<
   

Bad news :(

Det har tagit några dagar för mig att kunna sätta mig framför skärmen och skriva detta inlägget. Det har varit jobbiga och tuffa dagar nämligen. Ni kommer få veta varför...
 
 
I förra veckan fick jag en dålig känsla. Gossen var väldigt varm i sina hovar och hade puls runt om. Han verkade hängig och bitter och jag förstod att nåt var fel. Tempade honom men han hade ingen feber. Tankarna började snurra och det enda jag tänkte var: "snälla snälla snälla, inte fång!" Jag ringde veterinär akut som kom och kollade igenom min gosse. Han hade för hög puls och hon bekräftade pulsen i alla benen och värmen. Hon tog ett blodprov för att kunna mäta hans muskelvärde för att utesluta muskelsjukdom. Han fick starkt smärtstillande och fick stå i box. Veterinären ringde upp mig en stund senare och berättade att Gossens muskelvärde var så bra det går att ha. Så det hade inget med det att göra. Jag själv brast ut i gråt och tänkte att "nu har han fått fång" och fick tillbaka alla hemska bilder från Petíts avlivning pga samma sjukdom. Jag vet inte vad som hände men allt bara rann över för mig. 
 
 
Jag åkte tidigt nästa morgon och hämtade ut fenylbutazon och Gossen sattes på en kur med fjolårets hö, tjockt underlag i box och smärtstillande. Jag pratade titt som tätt med veterinären och redan dagen efter var värmen och pulsen borta. Jag frågade om en "fångkänning" som hon kallade det kunde gå över så fort, och hon svarade att det kan det, och isåfall är det en lätt fångkänning. MEN, veterinären ville inte helt bekräfta att det är en fångkänning heller utan att det kan ha att göra med hans skadade hov. Att han har överbelastat de andra benen för mycket. Och jag håller alla mina tummar för att hon har rätt. 
 
 
Nu har det gått ett par dagar och Gossen har fått börja gå i sjukhage några få timmar om dygnet. Han får inget gräs (för att vara på säkra sidan) och han verkar mycket bättre. Vi har dragit ner på fenylbutazonen och han äter bara halva dosen. Har vart lite varm i hovarna stundtals men så blir man osäker när solen legat på och man känner på nikkita som är frisk att hon är lika ljummen. 
 
 
Jag kan känna lite såhär. Har jag och Gossen inte haft nog med otur nu? Jag är helt ruinerad pga dessa jävligt dyra skorna han ska ha eftersom hoven är så skadad. Försäkringen har väl tagit en del men tusenlapparna har flygit iväg på det här. Hela försommaren har vart kaos med veterinärbesök och oroliga nätter. Räcker det inte nu?!
 
Just nu är det svårt för både mig och veterinären att helt veta vad som är felet. Jag håller alla mina tummar och tår för att det är något med den skadade hoven och inte fångkänning. Jag har redan blivit av med en bästa vän i den sjukdomen och jag vill inte göra det igen. Så måtte detta gå bra. Om någon vart med om exakt samma grej eller har någon erfarenhet om dessa symptom med sin häst så var inte rädd för att höra av er till mig <3
 
 

Hälsa på Dante!

På lördag ska vi äntligen åka och hälsa på Dante hos Peter och Anna! Ska bli extra kul eftersom vi ska få se han ridas för första gången :D Ska försöka fota lite och kanske någon film så ni får se hur det går för honom! Ska bli mysigt att få pussa på den lilla vita mulen igen, var längesen nu <3
 
 

Hoppning idag!

Idag när jag och Jill kom till stallet så fick jag den briljanta idén att hoppa! Så ja, varför inte :D Sen måste jag dock erkänna att Gossen inte är speciellt bra på det alls! haha.. Han är klumpig och osmidig över hindren men det gör mig ingenting. Han gjorde bra ifrån sig ändå tyckte jag fast vi höll oss på de låga höjderna ;) Nikkita var mer åt andra hållet och ville springa fort ;) Men dem fick till ett par fina skutt, bättre än mig och Gossen iallafall! Men det var skoj att göra något annat! Blev en hel del bilder! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Midsommar har passerat och en ny vecka har börjat. Var iväg på kusten med Ola och hans familj på midsommarafton :) var trevligt med en ledig dag, underbara människor och god mat! :D 
 
 
Men på lördagen var det jobb på kvällen igen och söndagen likaså. Fan vad man längtar efter semester nu alltså. Man börjar känna sig riktigt trött faktiskt. Mer lättirriterad och trött. Känns som en dag hemma framför tv:n hade suttit fint nu utan jobb och sysslor... Men det får vänta ett tag till ;) 
 
 
Idag red jag och Jill ut en lång runda i skogen. Blir mycket uteritter nu men det är så himla mysigt! Vi sitter där och pratar och hästarna trampar på och helt plötsligt är man hemma i stallet igen. Timmarna bara flyger iväg ;) 
 
 
Hästarna har det riktigt gott nu. Går på lite mer bete nu än innan och de njuter i fulla drag! Tog lite bilder på dem och även på Agnes som satt och gottade sig i solen med hundarna :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbara uteritter!

 
Igår fick äntligen min kära mamma komma upp på hästryggen igen. Hon lånade Nikkita och det gick jätte bra! Det var längesen mamma red nu så det var dags :) blev en mysig tur i skogen med vackert väder och glatt humör! 
 
 
Idag blev det uteritt igen, dock inte med lika fint väder ;) haha! Jag vet inte vad det var med min pålle idag. Igår var han jätte seg, och idag var det helt tvärtom! Pigg och glad som attan vilket iofs var roligt :D kanske berodde lite på det blåsiga och regniga vädret ;) jag och Jill trotsade det iallafall och gav oss ut på en långtur! Utforskade en ny väg som tog 1,5 timme med riktig terräng i skogen :) pisseblöta blev vi men jäkligt kul var det! Hade sällskap av ett gäng tokiga kalvar längs vägen också, och Gossen skötte sig utmärkt :D blev inte ens stollig! Duktig kille <3
 
 
 

Måndag!

Har longerat Gossen idag :) tycker att han har blivit lite tjock, vilket jag verkligen inte gillar!! Haha.. Han har också blivit tröttare så nu får han allt komma igång och röra fläsket lite mer! Imorgon blir det uteritt på schemat med Jill :) ska bli jätte kul att komma ut i skogen efter ett par dagar på banan ;) 
 

Senaste dagarna!

Har vart jätte dålig på att blogga det sista, men va fasen, ibland hinner man inte ;) 
 
 
Har legat sjuk onsdag och torsdag. Vaknade och kunde inte ens svälja. Näsan var igentäppt och halsen kändes som stålull... 
 
 
Men i lördags och söndags har Goss vart igång iallafall :) lördagen blev ett pass på banan med lite enkla övningar bara, och idag har vi haft kusiner på besök som har fått prova på att rida honom :) gick jätte bra! Gossen var väldigt snäll som vanligt och lunkade runt med med lilla Tilda på ryggen :) hon fick testat och galopperat också vilket gick jätte bra det med! 
 
 
Ikväll är det tydligen "sportkväll" med grabbarna. Ska sitta och glo på både handboll och fotboll! ;)
 
 

Måndag&tisdag

De senaste två dagarna har jag ridit på banan. Ensam i måndags och med Jill i tisdags. Har gått jätte bra! :) Gossen har känts fantastisk :D galopperar mer nu och han rör sig kalasbra :) nu hoppas jag på att det håller i sig! 
 

Awesome!!

Har haft en helt underbar eftermiddag/kväll på hästryggen idag. Jag och Jill bestämde oss för att rida en långtur! I nästan två timmar var vi ute på alla möjliga vägar och stigar :) travade, galopperade och pratade om all möjlig skit ;) hästarna njöt i fulla drag och solen sken hela tiden! Körde lite race på vägen hem så hästarna fick gasa på ordentligt sista biten! den absolut bästa kvällen och känslan på länge :D 
 
 
Fotade hästarna i hagen häromdagen och jag bara älskar dessa bilderna! Lyckliga pållar :D 
 
 
 
 

Miljöträning!

Åh vilken rolig eftermiddag det har vart :D Jag och Jill har miljötränat och fotat en massa! Hästarna skötte sig bra och Gossen var otroligt duktig med presenningen. Vi gjorde allt med den. Skrittade, travade och galopperade över!  Han brydde sig ingenting om den :) Duktig pojke!!!
 
Filmade litegrann också men det kommer upp en annan dag :D nu ska här slappas!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De senaste dagarna!

 
Har vart lite dålig med bloggandet det sista. Finns inte jätte mycket roligt att berätta dock. Jag och Jill red ut i lördags :) det är så mycket roligare när man har någon att rida med! Gick hur bra som helst och hästarna var framåt och glada! 
 
 
Söndags var det vila, och i måndags och tisdags har jag bara longerat Gossen. Har jobbat dumma tider och inte riktigt hunnit med något annat. Men han har ju rört på fläsket iallafall! ;) tur det eftersom jag tycker han börjar bli lite tjock! Haha
 
 
Idag är det vila igen. Har vart tillbaka hos massageterapeuten imorse också. Jag citerar honom: "jag har sett många ryggar, men jag har aldrig sett någon som är så sned som du!" Haha tar inte det som en komplimang. Men han fick masserat och knäckt så nu är det sjukgymnastik som är nästa steg. Gör inte riktigt lika ont längre men smärtan finns där :( går runt med en slags "sele" som drar bak axlarna och rätar upp mig, attans så obekvämt!
 
 
Imorgon ska jag och Jill rida ihop igen iaf :D vet inte vart men rida ska vi iallafall!! Jippi! Dessutom är jag ledig imorgon, min enda lediga dag den här veckan. Man får ta vara på tiden lite extra då!