<
   

Cayenne&Goss på uteritt!

Igår jobbade jag med Amanda hela dagen och vi bestämde oss för att rida ut efteråt! För första gången reds Cayenne genom den lilla byn med hus och passerande bilar, och så duktig hon var! Brydde sig ingenting om trafiken eller så, dock blev hon lite taggad när tre travhästar levde rövare i hagen vid vägen men ändå inga dumheter. Sedan kom vi in i skogen och vi båda fick sån där känsla när man känner livet i sig. Vitsippor överallt, strålande sol och fågelkvitter ;) och när vi red tillbaka genom byn och förbi de galna hästarna igen så tittade Cayenne inte ens på det :D hon var så duktig!!

 

Vi alla fyra var på strålande humör men jag tror inte det var någon spm var gladare än Cayenne. Vi travade några längor också och hon hade ett sånt piggt och nöjt uttryck i blicken och öronen rätt fram! Söta ponii :D

 
 
 

Tävlingsdagen i söndags!

Tävlingsdagen i söndags gick otroligt bra trots några arga stunder mot funktionärerna! Jag ska ta allting från början :)

 

Vi i laget åkte till Hanaskede så vi var där runt halv tio. Vi gjorde lagpresentation och allt kändes bra. Dock gick tävlingen VÄLDIGT långsamt och var utdragen som attan. I reiningen som var min första klass var vi 16 stycken. Jag skulle in som start nr 12 och började därför rida fram precis när klassen började. Skrittade några varv och hann trava ett varv innan en funktionär kommer och säger att det är min tur. "Nä, det är det inte, jag startar som nummer tolv!" Säger jag. "Men dem har ändrat i startlistan så du är start nr fem" hävdar flickan. "Fast jag kollade startlistan för 20 minuter sen och då var det inte ändrat, så då får du flytta tillbaka mig!!" Nu började jag bli riktigt irriterad. Flickan sprang iväg för att kolla med ledaren och kom tillbaka efter en minut. "Fast det går inte att ändra nu" säger hon. "Fast det får du göra bara, hästen är ju inte uppvärmd överhuvudtaget" fräser jag. Men nä, det hjälpte mig inte. Den stackars flickan försökte förklara att hon är ny på det här och jag var inte direkt trevlig mot henne. Men det var bara att bita i det sura äpplet och gå in och göra ett reiningmönster utan uppvärming. Jag hade planerat att rida på stången men fick snabbt byta till tränsbett eftersom han var totalt ofokuserad innan och jag vågade inte chansa. Men vi kommer in på banan och jag är rätt ofokuserad och Gossen med. Men förutom lite strul med första galoppen så gick det hur bra som helst!!!! Han kanske inte gick i as fin form, men alla moment som spinnen, stoppen, volterna och rollbacken gjorde han med bravur! :D en tredjeplats blev det och jag är jätte nöjd med det! Frida Magnusson som var i samma lag som mig vann reiningen så det var väldigt positivt för laget :D hon var grym!!!

 

I westernridingen tyckte jag att det gick sådär. Efter sju timmar i solen var både jag och Gossen helt slut. Men en fjärdeplats av 16 blev det ändå och det är jag också supernöjd med :D en femteplats i tabellen hamnade laget på och det var vi glada över! Alla skötte sig jätte bra och vi hamnade på en femteplats i tabellen i WA :)

 

Hela dagen bestod av gos med Goss, massa snack med goa människor och en stekande sol! Nio på kvällen var jag och Amanda hemma igen med en stor pizza var framför oss. Trötta och sletna var vi, men det var en rolig dag :D tack Amanda som ställde upp och var hästskötare hela dagen!

 
 
 
 
 
 
 

Börjar dra ihop sig!

Vilodagen för Goss den här veckan blev i onsdags eftersom han fick nya skor då. Så jag har legat i alla andra dagar och tränat på det mesta som vi ska tävla imorgon. Igår gick det inte riktigt lika bra som föregående dag eftersom han var lite väl pigg för att göra ett lugnt westernriding mönster. Man kan säga som så att han gjorde det hyfsat ;)

 

Ja det börjar dra ihop sig nu. Idag jobbar jag till fem och efter det får jag åka direkt till stallet och rida och fixa allting för imorgon. Han ska ju badas, bilen skall packas, sadel skall tvättas och massa smågrejer därtill! Men det ska bli kul, jag är taggad och har än så länge en go känsla i kroppen! :D

 
 
 

Bilder från dagen!

Alltså idag var min häst en dröm! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från idag!

 
 
 
 
 
 
 
 

Ny vecka!

Igår vilade Goss. Jag var iväg i Göteborg större delen av dagen och firade farmors födelsedag och hela dagen gick åt. Men det var trevligt och riktigt god mat på ett välkomnande Långedrag Värdshus :)

 

Idag jobbade jag till 19.00 och direkt till stallet för att rida Goss på banan. Tränade spin och volter vilket han gjorde väldigt bra :D det var en sån där känsla som man alltid vill ha efter ett ridpass, som man kanske inte alltid får ;) det hade ju blivit svalare också så det var perfekt ridväder!

 

 

Uteritt igår!

Igår red jag, Micaela och Rosita ut på en go uteritt i solen! tog någon länga galopp men skrittade mest :) det var hur härligt som helst och skönt också att avbryta lite från träningen. Bara ut och lulla ibland behöver man också :D
 
 
 
 
 
 

Träningen hos Malin!

I fredags åkte jag till Malin Torstensson där de flesta i laget deltog i lite övningar och mönster :) det var härlig stämning, mycket folk och hästar! Gossen var lite tossig precis när vi kom och ville kika på allting men lugnade ner sig när jag började rida :)

 

Han skötte sig bra, var kanske något ofokuserad i vissa lägen och lite lat som alltid. Fick lite tips och råd om hur jag kunde göra saker bättre vilket var väldigt bra! En del små knep som man får kan hjälpa så himla mycket :D

 

Efter träningen åt vi god mat och då tittade också solen fram till allas stora lycka! Goss fick låna en hage som han fick gå i medan jag åt! Tanken var nog att vi skulle rida en gång till, men eftersom Cayenne var ensam hemma så bestämde jag mig för att åka hem igen :) jag hade verkligen jätte roligt och det var kul att träffa nytt folk och redan bekanta ;D

 
 

Besök av Angi!

Ja igår var Angelina med och besökte stall Petit :D hon red på Cayenne och jag på Goss. Vi börjar med Gossens insats. Jag tycker han var rätt trött och otaggad faktiskt. Seg rent ut sagt. Men han var väl trött den lilla gula ;) blev inte att jag tränade på något speciellt direkt utan red mest igenom honom. Ville inte trötta ut honom eftersom vi ska till Malin Torstensson idag och träna :)

 

Det gick jätte bra för Angelina och Cayenne. Jag tyckte hon red henne superbra och hon tyckte Cayenne var positiv, framåt och väldigt rolig att rida :D Härligt att se att Cayenne sköter sig så bra med tanke på att hon inte tränas så mycket just nu!

 

Nu ska Goss lastas så ska jag bege mig till gården i Bredared. Ska bli jätte kul :D

 

Good feeling!

Idag red jag ett väldigt kort pass på Goss. Red på tränsbett och han skötte sig utomordentligt så jag var jätte nöjd! Tränade på western riding mönstret och det gick så jäkla bra :D

 

Imorgon ska Angelina med till stallet och testa att rida Cayenne! Ska bli skoj och jag tänkte rida Goss samtidigt. Tror jag kommer träna på rundowns och lite spins :)

 

På fredag ska jag iväg och träna med laget hemma hos Malin Torstensson :D ska bli superkul verkligen. Vi ska köra igenom några mönster och snacka ihop oss lite :) längtar!!


Gossen ger sin trötta look :P

 

 

Övaöva!!

Igår red jag Gossi på banan. Jag tränade små galoppvolter och att han skulle behålla samma tempo hela tiden. Han skötte sig riktigt bra.. Något överpigg men det störde inte speciellt mycket ;) härligt med energi! Haha

 

Idag har jag tränat på western riding mönster. Gick sådär till en början eftersom han vägrade jogga lååångsamt. Han blir lite snabb i joggen efter att man galopperat. I slutet gick det bättre och han slappnade av jätte fint! Hade ju jäkla tur med vädret också :D sol älskar vi!!!

 

Snart ska jag dra och jobba, och imorgon får Goss vila! Jobbar så dumt imorgon också så tisdag får bli Gossens vilodag ;)

 
 
 
 

2014 är okej!

Trots motgångar det här året så känner jag nu att det kommer bli ett bra år. Jag har mycket att se fram emot ändå. Här är några saker:

• De (få) tävlingar jag kommer delta i.
• Jag ska till high chaparral med underbara vänner och campa några dagar under western weekend.
• Fick oväntat mycket pengar tillbaka på skatten så semestern är räddad.
• Jag ska bege mig ut på många långa uteritter med tjejerna i hemsjö.
• Jag ska bli så jäkla brun!
• Och jag ska spendera massor med tid med min fina pålle!

Så inte ska man vara butter. Även om det går emot en ibland så finns det alltid annat att se fram emot! :D

 

Träning i Fristad!

Vilken sjukt jäkla fantastisk dag jag har haft!

 

Började med shopping med Amanda på Allum. Inhandlade tre nya skor och vi åt en god lunch! Sedan tillbaka till kära Alingsås och kollade in "vimpeln". (Nya köpcentret) som jag inte hade hunnit spana in ännu ;)

 

Direkt till stallet efter det. Lastade Gossen och åkte på egen hand till Fristad och tränade med tre härliga tjejer :D vi var ett gott gäng som hjälpte varandra och jag hade jätte kul! Gossen var kanske något slarvig ibland men han skötte sig riktigt bra ändå tyckte jag :D

 

For tillbaka till lagmansholm med skrikande mage, och när Goss var fixad och inne i boxen ringer mamma och säger: "Det finns mat till dig här om du vill ha!" JAAAAAAA, sprang till huset och vräkte i mig potatisgratäng och lövbit! Sedan hem, duschade och la mig precis i sängen. Helt slut men totalt värt det! UNDERBAR DAG MED FULL RULLE, som jag vill ha det :D

 

Tävlingsplanerna

Lågmäld och nere är man ibland. När det inte går som man tänkt sig. Förväntningarna var enorma och när dem krossas så går jag psykiskt under jorden några timmar. Men sen inser man att det finns inte så mycket att göra åt saken. Man kan inte styra allt. Pratade med min pappa häromdagen och han sa en sak som fick mig att fundera. "Du bryr dig mer om att du missar tävlingarna än att du ska bli frisk." Jag svarade: "Men jag känner ju mig frisk?" För det gör jag ju. Det här är ju inget man känner av precis som en förkylning direkt. Det var inga glada miner när jag började dilla om att man kanske kunde skjuta på ingreppet heller...

 

Hur som helst. Jag har accepterat situationen och får helt enkelt vara med på de tävlingar jag kan. Sen kommer jag få vara sjukskriven från jobbet nån vecka och avstå från ridningen några veckor, men det löser sig. Jag får hitta någon som kan hålla igång honom åt mig.

 

Det är iallafall två tävlingar jag kommer kunna vara med på innan jag ska till läkaren. 27 april i Hanaskede med westernallsvenskan, och tävling i fristad 1 maj. Och det ska verkligen bli skit kul. Så Ida, sluta deppa nu och se fram emot det du har!

 

Åt helvete!

Jag var så himla glad ett tag. Allt gick framåt och det flöt på så bra! Jag skulle vara med i westernallsvenskan och få tävla med härliga människor och få en massa nya erfarenheter. Så får jag ett brev hem... Att cellproverna jag tagit den senaste tiden visar att jag har förändringar och måste göra ett "ingrepp" och ta bort en bit av livmodertappen. Att de ska göra ingreppet stör mig inte jätte mycket, det som jag blir så sjukt ledsen över är att jag kommer missa två utan deltävlingarna i westernallsvenskan. Man får nämligen absolut inte rida på 4 veckor. Så de två tävlingarna jag såg mest fram emot kan jag inte vara med på. Som tur är har jag pratat med lagledaren och jag får ändå lov att vara med i de som inte infaller vid/eller precis efter ingreppet.. Men jag hade så gärna velat vara med på alla :( jävla kropp, jävla läkare, jävla liv alltså. 

Fattade ingenting!

Igår var en dag jag inte vill minnas. Allting gick åt helvete. Gossen flippade totalt. Det var till och med så jag tänkte att nu kommer jag flyga av. Han var superpigg redan i början av passet. Kastade med huvudet och lyssnade inte alls. Regnet öste ner och det blåste massor, men det har han ju vart med om förut. Men det var omöjligt att få honom lugn. Visst, i slutet gick det bättre men långt ifrån bra. Han var inte sig lik överhuvudtaget. 

 

Så idag skulle jag rida igen. Var lite orolig att han skulle vara som igår. Men nä! Idag var han hur duktig som helst. Lyhörd, lugn och stabil. Inga tecken på galenskap alls. Han måste ha haft en speciell dag igår den lilla gossen. För idag var allt som vanligt. Jaja, ingen dag ska ju vara den andra lik ;) jag är glad iallafall över att han var så fin idag, the Goss is back!! Haha

 

Regnigt ju!!

Ojojoj, igår var det ett blött pass på banan med Goss. Regnet öste ner på oss verkligen. Men det var kul ändå. Tränade på små galoppvolter på en hand och det gick jätte bra :D man glömmer liksom av regnet när man rider tycker jag. Man har allt fokus på hästen!

 

Idag ska grannen komma över med deras hästar så ska vi löshoppa ;) får väl hoppas att vädret blir något bättre än vad det är nu... Bara ledig fredag den här veckan och väderprognosen säger att det ska bli fint då så jag håller bägge tummarna!! :)

Dags att fortsätta sälja mat till hungriga människor nu!

 

Gossi

 
 

POSITIV!

Det var superkul igår när Amanda var med i stallet! Vi red en stund på banan och skrittade av dem på vägen efteråt. Jag tränade på stora snabb volt och sedan liten och långsam. I början gick det sådär men sen fick vi till det :D

 

Idag gjorde jag ett pass på banan och mamma och Roger longerade Cayenne samtidigt :) idag hade jag bara en sak i huvudet när jag tränade. POSITIV POSITIV POSITIV. Inte bli irriterad om det inte blir rätt första gången, utan göra om och göra rätt. Och det gick kanon. I bytena så blir Goss snabb, skjuter iväg och det har resulterat i att jag tagit honom i munnen och bromsar, vilket i sin tur leder till att han blir stressad. Så idag mina vänner, tog jag inte i han alls utan la snarare fram handen. Han fick löpa så fort han kände för och det gick mycket bättre faktiskt! :D och han var nöjd! Det gör mig inget att han rusar iväg lite i bytena i början. Han måste ju lära sig först vad som är rätt, sen kan vi finslipa (: så tänker jag. Han ska tycka att det är roligt också!

 

 
 
 
 
 
 

Torsdags!

Igår var grannen på besök och vi red ihop på banan! Alltid kul med sällskap :D Goss gick ett bra pass med lite rundowns-träning och stopp på mitten av volten. Det gjorde han riktigt bra på lång tygel. Behövde inte ta i honom alls! :D

 

Idag ska Amanda hänga med till stallet, får se vad vi hittar på men Goss skall tränas iallafall, det vet jag till 100 procent :) dags att jobba vidare nu till 17.00 för att sedan gå på en ledig helg! Wihoooo

 

Onsdags!

Fick väldigt mycket gjort igår! Jobbade till fem och sen direkt till stallet :) började med att rida ut Gossen en sväng. Skrittade bara och vi var ute i knappt en timma. Jätte mysigt att ta en go tur i skogen bara han och jag :D

 

Sedan red jag Cayenne på banan. Hon gick bra men fipplar mycket med munnen så mamma skulle ringa tandläkaren nu i dagarna. Tror att det kan vara någon tand eller nåt som stör henne. Men jag var nöjd iallafall och inga dumheter från hennes sida idag så som stegringar ;) men pigg och glad var hon!

 

Idag ska jag rida Goss på banan efter jobbet' Nu jäklar är vi igång med träningen! Wiiiie

Förresten, våra höns har fått kycklingar! :D fick ingen jätte bra bild men dem är jätte söta! 
 
 
 
 

Hos Leandersson!

Ja idag åkte jag iväg till ridhuset och tränade med Frida. Dem ska ju flytta nu så var ju tvungen att ta farväl av ridhuset ;) har ju vart där en hel del det senaste året!

 

Passade på att träna på stoppen eftersom underlaget är så bra där :) Gossen skötte sig fint och var pigg och glad efter att ha vilat i två dagar ;) Det var en rolig dag i ridhuset med Frida :D men nu är jag helt slut och ska alldeles strax sova! Godnatt allihop :D