hästarna <3 har för övrigt bokat tid på kliniken på onsdag, så håll tummarna för Gossi! Han vill springa fort igen och inte stå i sjukhage...
 
 
 
 

Mys hos hästarna!

Igår var jag i stallet efter jobbet. Fixade stallet först och sen höll jag Gossen sällskap en stund i sjukdagen. Borstade honom och gosade massor. Han är så jäkla mysig när han har så tråkigt. Kramas och myser med en så fort man kommer nära :) han är göllig den! 
 
 
Det var ju så himla varmt igår också. Solen sken så jag var tvungen att ta lite bilder på dem :) 
 
 
 
 
 
 
 

Hur går det?

Ja mycket har hänt sen jag skrev sist. Har inte haft någon riktig lust att blogga eftersom det har känts som att allt gått emot en på hästfronten. 
 
 
I torsdags åkte jag och Agnes in till Ale djurklinik med Gossen. Han har ju haltat en del det sista så det var dags att boka en tid. När jag visade upp honom för veterinären haltade han dock ingenting på rakt spår eller i ridhuset. "Jaha" tänkte jag. Har jag kommit med en frisk häst? Men nejdå, när jag fick longerat honom på liten volt på hårt underlag så såg man hältan tydligt. Nästan skönt på något sätt eftersom jag visste att nåt va fel. Man vill ju inte bli hemskickad utan åtgärder och så är hästen dålig igen dagen efter det. Nejnej. 
 
 
Gossen fick av sin sko och rensat rent. Röntgenbilder togs som visade att han spricka inte var så farlig trots allt eftersom det inte bildats några "kanaler" vidare. Alltså att det bara var en enda spricka som inte vandrar vidare och blivit fler. Det var däremot inflammerat och han var rejält öm på hela insidan av hoven. Hovslagaren och veterinären försökte hitta en böld någonstans men fann ingen. Eftersom Gossen har lite skev benställning och hovar som växer massor på yttersidan men inget på innersidan så blir det väldigt svårt att få i sömmar där. Veterinären menade på att en söm legat och tryckt på kötthoven så det blivit som ett blåmärke. Därav så har han haft ont. 
 
 
Men, dem gjorde hans lilla hov renare än någonsin, gipsade den och skickade hem oss med order om att Goss ska gå i liten torr sjukhage. Så åker vi tillbaka i nästa vecka och om han är bättre då så ska man limma på en sko. Har aldrig sett det innan men det skulle tydligen vara rätt populärt (men jäkligt dyrt)... Menmen, funkar det så kör vi på det :D är han inte bättre så gipsas han om...
 
 
Gossen skötte sig fint hela dagen. Fick beröm över hur cool och lugn han var :) då är man en stolt matte!  Han var dock inte lika populär när han kissade en hel jäkla flod inne hos hovslagaren. Han sprang och hämtade en hink och satte under snoppen på honom, och herregud, hästen fyllde nästan den med!! Haha! 
 
 
Skämt åsido, det känns ändå bra och jag ska inte ha några förhoppningar eftersom man bara blir besviken om det visar nåt annat. Men han verkar inte ha ont nu när han har gipset iallafall. Och det är huvudsaken, att lilla Gossi mår bra <3 
 
 

Helgen är över!

Så var den helgen över på ett kick ;) har varit i stallet alla dagar och haft stenkoll på Gossen. Som tur är så är han mycket bättre. Igår när jag kollade honom så var det bara en jätte liten markering så det går åt rätt håll :D fortfarande lite varm i hoven men inte mycket. 
 
 
Tänkte ändå att jag ska försöka kolla upp den där sprickan noggrannare nu i veckan så den inte blir större. Men huvudsaken är iallafall att han är på bättringsvägen :) 
 
 
Jobbar till fem idag och sen åker jag till stallet direkt för att kolla Goss återigen :) ha en jätte bra dag alla!!!
 

Torsdag!

Imorse var hovis hos Gossen och kikade på hoven. Det är lite svårt att säga vad han har ont av... Det är inte sömstick och inte sömtryck. Däremot har han en spricka på insidan som spökar... Han fick iallafall på skon igen och komma ut i hagen. Han haltar inte så jätte mycket så han mår bättre av att få komma ut så länge. Nu får jag avvakta tills efter helgen och har han inte blivit bättre får jag köra honom till kliniken i nästa vecka helt enkelt. 
 
 
Har helt glömt att berätta att vi fått tillökning på gården! Hux Flux som är en border collie är nu familjemedlem hos familjen Anzén :) en mycket glad och positiv vovve! han kommer från Jills föräldrars gård och han är supermysig :D 
 
 
 

jahaja

Läget är helt oförändrat sen sist jag skrev. Har varit hos Gossen varje dag och han står fortfarande inne, är varm i hoven och halt. Dock inte JÄTTE halt, men halt :( imorgon kommer hovis och kikar på lilla foten så får vi se vad han säger...
Så tråkigt nu också när det vart så fint väder idag!!!
 
Bild från förra veckan