<
   

Kan inte förklara

Jag har inte haft något att skriva. De senaste dagarna har varit omtumlande och helvetiska. Jag har tagit paus i ridningen i ett par dagar. Gossen har tajmat och tappat en sko. Får se om Michael kan komma och slå på den någon dag så jag kan komma igång igen.
 
Hästarna mår nog bara bra av att ha haft ett par dagar ledigt. Vila behöver man ibland, såväl fysiskt som psykiskt. Hästar som människor. Låta allt få sjunka in och bearbetas. Tänkte jag skulle försöka ta mig till stallet imorgon och kanske ta en tur på Dante om inte Michael hinner komma. 
 
Hoppas alla mår bra därute iallafall. Jag har haft en supermysig kväll med Amanda. Vi har käkat på Cyrano och bara pratat massa. Helt underbart. Nu sitter jag och Ola och kollar idol och det blir nog tidigt i säng ikväll. Sov gott sen! 
 
Lite bilder som Emmy tagit :) 
 
 
 

Maddeträning!

Det var två nöjda damer efter en lyckad och rolig träning för Madeleine Stiwing hos Stall Petit idag! Mamma red på Dante och Elin på Gossen :D Elin har ridit Goss många gånger nu och det var jätte kul att de ville ta en lektion. Jag som satt bredvid lärde mig massor också av att bara titta. De fick jobba med olika förflyttningsövningar och Elin fick lite mer komplicerade sådana. De båda skötte sig kanon enligt Madde och det var kul att se mamma jobba med Dante :) Gossen och Elin lär känna varandra mer hela tiden och hon hittar Gossens knappar bättre och bättre :D det gick ju som på räls helt enkelt! Elins mamma Inger kom förbi och kikade också vilket var jätte skoj för att vi inte träffat henne på länge :D Ett trevligt gäng, fika, bra tränare, fina hästar och ett glatt humör! En väldigt lyckad torsdagskväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya bilder på Dante

Igår var jag och Elin ute på en underbar tur i skogen. Vi hittade en ny skogsväg som var perfekt för de fyrbenta och vi njöt i fulla drag! :D Bägge hästarna var ganska sega men det gjorde inget. Vi skrittade bara och hästarna var mer än nöjda när vi hittade ett äppleträd på vägen tillbaka, mumsmums!
 
Idag har det vart en ledig dag från stallet. Jag och Amanda har hängt hela kvällen och eftermiddagen. Kollat på Secretariat och idol, plus att vi har käkat hamburgare och knött lite godis. Inte alls fel :D 
 
Imorgon ska mamma och Elin träna för Madde Stiwing. Tänkte jag ska försöka fota lite också. Har en massa bilder som Emmy tagit också! :D här kommer några utav dem på Dantis!
 
 
 
 
 
 
 

Heldag hos Malin Andersson!

Hej allihopa!
 
Vart lite dålig på blogga de senaste dagarna men det har helt enkelt inte funnits tid :P
 
I lördags red jag bägge hästarna en kortis på dagen. Hände inget speciellt och bägge hästarna skötte sig fint. Dock var det båda rätt så sega så det kändes bra att bara göra nåt lätt och enkelt :) 
 
Igår åkte jag och Gossen 1 timme och 30 minuter neråt i landet och hälsade på Malin i Frillesås! Hon hade lagt ut på facebook att hon skulle träna trail och jag kände att jag ville haka på det! Jag älskar ju att åka till nya ställen och få mycket miljöträning. Ju mer ju bättre! Det blev ju totalt 3 timmars restid så det blev att vi var iväg hela dagen men det var det värt!! Malin är en urgullig tjej och vi hade det jätte trevligt. Man kan byta tips och idéer vilket är skitroligt! Trail har jag däremot aldrig tränat ordentligt. Och en grind har vi aldrig tagit oss igenom. Men det gick bättre än vad jag trodde faktiskt! Det var en repgrind och jag vet att han reagerat mycket på det innan eftersom han är så nojig för tråd. Men när han väl märkte att det inte gav någon stöt så vart det lugnt! :D 
Elin var och red Dante också samma dag. Dem gjorde ett pass på banan och det hade gått finfint! :) 
 
Idag har Gossen fått vila och mamma har ridit på Dante! Det gick kanonbra :D Härligt att se henne ta för sig mer och lita mer och mer på Dante! Han är ju otroligt snäll den stora hästen. Var kul att se henne hitta några av hans knappar och han gick stundtals superfint! En nöjd mamma och en nöjd Dante. Perfekt!
 
Imorgon ska jag och Elin ge oss ut på en go uteritt. Ska bli jätte kul och skönt att komma ut på vägarna och skogen! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uteritt med nya människor och toppenpass på Dante!

Igår fick Stall Petit besök av två ryttarinnor från granngården, eller ah, ett par hundra meter bort ;) Hanna Karlsson och hennes kompis Frida kom på Hannas två hästar och vi gjorde en uteritt ihop. Gossen blev lite chockad först när det kom två jättehästar inskrittandes men verkade väldigt nöjd med lite nytt sällskap i skogen :D Jätte kul att vi äntligen fått till att träffas så nu ska vi försöka rida ihop mer! Är ju trots allt bara 10 min skrittavstånd emellan oss!
 
Idag skulle jag rida både Gossen och Dante, men Goss hade såklart tappat en sko :O Men som tur är kommer Michael imorgon och slår på den! Men jag gjorde ett pass på Dante istället och det gick kalasbra! La fram travbommar och enkla bommar och red en massa olika mönster i trav och red lätt nästan hela passet. Lät han trava på i bra tempo och galopperade bara ett par varv åt varje håll. Efter varje galopp kan han bli lite taggad, så då gjorde vi mönstren med bommarna så kom han på andra tankar! Fungerade jätte bra och jag var väldit nöjd med vår insats idag! :D 
 
Foto: Emmy Nilsson
 
 

Älskade vänner!

Man blir så otroligt glad när man tänker på vilka underbara människor man har omkring sig. Folk som ställer upp och gör så mycket för en. Jag hoppas innerligt att jag kan återgälda er en dag! 
 
Igår åkte jag och Amanda till stallet ihop. Vi pysslade med hästarna och hon fotade när jag för första gången red utan nånting. Jag har ridit utan sadel och träns innan men alltid haft en tygel runt halsen, just för att ha en gnutta kontroll iallafall. Men den skippade jag med och det gick hur bra som helst. Gossen var så duktig och lyhörd och jag satt och log och kände mig hur stolt som helst. Älskade häst! 
 
Idag var Emmy med i stallet och fotade massor också. Blev lite blandade foton också på HuxFlux och Annie. Emmy är ju magnifik på att få till de där extraordinära fotona. Jag har dem inte än utan ska få de på USB, men den som väntar på nåt gott... :D 
 
Jag känner att jag hittar på väldigt mycket nu. Mycket aktiviteter! :D Sånt älskar jag! Imorgon kommer Michael och skor bägge hästarna. Älskar nya dojor som vanligt :P Och imorgon kommer också ett par grannar som bor längs E20 med sina hästar så ska vi rida ut! Hanna och Frida heter dem :) Det är bara en kort sträcka stallen emellan så äntligen har vi fått bokat in en uteritt ihop :D 
 
Jag har så mycket bilder, ni anar inte. Men som jag brukar säga. Allt kommer i omgångar :D 
 
 
Tack Emmy och Amanda för att ni ställer upp och plåtar oss, det uppskattas till tusen!
 
 
 
 

Jag har fotat Jill!

I lördags åkte jag till Jill och fotade henne och Nikkita :D tyvärr hade vi otur med vädret men tycker det blev bra bilder ändå! Nikkita är ett friesersto född år 2000 och hon har haft henne sedan 2006 :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åkt till Leandersson! :)

Idag lastade jag Gossen och tog en tripp till Herrljungatrakten! Där red jag och Frida ut på en lång uteritt i det faktiskt fina vädret, för en gångs skull ;) det var supermysigt. Mycket skog och helt fantastiska ridvägar. Härligt att det äntligen blev av! Vi har pratat om det länge men inte fått tummen ur. Men vi var supernöjda och hästarna hade skoj och var på glatt humör :D 
 
Väl tillbaka i stallet red jag Dante en stund på banan. Underlaget var lite kasst så jag skrittade och travade bara :) det gick finfint det också! 
 
Jätte nöjd med en väldigt hästrik dag. Från morgon till kväll :) bättre kan det inte bli! 
 
 
 

Det bittraste inlägget nånsin

Nu kommer åtminstone mitt bittraste inlägg nånsin. Det må vara löjliga saker att gnälla över, men jag tänker göra det ändå. 
 
Första punkten handlar om detta förbannat tråkiga vädret. Varenda jävla gång nu när jag vart i stallet så börjar det regna så fort jag går ut för att hämta hästarna. Det räcker att jag sätter min fot äver tröskeln så öppnar sig himmelen och jag blir dyngsur. Vad resulterar detta i? Pisseblöta hästar som man inte vill lägga en sadel på innan de har torkat. Och jag må vara en som gärna lägger många timmar i stallet men ibland vill man bara att allt ska gå lite snabbt och smidigt. Så jag strejkade mot vädret, drog på mig regnrocken och longerade Gossen istället. Regnet öste ner och Gossen blev lite putt för att han var tvungen att jobba i skitvädret. Och där stod jag, i mitt tält till regnrock, vatten i skorna, slickat hår och jag kunde ju för fan knappt se nåt för att jag hade så mycket vatten på ögonlocken. Men vet ni vad det bästa var? När jag satte mig i bilen för att åka hem, DÅ SKEN SOLEN!!
 
Nu vill jag inte ha mer otur med vädret. Det har ju vart uppehåll nästan hela dagarna tills jag ska spendera tid med hästarna. Regn gör allting tråkigt. Visst, man känner sig hurtigare när man ridit ett pass i ösregn, men vem kommer ihåg det egentligen. Kan inte bara soljäveln skina lite på mig istället! Det är inte jätte mycket jag begär. Jag får säga upp mig från jobbet så jag kan variera mina ridtider bättre. Haha nä, men ni fattar vad jag menar. Man blir lite trött. 
 
När jag ändå är bitter kan jag berätta om fler saker som gör mig förbannad i vardagen. Så arg att jag sitter och gapar i hopp om att någon ska höra mig. Kan ni gissa vad det är? 
Jo, dessa bilförare som inte har på vägen att göra. Allvarligt talat. När hastighetsgränsen säger exempelvis 80 vid en fartkamera så kan du gott och väl köra i 80. Till och med lite snabbare men jag förstår de som inte vill chansa. Men dessa stolpskott som trampar på bromsen och ska fisa förbi i 60 för att de är livrädda att de ska fastna på kort och få hem en böter i brevlådan. När det står 80 så kan du köra i 80 din tomte!! Samma på sträckor där det är 60 och folk kör i 40, alltså oh my god, jag kokar över då. Man har full förståelse när det är en hästtransport, lastbil eller liknande. man har överseende med dem, men snälla Agda 70 plus, kör inte bil om du inte kan köra i den hastigheten som anvisas. Du utgör en större trafikfara när du tvärnitar och har världens största sten under gaspedalen, än om du kör i rätt fart. Dessutom när det väl blir tvåfiligt och man kikar in i bilen som bromsat upp hela E20, så sitter det oftast en person där som har näsan precis över ratten och bara blickar framåt. Helt totalt ovetandes om att denne har en kö på över 1 km bakom sig. 
 
En sista grej när jag ändå spyr ut galla över folk som gör mig irriterad. För några veckor sedan var jag på Ica. Skulle göra den vanliga vardagshandlingen. Ett packe mjölk och lite mat liksom, ingen big deal. Och så när man står i kassan och ska lägga upp sina varor så står personen bakom mig, en person jag aldrig sett såklart som det brukar vara när man är på stormarknader, och denne står så jävla nära. Luktar jag gott? Vill du ha en autograf eller vad är det frågan om? Jag kan nästan känna flåsandet i nacken när man lägger upp sina tamponger på rullbandet. Det slår mig att hon dessutom granskar vilka varor jag lägger upp. Jag är en person som inte gillar alltför mycket närhet och tycker att man kan väl hålla lite avstånd i kön. Så jag säger rätt ut till damen ”Ursäkta mig men måste du stå så nära?” Hon kastar en blick på mig precis som att jag kallat henne dum eller tjock och tar ett steg tillbaka. ”Tack” säger jag och går fram och trycker min kod på kortläsaren och då minsann höll hon sitt avstånd. Men tänk på det ibland när ni handlar, folket står fan nästan på en. Precis som att det skulle gå snabbare för dem att rida på din rygg ut från affären. Jisses...
 
Nääää, men nu har jag nog fått ur mig mina aggressioner för idag. Kan detta vara mitt bittraste inlägg nånsin? Det tror jag också. Nu ska jag bli positiv igen!
 
Fler bilder från när Emmy fotade kommer här! :D 
 
 

Mittiveckanridning!

Det har redan hunnit bli onsdag och jag tycker dagarna bara rusar iväg. Var helt inställd på att det var tisdag, men nänää. Och skönt är ju det, det betyder ju att helgen är närmre ;) 
 
Red både Gossen och Dante idag! Först Dante och vi tog det väldigt lugnt. Gjorde skrittövningar en lång stund först för att få honom att lyssna och travade typ 15 minuter efter det. Det gick välidigt bra faktiskt! Han sänkte sig fint och höll inte på körde upp huvudet sådär jobbigt. Han får ett stort plus i kanten idag! :D 
 
Gossen skötte sig kanon han också! Vi satte ett par fina byten och det är otroligt vad lugn han är nu om man jämför med innan. Då var det bara full fräs framåt ;) Gör inte många byten när jag väl tränar det utan vill nu att han ska förstå vad jag vill och inte tycka det är jobbigt. Började med att göra bara 2 byten på ett pass och har nu jobbat mig upp till iallafall 4, inte illa de ;) 
 
Jag har en hel drös med bilder som Emmy tagit!! :D men de kommer upp succesivt annars blir det en väldig massa på samma gång ;) Tack Emmy för att du fångar så bra bilder! PUSS
 
 
 

Väntar med spänning!!

Alltså me love these days när Elin, Emmy och lilla Neo har vart med i stallet ett par timmar idag! Emmy har fotat och jag väntar med spänning på att få bilderna :D Elin red Gossen en stund också och stackars Emmy fick stå på marken med kameran :P men hon är ju så duktig på att ta bra kort den människan! <3 
I vanlig ordning hade vi ingen supertur med vädret. Stundtals regnade det massor men det blev nog fina kort ändå! På tisdag nästa vecka ska hon komma igen och då ska hon fota ännu mer, me love me love me love!!!! :D 
 
Sitter just nu och kollar på OS! Perfekt kvällstv! 
 
 

Bilder på mamma och mig

Här kommer bilderna som Elin tog på mamma och mig igår :D 
 
 
 
 
 
 

Ridit med Elin!

Hej alla glada! 
 
Hoppas alla har och har haft en bra helg. Efter första jobbveckan var man rätt så mör i kroppen, klen som man är :P Men jag har vart duktig på hästfronten ändå! 
 
I fredags efter jobbet åkte jag och red Gossen och mamma longerade Dante samtidigt. Regnet vräkte ner (som vanligt när jag rider känns det som).. :P Inget sånt här gulligt duggregn utan det var som att stå i duschen på max. Man behövde ju inte vara rädd för att bli törstig direkt... haha! Nä, men det var jävligt blött faktiskt. 
 
Igår var Elin med och red på Dante och jag på Gossen. Det var jätte kul att höra att hon tyckte att det var stor skillnad på honom nu och när hon red honom sist. Känns som att han har hittat ett helt annat lugn och är väldigt långsam, men missförstå mig inte, långsam på ett bra sätt. Han är så rund och mjuk och övergångarna blir mjukare och följsammare hela tiden. Var jätte kul att se Elin rida honom då de klickar superbra ihop! 
Jag och Gossen gjorde ett par fina byten åt varje håll men förutom det tyckte jag han var lite disträ. Sölepelle! haha, men så bra byten har vi aldrig gjort så jag tänker vara nöjd ändå. Tränar massor nu på att hålla rak linje och inte låta honom dra iväg åt något håll. Även när vi gjort bytet att vi fortsätter rakt fram och inte sticker iväg. Det går framåt och jag märker utveckling hela tiden :D 
Även mamma kom upp i sadeln igår på Dante och red en stund. Mamma och Elin fotade under dagen och det blev en hel del bilder. Får lägga upp i omgångar så inget går förlorat! 
 
Ha en underbar söndag allihop, vila, pilla er i naveln och ha inte ångest för att det är måndag imorgon. Det har jag så det räcker till alla ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdagsridning i regnet!

Veckan har vart lite tuff än så länge. Man har inte riktigt kommit in i jobbflowet än. Under semestern har man ju verkligen gått upp när man känenr för det, har ju kunnat vara vid typ elvasnåret. Nu är det andra bullar när jobbet dragit igång. Det är mycket att göra nu. Jobbet flyter på hur bra som helst men det blir väldigt tidiga morgnar :P 
 
Idag var jag så jäkla seg men kände att jag behövde rida Goss ändå. Tränade återigen rakspår och det går verkligen bättre och bättre för varje gång! Han har slutat snäva iväg åt något håll, för det mesta iallafall :P Men kul att se att träningen ger resultat :D 
Vi blev dock helt pisseblöta eftersom vädret valde att kasta ner en massa regn på oss. Men det svalkade faktiskt rätt så gött. Tyckte vi nog båda två :D Efteråt kom mamma så pysslade vi om hästarna lite extra. De fick fina flätor och kropparna fick extra borstning!
 
Har inga bilder från idag eftersom det regnade så, men här kommer några från en dag i förra veckan :)