<
   

Fler bilder från dagarna i veckan :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från påskafton!

Idag har bägge hästarna blivit pysslade med :D Dante reds först och för första gången på flera månader så fick vi galopperat! Och hur gick det då? Jofan, satte alla fattningar rätt direkt och galoppen var otroligt lugn och harmonisk! Han är ju så jäkla skön att sitta på :D Han skötte sig fantastiskt bra men fick påminna honom en hel del om att han skulle fokusera på mig och inte på varken påskelden eller distrdistraheras av allt annat :P Känns som att man kräver lite mer nu succesivt. Innan tyckte man han var duktig för minsta lilla, men man märker nu att ju mer tiden går så kräver man också mer av honom. Idag var jag väldigt nöjd over vår insats eftersom det kändes som att vi ”jobbade” mer. Att han blev mer lyhörd, avslappnad och arbetade bättre. Duktig ponnni :) 
 
Gossen gjorde ju ett rejält pass igår på clinicen så han fick en mysrunda i skogen med Agnes på ryggen. Jag och Annie promenerade med. Jätte mysig tur och jag tycker det är skit kul att Agnes vill rida! Hoppas det blir mer nu framöver :) 
 
Imorgon åker jag med några vänner till gbg horseshow! ska bli så jäkla kul, kanske shoppar nåt fint till Gossen med ;) 
 
Har en massa bilder och filmer nu som jag så gärna vill ladda upp men kan inte ta allting på en gång :P här kommer några iallafall! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om clinicen på axvalla!

Idag har jag och Gossen vart på clinic för Peter Ljungberg på axvalla :D Så jäkla kul att träna i ett sånt stort ridhus. Lättare att få ett bra tempo och Gossen fick en helt otrolig galopp :) Är verkligen skit nöjd! Tränade på det mesta, volterna, lite spinn, rundowns och stopp. Fick som vanligt en massa bra tips från Peter och träffade en massa trevligt folk. Gossen fick dessutom till två stycken jätte bra stopp där han satte under sig ordentligt! Kul också att han får ett sånt härligt driv i rundownsen och tycker att det är roligt :D duktiga Gosse!! 
 
Har lite filmer och så men orkar inte pilla med det nu! Men tusen tack till folket som satte ihop clinicen och till Peter som är en grym tränare! :D 
 

Kanske ska sluta klaga?

Ibland klagar man. Rätt så ofta dessutom, eller ah, hela tiden klagar jag nog. Nu för tiden iallafall. Känner mig som en riktig bittertant stundtals. Okej, jag ska komma till sak. Faaaan om man får uttrycka sig så, vad jag jobbar mycket nu. Det är inte så att jag jobbar över 200 timmar i månaden, utan att jag jobbar så dumt på dagarna. Jag börjar tidigt på morgonen på ett ställe och går av på natten på ett annat. Upp tidigt igen osv. En stund ledigt emellan men inte tillräckligt för att hinna med nåt vettigt. Jag är ledig 4 dagar i månaden och då ska allt hinnas med. Jag har en sambo som vill göra grejer, vänner som skall umgås med, en tvätthög som aldrig tar slut och en lägenhet som skall hållas ren och fräsch. Nu jobbar jag inte dubbla pass varje dag men varannan vecka jobbar jag 12 dagar på raken och det tar på krafterna gott folk. Jag må vara ung, pigg och alert men ibland säger kroppen bara NEJNEJNEJ. När ska jag få känna den där känslan att ”hmm, undra vad jag ska göra idag?” Jag minns inte sist jag sa ”jag har ingenting att göra.” Jag har miljoner saker jag måste göra! :P Så just nu går jag i djupa funderingar om hur jag ska göra med jobb och dyligt. Man vill ju inte gå in i väggen som 25åring?
 
Men så har man ju den här underbara hobbyn. Som idag, en ledig eftermiddag att bara ägna åt hästarna. Pyssla i lugn och ro. Kolla på hur de busar i hagen och njuter av det lilla vårgräset som kommit upp. Men så tittar man på klockan, jahopp, om ett par timmar ska jag upp och jobba 07.00-00.30. Tjugo ynka fisiga minuter emellan för att ta sig från ena jobbet till det andra. Härligheten man känner blåser bort på en millisekund och känslan förvandlas från lycka till stress. Shit, jag måste hinna handla nån lunch till imorgon, jag måste förbi jobbet och hämta ditten och datten till första kunden imorgon, och duscha kanske är smart? Kommer hem ca 20.00, duschar, äter, rastar hunden och bums så är klockan 22 och man ska i säng. Inte ens ett jäkla tv-program hinner man se. Och nu sitter ni och tänker: men ahaa, blogga hinner du minsann?? hallå ja, man måste ju prioritera! 
 
Vad jag försöker säga är att nånstans måste man inse att det inte är värt att jobba så mycket och oregelbundet. Vad ska man ändå göra med pengarna om man inte har någon tid över att spendera dem? Vissa dagar är såklart jobbigare än andra men jag kände bara att jag behövde få ur mig allt det här klagandet. Dela med mig till dem som sitter hemma och har en underbar jobbsituation. Som jobbar måndag till fredag helt regelbundet eller som kanske har en massa cash och allt löser sig? Jag tycker nog att jag alltid vart flitig och arbetssam, men jag börjar nog bli gammal. Stel och ont i lederna, Herregud, nu har Agda på 70 bast talat. 
 
NÄÄÄ, nog med klagomål och gör något åt saken. Man lever bara en gång var det någon som sa. Dags att sova och ta tag i den där helvetesjävladagen imorgon. Ursäkta bitterheten! Lättar upp stämningen med ett par härliga bilder från idag iallafall så ska jag drömma om långa dagar i stallet utan stress! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En hästeftermiddag i solen :D

Idag efter jobbet åkte jag direkt till stallet. Red min Gosse först och tömkörde Dante efteråt. Gossen skötte sig fint, vågade oss på att träna lite byten vilket gick kanonbra i ena varvet och halvbra i andra ;) men om man backar lite i tiden så har det blivit stora framsteg inom det området :D han kändes rund, fin och framåt! 
 
Dante var något segare men jag var nöjd ändå. Inga bushopp eller krångligheter utan han lunkade på. Skrittade och travade lite försiktigt och han var lyhörd och fin :D 
 
Imorgon är det en helvetes dag för mig på jobbet så kommer inte hinna rida. Men Michael kommer och skor bägge hästarna och Gossen ska få på sina plates! :D det är vårkänsla om något! Jupppiiii
 
 
 
 

Mysig skogstur

Idag var planerna att pappa med familj skulle komma till alingsås, men planerna drogs in så jag hade en förmiddag fri! Solen sken och vem blir inte sugen på att rida då? :P Hörde av mig till Elin och frågade om hon kände för en uteritt och hon var lika sugen som jag :D och tur var det för vi hade en jätte mysig runda i skogen och genom lilla lagmansholmsbyn. Skrittade bara och hästarna verkade tycka det var väldigt skönt att komma ut mellan granarna ;) en toppenförmiddag!!
 
 
 

Strålande nyheter!

Först och främst vill jag bara säga: SOLIGA DAGAR, VÄLKOMNA :D Som jag har saknat er!!
 
 
Äntligen får ”lilla” Dante sättas igång igen :D Efter vintervila och en sårskada som inte velat ge med sig så kan man rida honom igen, FINALLY! Det är 3-4 månader sen sist nu, herregud vad tiden går! Igår fick jag ridit en liten kortis och han kändes bra! Visst, han var lite ostabil och så men vafan, han var hur cool som helst och det var som om man hade ridit igår :P Härligt när en unghäst inte reagerar nånting när man hoppar upp och han har vilat så många månader, men det kanske finns anledningar till det...:P Skrittade iallafall mest bara och tog något varv i trav. Efteråt skrittade vi en stund på grusvägen och han traskade på i snabb takt. Dock när vi vände hemåt var det inte med samma entusiasm ;) 
 
Olas systerdotter och mamma var och hälsade på i stallet efteråt. Gosade massa med Goss och hon fick prova att rida honom för andra gången. Treåringen hade ingen nervositet alls utan satt gladeligen på hästryggen och åkte med. Gossen fick vara den snälla barnponnyn ;) red honom en liten stund innan och han kändes kanon. Galopperade iofs bara ett par varv men han flöt på i sitt gamla vanliga stabila jag. Han har ridits två gånger tidigare i veckan. En gång av mig och en gång av Elin. Hon är en pärla som kommer och motionerar honom när jag har fullt upp ;) Hon tycker att jag gör henne en tjänst och vice versa, fungerar skit bra :D 
 
 
Jag har en hel del funderingar kring Dante som jag tänkte dela med mig av här i dagarna. Den hästen har verkligen utvecklats om än långsamt. Alla tycker olika om sådant. Vissa stressar, andra gör det långsammare. Men många små ting leder till möjligheter och han växer i mina ögon för varje dag! Ni får veta mer i dagarna framöver, nu har jag massa annat att stå i ;) 
Ha en underbar söndag! :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ibland måste man bara ut och galoppa!

Idag har jag vart ute och galoppat med Goss, och det var välbehövligt, speciellt för mig ;) 

Har haft en sån där dag när det inte går som jag har tänkt. Eller kanske snarare att nån med högre makt uppe i himlen jävlas med mig. Typ som när jag hade skit bråttom och inte kommer upp för backen hem till en kund. Bilen dör, skvätter snö och grus överallt. Försöker tappert i typ 15 minuter och ska precis ge upp och promenera upp för 90 graders lutningen när äntligen bilen får något slags fäste och skuttar upp. Slår i armbågarna överallt och får enkelstötar, slår i tårna i varenda jävla tröskel och trasslar in mig i allt, glömmer saker, ah ni fattar, man har såna dagar ibland när inget stämmer :P 


Jag skulle inte ridit idag men kände ba såhär "åh vad jag vill ut och galoppera!" Stressade som fan efter jobbet för att hinna ut innan det blev mörkt. På med grejerna och ut kom vi! Hann rida i 25 minuter innan det blev för mörkt, men det var väl värda minuter i sadeln! När man sitter där och galopperar på grusvägarna så bara allt annat försvinner. Alla bekymmer och irritationer blåser bort som en fis i vinden! ;P så om någon har mycket i huvudet eller en dålig dag, sätt er på hästen och galoppa bort det, det är UNDERBART!!!!