<
   

Fantastisk dag!

Ja vart ska jag börja. Åkte iväg till Peter Ljungberg idag med min kära mor och Gossen. Jag som inte tränat för någon på hur länge som helst satt halvnervös i bilen. Mamma som också skulle rida lektion var nervös hon med. Men ändå så spännande att komma någonvart. Nu har man suttit och tragglat samma sak länge och jag behöver läxor. Någon som ser felen men gör men ändå lyfter fram det bra.
 
Jag fick visa Peter vad vi kunde och vi pratade om mål och vad jag vill åstadkomma med min häst. Han hoppade upp på Gossen och red en stund och fan vad bra det såg ut! Så häftigt att se någon så proffessionell på sin egen häst och jag satt glatt och såg hur Peter gjorde den ena manövern efter den andra. Han fixade till och med ett byte på honom (som jag själv sällan klarar...bara sådär.) Peter tyckte han var jätte härlig att rida och otroligt snäll och stabil. Jag rodnade nästan över komplimangerna jag fick om Gossen (sluta skryta nu Ida..) Haha, någon gång så måste man få göra det med! Men självklart fanns det en mycket vi skulle jobba på. Jag säger ofta att Gossen är seg, men enligt Peter har jag ingen seg häst, bara att jag är en lite för goofy ryttare. Jag måste tuffa till mig helt enkelt. I slutet av passet var Gossen helt magisk. Jag har aldrig suttit så gott på honom som jag gjorde då. Han jobbade så jävla bra med ryggen och jag bara satt där och log. Jag fick dessutom för första gången göra några ordentliga felfria spins på min egen Gosse. Terrific! Nu blir det att träna, träna, träna och jag ser fram emot att göra mina läxor. Ska se till att åka och träna snart igen så det håller sig färskt i minnet :D
 
Vi fick se Dante ridas också. Så härligt att se han galoppera med ryttare på ryggen. Peter gör ett grymt jobb med honom. Mamma försökte fota lite men det gick åt skogen. Alla bilder blev kass skärpa på tyvärr, men det såg riktigt bra ut! 
 
Men så till min kära mor som fick sitta på en coollugn häst som gjorde allt hon bad om. Min stackars mamma som inte ridit "ordentligt" på flera år fick komma upp och galoppera flera varv. Det var det hon behövde! Det leendet hon fick var magiskt. Hon var helt lyrisk efteråt och man såg så tydligt hur glad hon var. Jag är glad för min mammas skull, hon rider ju för sjutton hur bra som helst! Som om hon inte gjort annat :D 
 
 
 
 

Fotat Jill idag! :)

Har ridit Gossen idag vilket gick bra. Tränade lite förvända galopper och svetten rann på både honom och mig ;) 
 
Men efter det stod det fotografering på mitt schema. Jag fotade Jill medan hon red Nikkita och fick en hel del läckra bilder! Jag är ju trots allt amatör men tycker ändå att jag fick ett par riktigt snygga bilder :D allt går lättare med ett stiligt ekipage! ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Energiknippe!

Igår red jag Gossen på banan en sväng. Han var pigg och framåt, gissar att det kanske var blåsten som spökade och gjorde honom lite smått okoncentrerad ;) men vad tusan, det var kul ändå! Jill longerade Nikkita samtidigt vilket också gick bra! Härligt att ha någon att tjöta med genom passen :P 
 
 
Fått otroligt mycket gjort i stallet idag tycker jag. Ni vet den där känslan man kan få när man känner att man måste pyssla med någonting? När man har lite för mycket energi på semestern? När man känner att "fan, jag kanske ska få gjort sånt jag gör lite för sällan?" Japp, så var det idag. Jag har tvättat och putsat det mesta jag har. Sadel, boots, benskydd, de flesta tyglar, sadelgjordar, stigbyglar, träns och diverse annat! Roligt när man kollar på klockan och märker att 3,5 timme har gått och man bara har gått och grejat. När regnet vräker ner och man gråter av vinden så får bannimej hästen vila och sakerna tas om hand! Nu känner jag mig nöjd :) 
 
 
 
 
 
 
 

Fler bilder från gårdagen!











Uteritt!

Idag fick Gossen komma ut i skogen en sväng :) mamma, Roger och HuxFlux promenerade med och passade på att leta lite kantareller på samma gång! Gossen var ovanligt pigg och framåt må jag säga. Kändes som att han hade en hel del energi att bli av med ;) 


Ikväll blir det bio med Jill på bergakungen. Dags att bocka av Magic Mike XXL, kommer bli grymt!!! :D 





Familjen Alvin/Nilsson på besök :D Massa bilder!

Åh vilken rolig dag det vart i stallet! Emmy, Inger, Elin och hennes lilla bebis Neo kom på besök :D Jag bara älskar den familjen, såna underbara människor! Var längesedan vi träffades och det var så kul att se alla igen. Riktigt skoj att få träffa det lilla knytet med, sötare bebis får man leta efter :D
 
Gossen blev riden utav mig och Elin, och Emmy fick skritta av ;) Elin har inte ridit på länge på grund av graviditeten och det var ett stort leende på hennes läppar när hon kom upp i sadeln! Härligt att se att dessa fyrbenta vänner kan sprida så mycket glädje :D 
 
Jag vet inte hur hon gör det, och hon är tusen gånger bättre än mig, men Emmy får alltid till såna underbara kort! Det är svårare än man tror att få till bra bilder, och den tjejen lyckas alltid! Till min stora lycka blev det en hel del bra bilder på Gossen som jag blir alldeles rörd när jag ser! Så fin han är min pålle, trots att vi knappt tränat nånting det här året <3 Kommer fler bilder inom kort!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Långritt!

Eftersom jag har vart iväg på kusten onsdag till lördag har det inte blivit så mycket ridning! Har haft det jätte mysigt med Ola och hans familj i hamburgsund och bara gottat oss. Solat och ätit god mat. En öl eller två har väl slunkit ner också ;) 


Men så idag kom jag och Jill ut på en härlig långritt i nästan 2 timmar! Blev rätt mycket trav och galopp på långa sträckor och det var helt underbart! :D man njöt i fulla drag! Hästar som är på gott humör och tjejer som har massor att prata om! Kan det bli bättre? 






Vilken skillnad!

Sitter och kollar igenom en massa bilder. Alltså herregud vilken skillnad det är på honom med vinterpäls och utan! Det är ju lätt att säga vilken som är finast iallafall ;) 
 
På vintern...
 
 
På sommaren
 
 

Visiten hos Dante!

I måndags var vi och hälsade på Dante och fick äntligen se han ridas för första gången! Kändes så spännande men ändå så ovant att se honom med en ryttare på ryggen ;) Han var jätte duktig iallafall och vi fick se han ridas i skritt och trav. Peter berättade att Dante var en väldigt snäll häst och vänlig i alla lägen! Bråkar aldrig utan vill alltid väl. Precis vad mamma ville ha :D Dock så berättade han att han låg lite efter i utbildningen med honom eftersom Dante hade haft lite problem med balansen i början, men att han nu börjar bli starkare och att det är nu allt det roliga börjar! :D Han verkade iallafall inte ett dugg berörd av att någon satt på hans rygg och han var coollugn rakt igenom. Riktigt härligt att se! Bra gjort Peter :D
 
 
 
 
 
 
 
 

Storstädning!

Jag har gjort mycket roligt den här veckan! Bland annat har vi städat ur hela stallet och tvättat alla väggar och högtryckstvättat allting verkligen. Blev superfint :D så härligt att få bort allt smutset, nu glänser stallet igen!
 
 
 
 

Fullspäckad hästdag!

Har haft en riktig hästdag idag! Åkte hemifrån vid halv nio imorse och kom hem halv tio på kvällen!! Haha :P 


Var och hälsade på Dante imorse :) var jätte kul att träffa honom och vi fick äntligen se honom ridas för första gången! Vad spännande det var att se han med all utrustning och Peter i sadeln. Vi fick se han skritta och trava och jag fotade lite med systemkameran :) dock är datorn ockuperad av Ola så jag får försöka lägga upp de bilderna imorgon! 


När jag kom tillbaka från hökerum och besöket hos Dante grejade jag i stallet några timmar för att sedan åka med Gossen till Fristad! Där hade vi en superträning med många trevliga människor :D Gossen skötte sig bra men var lite seg. Fast det var nästan alla! Det var varmt och mycket insekter men det var jätte kul ändå :) vi byggde trailbana vilket ändå Gossen gjorde ganska bra tycker jag! Blev en del miljöträning med flaggor och vattenmattor också! Sånt gillar vi :D 




Söndag!

Ännu ett toppenpass på Gossen idag! Det enda negativa var väl när vi skulle jobba lite med bommar och han bara totalt struntar i dem. Trampar på dem, knuffar på dem och är totalt oförsiktig ;) haha, men det gick bra ändå! 
 
 
Imorgon åker jag till fristad och tränar med lite folk från klubben! Ska bli jätte kul :D och innan dess så ska vi eventuellt åka och hälsa på Dante! Jipppiii! :) 
 
 

BILDER!!

Här kommer några utav bilderna som mamma tog på mig och Gossen :) Kommer fler så småningom!
 
 
 
 
 
 
 

Alltså wow!

Oj vilken lång dag det har varit! Var i stallet på morgonen och mötte hovslagaren som la ny plast på Gossens hov eftersom den hade lossnat. Sen jobbade jag till 19.30 och efter det till stallet igen. Och wow vilket pass vi gjorde! Helt stunning! 


Hade med mig kameran så mamma fick ta lite kort :) blev en hel del superbra kort som jag ska lägga upp i dagarna här när jag hinner :) hur som helst så kändes Gossen helt jävla underbar idag! Sånt flow vi hade och han jobbade och gjorde sitt bästa hela tiden :) 


Mamma kom upp i sadeln också en liten stund efter att jag var klar. Hon blev tydligen väldigt ridsugen helt plötsligt, och jag förstår henne!! Det var hur härligt som helst :) 


Kom inte hem förrän vid 22.30, precis samma som igår! Nu är klockan snart tolv igen och dags att sova. Imorgon jobbar jag sista dagen inför semestern!!!! WOOOHOOOO! 


Underbara hästdagar!

Igår blev det en härlig tur på hästryggen :) jag och Jill tog en mystur i skogen! Var så längesen vi red ut nu att man njöt lite extra av att få sitta och prata skit och låta hästen traska på utan att ens tänka. 
 
 
Idag blev det ett pass på banan efter jobbet. Slutade inte förrän 19.00 så det blev rätt sent till slut, men Jill och jag var riktigt nöjda eftersom vi klarade oss från regnet, eller ah, nästan. Började ösregna i slutet men vi hade allt lite sol också :D Gossen skötte sig fint och man kan inte tro att han vilat några veckor :P konditionen verkar vara på topp ändå och han jobbade riktigt bra! Vi byggde lite bana med bommar så vi hade lite att pyssla med. Krångligare än man tror att backa i sick sack mellan bommar ;) man ska verkligen inte underskatta dem som sysslar med trail, det är verkligen svårt ibland! :) 
 
nu är klockan snart tolv och det är dags att sova! Godnatt <3
 
 
 

Är det nu det vänder?

Jag har inte skrivit nåt på länge och det finns en anledning, nämligen att det vart väldigt upp och ner. Men huvudsaken är att Goss mår bra igen! De senaste dagarna har han mått toppen och igår fick jag äntligen rida ett pass på honom. Och vet ni vad? Det kändes kanon!! Han var pigg och glad, mer framåt än vanligt och humöret var på topp! Red ett rätt lugnt pass och travade för det mesta, men leendet man får när hästen mår så bra efter allt kaoset är obeskrivlig! 
 
 
Det är nu det vänder, känns det som iallafall. Det som gläder mig mest är att han inte hade fång, vilket var min största skräck! Den sjukdomen skrämmer livet ur mig... 
 
 
Michael Knap var i stallet och satte på vanliga skor på Gossen också. Så himla skönt att slippa limskor igen eftersom plånboken inte hade gillat det ;) nu gäller det bara att dessa nya får sitta kvar annars kan det vara tillbaka på ruta ett! :O 
 
 
Hur som helst, nu mår han bra igen och det är det viktigaste. Jag och Jill ska rida ut en sväng senare idag. Känns som att det var väldigt längesen nu ;) 
 
 
bild på en överglad Ida efter ett bra pass! 
 

Älska vatten!