<
   

GÅRDEN

Gården ligger i lagmansholm nära Vårgårda och Alingsås. Det är mitt på landet där det är lugnt och skönt! Gården byggdes 2011 och det är min mamma och hennes man Roger som äger den.

 

Stall Petit är ett charmigt ställe med 3 boxar. Det finns foderkammare, sadelkammare, lösdrift och spolspilta. Det finns ridbana och stora hagar. 

 

De djur som finns på gården är 2 hästar, 6 hönor + 1 tupp, två katter och en hund.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ridbanan.
 
 
Inne i stallet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lösdriften.
 
 
 
 
 

Uppdatering igen!

Gossenr fortfarande halt. Hovslagaren var här igår och kikade på honom men ville avvakta lite. Han står fortfarande såklart i boxen. Han har stått med värmeomslag på hoven inatt och får även göra det natten som kommer. Imorgon kommer hovis igen och ska försöka ta kål på en böld om det finns någon! Uppdaterar er imorgon!

 

Jag har för övrigt dragit på mig världens förkylning. Halsen brinner och snoret rinner. Mår inge bra alls. Som tur är så är jag ledig i tre dagar nu så jag får vila upp mig! :)

 
Dessa bilder är så söta tycker jag. Tror dessa hästar älskar varandra massor! Så gulliga är dem :D 
 
 

Allt går åt skogen!

Förlåt för att jag vart så sjukt dålig på att blogga det sista, men jag har vart på så sjukt dåligt humör. Gossen skoddes i måndags och igår (tisdag) när jag skulle rida så var han väldigt halt på höger fram. Blev så jäkla ledsen. Var så taggad för träning och på glatt humör men det gick upp i rök direkt. Ringde hovslagaren som sa åt mig att ta av skon så fort som möjligt. Det gjordes direkt men han är fortfarande halt på den hoven. Just den hoven har Goss haft väldiga problem med. Han är vinklad fel på den hoven plus att den är väldigt skör. Han hade plastats där i måndags eftersom han hade så mycket sprickor och det finns nästan ingen space för hovslagaren att sätta sömmarna i.

 

Allt går åt skogen för mig. Nog med att balltrampet sinkade mig, men nu har jag en häst som har boxvila och inte kan gå ordentligt. Varför har jag sån otur detta året??? Känns som att det bara vart motgångar hela tiden...

 

Jag är inte mest ledsen för att jag inte kan tävla som jag vill, utan för att det gör så ont i mig att se att Goss har ont. Har vart hos honom hela morgonen och han har ingen feber, äter och dricker som vanligt, men som sagt, vill helst inte stödja på ena frambenet.

 

Självklart är det superväder också, till råga på allt. Hallå Gud?!?! Det har regnat i flera veckor och nu när Ida vill träna men inte kan så ger du henne sol!!!!!!! Skit ner dig!

 

Uppdatering!

Vilken vecka det har varit. Ridningen har ju stått helt still på grund utav balltrampet. Hade ju planerat att börja rida i måndags men så var han lite varm i hoven och likaså på tisdagen. Men så när det väl var borta och han känns och ser bra ut så lyckas han få en spricka i den andra framhoven på torsdagen. Jag ringer hovslagare som kom och tittade idag och fixade litegrann med en extra söm. Skall plasta och sko om hela honom på måndag :) men idag fick jag iallafall rida! Sprickan var inget han hade ont av men jag ville ändå vara säker och låta hovslagaren titta först :)


Och idag var han rena drömmen!!! Pigg, alert, och med gott humör travade vi runt på banan. Eftersom han vilat lite över en vecka så ville jag ändå ta det lite försiktigt. Skrittade några varv, långtravade några varv och galopperade litegrann på långa tyglar! Jag kan inte beskriva riktigt men allting kändes bara så himla bra trots att vi mest bara lullade runt! ;D

 
 
 

Nu blir jag trött!

Ja, det är mindre än två veckor kvar till tävlingen. Och som ni vet har jag inte ridit på flera dagar på grund av balltramp. Såret läker fint och ingen svullnad eller nåt, men nu två dagar i rad har han varit varm i hoven. Inte JÄTTE varm men varmare än dem andra. Jag har tvättat såret igen och dem får komma in på kvällen och stå inne över natten. Men jag vill inte börja rida om han är varm. Så är det bara, så snälla hov, BLI BRA NU! 
Min fina gosse. Läk ihop den lilla hoven nu så vi kan träna igen ;) 
 
 
 

Städning i stallet!

Idag har jag haft hjälp utav min underbara syster. Vi har skurat Gossens box! Och så fin den blev :D hög musik, choklad, läsk och ett gott humör hade vi när vi dansade genom stallet med våra borstar!!


Gossens balltramp är på bättringsvägen. Såret läker jätte fint men jag låter honom stå inne på nätterna så det håller sig torrt några timmar! Förhoppningsvis kan jag börja rida igen efter helgen om det läkt helt tills dess! :) 


Här är Gossens boxdörr på

insidan före och efter... Det var nog lite smutsigt ;)

 
 

Förbättring!

Idag var jag i stallet på morgonen och tog av Gossens bandage. Såret såg jätte fint ut. Helt rent och var inte öppet längre :D så han fick komma ut i hagen igen. Jag kanske låter honom stå inne en natt till med bandage bara för att vara säker. Åker dit efter jobbet igen och kollar till det :) dags att jobba vidare nu!! Ha en bra dag alla :D 
 
 

Sån otur!!

Jaaa, ibland ska man ju bara ha otur. Började passet lite lugnt och när jag skrittade fram så snubblade han till ordentligt. Jag hoppade av och kollade fötterna och han hade fått balltramp på vänster framben :( så det var bara att leda ner honom till stallet och få såret rent. Han fick ett bandage på och får stå inne över natten så det inte kommer in en massa smuts! Såret var inte jätte stort men känns bäst att vara på säkra sidan. Som sagt, otur ska man ha ibland :(


Här får ni bild på Agnes snygga tröja som hon beställt :D

 
 

Dagen igår!

Dagen igår gick jätte bra! Gossen skötte sig exemplariskt under resan och på plats :)  celinas häst hade tyvärr tappat en sko och hon hade skadat foten så jag fick rida ensam men hade sällskap av Celina under hela ritten iallafall :) sadeln jag provade är en Billy Cook PRO reiner. Superskön sadel och jätte fin! Har haft en sån innan till Goss men det var en mindre storlek så den fick jag sälja. Den här däremot låg faktiskt bra. Kunde inte ta något beslut direkt, men jag ska åka dit och prova den igen nästa vecka :D och då blir det ju träning igen så det är alltid nyttigt! 
 
 
Ingen blir gladare än Cayenne när hon får tillbaka sin Gosse i hagen igen :) 
 

Bilder!

Idag åker jag iväg med Goss för en trevlig tur med Celina och kanske några fler :) åker ensam och är nog inte tillbaka förrän sent ikväll! Men vad gör det ;) 
 
här kommer lite fler bilder också! 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag!

Bloggen var en succé igår! Kul att så många var inne och kikade, det tackar jag för :D


Just nu känns det som att allt går väldigt bra med Goss! Halva veckan har gått och det har vart otroligt bra träning. Idag longerade jag honom eftersom jag hade lite knappt med tid, och tur var väl det för det fanns en massa energi i den hästen idag! Busade och stojade som en tok. Men det gillar jag :D


Imorgon åker jag till Malin Torstensson och ska träffa Celina där. Vi ska rida och prova lite sadel är tanken :) ska bli riktigt kul!! Dags att dra och jobba! Tjingeling

 

Utan sadel&träns :)

4/8-14

Måndag&tisdag

Dessa två dagar som vart har gått super med Goss. Igår red jag på banan och idag likaså. Skillnaden idag var att jag red utan sadel och träns! Jag har en massa bilder och filmer från både idag och igår, men ska försöka ladda upp så mycket som möjligt ikväll. Just nu måste jag åka till jobbet nämligen :P 
 
 
 
 

Hästsöndag!!

Idag har jag haft en riktig hästdag! Började med att rida ut på Gosselito. Tog en runda jag inte brukar rida. Blev mest skritt men fick travat och galopperat lite i skogen med :) han var på glatt humör och väldigt framåt!

 

Sedan grejade jag med Cayenne en bra stund. Borstade henne riktigt glansig, flätade hela hennes man och var ute på promenad. Självklart började det ösregna efter en stund så promenaden blev inte jätte lång, cirka 20 minuter nånting :) men vi fick rört på oss lite iallafall!