<
   

I ridhus och skogen!

Igår åkte mamma med mig till ridhuset med Gossen. Jag fick lämna återbud till markarbetsträningen i lördags då jag inte vågade köra så långt med transporten. Det snöade och var glashalt ute så det var dumt att chansa. Men som tur var fick jag kompenserat och kom iväg till ridhuset i Vittene på söndagen istället. Väglaget var bättre och dit är det ju bara typ 4-5 km :) 
 
Idag tog jag, Huxflux och Gossen en tur i skogen. Jag trodde Gossen skulle vara lite seg idag eftersom han var rätt trött igår efter träningen i. Men nädå, han hade fin energi framåt och verkade älska att komma ut på stigarna. Dante fick också röra lite på fläsket genom att jag longerade honom en stund. Gick bara i skritt och trav för underlaget var kasst men då har han fått göra nåt iallafall :)
 
Imorgon är det introduktionsdag i skolan så tror inte jag kommer hinna rida. Men nu känner jag ändå att jag och Gossen kommit igång litegrann vilket är väldigt skoj. Tänker att jag ska åka till ridhuset igen nån dag senare i veckan :D 
 
 

Lite planer framöver

Hej och hå, hur går det för alla i den nyfallna snön som jag till min stora besvikelse såg utanför fönstret imorse. Alltså antingen får det vara mycket snö så det blir mysigt, eller ingen alls. Men det här lilla fislagret med pudersnö som bara gör allt halt och jäkligt är inte min melodi.
 
Förra veckan var nog den mest ´´ridiga´´ veckan på länge. Tre dagar i rad red jag båda hästarna. Utöver det blev det ridpass med Elin i ridhuset och skogstur med Amanda. Kände mig rätt hurtig faktiskt eftersom hästarna mest vilat det sista, om man bortser från lite mysturer då och då. Och om man ska vara helt ärlig så är inte december någon rolig hästmånad. Kasllt, ruskigt och mestadels av tiden sitter man inne och äter typ.
 
Så vad händer nu då? Jag ska börja plugga upp lite betyg nu den nionde januari. Ska bli sjukt kul. Ska jobba halvtid och studera halvtid så det kommer nog gifta sig bra. Nu har jag också kommit igång lite mer seriöst med ridningen igen så känner jag suget efter att träna och tävla.
 
På lördag ska jag till Simmenäs på markarbetsträning för andra gången med Gossen. Tyckte det var riktigt skoj sist och hoppas på en lika lyckad träning denna gång. Gossen är la inte svintaggad på det här med hoppning men det är en hel del bra övningar och variation är bra!
Dock måste jag köpa ett par nya ridbyxor. De som jag har nu blir väl använda ca 1 gång per år när man väl sitter i en engelsk sadel och de har säkert typ 10 år på nacken. Dessutom har en söm spruckit i stjärten. Och nej, det är inget hål, men det ser däremot ut som att man bajsat ner sig. Blir liksom som en bubbla med tyg där, inte alltför läckert. Får la sticka till rean på hööks och fynda något :P kan ju inte gå runt sådär liksom. 
 
För övrigt mår alla på gården bra. Bygge på en maskinhall och rivning av hönshus är i full gång. Hästarna mår toppen och då mår ju alla toppen! ;)