<
   

Torsdag!

Njaaaaa, idag gjorde inte Gossen sitt bästa. Ofokuserad och det kändes som att han bara dissade mig. Han kunde lila gärna satt ett stort L i min panna och sagt "loser". Lite attityd på den herrn idag. Menmen, kändes bättre mot slutet men inte lika bra som föregående dagar. Men det kan ju inte gå kalas varje gång ;) nya tag nästa pass! Vi hade ju iallafall tur med vädret en dag som denna, och jag som är ledig och allt. 
 
 
Men det finns något som tynger mig idag. Mina tankar går till en god vän som har en helvetes dag. Jag vet precis hur hon känner sig och det är så otroligt jobbigt att mista sin vän <3 jag tänker på dig gumman! 
 
 
 
 
 
 
 

Myskväll i stallet!

Idag jobbade jag till fem och efter det åkte jag och köpte pellets till Gossens box. Måste ju fylla på lagret ;) 
 
 
Jag hade tänkt att rida Cayenne, men hon hade fått en stor sten under hoven under dagen som satt och klämde. Fick bort den men hon var lite varm i hoven så jag vågade inte chansa. Hoppas bara inte det blir någon hovböld eller nåt nu!!!!! :( 
 
 
Istället för att rida borstade jag bägge hästarna tills dem blänkte! Flätade och ryktade så det stod härliga till. En riktigt mysig kväll i stallet, jag, radion och två fina hästar :) 
 
 
 
 

Gamla bilder del 2!

 
 
 
 
 
 
 

Gamla bilder del 1!

 
 
 
 
 

Tisdag!

Var och red ännu ett underbart pass imorse på Gossen. Hade turen att det inte kom något regn heller ;) fixade stallet först och red Gossen efter det. Han kändes verkligen så sjukt fin!! :D IDAG MED! Haha ;) 
 
 
Vet att det är sjukt tråkiga bilder nu dessa dagar, men jag är ju ensam i stallet så roligare kan det inte bli :P tänkte lägga upp lite gamla bilder senare ikväll! 
 
 
 
 

Monday!

Var och red Gossen imorse innan jobbet. Igår fick han vila eftersom jag och Ola var iväg i Göteborg större delen av dagen hos min far på middag :) 
 
Han kändes riktigt bra idag! Han var lite stojig och busig i början eftersom det blåste och regnade. Men det känns som att han får ett helt annat flow med den nya sadeln nu, speciellt i galoppen. Han känns mer framåt och jämn på nåt sätt. Svårt att förklara 😊 haha! 
 
 
Kör ett pass imorgon också tänkte jag!
 
 
 
 

Mer shopping!

Ännu lite mer shopping 😜 blev en mayatexfilt. Den köpte jag begagnad på nätet! 
 
 

Trotsat vädret!

Ni vet den där känslan när man känner "ska jag åka till stallet och rida i ovädret?" eller ska man sitta hemma och gotta sig bara... Mamma skickade sms och skrev att hon kunde fixa stallet, så jag funderade på att slappa. Men så kände jag "NÄÄÄÄ", ta dig upp ur soffan och gör något vettigt!! 😃 
 
 
Hela familjen och hästarna kom ut på en härlig tur. Mamma gick med Gossen och jag red på Cayenne. Trots att det regnade och blåste så var det ändå supermysigt!! Nu känns det skönt att jag fick något bra gjort, en härlig lördag 😊 
 

Underbara hästar!

Igår jobbade jag till fem och var i stallet strax efter det. Fixade stallet först och en stund senare satt jag i sadeln på Cayenne, och hon gick hur fint som helst. Jobbade henne mest i trav och någon galopp och hon var så mjuk och fin i munnen :D efter att hon fick bort sina vargtänder så fipplar hon inte med munnen alls lika mycket vilket är toppen! 😃 
 
 
Idag åkte jag till stallet vid halv tio. Hästarna hade fått frukosten inne så dem gnäggade så trevligt till mig när jag kom 😊 släppte ut Cayenne och red Gossen på banan. Och "stelheten" jag pratat om de senaste två dagarna var puts väck😃 rörde sig jätte fint till min stora lycka! Jobbade han mycket på volterna i galopp och tränade på spin (vilket gick sådärbra) men resten gjorde han galant😃 Dags att åka och jobba... Som vanligt!!! Haha, ha en underbar fredag allihopa
 
 
 
 

Från idag! 22/10-14

Passet idag!

YES! Inget regn när jag red idag :D haha! Passet idag gick bättre än igår. Han var lite stel nu också men mjukare än igår :) han mjuknade mer och mer under passet och han blev riktigt fin! Gjorde mycket övergångar. Stanna, backa, och iväg igen. Får han att bli lite mer lyhörd :) duktig Gosse!
 
 
 

Från highridge!

Så fina sakerna var! Här kommer bilder på allt :) 
 
Proffesional's Choice pad
 
 
Amishtyglar
Curb
Nosgrimma
 
 

En mörk tisdag!

Wiho!! Äntligen har jag fått grejerna från Highridge Hounds and Horses :D slet upp paketet med en gång och allt var med! Paden är sjukt snygg måste jag säga :P lägger upp bilder på allt ikväll! 
 
 
Igår red både jag och mamma :D hon på sin häst och jag på min. På nysladdad bana och med lampa tänd, det blir mörkt så jäkla snabbt nu!! Gossen gick iallafall bra, han kändes lite stel i högervarvet dock, kändes bättre mot slutet men jag ska rida idag igen och känna och mjuka upp honom ännu mer :) 
 
 
 

Rider jills stora häst!

Har helt glömt av att berätta att jag fick rida Jills häst för ett tag sedan! Bra mycket högre pålle än min därhemma ;) men det var roligt att testa något annat!

Måndag!

Vilken lång dag det varit! Har jobbat sen imorse till halv tre, sedan direkt till stallet för att möta upp hovslagaren och bägge hästarna fick nya dojor :) känns alltid lika skönt!

 

Sedan åkte jag och träffade Frida :) vi tog en lång promenad med hennes häst och hennes underbara små hundar. Jag smälter alltså!!! Så sjuke söta 😃 man vill bara krama om dem och gosa hur mycket som helst!!!!
Var skönt att spendera tid med henne och prata om allt och inget :)


Nä men om man skulle ta och rida imorgon efter jobbet? Snälla vädergud, var på min sida imorgon😊

 
 
 

Fredag&lördag

Igår fick jag rida mitt första pass i min nya sadel 😃 har ju provridit den innan men det var roligare nu när jag visste att den var min! Red igenom honom mest i alla gångarter, men inte så länge eftersom jag hade bråttom till jobbet, jäklar för det där med att passa en tid :P Menmen! Han kändes fin och glad iallafall!


Idag har jag inte ridit, jobbat hela dagen och är faktiskt rätt trött om jag får säga det själv. Men imorgon bitti tänkte jag rida innan jobbet så länge inte regnet vräker ner, då kanske jag står över ;)

 

Förresten, jag har beställt massa nya saker från Highridge :) längtar tills jag får det! Det är bland annat en Proffesionals choice pad och några grejer till. Kan jag få det i min näve nu tack? ;P 

 
 

ÄNTLIGEN!! :D

Då är det gjort!!!!

Jag och Amanda har idag vart och hämtat min nya sadel 😃 grymt nöjd eftersom den ligger jätte bra på Gossen, plus att den ser precis ut så som min drömsadel gör. Diskret men snygg! Ja den var väldigt dyr, men förhoppningsvis kommer jag ha den länge och den är helt klart värd pengarna!

 

Letat sadel i två år nu utan att hitta en som passar så bra som denna. En stor sten har släppt från mitt hjärta och jag har äntligen min alldeles egna. Är sjukt glad! 😃

 
 
 
 
 
 

Mitt i natta..

Mitt i natten är det...

Ola är borta sedan i tisdags och jag ligger hemma själv och filosoferar. Men imorgon kommer han hem igen 😃

Jag var i stallet imorse och mockade, fixade stallet och longerade Cayenne. En fin häst min mamma och Roger har. Rörde sig som en drottning! Pigg, alert och positiv :) sedan var det jobb till sju på kvällen!


Hittade någon halvrolig app som jag grejade lite med också :P så går det när man har tråkigt!

 

 
 

Vad hände?!?

Idag var bannimej min häst galen. Hade lite kort med tid så jag tänkte "äsch, jag longerar en stund bara!" Och vad händer? Han är helt tokig. Bockade, studsade, hoppade rätt upp i luften, kastade med huvudet och busade till 100 procent! Vart tog min lugna och sansade pålle vägen?! Vid ett tillfälle tappade jag honom till och med så han rusade ner till stallet och hade jätte skoj. Vi har ju inget staket runt ridbanan så vad gör man. Ni skulle sett mitt ansiktsuttryck när jag fick promenera ner till stallet och hämta honom. Han stod så snällt stilla och protesterade inte alls med att bli ledd tillbaka, lika glad som innan. Nästan så att han var stolt med vad han åstadkommit. Kunde inte hålla mig riktigt från att ändå smila lite åt honom. Konstiga häst tänkte jag 😊 men efter 30 minuter ungefär lugnade han sig tack gode gud! Ja, energi kan man ju inte tveka på att han hade idag iallafall! Haha😃


Tog inga bilder idag så jag lägger upp lite gamla!

 
 
 
 
 
 
 
 

Dagarna som gått

I helgen har jag och pojkvännen (som för övrigt heter Ola) vart iväg i Norrköping. Så ridning har det inte blivit. Hade jätte trevligt där iallafall och haft superkul!! Det var hans mormor och morfar som fyllde år så det var stor fest 😃

 

Men så idag var det tillbaka till verkligheten. Det har varit en låååång dag. Var i stallet i förmiddags och lunchade hästarna och sladdade banan. Sedan var det dags för jobb så jag jobbade 11.30-19.00 :) därefter åkte jag till stallet igen och red Goss. Gjorde inget speciellt utan red mest igenom honom i alla gångarter!

 

 
 
 

Sadelprovning och tävlingsplanerna!

Nuså har jag anmält mig till klubbmästerskapet den 8 november :D ska bli riktigt skoj! De klasser jag anmält mig till är:

Western horsemanship
Western riding
Reining

Får hålla tummarna som sagt att jag inte har någon oväntad otur igen och att jag kommer iväg den här gången :D haha!


För övrigt, haft en tjej här idag och jag har provat hennes sadel som är till salu! Riktigt fin och den kändes jätte bra. Red ett pass i den och den är verkligen superskön! Låg som gjuten på Goss och jag tror jag hittat rätt nu!! Ska fundera över helgen men väger åt att köpa den trots att den kostar "massssa pengar!" 😃 men det får det isåfall vara värt!!

såhär ser den ut

 

Känns bra!

Igår fick hästarna vila eftersom jag var på middag med pojkvännen och hans familj :) mycket trevligt var det!

 

Så idag fick bägge hästarna röra på fläsket igen 😊 Cayenne longerade jag i 40 minuter och hon blev svettig och go då hon fick galoppera en hel del, men det kändes bra! Kul att se att hon också börjat bygga lite muskler, ingen biff men man ser att hon åtminstone byggt på sig lite 😃


Gossen red jag. Tränade även idag på övergångar från jog till galopp. På nåt sätt tycker jag det är lättare att få till en fin fattning från skritt till galopp, men jag har gjort det mer, så detta är nyttig träning för oss! 😄


Nu ska jag strax börja och jobba, ha en fin dag allihopa!

 

Söndag+måndag!

Igår gjorde jag nånting som jag inte gjort på många MÅNGA år! Jag tränade fotboll, jisses vart har konditionen tagit vägen?!

 

Jag var verkligen helt slut när jag kom hem igår sent på kvällen. Det jag gjort under dagen var först att jobba och vi hade sjukt mycket att göra, sedan åkte jag till stallet och red Goss, och sedan tränade jag fotboll.. Som sagt, helt slut var jag ;) passet på gossen som jag gjorde kändes lite slarvigt från min sida. Hade bråttom och red mest igenom honom en stund.

 

Idag däremot red jag honom igen och mycket noggrannare :) nu när han börjar sätta päls så blir han väldigt trött och seg. Så jag kände att jag skulle träna på något långsamt och lugnt ;) så det blev till att träna på joggen. Och som han glänste, lyssnade hela tiden och gjorde mycket övergångar från skritt till trav till galopp. Jag var supernöjd med han efteråt och han såg så nöjd och belåten ut. 😃

Cayenne har jag också ridit idag. Hon var lugn och stabil och där tränade jag på galoppfattningar. Och som även hon glänste?! Inte en enda fel galopp och hon var kvick med fattningarna. Ingen slängtrav och hon kändes så lyhörd rakt igenom! Riktigt stolt över passet på henne idag :D man känner att hon tycker att det är roligt att göra rätt och är mycket mer samarbetsvillig än innan! Duktig flicka :D


Ville ha nåt roligt foto, så varför inte ställa sig i sadeln och ta kort därifrån? ;D haha

 
Titta så mysigt det är i lösdriften nu? Så gosigt dem har det där inne :) hästarna går nu på lösdrift dygnet runt! 
 
 
 
Nu är det höst!!! 
 
 

Tävlingarna i år...

Man kan ju lugnt säga att tävlingssäsongen för mig det här året inte har vart fenomenal direkt. Först operationen som sabbade tävlingar för mig och sedan en jäkla otur med balltramp och sömtryck. MEN NUSÅ, tänkte jag vara med på en sista tävling för året :D det är KM i rångedala där jag tänkte ställa upp och ha kul. Känner bara att det hade vart kul att åtminstone vara med på nåt innan det blir vinter och kallt. Ska bli superkul trots att jag kanske inte tycker att vi är i världens bästa tävlingsform :P men strunt samma, jag åker dit och har kul. Hoppas inte på att jag har mer otur nu bara och nåt annat oväntat händer!!


Har inte riktigt bestämt vilka klasser det blir än men ska anmäla mig ikväll så jag får se vad det blir :D

 
 
 
 
 
 

Videoinlägg om idag! :)

Man är ju igång!!

I måndags var det full rulle på gården. Jag gjorde ett pass på banan och mamma longerade Cayenne. Tror aldrig Cayenne har rört på sig så mycket som hon gör nu, vilket är väldigt bra. Även om hon inte blir jätte trött fysiskt varje gång så blir hon det åtminstone psykiskt. Dessutom så behöver hon jobba lite på den där magen, (trots att veterinären sa att hon inte var tjock...) haha! Hon gör iallafall framsteg hela tiden och jag tycker hon anförtror sig mer och mer till både mig och mamma :)


Igår var jag i full gång också. Red ut Goss i skogen först. Tog en härlig skrittrunda då jag kände att vi behövde ha en paus i "tränandet". Var jätte fint väder och Gossen var på topphumör så det var skoj! Däremot så tappade han en sko när vi var ute :/ fandå... Menmen. Har pratat med hovslagaren, som för övrigt hoppade på kryckor nu!! Men han skulle komma så fort han frisknat till :)


Efter uteritten red jag Cayenne på banan. Pigg och alert som vanligt, hade lite strul med vänstergaloppen och fattade fel ett par gånger, men hon gjorde det bra ändå. Hon börjar bli stabilare och uthålligare även i vänster varv som är hennes svagare. Efter passet var jag jätte nöjd och Cayenne likaså :)

 

Dem tråkigaste bilderna (tycker jag) är dem som är tagna från hästryggen, men vad gör man när man rider ensam?! Hoppade åtminstone av så ni fick en lite bättre bild på den gula pållen! ;)