<
   

Nybadad och klar!

Nu är det mesta fixat inför morgondagen. Drog på bra musik på stereon och gick i mitt eget essä och donade. Hästen blev badad och putsad, även utrustningen är polerad och bilen är packad :D

Glömde helt av att ta några bilder ifrån idag tyvärr, men ni överlever ;) haha! Ni får lite bilder som Josefine tagit istället ;)

Önska mig lycka till imorgon så bloggar jag efter tävlingen imorgon!! Tjingeling.


Boring..

Nu står jag på jobbet och har tråkigt... Längtar tills jag slutar så jag kan få åka till Gossen och fixa allting!!! Lägger ut lite bilder på min goding <3

Vårkänslor!! :D

Här är ifrån i söndags, hästarna fick lyckorus!! Titta och njut :D

God morgon!

Helt plötsligt så är det dagen innan tävling, och jag känner mig rätt lugn. Inte likt mig men det är så jag känner mig.
Jag ska jobba till klockan fem, och sen åker jag ut till stallet. Tänkte rida ett lätt pass idag på banan. Rida igenom honom en del och få honom väldigt lösgjord. Sen får Goss ta ett litet bad och jag ska förbereda det mesta inför morgondagen. Bettet ska på tävlingstränset och sadeln ska poleras lite ;)
Men nu måste jag börja sätta fart mot jobbet, men vi hörs sen :D

Pass i ridhuset!

Åh vilken härlig känsla jag fick idag. Allt gick så smidigt. Lastade vid halv sju, åkte till Frida, tränade och passet gick så bra!! Fick massor av nyttiga tips ifrån Frida och nu känns det bra inför tävlingen :D känner att jag gärna tränat några gånger till innan tävling, men vi ska göra så gott vi kan!

Kvällsfodrade hästarna och åkte hem, och nu tänkte jag sova! Tänker på min duktiga pålle som sover nu.. Pusspåhonom!! Godnatt :)

Morgondagens planer!

Imorgon blir det att jag åker till Frida och tränar lite. Behöver lite hjälp med vissa grejer och Frida har alltid bra tips :D

Bara 3 dagar kvar till tävlingen nu!! Längtar tills på tisdag så jag får fixa iordning allt, det är så roligt :D dessutom så ser väderprognosen strålande ut för onsdagen!!

Nu har jag precis duschat och tänker krypa ner under täcket och kolla på Maria Wern :D sov gott allesammans!

Positivt och negativt

Idag har vi fixat klart den nya hagen! Blev jätte bra verkligen så nu har dem 2 stora hagar :D

Sladdade banan innan jag skulle rida också, alltid goast att rida på nysladdad bana ;)
Däremot ridpasset var jag inte nöjd med idag. Jag och Gossen var inte vänner idag helt enkelt. Blev rätt arg på han faktiskt eftersom det kändes som att han bara jävlades med mig!! Men i slutet så skärpte han sig och vi avslutade iallafall bra, men imorgon måste jag träna igen så vi får slipa på det som inte stämde idag :)

Nu har jag precis käkat middag hos mamma och Roger och tänkte bara ta det lugnt ikväll :) vi hörs!!

Sjukt nöjd!

Efter att vi fixat med hagarna hela förmiddagen, så käkade vi tacos och kollade på dressyren ifrån Gbghorseshow!

Sedan var det dags att rida på Gossen, och det gick så himla bra :D gjorde det vanliga med mycket övergångar och galopp och han kändes så jäkla fin! Duktiga pålle :D

Mamma longerade Cayenne samtidigt, och det blev till och med galopp för hennes del idag! Och det gick jätte bra, till och med rätt galopp varje gång :D

Nu sitter jag och kollar på tv med Jill och är väldigt nöjd med den här dagen!!!

Skitväder!

Nu sitter jag i soffan inne hos Roger och mamma och väntar på att det ska sluta regna! Jag SKA rida idag, även om det blir i regnet ;) men jag hoppas att det slutar snart! Det blir ett pass på banan iallafall, träning är prio ett nu! 
 

Nu kommer fler!

Här får ni ännu mer bilder! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MER BILDER!

Här kommer fler bilder som Emmy tagit! 
 
 
 
 
 

Hag-byggarna!

Hela förmiddagen har det grejats med hagarna :D dags att bygga nya sommarhagar men vi vill ha med skog i bägge, så vi fick mixtra om lite så hästarna ska få skugga i alla hagarna!

Nu är en klar iallafall och nästa påbörjas kanske imorgon ;) Annie och Agnes var duktiga medhjälpare!!

BILDER!

Här kommer några av bilderna som Emmy tagit! Lägger inte upp alla direkt eftersom de är rätt många ;) 
 
 
 
 
 

Härlig känsla!

Idag skedde borstning och sadling vid bindbommen i solen! Jätte skönt väder var det och så slipper man sopa stallgången efter ;) haha!

Det blev ett pass på banan. Ville jobba igenom honom med mycket flyttningar och lydnadsövningar. Värmde upp med lite cavalettibommar och avslutade passet med träning på våra rollbacks. Han var så jävla duktig verkligen, och det är så skönt när man har såna pass där man känner att det stämmer så bra!

Imorgon är jag lite kluven om jag ska rida. Therese kommer hem från Karlstad och jag vill gärna träffa henne, och så jobbar jag till fem. Men Gossen ska få sliders imorgon iallafall så till stallet kommer jag ju åka ändå ;)

Vet att jag lovade lägga upp bilderna som Emmy tagit, men det tar lite tid och orkar faktiskt inte nu! Men det blir en bild iaf, och kom ihåg, jag var rätt oseriös den här dagen ;) haha!

Fan vad snyggt!

Nu är alla hinder klara! Riktigt imponerande fina tycker jag :D Roger har snickrat ihop det mesta, det enda som kom färdigt var bommarna (omålade såklart!) 
Roger fixade dessutom en snygg upphängningsplats till dem i hörnet av ridbanan! Snyggt jobbat :D 
 
 
 
 

Snart läggs de upp!!

Ville bara säga att jag fått bilderna av Emmy nu sen i tisdags!!! Så de läggs upp ikväll :D kika in ikväll och kolla ;)

Det drar ihop sig!

Herregud, det är mindre än en vecka kvar till tävlingen och nerverna sätter igång! Dessutom så är det mycket som ska göras i helgen och jag måste klämma in ridning helst bägge dagarna. Måste åka till Frida en gång till också och putsa lite på stoppen. Kanske blir måndag eller tisdag!!
På söndag skulle det kanske bli uteritt med Emmy och det passar perfekt eftersom det står att det ska vara bra väder och så får bägge hästarna komma ut i skogen :D
Nu måste jag jobba vidare till fem så vi hörs sen!!


Regnigt!!

Usch vilket väder det är, inte ens jag gav mig ut i skuren för att rida. Han får helt enkelt vila idag ;)

Åkte till Sussies efter jobbet och köpte spån och müsli, blev lite ryktstenar med för dem går åt som smör. Sedan åkte jag till stallet och mockade och fixade allt och sen fick hästarna komma in faktiskt. Dem brukar få komma in vid nio-tio men dem såg så ledsna ut i regnet så idag kom de in redan vid sju. Men det var gott för dem :D

Gullade lite extra med katten Bull idag, han var så mysig och kelig ;) han är göllig den, och Bill är väl ute och raggar tjejer. Bill och Bull är syskon men väldigt olika. Bill jagar möss och är den aktiva. Kan vara borta några dagar men kommer alltid hem. Bull däremot ligger oftast i bädden i sadelkammaren och sover, väntar på att serveras mat och är en riktig soffpotatis ;) haha!

Här får ni bild på några av bommarna som är klara! Riktigt snygga verkligen, bra jobbat mamma och Roger :D

Ifrån igår!

Jag varken hann eller orkade blogga igår kväll... Var helt slut. Men jag får dela med mig av gårdagen nu istället :)

Emmy var med i stallet igår! Jätte trevligt när hon är med :D vi borstade och fixade hästarna och begav oss upp till banan. Jag red på Goss och Emmy longerade Cayenne. Gossen fick ett väldigt lätt pass. Han var rätt seg och mör, hade nog lite träningsvärk sen i måndags och han gick ju ett hårt pass i söndags med. Så han var nöjd med att få lulla runt bara. Blev bara skritt och trav :)

För Emmy gick det jätte bra också, hon var mycket nöjd med Cayenne! Man såg på Cayenne att hon lyssnade bra på Emmy och de såg ut att knyta band :D väldigt roligt!!

Emmy hade dessutom med sig kameran och plåtade en del också :D får bilderna imorgon eller på torsdag så då lägger jag upp dem här!! Blev ju lite flum på ridbanan men det får man också göra ibland ;)

Hämtade Goss nya täcke idag, det passade jätte bra och han var så fin i det så!!!

Idag slutar jag fem och då åker jag till stallet direkt och rider så vi hörs sen :)

Klippt ihop lite!

Hade inget att göra så jag klippte ihop en liten film ifrån träningen i ridhuset ;)

Träning i ridhuset!

Idag åkte jag med Gossen till Frida :D härligt att det är sån kort bit att åka när vi ska träna i ridhuset :) Och idag var allting väldigt okomplicerat. Han skötte sig jätte bra med allting helt enkelt :D Blev ju såklart en hel del skratt och prat under passet men det gör allting roligare!! Fick också en massa bra tips ifrån Frida. Hon kan sin reining den tjejen! Jätte tacksam för att hon hjälper mig :D 
 
När jag kom hem igen och släppte ut min otroligt välborstade häst så gjorde han det jag fruktade. Han la sig och rullade sig så han blev helt svart! Man kan inte annat än att skratta ;D 
 

Ridpass 21/4-13

Passet idag!

Jag borstar och borstar men när ska all päls försvinna?? Hahaha. Ligger lika mycket päls på golvet varje gång men ändå lika mycket päls kvar på kroppen! Eller det känns så iallafall ;) 
 
Ridpasset idag på banan gick bra! Han var lite seg idag, kanske är värmen ;) blev mycket galopp idag också, men måste ju få upp en bra kondition nu! 
 
Mamma filmade lite medan jag red, så lägger upp en film lite senare! 
 
Snart ska jag åka till jobbet och arbeta till halv ett inatt, men är iallafall ledig imorgon och då tänkte jag och Gossen åka till Leandersson och rida med Frida :D 
 
 
 

Snygga hinder!!

Nu är hinderstöden helt klara! Bommarna är grundade och den vita färgen på plats. Nu ska bara färgerna målas på, men de måste torka ordentligt så det blir väl målande imorgon :) tack Roger och mamma som gjort såna fina hinder!! <3
 
 

Världens bästa Roger!

Idag blir det ingen ridning tyvärr. Jag hinner fan inte :/ men han dör inte av att vila idag...

Däremot så fick jag ett väldigt glädjande besked. Roger har vart och hämtat bommar i Vara nu :D så har han och mamma målat dem idag, iallafall grundat dem! Dessutom hämtade även Roger däck till mig som jag köpt av en kille i Vara. Roger är allt bra snäll han :D

Så imorgon blir det väl lite cavaletti och galoppbommar! Nu vill jag bara rida :D

Kommer inte ihåg om jag berättat det men Cayenne har ju varit mamma! Inte dåligt för att vara så ung som henne ;) det är den sötaste fölungen jag sett! Vem vet.. Vi kanske tar föl på henne också ;) man vet aldrig! Här är lite bilder på Cayennes lilla bebis :)

https://cdn1.cdnme.se/4075495/7-3/pic_517295359606ee25fef0fd40.jpg" class="image">

Mitt i natten!

Hallådär.
Jag hann inte blogga förut, för jag fick skynda till jobbet och vi hade så sjukt mycket att göra så det blev inte en enda stund över!!
Nu är det mitt i natten och jag har precis kommit hem ifrån jobbet. Rätt trött vill jag lova :/
Men idag på förmiddagen red jag ett pass på Gossen iallafall. Det blev ett rätt hårt pass men han var superpigg! Travade i säkert 20 minuter innan han lugnade sig. Inga dumheter eller så men han sprang på som bara den. Men han längde väldigt fint på stegen!

Idag blev det mycket galopp! Men jag blev lite arg på han stundtals då han slarvade och blev tung i galoppen. Så jag fick helt enkelt galoppera på tills han släppte bettet. Blev mycket små galoppvolter och träning på fattningarna. Han slarvade en del där och jag fick säga till honom ordentligt. Och oj vad lätt det blev då ;) haha!

Han var rätt svettig efteråt men slutet av passet gick riktigt bra!

Nu ska jag sova... Godnatt på er!

Växer och växer!

Nu har jag fått inhandla ett nytt regntäcke till Gosselito! Han har både växt på höjden och bredden så nu är täckena för små ;) hoppas att dem skickar det snabbt! Haha

Det flyter på!

Idag har jag varit rätt hurtig! Vid elva var jag på Rogers jobb och bytte till sommardäcken :) efter det åkte jag direkt till stallet.

Jag longerade Cayenne på banan och hon var jätte duktig! Inga dumheter alls utan hon travade på i ett bra tempo. Innan så har hon liksom tröttnat efter 3-4 varv men idag flöt allting på och hon travade på som om hon inte gjort annat :D skönt att hon lärt sig longering nu! Gav henne mycket kärlek och höll inte på sådär jätte länge eftersom hon var så duktig!

Sedan var det Gossens tur. Han fick faktiskt på sig engelsksadeln idag (vet att det är bra att variera sadel ibland så trycket inte alltid blir detsamma). Blev mycket ökad trav och kontraställa. Precis som igår så tränade jag mycket tempoväxlingar och han blir bättre och bättre varje gång!! Idag är jag en oerhört stolt matte :D skönt när det flyter på! Sen blåste det ju riktig storm idag och det kändes skönt att hästarna inte reagerade på det :)

Däremot när jag kom till stallet idag och såg hur Goss såg ut kunde jag inte hålla mig för skratt! Han var så skiten så man såg knappt att han var gul ;) haaha!

Snart skall jag åka iväg och jobba så vi hörs :D

Min kompis

 Nu har jag äntligen kommit i säng och är fast med mina tankar. Känner mig lite ensam idag, men som tur är har jag min lilla Annie i mitt knä. Världens bästa hund <3
 
En tanke slog mig idag. När jag hade ställt Gossen i gången efter ridpasset och fått av träns och sadeln, så fick jag en känsla i kroppen. Han tittade nämligen på mig med sina otroligt fina ögon och började snuffsa på min kind. Jag klappade honom i ansiktet länge och väl. Haha, hans underläpp var helt avslappnad och hängde längre ner än den någonsin gjort! Han stod med sitt ansikte i min famn länge, och då kände jag hur jävla glad jag är att jag har honom. Min trygga punkt, min ängel. En som alltid är glad att se mig, som känner mig så väl, och det känns som att han läser mig. När jag är lite ledsen så känns det som att han vet om det. Då är han lite extra gosig. 
 
Jag är så otroligt glad över att jag har min fina Golds Jessie James. Du är min sötnos :) 
 

 
 

Bra träning!

Idag blev det träning med både Goss och Cayenne! Cayennes träning blev att bada alla benen, igår spolade jag bara hennes framben och idag blev det alla fyra. Eftersom hon inte är van så går vi lugnt framåt så att hon märker att vattnet inte är farligt ;)

Goss red jag på banan, samtidigt som Roger sladdade den ;) blev bara skritt och trav idag eftersom jag helt enkelt kände för det! Mycket förflyttningar och tempoväxlingar. Allt ifrån stillastående till ökad trav. Gjorde en hel del avsaktningar och tränade på att hans huvud och nacke skall vara i samma position trots att tempot ändras! Han skötte sig superbra och fick många pussar efteråt! :D
Det var jätte bra träning också att droger sladdade banan medan jag red. En traktor med sladd som brummar och låter! Han brydde sig inte så mycket om den men det är bra träning ändå ;) duktig Goss!

Imorgon blir det till att rida på banan igen på Goss, och så ska väl Cayenne få hitta på nåt också :D

Utredning och badande!

Herregud så mycket jag har fått gjort idag!
Dagen började med att jag klev upp klockan 05.00. Käkade frukost och begav mig till Frida eftersom vi skulle åka till Skara med hennes häst. Han har vart halt till och från och det var dags att bege sig till klinik. Jag var chaufför och det var en trevlig åktur med Fridolin.

Väl där gjorde de hältutredning, röntgen och böjprov, och det visade sig att de inte kunde hitta något fel. Så nu skall hon sätta igång honom lite smått så vi hoppas på det bästa! Vem ska jag annars heja på på chappen??

När vi kommit tillbaka till Vårgårda igen så bjöd Sussie på jätte god middag! Spaghetti och köttfärssås, finns det något bättre??

Men jag hade ju även mitt stall kvar att fixa. Så vid 14.30 svängde jag in på Stall Petit och satte igång med alla stallsysslor. Var ju oerhört trött eftersom jag gått upp så tidigt men det visade sig att jag nog var övertrött ;) så efter att stallet var klart så var det dags för ett bad för Goss! Det var dags för hans vårbad helt enkelt :) han njöt av vattnet och ompysslingen. Sedan tog jag ut honom och skrittade honom tills han torkat. Han fick cowboy-magic i man och svans och dessutom flätade jag hela manen.

Cayenne fick också bada lite, eller benen iallafall ;) hon har aldrig blivit badad innan så man får börja försiktigt med vattenslangen, men hon skötte sig mycket bra! :D

Nu har jag precis kommit hem och är helt slut. Jisses vilken dag! Nu ska jag göra mig lite mat och bara slappa :)

Jävla koder!

Jag ber om ursäkt för alla adresser och koder som syns vid bilderna. Bloggen krånglar och det gör mig galen!! Men nu får det vara så för jag orkar inte göra om det igen! Haha

En vanlig måndag!

Idag var det jobb från 9-17. Efter det åkte jag direkt till stallet och satte igång och mocka så det var klart :)

Mamma tog in Cayenne och jag Gossen så borstade vi dem länge och väl!
Cayenne får vila idag eftersom hon skötte sig så bra igår, dessutom är det ju viktigt för unghästen att låta all info smälta in lite ;)

Goss gick dock ett pass på banan! Han skötte sig exemplariskt faktiskt. Blev rätt mycket galopp då han måste få igång konditionen rejält nu när det snart är tävling! Ska man orka gå några klasser så gäller det att vara i bra form! :)

Så himla skönt att det börjar bli varmt också! Pälsen bara ramlar av hästarna :D båda pållarna går fortfarande ute och kommer nog inte in förrän vid tio! Vi försöker låta dem gå ute så länge som möjligt, speciellt när vädret är så bra :)

Bilderna är efter ridpasset när hästarna fick sig lite eftermiddagsmat :)

https://cdn2.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516c4ced9606ee7cc814780a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516c4ced9606ee7cc814780a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516c4ced9606ee7cc814780a.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516c4ced9606ee7cc814780a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516c4ced9606ee7cc814780a.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516c4ced9606ee7cc814780a.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516c4ced9606ee7cc814780a.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516c4ced9606ee7cc814780a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516c4e569606ee7cce6a83fa.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516c4e569606ee7cce6a83fa.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516c4f19e087c32e8f688509.jpg" class="image">

Besök och duktiga pållar!

Idag har Jill vart på besök hos Stall Petit!

Låg hemma i hennes soffa och bestämde oss för att göra något vettigt! Så det blev att Jill fick rida Gossen och jag longerade Cayenne. Och hon var mycket duktigare idag den lilla pållen. Hon var lite bråkig i början men i slutet så gav hon sig och skötte sig riktigt bra! Sedan blev det lite träning med presenning och Cayenne tyckte att den var lite läskig till en början men efter ett litet tag så brydde hon sig inte om den! Framsteg :D

För Jill gick det också bra! Hon tyckte det var lite ovant eftersom hon rider en frieser till vardags med hög nacke, och sen rida en häst som har huvudet lågt. Men det gick jätte bra :D

Mamma fick ta över longeringen en snabbis så jag kunde ta en bild!!

https://cdn3.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516af1b79606ee3146688774.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4075495/7-3/pic_516af210e087c3440ced0069.jpg" class="image">

Lyckat pass!

ridpasset på Goss idag gick verkligen jätte bra! Han var pigg och framåt och lyssnade på minsta lilla hjälp. Det blev mycket trav och tempoväxlingar. Han var jätte duktig på det och även kontraställa och flyttningar. Tränade en del på jog också. (för er som inte vet vad det betyder så är det en ytterst långsam trav där hästen helst ska bära sig på lösa tyglar. Traven skall vara i "skrittfart" ;) 
det blev ett kort pass på Goss eftersom han skötte sig så bra! Det blev hans belöning :) 
 
mamma longerade Cayenne samtidigt som jag red. Man kan säga att Cayenne är en busig dam och hon kan vara lite motstridig. Hon har en stark personlighet och är absolut ingen meshäst. vi får träna mycket horsemanship med henne så hon lär sig att lyssna på mamma ;) 
 
Testade även att ha Cayenne skrittandes efter mig och Goss medan jag höll henne i linan. Hon trivdes bakom Goss och gick nöjd efter. Goss som älskar att vara ledare var också riktigt nöjd ;) 
 
mamma och roger har eldat en massa ris och  kvistar idag. de har röjt i hästarnas dunge och nu är det rent och fint i deras skogsparti :) 
 
Blev inga bilder på Gossen idag men Cayenne fick vara med istället! Haha 
 
 
 

Bilder!!

Här kommer bilderna som Emmy tog i torsdags! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto-Emmy!!

Nu har jag fått bilderna av emmy! Trots att vädret var kasst så lyckas hon ändå få till bra pics :D dock hinner jag inte lägga upp alla nu eftersom jag snart ska till jobbet. Det får bli en nu och alla de andra imorgon! Den som väntar på något gott,... Haha!

Tack igen Emmy för att du ställer upp och fotar <3

Myspys!

Idag var Emmy med i stallet! Alltid lika roligt att ha sällskap av henne i stallet :D
Vädret var väl ingen hit idag, men det regnade iallafall inte. Emmy hade med sig kameran och tog en del bilder medan jag red! Dem får ni ta del av om några dagar när Emmy sorterat lite och fixat dem :D
Ridpasset gick bra, han var framåt och samarbetet mellan oss funkade jätte bra!! Var lite tungt i marken men det är nyttigt det med, då får han ta i lite mer ;)

Sedan fick hästarna lunch och Emmy var tvungen att åka till jobbet, och jag skulle hem och vila en stund innan jobbet! Tack Emmy för en jätte rolig förmiddag och hoppas du kommer snart igen! :)

Har inga bilder ifrån idag, det var ju Emmy som stod för det idag ;) men som sagt, bilder ifrån idag kommer inom kort!

Nu ska jag vila lite innan jag ska jobba hela kvällen!
Puss

Sovande hästar mitt i lunchen!

Bägge hästarna låg och sov idag när jag skulle luncha! Men maten får dem alltid att kliva upp ur siestan ;)

Bilder på Cayenne!

Tog lite bilder på Cayenne, hon posade faktiskt för kameran ;) hon är rätt lik Petit i ansiktet, men ändå inte... Det där kan jag inte förklara bra!

Borstningsdag!

Idag blev det till att bara sköta om hästarna utan att rida. Jag kände för det idag liksom. Borsta, fläta och göra dem riktigt fina utan anledning ;) och som jag borstade, dem fick till och med man/svans glans och skrubbade hovar! Det är någonting jag tycker är riktigt roligt faktiskt. Känns som att man är tio år igen och är på rykttävling! Haha.

Imorgon kommer Emmy till stall Petit och lovade att ta med kameran! Så det förhoppningsvis blir det lite snygga foton imorgon och inte mina halvoseriösa mobilbilder! Haha. Ska bli jätte skoj!

Nu ska jag snart bege mig till jobbet för att steka lite körv!!

Puss

10 timmar!

Jisses, idag har jag vart i stallet i 10 timmar! Herregud, tiden bara sprang iväg ;) eller ah, 9 timmar eftersom 1 timma gick till den goda middagen som mamma och Roger lagade!

Men har fått gjort massor! Ridning och allt i förmiddags, skoning och hämta hö :D nu har Cayenne fått skor fram också så nu kan man sätta igång ordentligt med henne också!

Nu håller jag på och tvättar och är helt slut i kroppen! Men en underbar dag har det varit :D

Bilder ifrån uteritten idag

Lång stalldag!

Nu sitter jag i stallet och tittar på när Roy skor hästarna! Just nu är det Goss som får putsade fötter :)

I förmiddags när jag kom så låg Goss och sov i hagen. Fick dåligt samvete när jag fick väcka honom men han såg nöjd ut ändå ;) idag så ville jag att Goss skulle få göra nåt kul, så vi tog en ordentlig sväng ute på vägarna! Dessutom hade jag mamma som sällskap så det var en jätte mysig uteritt! Gossen var supernöjd och han var verkligen duktig. Gick fram överallt utan bekymmer :)

Stallet är färdigt och när hästarna har blivit skodda så ska vi iväg och hämta hö också, så det blir en lång dag i stallet eftersom jag vart här sedan halv elva :D

Ifrån igår!

Hann inte skriva igår, så jag får blogga om det nu istället.
Igår så blev det först lite pill i stallet. Flyttade över de glimmande accessoarerna till den röda filten som skall användas på första tävlingen.

Jag tog in Gossen och man såg inte att han var gul över huvudtaget, han var mörkbrun. Han hade rullat sig i den värsta smutsen och det tog mig en timma att få han ren ;)

Sedan gjorde vi ett skrittpass. Nu när marken smälter så har det blivit kärllossningar i marken så jag skrittade i allén fram och tillbaka för att träna på att han skulle lyssna på mig även där. Men det gick åt helvete rent ut sagt. Han var fokuserad på allt annat förutom mig. Efter en halvtimma gick det väl lite bättre men jag var inte nöjd!

Idag blir det nya tag!!!!! ;)
Dessutom kommer hovslagaren idag och vi ska hämta hö. Mycket som ska göras idag men jag är ledig ifrån jobbet iallafall :)

Här är bilder ifrån igår.

Lite dålig uppdatering!

Igår var jag dålig på att blogga, och jag ber om ursäkt för det!
Jobbade till fem och stod i valet och kvalet om jag skulle rida eller inte... Men så har ju Goss gått några dagar på raken nu, plus att min goda vän Therese som pluggar i Karlstad skulle åla hem idag och jag ville verkligen spendera tid med henne. Så efter jobbet så blev det lite tvättande av bilarna på clean park och så åkte jag, Therese och ett par tjejer till för att handla mat på maxi! Pasta blev det och tjejerna lagade medan jag slappade i soffan ;)
Det var en jätte mysig kväll med många skratt och roliga historier!!

Idag jobbar jag till fem igen, så åker jag direkt till stallet efter. Vet inte riktigt än vart jag ska rida, det får bestämmas sen :D
Ha en underbar måndag!

Lördag!

Nu har jag krupit ner i sängen efter en varm dusch. Har dragit på mig en förkylning också som gör att jag känner mig hundra kilo tyngre...

Idag bjöd mamma och Roger på middag efter jobbet! Fiskgryta med ris och nyttiga grönsaker. Var otroligt gott :D

Sedan blev det ett pass på ridbanan med Goss. Gick sådär idag faktiskt. Han var lite slarvig. Vet inte om det berodde på mig eller honom ;) jag var lite trött i kroppen också så jag var kanske inte så pigg heller! Vi galopperade en hel del och han kändes lite tung i början men i slutet gick det bättre :) övade mycket på galoppfattningar och på att han ska skjuta iväg snabbare. Ibland blir han nästan stillastående i fattningen så vi tränade på att komma iväg bättre. Fick väcka honom lite där! Efter en stund så gjorde han det riktigt bra :)

Efter det så var klockan redan åtta och hästarna fick stå inne. Dem har gått ute länge varje dag nu när vädret vart fint :) hade en himla tur idag iaf för bara en stund efter jag hade ridit klart öppnade sig himmelen och det började regna! Men vi klarade oss :D

Nu har mamma och Roger snickrat ihop fler hinderstöd!! Superfina :D skuttskutt!

Flitiga Roger!

Nu är jag på jobbet och har ett helt arbetspass framför mig!
Roger har tagit det underbara initiativet och börjat med hinderstöd :D dem är jätte fina verkligen! två stycken gjorde han igår och idag skall det göras fler :) sen får jag och mamma måla!! Bommar är beställda också så snart kan vi hoppa ordentligt!! Roger är en klippa!

I eftermiddag ska jag rida ett pass på banan så jag bloggar mer sen :D

Värd att se!

Den här videon gör att jag får gåshud! Så bra :)

http://m.youtube.com/watch?v=kQaQnTDMLCw

Uteritt!

Ja, idag var det ju uteritt som stod på schemat :) jag var i stallet vid halv nio så jag skulle ha gott om tid.
Jag fixade iordning Goss och begav mig mot skogen. Han tycker verkligen att det är roligt att rida ut. Pigg och framåt var han :) var dock lite is kvar på stigarna, men det gynnade oss eftersom vi fick ta oss igenom en hel del terräng! Jätte bra träning med kvistar som drar längs hela kroppen och grenar och stockar på marken att ta sig över! Turen tog ca 45 minuter och nu står en nöjd Gossen i hagen och busar med Cayenne :D

Nu ska jag åka och jobba till halv åtta ikväll, tjooohoo!!! Ironin flödar!

Imorgon blir det ett träningspass på banan :D

Tiden rinner iväg!

Nu har jag äntligen lagt mig i sängen. Det har vart en lång dag!

Jag jobbade till fem och åkte efter det direkt till stallet. Blev jätte glad när jag kom fram eftersom mamma hade mockat och fixat allt! Lite bortskämd idag ;)

Jag ställde Gosselito vid bindbommen och borstade av honom och tog sedan upp honom till banan för att longera. Tycker det är bra att variera sig lite och longera är nyttigt!
Han skötte sig riktigt bra och det blev mycket ökad trav och en del galopp. Trots att jag inte hade någon inspänningstygel eller nåt så krökte han på nacken och jobbade med ryggen. Efter en liten stund så hade han fått upp ett riktigt härligt flås och längde på travstegen mer och mer och hade ett bra tempo rakt igenom! Galoppen gick också riktigt bra. Lugn och harmonisk :)
Efter jag longerat i ca 30 min så hoppade jag upp på honom, utan tyglar och utan sadel och skrittade en stund. Var nyfiken på om han var lika lydig ändå, och det var han! ;)

Imorgon tänkte jag rida en sväng i skogen och klättra lite. Vad längesedan vi tog en tur mellan träden så känner mig sugen på det, och Gossen lär uppskatta det. Det är nåt av det roligaste han vet ;)

Har tyvärr inga bilder ifrån idag, var lat med kameran ;)

Nu tänkte jag sova! Hade gött :)

Jätte fint pass!

Idag var jag på stallet på förmiddagen, mockade och fixade stallet först och sen tog jag in Goss och borstade honom länge och väl :) han stod och njöt av ompysslingen!

Jag skulle ju rida honom lite på banan för att se att han hade piggnat till, och jodå, det var en pigg och framåt häst jag hade idag. Han var verkligen jätte duktig och lyssnade på alla hjälper. Ville ridit mer men fick hejda mig eftersom han vart lite krasslig de andra dagarna. Sedan tog jag en liten skrittur på vägen och Annie var med! Lugnt och fint och det var verkligen jätte mysigt :D
Jag har blivit noga med att olja hovarna nu när det är så torrt ute. Marken dammar och hovarna behöver lite extra omvårdnad!

Sedan fick hästarna sin lunch och åt med ro!

Nu kom jag precis hem efter en mysig dag på stan med tjejerna och bio som avslutning!

Mysig dag och frisk häst!

Idag har tessie vart med i stallet! Höll mig sällskap medan jag mockade och fixade. Sedan ställde jag Goss vid bindbommen och borstade av honom. Tempade honom (kunde inte göra det igår eftersom vår temp gått sönder, men mamma köpte en ny idag) och han hade ingen feber och verkade väldigt pigg, glad och på hugget idag! Sprang och busade i hagen och verkade inte alls vara snorig längre ;)
Så imorgon tänkte jag rida testa och rida ett lättare pass för att garantera att han mår bra igen!

Nu ligger jag och tessie och kollar film och gottar oss med godis och cola!!

Ridit Cayenne!

Nu har jag precis kommit hem. Jobbade till fem och sen åkte jag till stallet.

Goss vilar ju fortfarande pga sin snuva. Tänkte att han får vila imorgon också och så tänkte jag skritta lite på onsdag och känns efter om han är piggare och kryare :)

Idag har jag däremot ridit Cayenne! Vi hade repgrimma och mamma stod i mitten och longerade medan jag satt på :) hon var duktig, lite busig dock!! ;) men gjorde lite flyttningar för att se att hon flytta sig för skänkeln och vikter. Det skötte hon bra! Sedan övade vi lite på att stanna och backa och sånt :) om 2 veckor får hon skor fram så då kan man hålla på lite mer eftersom jag märkte att hon var lite ömfotad.

Nu ska jag bara ta det lugnt! Ta en dusch och kolla på tv :)

PUSS