<
   

Video longering!

Här är ifrån i tisdags när jag longerade Gossen. Han var inte superpigg den här dagen men han lyssnade bra på mina kommandon iallafall :)

Igår och idag!

Igår jobbade jag till fem, (som vanligt eller) och direkt till stallet! Kortfattat så fixade jag stallet först, longerade Cayenne, och sen red jag Goss! Haha den gula var så rolig, han kunde inte skritta. Ville bara trava hela tiden :P han är rolig den. Ibland är han seg, och ibland superpigg! Härligt med variation ;)

 

Idag var jag ledig. Så jag städade hemma och tvättade på morgonen. Efter det till stallet och mockade och allting först! Sedan longerades Cayenne även idag och hon var så pigg och glad så! Mycket snö hade kommit på marken så banan var bra :D kunde även galoppera några varv och det tyckte hon var jätte kul!

 

Sedan var det bara Goss kvar och han red jag på banan en stund i skritt och trav, och sen tog vi lite galopp på åkern. Idag var han dock inte lika pigg som igår men som sagt, han är lite som natt och dag ibland!

 

Känns gött nu att ha kommit igång och jag märker att Gossen ändå börjar få tillbaka sin kondis så smått. Han tränas ju inte hårt direkt men har ändå kommit in i rutiner igen. Och även jag mår bra av att ha ridningen, det förgyller min vardag ;)

 

Yesterday!

Ja... Nu när tiden är som den är så blir det väldigt mycket longering, fast korta stunder om dagen. Vår ridbana är frusen nu och när man jobbar tills det är mörkt så kan man ju inte rida ut i skogen heller. Men longera funkar ändå tycker jag, så länge det ligger lite snö och banan inte är knölig. Så igår tog jag gossen på lina och så fick han springa av sig lite. Dock så var han ganska seg och slapp, men han fick röra på sig iallafall :) Agnes filmade lite som jag lägger upp senare!

 

Idag har det kommit ännu mer snö så det kan hända att jag rider istället för att longera. Lite skritt och trav går iallafall, men jag jobbar till fem så det blir ikväll!

 

Fy fan vad jag längtar till våren nu! Är trött på snö och kyla nu. Kära vår, jag är redo att ta emot dig nu!!

 
 

Helgen som vart!

Har vart lite dålig med bloggandet i helgen.. Men men ;)

I lördags var jag i stallet tidigt och red Goss! Passade på när jag kunde rida på dagtid och tog några galoppvändor på åkern. Kände typ livet i mig när solen bländade mig och Gossen sprang på. Hur härligt som helst!

Igår fick Gossen vila så idag måste jag se till att han får röra lite på fläsket ;) haha! Slutar vid fem och sticker till stallet direkt efter! :)

 

Tränat i ridhuset!

Igår jobbade jag till fem, och sen var det raka spåret till stallet! Kopplade på transporten och lastade Gossen och åkte iväg till leanderssons ridhus där Frida mötte mig :) vi skrittade fram en bra stund och Gossen var väldigt pigg och alert! Red inget hårt pass direkt men galopperade ordentligt på en volt för första gången sen innan vilan! Haha.. Goss kändes bra, mjuk, fin och framåt :D siktar på att åka till Frida nästa vecka igen! :)
 
 
 

Dessa 2 dagar!

I måndags jobbade jag till fem och direkt till stallet efter det. Mockade och allt först och sen longerade jag Gossen på banan i skritt och trav. Han var riktigt pigg och föll in i galopp ett antal gånger och busade lite. Det var ju iskallt ute och det gjorde honom nog lite stojig. Men det gick bra och det var kul att se att han var på gott humör :D

 

Igår grejade jag med bägge hästarna. Red Gossen en liten stund först och sedan tömkörde jag Cayenne. Gossen skrittade jag mest och travade några varv men inte mer än så. Likadant med Cayenne.. Banan är ju inte den bästa nu så man får ta det försiktigt!

 

Här kommer lite bilder ifrån när vi var på åkern. Gossen är snygg alltså ;)

 
 
 
 

Underbar dag!

Åh så kul det var att rida idag! Travade en stund på vägen först som uppvärmning, sedan galopperade jag lite lugnt på åkern, och i slutet så släppt jag honom helt och han fick galoppera så fort han ville :D han busade lite i början för att han var taggad, men sedan när han upptäckte att han fick springa fort så var han lycklig! Och videon var ju från idag så det var ju himla tur att Agnes filmade lite :D

 

Efter jag ridit åkte jag till hemsjö och kollade på några som löshoppade i Bergmans ridhus! Jätte skoj det också, så det har vart en dag full med hästar, vilket jag ÄLSKAR! :D

 
 

Video GALOPP!

Gjorde så Goss blev av lite med energi och galopperade några längor på åkern idag :D vi tyckte det var jätte kul!

Yesterday!

Igår så var Amanda med i stallet igen! Jätte kul med sällskap :D det var iskallt ute men vi gav oss ändå upp på banan med bägge hästarna och red barbacka en stund! Jag red Goss och Amanda på Cayenne. Blev bara skritt men kändes skönt att hästarna fick göra någon liten aktivitet iallafall :) 
 
 

Uteritt med Amanda

Idag blev det en jätte mysig uteritt med Amanda :D tog en tur i skogen och jag red på Cayenne och hon på Gossen! Hon red barbacka, men inte jag, och tur var väl det ;) Cayenne var väldigt pigg och busig, eller iallafall första halvan av turen! Men det var kul att dem var pigga och glada ändå :D 
 
 
 

Uteritt!

Igår så var jag i stallet vid niotiden. Jag broddade Gosselito och fixade iordning han så gav vi oss ut i kylan. Herregud vad kallt det var :O han var riktigt pigg och jag tror den kalla blåsten triggade honom lite. Blev iaf skritt i skogen och lite galopp på vägen tillbaka :)

 

Idag har jag jobbat hela dagen så det blev ingen ridning. Men imorgon ska nog jag och Amanda rida ut på Goss och Cayenne på förmiddagen :D

 

Bill var jätte gosig så jag satt och kliade han i typ en kvart på stallgolvet.. Naw, han är gooo ;)

 

Video 11/1-14

Ifrån igår när vi inte riktigt var fullt seriösa och slängde oss upp på hästarna och helt enkelt bara red runt lite :)

Rolig hästkväll igår!

Igår var det en jätte rolig kväll i stallet! Kom dit efter jobbet vid sex och allt var mockat och klart :D hästarna skulle longeras och mamma tog Cayenne och jag tog Gossen. Cayenne var pigg och glad och Goss var väääldigt lugn men lyhörd. Han fick även galoppera några varv på linan och han såg så mjuk och fin ut :)

 

Sedan hoppade jag och mamma upp utan sadel och utan träns och red runt en stund! Gossen vet jag ju är snäll och lugn och jag blev glad över att Cayenne också var det när mamma satt på utan något mer än repgrimman och en liten egengjord tygel av linan :)

 

Roger filmade litegrann som jag lägger upp om en liten stund! Idag däremot ska Gossen (och jag) vila. Så det blir raka vägen hem efter jobbet och vara med Amanda som ska färga mitt hår :D

Ha en underbar dag allihopa!

 

 

Från fredagen!

Jag har blivit lite dålig på att blogga om det jag gjort samma dag, blir alltid att jag skriver om det dagen efter ;) Menmen, det blir likadant idag!

Igår så red jag på Gossen iallafall. Blev lite extra glad när jag såg att mamma och Roger hade sladdat och gjort banan fin åt mig :D

 

Skrittade fram en stund, travade några varv på långa tyglar och sedan joggade jag i en åtta några varv. Den här gången kunde han faktiskt jogga utan att springa ifrån mig ;) han var pigg men lyssnade ändå väldigt bra! Finns inte så jätte mycket roligt att säga om mina ridpass just nu mer än att dem är väldigt lugna och ganska korta. Men någon gång i nästa vecka tänkte jag börja galoppera lite lätt. Tar det successivt och långsamt men jag tror att det blir bra så! Kommer väl frysa på så det kanske blir lite galopp på åkern och lite sånt :)

 

Idag tänkte jag longera Gossen. Har ju ridit många dagar på raken på banan, men när man slutar sent så måste jag ju rida där det finns lampor! Men tänkte bryta mönstret lite och longera idag iallafall :)

 

Onsdag&torsdag

I onsdags (alltså i förrgår) så var det ju skitväder igen. Men det hindrade mig inte då heller utan jag gav mig ut och travade på Gossen en stund. Lite mer än i tisdags. Han var pigg och glad och när jag hade travat en stund så satte jag mig ner och skulle jogga ett varv åt varje håll! Det gick sådär ;) han var så pigg och framåt och ville bara springa fort! Haha.. Men efter en stund så fick jag la till ett halvt varv åt varje håll i lugn jog och då slutade jag där ;)

 

Igår så var jag och Amanda i stallet efter jobbet vid halv sex någon gång. Då var det ju snöoväder och trots att vi funderade på att motionera hästarna så slutade det med att vi bara gosade med dem. Spolade benen och pussade på dem!

 

Idag tänkte jag rida efter jag slutat klockan fem. HOPPAS på hyfsat väder den här gången! Haha ;)

 

Bjuder på en sensommarbild här så man vet vad man har att se fram emot när väl den här kylan och nederbörden lagt sig ;)

 

 

Från igår!

Igår ösregnade det verkligen ute och blåste som attan. Men jag hade gett mig fan på att jag skulle rida, jag skulle ju till och med börja trava igen. Så med regnrocken på och luva så gav jag och Gossen oss upp till banan och där red jag i ungefär en halvtimma. Började med att skritta en stund och sedan travade jag på långa tyglar några varv och red lätt. Och så fin han kändes! Långa kliv och otrolig framåtbjudning :D som sagt, blev ju bara några varv åt varje håll men idag tänker jag lägga på några varv till så vi ökar lite hela tiden men inte så det blir jobbigt för honom. Har hört mardrömshistorier om hästar som satts igång för snabbt efter vilan så jag är lite extra försiktig.

 

Igår var jag och skrev på kontraktet till min nya lägenhet, jobbade 9-17, red, tvättade, tog en löprunda, duschade, lagade mat och bakade muffins! Hurtigaste dagen på länge men jag sov riktigt gott inatt ;) 

 

Idag tänkte jag då rida på banan igen, hoppas det inte regnar och blåser lika mycket som igår. Gossen var dock väldigt oberörd av det stormiga vädret, men vilken människa älskar att vara ute när det vräker ner? ;)

 

 

Rolig runda!

Idag var sista dagen som jag bara fick skritta. Och eftersom jag var på banan igår så skrittade jag ut på en runda som visade sig bli väldigt rolig! Började med att stöta på en väldigt trevlig och pratglad farbror i skogen, sedan mötte vi barnfamiljer där de små knattarna stod i kö för att gosa med Gossen ;) och den största bravaden med dagen var att Gossen var totalt cool genom hela uteritten trots att tre hästar var tokiga i hagen bredvid vägen, blåsande avspärrningsband och bilar som for förbi i en hiskelig fart! Dessutom så lyste solen under nästan hela uteritten :D

 

Så med denna ritt bakom mig så ska jag börja trava lite smått imorgon! Inga långa sträckor men ändå :)
Ha en bra dag alla! Puss

 

 

Igår och idag!

Igår så hade jag ju tänkt gör lite skrittövningar på banan, men istället så skrittade jag Gossen i 30 minuter och så fick Cayenne gå som ledhäst :) ska jag ändå bara skritta så kan jag ju lika gärna ta med henne också! Haha ;)

 

Idag var jag på banan med Goss och böjde igenom honom. Ställde honom åt alla håll och tränade på att han skulle lyssna på mina vikthjälper! Han var jätte duktig och helt plötsligt så började det ösregna så jag stannade inte kvar så länge till i regnet ;) sammanlagt så skrittade jag kanske i 25 minuter eller nåt!

 

Imorgon ska jag också bara skritta men på måndag tänkte jag börja trava litegrann iallafall :D

 

 

Uteritt!

Idag red jag ut på Gossen och Agnes cyklade med! Blev en ganska lång skrittrunda och Goss var allt annat än lugn ;) pigg som en mört! men å andra sidan så har han en massa överskottsenergi och det blåste som attan. Jappjapp, men jag ramlade inte av iallafall! Haha ;)

Efter uteritten idag så blir det lite skrittövningar på banan imorgon tänkte jag :) böja igenom honom lite och så!

Förresten, jag har fått en ny lägenhet som jag ska flytta in i 1 mars! Otroligt glad för det :D tjooohoo! Ha en bra dag alla, nu ska jag dra och arbeta hela långa kvällen ;)