<
   

De senaste dagarna!

Ja vad har hänt sen sist jag skrev?

 

I torsdags var jag och Jill och hämtade Celinas sadel och tog med den till stall Petit. Jag red ett ordentligt pass på Gossen och Jill red Cayenne för första gången :) allt gick jätte bra och sadeln är jätte skön. Är lite osäker på den fortfarande då det känns något för vid fram för honom.. :O

 

I fredags jobbade jag hela dagen och var bjuden på födelsedagsmiddag efter det så hästarna fick vila då :)

 

I lördags var jag i stallet på förmiddagen. Hade lite bråttom eftersom en massa planer var bokade så jag longerade Goss och tömkörde Cayenne. På nåt sätt så känns det som att det går så mycket fortare när man inte behöver sadla och rida :P

 

Igår var jag iväg hela dagen och kollade på AHK och åt en god middag på Harrys med pojkvännen och några till! Supertrevligt var det och kul att se min första riktiga handbollsmatch :D

 

Idag jobbar jag till fem och drar till stallet direkt efter det. Goss skall ridas och tänkte försöka hinna med Cayenne också :)

Bilder från när vi skrittade ut efter passet i torsdags :) 
 
 

VideoGossi!

Hade lite videos som jag klippte ihop till nåt skoj! :) det är filmat nu under sensommaren, men minns inte vilka dagar :O haha

Tisdag!

Idag var en grym dag på hästryggen! Gossen var pigg som attan i början och slängde med huvudet och skuttade, men till slut så lyssnade han och var rena drömmen. Tränade på att han skulle vara mer "med" och alert på det jag ber om. Korta upp honom så han jobbar ordentligt med ryggen och inte springer runt och slöar! Och han skötte sig jätte bra :) så fin var han i slutet också när jag bara kunde sitta och åka med... Underbar känsla! 
 
Idag går mina tankar till en god vän som har det extra jobbigt, du vet vem du är <3 
 
 

Framsteg! :D

Usch så lat jag vart med bloggandet de senaste dagarna! Har jag legat hemma och latat mig tro? Oh nej, jag har ridit en häst varje dag minsann!
Gossen i onsdags, Cayenne i torsdags, Goss i fredags och Cayenne idag. Lite varannan sådär vilket passar mig väldigt bra just nu :)


Hästarna har gått jätte bra alla dagarna! Har bara vart på banan och träningen går verkligen framåt :) Cayenne har blivit mycket bättre i galoppen och Gossen och jag har tränat massor på fattningarna. Att dem ska vara smidiga, lätta och att han kommer iväg i lite bättre fart än att det går så suuuuper långsamt ;)


Idag kom även Roger upp i sadeln på Cayenne för första gången :D skrittade bara runt litegrann och ville se lite hur hon tog några kilon till, men det var inga problem alls :D


Nu ska jag dra och jobba hela kvällen lång! Ha en fin dag alla :D

 
 
 

Tisdag!

Igår var ingen toppdag alls för mig. Var helt död på morgonen och efter jobbet kände jag mig alldeles yr och konstig. Jag tog mig iallafall till stallet men red inte utan bara gosade med dem :)


Idag var jag där på förmiddagen innan jobbet och red Cayenne. Hon hade massor med energi och var ofokuserad till en början. Jobbade i bara skritt och trav tills hon lyssnade ordentligt och slutade där :)


Nu när jag jobbar 11.30-19.00 så blir det så jobbigt att få ridit bägge hästarna samma dag eftersom jag inte hinner med. Men jag får ta dem lite varannan gång så imorgon är det Gossens tur :)

 

Bägge hästarna ridna!

Idag har det vart en väldigt lyckad dag :D

 

Red Gossen först och det gick utmärkt. Tränade på tempoväxlingar vilket han gjorde galant!!

 

Cayenne får äntligen ha bett igen efter att hon fick dra ut sina vargtänder. Jag tyckte jag kände skillnad, hon tog inte bettet på samma sätt som hon kunde göra innan :) och hon gick jätte bra idag för att inte vara riden på ett par dagar. Busade lite i början av galoppen men annars var det ingenting :) skrittade ut en sväng efteråt också! Jag lämnar stallet idag med en riktigt go känsla i kroppen! :D

 

 
 

VideoCayenne 13/9-14

Gossen går ut i sjön för första gången!

Här är från idag :)

Ridit i hemsjö :)

Vilken rolig dag det har vart! :D först kom hovslagaren och skodde Cayenne och sedan lastade jag Gossen och åkte till hemsjö för att rida med min kära vän jill :) 


Först skrittade vi till paddocken som finns där och tränade en liten stund. Efter det red vi bort till sjön så hästarna fick bada lite! Första gången Goss gått i en sjö sådär, men det var inga konstigheter :D lägger ut film på det sen :) dagen har vart jätte rolig verkligen och allt har flytit på jätte bra!! Wiiiiee

 

 
 

Igår och idag!

Ja nu är man allt igång igen! Härligt må jag säga :D

Igår red jag gossen på banan. Han var lite seg och trött tyckte jag, men det kan man ju va. Mamma longerade en väldigt pigg Cayenne samtidigt. Jisses vad hon skuttade och busade! Jag är nöjd med passet på Goss trots att han var seg. Tar en stund innan man får upp flåset bara ;)

Idag var jag i stallet på morgonen. Longerade bägge hästarna en halvtimma var. Dem bägge var rätt sega så jag undrar om det kanske är en liten förkylning på gång? Hur som helst, skötte sig gjorde dem ju men dem ansträngde sig verkligen inte mer än vad dem behövde ;P

 

Den feelingen!

Alltså det går nästan inte beskriva hur det känns när man hoppar upp på Gossen, sitter och känner efter allt vad man har, undrar om han ska markera nåt, och han går så jäkla fint. Som att vända på en femöring. Även om jag sett att han var ohalt de sista dagarna så är det ju ändå en speciell känsla när man sitter på ryggen. Då känner man ju minsta lilla markering. Men nepp, ingenting. Och vet ni vad? Det kändes hur jäkla bra som helst! :D äntligen kan jag rida ordentligt igen!!


Idag skrittade jag och travade mest bara, han har ju som sagt inte rört på sig så mycket det sista. Tog någon galopp åt varje håll. Och återigen, han kändes superfin!! :D

 

 
 
 
 
 
 

Såhär glad kan man vara!

Ja Gossen fick sig ett lyckorus igår! Härligt att se att han är på G igen ;D

Veterinärbesök!

Mycket har hänt sen sist jag bloggade och det är massa goda nyheter!

 

Veterinären var i stallet igår och kikade på Cayenne och vaccinerade bägge hästarna. Han kollade bland annat hennes mun och det blev till att ta bort två vargtänder! Sedan kollade han även på hennes knä (det som hon gjorde illa när hon gick omkull för några veckor sedan) mest för säkerhets skull. Men hon gled igenom böjprov och kontroller helt utan anmärkning :D frisk som en nötkärna!!


Gossen fick sig också en liten koll på sin lilla hov. Veterinären klämde med visitertången men Goss reagerade ingenting. Han trodde inte på hovböld eftersom han gick såpass bra på hoven nu utan mer på att det vart sömtryck och blivit en liten blödning som läkt självt :) så idag fick han på en sko igen och hältan är puts väck!


Känns som att det var mycket goda nyheter idag! Det gillar vi :D

 

här är lite bilder från när jag tömkörde Cayenne häromdagen! 

 
 
 

Måndag kväll!

Kul att se att så många besökt bloggen idag :D måste vara den nya snygga designen?? Tack Elvira som fixar sånt åt mig :D


Idag var jag i stallet både på morgonen och kvällen, som vanligt nuförtiden när det är bandage och omslag på hovar hit och dit. Imorse mockade jag och fixade stallet. Goss fick komma ut i sin lilla hage för att få vara lite häst åtminstone. Imorgon tänkte jag släppa honom i en något större hage då jag fått reda på att om det är en hovböld så är det bra om dem går i en lite större hage så det ökar cirkulationen lite. Hagen han skall släppas i är perfekt eftersom den är slät, plan och torr! 


Red ut Cayenne en sväng idag efter jobbet. Var inte i stallet förrän runt kvart i åtta men det var gott med en kvällsrunda. Hon bråkade lite i början men lugnade sig sen. Hon har ju trots allt inte ridits ut ensam på flera veckor ;) 

 

Gossen skulle ju fixas på kvällen idag också. ta tempen igen, lägga jodopaxomslag och borstas. Läget där är oförändrat!