<
   

Galopp ifrån idag!

Jag bestämde mig för att galoppera den sista sträckan hem ;)

Otroligt härligt

Idag hade jag planerat att rida på banan, men när mamma frågade om jag ville rida ut så kunde jag såklart inte säga nej. Mamma powerwalkade och Agnes och Roger cyklade! En timmes sväng blev det och det var riktigt härligt :D har blivit mycket uteritter nu det senaste och det är roligt! Gossen var pigg och glad och han blir mer och mer trafiksäker varje gång. Mötte ganska många bilar och han sköter sig galant! :D 
 
När vi kom tillbaka longerade jag Cayenne på banan. Galopperade en hel del och det gick jätte bra! Det är en fin liten pärla ;) 
 
Här kommer lite bilder ifrån uteritten och en film kommer upp om en stund! :) 
 
 
 
 
 

Tisdag!

Nu slutar jag jobbet om cirka en timma, och då tänkte jag åka och rida.. Förhoppningsvis så lättar regnet lite så det slipper ösa ner. Men man vet ju aldrig ;) annars får jag helt enkelt bli blöt!

Underbara måndag!

Oj vad varmt det var idag i stallet. Herregud, höll på att svettas ihjäl ;)

Först tömkörde jag Cayenne medan mamma skrittade fram Goss. Sedan bytte vi så jag tog över Goss och mamma fortsatte med tömkörningen :) Cayenne var jätte duktig verkligen!! Skritt och trav blev det och hon släppte bettet helt och var väldigt samarbetsvillig :D

Goss var också jätte duktig, men eftersom det var så varmt så blev det ett ganska lätt pass! Men han var jätte mjuk och fin i munnen och lyssnade jätte bra :D blev skritt och trav och galopp typ 2 varv.. Sen tog jag av tränset och red en stund med bara repgrimma, och även det var han jätte duktig med... :D

Sedan fick hästarna gå en stund och beta på ängen, och det hade dem i get emot!! ;)

Mamma filmade när jag tömkörde, men upptäckte inte att hon höll fingret för linsen och att allting blev jätte suddigt! Men vi får filma igen nästa gång :D fick en bild på gossen iallafall!

Ingen ridhelg för min del!

Nepp, den här helgen har jag inte ridit någonting... Vet inte om jag ska vara besviken på mig själv eller bara känna att det kan vara skönt. Bio, oväder och aktiviteter har kommit emellan.. Det är ofta så att när jag jobbar så är jag i stallet innan eller efter. Men när jag är ledig så är det så mycket man vill göra och då kan det köra ihop sig lite. Menmen.. Så är det nog för många!

Nu är det iaf ny vecka och jag jobbar till fem. Efter det blir det till att rida på min fina Goss :D han kanske är jätte pigg idag nu när han har stått, men det är inte mig emot!

På fredag händer något riktigt skoj! Då åker jag till hemsjö med Gossen för en lång uteritt med massa tjejer! Jill, Amanda Bergman m.fl. Ska bli jätte roligt :D

Men nu får jag jobba vidare!

Galopp i stora lass!

Här är ifrån idag! Häng med på en galoppsträcka vettja :)

Det här behövde vi!

Nu kom jag precis tillbaka efter en jätte skön uteritt. Jag red ensam och det var helt tyst i skogen. Goss var pigg och det var verkligen vad vi behövde! En härlig uteritt i skogen helt enkelt :D

Lägger upp en film om en stund när vi galopperar över åkern! Se den och förstå hur bra man mår när man sitter där! ;D

Blandade känslor!

Idag är det blandade känslor om min hästdag... 
 
Först red jag Cayenne, hon var lite busig och pigg men i slutet gick det riktigt bra :) blev ganska mycket skritt och lite trav, men mest tränade vi på att svänga och styra och hon börjar bli riktigt duktig! 
 
Efter det skulle jag rida Goss, och det gick inte alls lika bra som de andra dagarna. Vet inte om han var trött eller helt enkelt bara hade en dålig dag. Men om man ska se det positiva så gjorde han jätte fina "kossevändningar 180 grader och hans rollbacks var jätte fina.  Men i galoppen blev han rätt tung och slarvig :/ men alla kan ha sina dagar och nu när han gått rätt så tuffa pass de senaste så får han vila imorgon och ladda upp sig :) 
 
Några bilder på Goss blev det inte idag, men mamma fotade lite när jag red Cayenne :) 
 
 
 
 
 

15 djur på gården!!

Ja, stall Petit har verkligen utvecklats på senare tid! Vi har nu 15 djur på gården. Det är 2 hästar, 2 katter, 1 hund, 1 kanin och 9 höns! Fåren som var på gården sålde Roger, dem rymde hela tiden och det funkade inte. Men det senaste tillskottet är hönsen och tuppen! Jag tycker det är så mysigt men höns när de går och pickar i marken ;) mamma och Roger slipar på det sista i hönshuset och det är faktiskt det finaste hönshuset jag har sett :) inte nog med det, hönsen har fått parkettgolv! Hahaha, vilken lyx ;)

Men nu tror jag inte det blir fler djur, inte än på ett tag iallafall!

CAS Cayenne

Här kommer 2 bilder som jag tog på Cayenne igår! 
 
 
 

En mycket trevlig kväll!

Åh vilken rolig kväll det har varit! Vår granne, Rosita och hennes inackordering var hos oss och red :D jätte kul med sällskap och bra träning för hästarna med liv och rörelse! Mamma longerade Cayenne samtidigt också och det var jätte bra träning för henne! Hon blåste upp sig lite i början med sen slappnade hon av och fick grepp om läget :) alla hästarna skötte sig jätte bra och grannarna hade jätte fina hästar också, och jag fick testa att rida bägge av dem och dem fick testa Gossen! Jätte roligt verkligen :D vi bestämde att vi skulle rida ut någon dag framöver och att vi även skulle komma över till dem och träna på deras ridbana! Det ser jag fram emot :D 
 
Imorgon åker jag och rider efter jobbet när jag slutat klockan fem :) nu ska jag kura ner mig i sängen och sova, är helt slut! Godnatt på er alla :) 
 
 
 
 

Dagens planer!

Nu kom jag precis till stallet och ska strax börja borsta Goss! Idag kommer grannen och hennes inackordering över till oss för att rida :D ska bli riktigt kul och det kan hända att vi kanske byter häst lite ;)

Men nu får jag sätta fart, jag bloggar mer sen :)

Söndag!

Jag var lite lat igår så jag orkade inte blogga ;)

Men nuså, clinicen igår var jätte intressant. Man lär sig massor av att bara titta på :D trevliga människor och härlig gemenskap!

Idag hade vi vår granne på besök så jag hade publik idag när jag tränade! Goss gjorde jätte fina tempoväxlingar men han var rätt så het idag. Han slarvade litegrann och var lite busig men han vilade igår så det kanske är därför ;)

Imorgon ska jag rida igen och fortsätta träna på att få honom kort och mycket böjövningar! Nu tänkte jag sova för jag börjar jobba nio imorgon :)

P.S Jag hade stavat fel i inlägget "lycklig hästtjej" där jag råkade skriva "hämta" istället för "hälta" ;) så nu skriver jag igen, Cayenne visade ingen HÄLTA och är nu träningsbar igen! ;)

Clinic!

Idag åker jag iväg på clinic, tyvärr så kan jag inte vara med själv eftersom plånboken stretar emot men jag ska följa med Frida och vara sällskap :) så alldeles strax så åker jag och möter Sussie och Frida för att sedan åka till Robert Lagergrens place! :) ska bli riktigt roligt och även om man inte rider själv så lär man sig alltid något :D 
 
 

Lycklig hästtjej!

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men det spritter i hela kroppen! 
 
Slutade halv sju och åkte direkt till stallet och idag fick jag äntligen rida på Goss igen :D med skor på alla fötter igen så gjorde vi ett pass på banan och det var nog helt ärligt det bästa passet vi gjort!! Gjorde mycket böjövningar i början och vändningar 180 grader. Jag fick säga till han en gång på skarpen och efter det så löd han mig minsta lilla. Han var så himla duktig! I galoppen ställde jag honom mycket utåt och tränade på att rida rakspår på mitten. Jag kortade upp honom mycket och han fick en sån underbar galopp! På slutet gjorde vi mycket tempoväxlingar i galopp och han sprang fort men kontrollerat! Finafinafina häst :D 
 
Cayenne tog jag och mamma upp till banan idag och longerade henne, och ingen hämta där inte!! Hon hade nog bara lite träningsvärk eller nåt senast :D så det känns oerhört bra att allt står rätt till igen!! 
 
 
 
 

Ledig!!

Idag har jag vart ledig hela dagen, och eftersom hästarna vilar så passade jag och Agnes på att ha en heldag med sol och bad! :) bästa dagen på länge... Sedan blev det grillning och underbart god mat hos mamma och Roger! 
 
Nu är det inte långt kvar tills hovslagaren kommer så jag kan få rida på Goss igen, LÄNGTARLÄNGTARLÄNGTAR!! 
 
 
 
 

Video på Annie!

Det är inte ofta som Annie leker, eftersom hon är väldigt "tantig" men när det kommer till hennes gris... Då har hon roligt, och så gömmer hon den och tror att ingen ser den! Haha, världens bästa hund :D

Hö i massor!!

Idag har vi hämtat en massa hö och lastat upp på logen. 125 balar för att vara exakt... Ett till lass blir det nog snart igen så man laddar upp inför vintern!!
Hästarna står nu i sina boxar och vilar. Dem älskar att komma in några timmar på dagen ;)
Klockan fem börjar jag jobba och tills dess tänkte jag faktiskt bara slappa...

Otur!!!

Inte nog med att jag hade otur att Goss nu tappat en sko, utan nu är Cayenne lite halt på ett framben. 
 
Tog upp henne till banan för att tömköra, men jag märkte ganska snabbt att hon inte rörde sig som hon brukar. Jag tog bort tömkörningstyglarna och longerade henne på en volt och såg att hon ömmade lite på höger fram... Kan inte hitta någon svullnad och ingen ökad puls i benet, så förhoppningsvis kanske hon bara slagit i sig eller nåt, något som går över fort hoppas jag! Så hon får vila några dagar så ska jag kolla henne igen efter det :) 
 
Istället så fick jag rycket och gjorde rent min sadel. Först sadeltvål och skrubbade den, och sedan läderbalsam! Så nu skiner den så fint! Passade på att smörja mina träns med, även dem jag inte använder så ofta ;) 
 
Så vad ska jag göra nu? Hovslagaren kommer inte förrän på fredag och jag är träningssugen! Menmen, jag får väl ta ledigt ifrån träningen ett par dagar... Skit också!!! Haha 
 
 
 

Träning på kossor 10/7

Cayenne övningar 12/7

Här är filmen på Cayenne när vi travar för andra gången! Tycker mer och mer om den här hästen, hon är så duktig! Så jag ber om ursäkt för att jag säger "bra" till henne hela tiden, men hon är ju så värd det ;)

Ris och Ros!

Idag har jag jobbat till fem, och sedan direkt till stallet! Käkade middag med mamma och Roger först och sedan tog jag in hästarna och märker att Goss har en lös sko :/ ATTANS tänkte jag... Men jag borstade honom fin och får helt enkelt vänta på hovslagaren så han får fixa till problemet ;) det är dagens ris!!

Dagens ros däremot är Cayennes insats idag på banan! Jag travade henne för andra gången med mig i sadeln och hon skötte sig så fint! Satt mest på långa tyglar och ville att hon skulle trava på :) red lätt först och sedan satt jag ner i traven och det var inga problem! gjorde lite svängövningar (eftersom hon inte vart så lätt att svänga innan) haha! Men hon gjorde även det med bravur!! Fina pålle som gör såna framsteg!

Jag lägger ut en video om en stund ifrån övningarna med Cayenne idag :D ta er en titt!

Filmkväll med Frida!

Idag jobbat jag 12-19.30.. Tjooohoo!! Haha ;) men ikväll kommer Frida på besök och då blir det film och chips för hela slanten!! Sen upp tidigt på lördag och jobba igen, längtar tills lördag eftermiddag så jag får rida igen! Då blir det ett pass på banan :D

Utflykt och härligheter!

Ojojoj, nu är jag helt slut! Dagen i smögen har varit helt underbar. Efter ridturen idag kom Roger från jobbet och så körde jag till smögen. Det var lite som en överraskning för mamma, eftersom hon inte visste vart vi skulle!
Hon var riktigt nöjd med en dag på klipporna :)

Vi köpte oss varsin god smörgås och klättrade upp på berget och satte oss med havet som utsikt. Och där satt vi i några timmar innan vi gick tillbaka till bryggan och köpte fish and chips! Efter det begav vi oss hem igen och nu har jag landat i sängen och ska alldeles strax sova tänkte jag! Blev ändå några timmars bilkörande för min del och det tar lite på kraften också ;)

Imorgon går jag på och jobbar igen efter min 3 veckors långa semester.. Känns inte jätte kul men måste göras! Imorgon åker mamma och Roger och kollar gyllene tider så då kommer Frida till lagmansholm och har filmkväll med mig! Känns bra att slippa sitta ensam ;) så imorgon får Gossen vila och så kör vi ett pass på lördag!

Här får ni en bild ifrån igår, en bild med världens sämsta skärpa, men vafan! Tyckte dem var så söta när dem låg och sov bredvid varann ;)

Uteritt!

Idag var jag tidigt uppe (för att vara semester) och åkte till stallet! Det var ju uteritt på schemat och jag ville komma ut innan alla insekter vaknar ;)

Tyvärr så kunde inte grannen rida med eftersom deras hovslagare skulle komma. Men mamma som är så duktig och promenerar varje morgon gick med mig på min långa tur! Vi var ute i ungefär 2 timmar genom bostadsområden och skog och Goss skötte sig jätte bra :D pigg och alert på ditvägen, och lite segare på hemvägen, precis som han brukar!

glad efter dagen!

Träningen med kossorna idag gick bra! :D Fick en hel del tips ifrån Frida. Men något som gjorde mig riktigt glad också var att när alla kalvarna rusade in i ridhuset så blev inte Gossen rädd som han brukar bli. Han blev mer uppjagad och ville gå fram och putta på dem! FRAMSTEG :D
 
Jag jobbade 4 kalvar, och dem var jätte bra. Lite sega och långsamma, precis så man vill ha det i början. Tills nästa gång ska jag försöka bli lite tuffare själv och inte vara så "mjäkig". Jag måste bli lite mer bestämd mot Goss så han lyder minsta vink ;)
 
Imorgon blir det uteritt. Grannen som har häst kanske också skulle med, plus att hon skulle kolla med en kompis till sig om hon också ska med. Ska bli roligt, dessutom om vi blir några stycken :)
 
Här kommer lite bilder ifrån idag, förslåt för att skärpan inte är super!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kosseträning!

I eftermiddag åker jag till Frida och tränar med kossor! Det är ingen tränare som coachar oss men Frida hjälper mig :) min mamma ska också med och titta och förhoppningsvis så kanske hon kan filma nåt också!

Happy girl!!

Idag har verkligen hästarna vart jätte duktiga! 
Jag red Cayenne idag också och travade för första gången på egen hand :D det var bara några steg åt varje håll men ändå! Hon var lugn och fin och nu har hon fått lite mer grepp om läget ;) övade mycket svängar och hon är mycket lättare att svänga åt ena hållet, men vi tränade och till slut gjorde hon det riktigt fint! 
 
Tyvärr så hade vi inte med kameran när jag red Cayenne så det blev inga bilder på henne, men här kommer lite bilder som mamma tog på mig och Goss idag :) 
 
 
 
 
 
 
 

Klipp ifrån idag!

Här är ifrån passet på Goss idag :) mamma var snäll och filmade medan jag red!

Tisdag!

Nämen hej! Det var längesen ;)

Jag ska inte klaga på att jag har haft fullt upp, men jag har helt enkelt inte haft lust att blogga, och vet ni varför? FÖR JAG HAR INTE RIDIT PÅ 3 DAGAR! Japp, ni hörde rätt ;)

Jag har spenderat 3 dagar med mina vänner på stranden, bio och grillning. Men jag behövde det, så nu är jag taggad för att rida idag :D

Nu sitter jag och väntar på mamma som ska hämta mig så åker vi till golfklubben och käkar lunch. Efter det åker jag direkt till stallet och rider :D

SOL!

Idag är ingen vanlig dag, eftersom det är en "hästfri" dag för mig. Gossen ska ändå vila och jag behövde vara med mina vänner och roa oss så det blir inte att jag åker till stallet alls. Men man kan behöva en "day off" också ibland. Så idag ska vi laga mat och gå på bio :D

Kunde inte hålla mig!

Japp, det blev att jag red idag iallafall ;) han skulle vilat, men eftersom det ska bli varmare imorgon så får han vila då istället!

Gjorde ett pass på banan och idag gick det jätte bra! Han trampade under sig ordentligt och det blev rätt mycket galopp på volterna och han gjorde det galant!! :D

Cayenne har tappat en sko, men idag kommer hovslagaren och slår på den igen... Sån tur vi har ;)

Ikväll blir det till att hitta på nåt med vännerna! Så vi hörs imorgon :)

Torsdag!

Dagen hos Frida gick jätte bra! Red ett helt "vanligt" pass förutom att jag försökte träna en hel del på rundowns och få han rak. Det är verkligen något vi får träna mer på, han vill gärna dra sig ut i kanten ;) 
 
Imorgon vet jag inte om jag rider, han har gått ganska många dagar på raken nu, men man vet aldrig ;) 
 
Här kommer resten av bilderna ifrån igår! 
 
 
 
 
 
 

Till Leandersson

Idag åker jag till Frida och tränar! Skönt nu när Pickaboo är igång också så vi kan träna ihop ordentligt :) nåt som är bra är att varje gång jag åker ifrån Frida så har jag alltid fått något tips eller "aha"-upplevelse! Dessutom så har vi sjukt roligt när vi rider :D plus att Gosselito också tycker att det är skoj att träffa Pickaboo :D 
 
 

Galopp på åkern!

Idag var det som sagt inte så seriös ridning ;) men Agnes filmade lite när jag galopperade!

BILDER!

Idag har jag passat min syster Agnes hela dagen. I förmiddags var vi och shoppade och åt lunch och efter det åkte vi till lagmansholm. Jag var lite osäker idag på om jag skulle rida eftersom jag var så trött. Men så slog jag näven i bordet, KLART JAG SKA RIDA! ;D 
 
Men det blev inte något hårt pass för lilla Goss. Vi lullade mest runt och galopperade lite sträckor och så på åkern :) Agnes var med och fotade och filmade litegrann. Men det blev en hel del bilder, så jag lägger upp några nu och några senare eller imorgon :D 
 
 
 
 
 
 

Trickträning med Goss!

Som sagt så red jag på Cayenne först idag, och hon skötte sig superbra, speciellt för att vara första gången jag red på henne med full utrustning :)

Efter det så tricktränade jag med Goss! I början var han lite ofokuserad och lite väl pigg för att göra tricks ;) men sedan lugnade han ner sig och skötte sig mycket bättre! Sen hoppade jag upp utan sadel och träns och red en stund. Tränade på att spinna och flytta kroppen med bara vikter och det gjorde han jätte bra :D

Video Cayenne!

Här är ett klipp ifrån idag när jag rider Cayenne. Detta är första gången jag rider henne utan att någon longerar eller håller i henne :D hon var jätte duktig!!

Dagens aktiviteter!

Nu sitter jag i lagmansholm och ska alldeles strax laga middag till familjen här :)

Efter det så blir det att fixa med bägge hästarna idag. Cayenne tänkte jag rida idag, testa och se om tömkörningen gett något resultat men det tror jag nog :) har stängt av ridbanan på mitten så det inte ska vara så väldigt stort för henne! Mamma ska vara med också men det lär bli jag som får rida ;)

Gossen ska jag trickträna med! Är sugen på det idag känner jag :) så vi får se om han kan lära sig lite nya konster idag!

Bloggar mer sen om hur dagen har gått :D

Ada, Beda och Cissi

 
 

Lycklig tjej!

Idag är jag väldigt stolt över pållarna! 
 
Tömkörde Cayenne först och det gick verkligen jätte bra. Hon jobbade med mig och hon blir mer och mer stabil varje gång! Snart tänkte jag börja rida henne lite mer. Ska tömköra lite mer men sen borde jag kunna styra henne och jobba med henne ifrån ryggen :D 
 
Gossen red jag på banan och det var så skönt att han var så pigg och glad efter 3 dagars vila! Gjorde lite nya övningar och mycket böjningar. Backade honom mycket ställd åt olika håll och gjorde 180 graders vändningar. Han var jätte duktig! :D 
 
Så idag var jag så glad när jag åkte därifrån! Helt underbar känsla :D 
 
Här får ni bild på den nya paden också!