<
   

En uteritt efter en tuff dag!

Idag hade jag ett rätt tufft arbetspass som varade längre än vanligt. Åkte till stallet direkt efter och skyndade mig upp på hästryggen innan det skulle börja mörkna. Ut i skogen bar det av och jag och Gossen njöt i lugnan ro. Han var lugnare än nånsin, till och med när bussen swishade förbi precis bredvid oss så vinkla han inte ens på öronen :P och Gossen tycker vanligtvis att bussarna är lite läskiga ;) Men det var en jätte mysig tur. Lugnt och stilla i skogen och det var skönt att bara sitta och åka med och lufta huvudet lite :)
 
Haha, mina ridpass ser ut så för det mesta just nu. Jag rider mest ut. Galopperar ibland men mest bara skrittar och travar. Men det känns bra, vi bara lullar runt och myser och Gossen verkar tycka det är skönt med alla dessa uteritter :D 
 
 

Finaste vinterbilderna någonsin på våra hästar!

Fotograf: Andréa Kjellberg
 
 
 
 
 
 

Om träningen och Dantes skadade ben

Har inte haft någon tid över alls till bloggande de senaste dagarna men nu ska ni få den senaste uppdateringen :D
 
Träningen hos Waldemar Wass i helgen gick toppen! Tanken var att vi skulle åkt med Dante och miljötränat lite, men eftersom han skadade sig fick vi ta Gossi istället. Gossen är inte helt i form ännu så det blev två lugna pass men lärorika :) La mest fokus på spinnen och bytena och det gick verkligen kanon! Fick till ett par bra byten åt varje håll, kanske inte de snyggaste i världen men huvudsaken är att han satte dem! sen får man slipa på hur de ser ut :P Fick en hel del bra tips och som vanligt var det jag som gjorde fel från början och när väl jag gjorde rätt så gjorde såklart Gossen det också! ;) Spinnen gick också jätte bra, bad mamma filma det men eftersom hon inte är den mest tekniska i världen så blev det bara en suddig massa och ingenting syns, men tro mig, han gjorde det riktigt bra :D
 
Idag har jag vart ute och galopperat lite på grusvägarna! Blev några bocksprång och bus av energi men annars gick det bra ;) behövde verkligen inte driva något iallafall, haha! bara att åka med. 
 
Idag ha veterinären vart i stallet igen och kikat på Dantes sår. Det läker fint och svullnaden är helt borta, men det är fortfarande lite för stort för att han ska släppas ut och riskera att det kommer smuts i och blir inflammerat igen. Planen är att han ska ha boxvila fram tills onsdag och sen få komma ut med ett skyddande beslag över såret. Dock så verkar det inte gå någon speciell nöd på honom i boxen. Han har koll genom fönstret på Gossen utanför och han ser rätt harmonisk ut ändå tycker jag :) 
 
Hade tyvärr inga nya bilder, så här kommer två från någon dag här i vintras :)
 
 
 

Dante är skadad

Jaa vart ska jag börja. Dante har fått ett sår på insidan av vänstra frambenet som har blivit inflammerat och svullnat upp. Veterinären har vart ute och gjort rent och bandagerat så han står just nu på boxvila. Han är inte halt eller allmänpåverkad över huvud taget utan det är bara benet som är väldigt svullet. Ingen feber eller nåt heller så det är ju bra. Man ska se det från den ljusa sidan ;) Imorgon kommer veterinären igen och ska kika på det och se om svullnaden lagt sig!
 
Jag och mamma skulle åkt med honom till Waldemar Wass till helgen för lite träning, mest miljöträning och komma ut lite, men det sket ju sig nu så vi åker med Gossen istället. Ska bli jätte kul :D Han har kurs hela helgen och jag ska vara med på två pass på lördagen. Jag har aldrig tränat för honom innan men äntligen så dök det upp nåt på en helg som jag är ledig ;) det är väldigt sällsynt nu för tiden! haha! Som sagt, tycker mest det är kul att komma ut och göra nåt med hästarna, har ju vart en lång vila nu, höhö...
 
Igår och idag har jag ridit Gossen. Har haft en jäkla otur med tappskor det sista så det har satt käppar i hjulet för oss men nuså är vi igång! Igår red jag ett lättare pass på banan och idag blev det en lite längre skrittur! Solen lyste och Gossen var på topphumör, helt underbart! 
 
 
 

En regnig onsdag!

Nu tycker jag att det kan ha regnat färdigt. Blöta hästar, dyngsura hagar och genomblöta dojor. Näää säger jag. Nu får det vara bra. Nu vill jag ha sol och vårvärme ;) 
 
Efter jobbet idag åkte jag till stallet och fixade allting. Hästarna fick komma in lite tidigare idag eftersom vädret suger. Och inte var de ledsna för det. Dem såg väldigt nöjda ut efter ha blivit avspolade och fina om benen och fått komm in i en något varmare miljö. Det är något särskilt med att höra de tugga sitt hö och det ser så mycigt ut när de kommer in från ösregnet och bara njuter! 
 
Det är några dagar sedan nu sen vi släppte ihop hästarna och det har gått hur bra som helst. Vi övervakade dem en bra stund men det enda som hände var att Gossen fick visa vem som bestämde och sen var det bra med det.  Dante förstod direkt ;) Idag när jag kom stod de bredvid varann och skyddade varandra från regnet. Så gulliga och så bra att de funkar så fint ihop! 
 
Har inga nya bilder drån de senaste dagarna så här kommer en som Andrea tagit när hon var här! Alltså förlåt men jag måste säga det igen, WOW ;) 
 

Tränat i ridhuset!

Efter jobbet idag åkte jag och mamma till ridhuset i vittene! Tog med oss lilla Goss som hade mycket energi och spring i benen ;) men det var jätte skoj! Det var så längesen jag var iväg och tränade ordentligt så det var jätte kul. Gossen skötte sig väldigt bra trots sin överskottsenergi, gjorde inget dumt alls men ibland gick det lite fort ;) haha! 
 
 
När vi kom tillbaka så gjorde vi en grovborstning på Dante som njöt i fulla drag. Ett par trötta tjejer senare glänste en häst som tusan och den andra var rätt svettig, och kul har det vart :D 
 
Nu ska jag och Ola käka pizza och ladda inför morgondagen... Mums! 
 
 

Mysigt!

Mycket ridning har det inte blivit denna veckan. Gossen tappade en sko i måndags och jag har jobbat mer än aldrig förr! Igår var Michael och skodde bägge hästarna så nu är det problemet löst ;) Och så idag fick jag en helt och hållet ledig dag så jag kom upp på Gossen och red en sväng. Han var pigg som attan och vi hade väldigt kul! HuxFlux hängde med också så det blev en trevlig tur för oss tre! 
 
Fotade hästarna lite i hagarna. Dante lekte lite med bollen och Gossen såg fridfull ut som vanligt! 
 
Imorgon ska vi förmodligen släppa ihop hästarna. Ser fram emot det :) innan har de alltid gått var för sig men nu ska de få traska ihop, det är mysigare ;)