<
   

Fan vad synd!

Idag hade jag planerat att hoppa med Gossen. Hade byggt lite hinder och sladdat banan och allt. Men när jag satte upp och började rida fram så tyckte jag att han var ovanligt seg. Visst kan han vara något slö någon gång men inte såhär. Så hörde jag hur han hade slem i halsen och han snorade. Så kul var det, nu har han blivit förkyld! Så det var bara att hoppa av och leda ner honom till stallet igen. Fan vad synd, så nu blir det vila för hans del tills han frisknat till igen... Lilla Goss <3

Hårmakeover!

Nu har Jill fixat mitt hår! Färgat och klippt lugg :D sjukt nöjd!

Idag är jag tråkig!

Idag har jag en hästfri dag. Pratade med mamma och hon sa att Goss sov och gäspade hela tiden, så han får vila idag. Det blev ju ett rätt hårt pass igår och det är viktigt för dem att vila också!!

Så det blev fika med mina favoritflickor och en riktig tjejig dag på stan!

Nu är jag hemma hos Jill och vi gör en makeover på mig... Ni får se bilder imorgon kanske ;)

Filmklipp ifrån idag!

Jill filmade lite idag från ridpasset, fick klippa ihop det lite så det blev ett istället för fem ;) haha!

Färd till hemsjö!

Åh vilken rolig dag det har varit. Åkte ju iväg till Jill (hennes stall ligger i hemsjö) och hade en rolig dag på hästryggen!!

Vi skrittade bort till paddocken i Ingared och gjorde ett toppenpass där! Goss var jätte duktig, trots att jag bara hade en sporre.. Fick tydligen bara med mig en hemifrån. Haha! Men som sagt, Goss var jätte duktig. Han lyssnade jätte bra och fick en sån härlig följsam galopp!

För Jill gick det också jätte bra! Hon hade en annan kompis med sig också som red en stund på Nikkita och det såg riktigt bra ut :D så vi var nöjda tjejer som skrittade tillbaka till stallet!

Sedan blev det några mackor inne i värmen innan det blev dags att lasta och bege sig hem igen!

Tänkte ladda upp någon film (eller två) lite senare ifrån passet idag :)

Helt slut...

Nu är jag verkligen mör i hela kroppen. Har jobbat till fem idag och det har vart massor att göra, och efter det så åkte jag och red. Som tur var så mockade mamma ;)

Ridpasset gick inte riktigt sol jag ville. Goss var rätt loj och gav mig fingret stundtals. Han var inte så medgörlig idag, vet inte om det berodde på mig eller honom. Men han var mjuk och fin i galoppen och spinna gjorde han bra. Men stoppen ville han inte utföra... Men nya tag imorgon!
Mamma körde lite horsemanship med Cayenne och det gick bra :)

Imorgon åker jag till Jill med Goss! Så rider vi en sväng genom skogen bort till ingareds paddock och tränar! Ska bli riktigt skoj :D

Testade mina nya skydd idag också, de satt som en smäck... Så jävla snygga!

Nu är jag hos Jill och vi ska kolla film och tjocka oss med chips ;)

Inköp som jag inte kunde motstå!

Jag älskar verkligen Proffesional Choice skydden! Dem har bra passform, ger bra stöd och jätte bra kvalité... Men jag har inga vita, så nu har jag köpt ett par!! Dem är så snygga och jag kunde inte motstå att köpa dem ;) dessutom köpte jag ett par Classic Equine bellboots också. Det kommer sitta perfekt! Skydden kostar 650 kr för 2 framskydd och bellbootsen kostar 299. Och de är verkligen värda pengarna. Kommer sitta hur snyggt som helst på första tävlingen ;)

Snygga dojor!

Nu har hästarna fått lunch och mockningen är klar! Goss ska ju vila idag och han såg rätt nöjd ut med det. Så istället passade jag på att putsa mina boots. Köpte dem på high chaparral förra året, och jag tror bara jag har putsat dem en gång innan så det behövdes!! ;)

Blev glad idag också över att Roger har sladdat banan så fint åt mig! Han är en klippa :D så imorgon blir det ett pass där tänkte jag!

På fredag blir det att jag åker till Jill och rider! Ska bli skit kul :D

Nu måste jag åka och jobba till halv åtta ikväll! Wiiiiee. Vi hörs :)

Bra affär!

Nu har jag fått sålt ett av mina träns. Köpte det för ett tag sedan på nätet men färgen stämde inte! Onödigt att ha massa träns jag ändå inte använder ;) Så nu var det en tjej som ville köpa det av mig! Värda hundralappar till min ficka :D wiihooo

Ridpass och putsning!

Nu är jag precis klar i stallet... Fixat alltihop och ridit.
Ridpasset gick bra, han var lite segare idag så fick väcka honom några gånger. Han var lite tung i vänstergaloppen så fick jobba honom mycket där tills han släppte bettet helt och jag bara kunde åka med. I slutet hade han fått upp ett bra flås och gick riktigt bra! Tränade rollbacks idag igen och dem gjorde han kanonbra ;) han fattar verkligen vinken nu och kommer iväg i galoppen mycket bättre :D
Efter det så skrittade jag av honom på vägen. Man märkte att han var trött för han skyndade inte på direkt. Men det är inte så konstigt, han har gått mycket nu det senaste. Så därför tänkte jag låta honom vila imorgon. Ska ändå jobba 12-19.30 så det är lika bra :)

Passade på att putsa min sadel när jag ändå var igång! Åh så fint den blänker nu ;)

Nu står hästarna och äter sin lunch och jag ska bege mig hemåt och vila en stund för att sedan åka till jobbet!

Fullspäckat!

Herregud vad jag har hunnit med grejer idag... Jag tvättade imorse, fixade stallet och allt, tillbaka hem, betalat alla mina räkningar, och vart i norsesund och vart en hjälpande hand till Jill när hon red. Och nu sitter jag på jobbet och ska snart börja arbeta!

Jill har ju en frieser och det är så roligt att se hur dem har utvecklats! Hon började satsa ordentligt på att träna i höstas, och idag så är det sån jäkla skillnad på både häst och ryttare. En eloge till dem!!

Vi pratade om att jag skulle åka till henne på fredag så vi kunde träna ihop :D hoppas det blir så!

Underbara häst!!

Nu har jag precis ridit på banan! Och det gick verkligen jätte bra ;) jag värmde upp med trav på långa tyglar i ungefär en kvart. Sedan gjorde jag lite förflyttningar och kontraställningar. Han skötte detta galant! Var lite stel i höger sida i början men mjuknade upp efter övningarna! Jag galopperade en hel del, man får ju passa på nu när banan är mjuk och bra ;) dessutom stoppade han som en Gud idag!! gjorde 6 st rollbacks och han klarade allihop superbra!! Känns riktigt bra nu, tävlingssäsongen 2013 HERE WE COME! :D

Härligt med så fint väder också och kunna borsta och fixa allting ute i solskenet! Idag är Ida väldigt glad ;D haha


Tidig morgon!

Japp, jag jobbade till natten och var uppe klockan åtta för att tvätta. Otroligt roligt ;) haha nä men det måste ju också göras!
Nu sitter jag och väntar på att torktumlaren skall bli klar så jag kan åka till stallet! Solen skiner ju idag, så himla härligt :D
Så kom igen nu torktumlare, bli klar!!!

Kosseclinic!

Här är ett filmklipp ifrån jobbet med kalven med Gossen! Han var sjukt duktig :D

Vilodag!

Idag har både jag och Goss fått vila! Mamma gav mig till och med en ledig dag ifrån stallet ;) så det blev slapp med Jill med hämtmat och massa garv!! Haha.

Men imorgon tänkte jag träna på banan. Är så sjukt taggad nu efter clinicen och tänker fortsätta träna på rollbacks och alla vändningar!!

Men nu blir det jobb till natten men vi hörs imorgon!! :D

ALLT OM CLINICEN!

Kära läsare, kära vänner, kära hästfolk... Jag har haft en av de bästa hästdagarna i mitt långa hästliv!
Kosseclinicen för Robert Lagergren idag gick så JÄVLA bra. Jag kan inte sluta le ens. Jag sprudlar av glädje trots att jag är så himla trött i kroppen ;)

Jag hade första passet halv nio på morgonen. Var lite trött dock eftersom jag jobbade till 00.30 på natten och var uppe klockan 06.00. Men lite nervositet och spänning gör att man glömmer att man sovit lite.

Första passet körde jag cuttingmaskinen. Blev förvånad över hur duktig han var. Efter några vändningar och supertips ifrån Robert gjorde att han gjorde vändningarna jätte bra!! Han var riktigt taggad och älskade den flygande flaggan ;)

Efter resten av gänget också tränat så blev det pizza i Vårgårda! En väldigt trevlig lunch :D

Andra passet så fick jag ta en kalv längs kortsidan. Och helt ärligt, DET GICK SÅ BRA SÅ JAG TROR INTE DET ÄR SANT!!!! Jag är helt förbluffad, imponerad och sprudlande glad över insatsen idag. Gossen var otrolig verkligen! Han klarade vändningarna superbra, hade koll på kalven och blev till och med kaxig emot den. Han var intresserad att följa den hela tiden och blev aldrig loj! Fick en jätte bra kalv att jobba med också. Vändbar men ändå lite långsam vilket var perfekt eftersom vi gjorde detta för första gången. Fick massor med beröm av Robert. Han var riktigt impad han också, så roligt att höra!!

Jag tänker skita i att jag låter skrytig nu, men jag säger det igen, Gossen var så himla bra. Vi har fått ut så himla mycket av denna dagen. Fina, duktiga pålle!!

Kommer ett filmklipp av passet med kalven imorgon!

Ett stort tack Robert Lagergren!
Och tack till bästa Frida som var min högra hand hela dagen :)

Dagens ridpass!

Jag skulle ha ridit ut idag, men så märkte jag att banan hade mjuknat av solen som legat på så jag red ett pass där istället. Och trots massa blåst och energi så skötte sig Goss exemplariskt! Han fick så mycket beröm efter att han nästan tyckte att jag skulle lägga av ;) haha! Han var lyhörd från start och flyttningarna gjorde han perfekt. Travade en hel del och tränade lite galoppfattningar åt bägge håll. Han var mjuk och stabil hela vägen igenom! Känns bra inför kosseclinicen imorgon :D

Inför clinicen har jag också putsat honom extra idag. Cowboy-magic inflätat i både man och svans och han blänker!! Han älskar att bli ompysslad och höll på att somna vid några tillfällen. Haha. Det är dock lite synd att jag ska jobba till halv ett inatt, och rida första passet imorgon halv nio ;) men det är det värt! Får sova någon annan dag!
Är lite nervös inför imorgon men det kommer nog gå jätte bra :D

Storm igen!

Idag blåste det massor igen!! Blir trött på vädret nu alltså... Nu får det ge sig faktiskt!
Men det blev ridning iallafall. Travade en halvtimma ungefär på åkern och han var superpigg! Som vanligt ;) hade tänkt galoppera en stund men det var så knöligt i underlaget så jag avstod!

Efter vi hade travat en stund så skrittade jag en sväng. Rensade huvudet lite. Jag var nöjd med ridturen och sedan släppte jag ut hästarna så de fick lunch :)

Imorgon blir det förberedning för clinicen på lördag. Tänkte att jag skulle rida ut en sväng, känns som en bra grej innan två pass på lördag :)

Videoinlägg om dagens ridtur!

Puuhhuu

Villen rolig dag det har varit verkligen. Det är så kul att åka till Frida :) Däremot så är jag helt slut nu... Tänker faktiskt sova tidigt idag, det behöver jag ;)

Imorgon tänkte jag köra litet pass på åkern. Tänkte köra ganska mycket galopp och låta han sträcka ut sig. Synd att det ska vara så jäkla kallt imorgon igen bara, men det är bara att bita ihop!!

Nu närmar sig kosseclinicen också och jag längtar verkligen!!
Godnatt på er :)

Jätte bra pass!

Idag for jag ju till ridhuset och red med Frida! Det gick jätte bra och jag fick en aha-upplevelse. Det är okej att bli lite arg en gång, säga till på SKARPEN, för då blir allting mycket lättare :) fick nämligen driva honom mycket i galoppen, men så sa jag till honom riktigt ordentligt och då höll han tempot tills jag bad honom göra annat! Ibland är jag lite för snäll men det var skönt att få respons när man surnade till lite ;) Det var en svettig men väldigt duktig Gosse idag :D
Och idag fick han ha sitt fintäcke :)

Otroligt kallt!

Det blev mys i stallet efter jag slutat jobba halv åtta!! Jisses, vad hästarna fäller. Nu börjar så sakteliga Gossen få tillbaka sin superfina färg igen. Guldbrun-aktig!
Jag sadlade och skrittade honom en stund i blåsten. Kändes skönt att sitta i sadeln igen, det var ett par dagar sedan nu när jag vart sjuk och allt... Men jävlar vad kallt det var ute. Vinden piskade i ansiktet verkligen!!
Imorgon beger jag mig till ridhuset hos Leandersson :) det behövs! Haha.

Nu tänkte jag sova!
Puss

Jobbjobb!

Sådär, nu har jag vart i stallet och mockat och fixat höpåsar och allt :) blev lite ändringar i mitt schema så jag åker tillbaka efter jobbet vid åtta och rider. Tråkigt nu bara när banan är så frusen. Går typ bara att skritta :/ men det är bättre än inget! Idag när jag kom till stallet låg Goss och sov inne i lösdriften. Snarkade till och med, men efter en stund var han pigg och fylld av liv och han och Cayenne körde lite race i hagen ;)

Imorgon tänkte jag kanske åka till Frida och rida i ridhuset. Får träna lite grejer där nu innan kosseclinicen på lördag :D

Men nu måste jag jobba några timmar men jag skriver mer ikväll!

Söndag

Återigen ber jag om ursäkt eftersom jag vart så sjukt tråkig de senaste dagarna. Var ute igår med några vänner, men det borde jag inte gjort eftersom jag mår skit idag...
Trots att jag har känt mig helt död så åkte jag till stallet på kvällen och borstade igenom Goss ordentligt. Dessutom har det vart mycket tankar i huvudet idag så det var skönt att få lite tid i stallet. Man rensar hjärnan på något sätt. Slå på radion och stänga av alla problem för en stund.

Men imorgon är en ny dag och jag ska ta den med storm. Jag börjar jobba klockan 12 och tänkte fixa stallet innan. Blir kanske lite longering eller nåt beroende på hur banan är :) håller på och tvättar sadelpaddarna så får göra någonting utan sadel!

Dags att sova! Puss

Sol och plusgrader!

Vilket skönt väder det är!! Hästarna går utan täcke och njuter i solen :)

Jag är dock fortfarande krasslig så jag får inte rida, men imorgon tänkte jag faktiskt våga mig på det! Dessutom så kanske kanske kanske Roger ska fixa lite med ridbanan imorgon och sladda den lite. Den har blivit lite knöcklig nu när man ridit där och sen att det har frusit! Men med plusgrader idag och förhoppningsvis imorgon så ska det gå att träna ordentligt där :)

Ikväll blir det käk och en öl på Stures med Jill och Sandra :) ska bli skönt att ha en "lugn" utekväll och inte gå "all in!"

Vet att jag vart lite dålig på att blogga det senaste, men nu blir det nya tag!

Arg och förbannad!

Det jag tänker skriva om nu har inget med hästar att göra.
Jag kommer svära en hel del, så ni som inte gillar det kan lika gärna stänga ner.

Ni kanske har läst i tidningarna om den 13-åriga flickan Linn Nyman ifrån Kumla som tog sitt liv den 8 mars? Hon slängde sig framför ett tåg.

Teorierna är många om varför. Vissa säger att hon nätmobbades och nu har de anhållit en 44-årig man som anklagas för att ha utnyttjat henne på nätet med sexbilder. Vilket av det de än är, så är det jävligt sorgligt. Detta borde förebyggas, om hon inte mobbats så kanske hon skulle vara en lycklig 13-åring idag... men ingen kan spola tillbaka tiden, MEN något som gör mig JÄVLIGT förbannad är också dessa kommentarer som kommer efter att hon dött. Det finns videos på henne på youtube där hon videobloggar och i ett klipp så berättar hon om hur folk skriver elaka kommentarer och säger att hon är fet och ful. Hon berättar att någon hade bett henne ta livet av sig. HUR FAN KAN FOLK SKRIVA SÅNA GREJER? Att se denna flickan sitta och berätta detta och några dagar efter kastar hon sig framför tåget gör mig berörd.

Till dessa JÄVLA SKITUNGAR som sitter och kommenterar fruktansvärda grejer borde fan få ett nackskott. Att folk kan med att skriva såna saker även efter att hon dött är så in i helvete fel!! Vad har dem för liv?? Och det är fan ingen som kommenterar sånt på hennes Facebook för då visar dem ju vilka dem är. Utan dem sitter bakom sina skärmar med alias på youtube och kommenterar. Därför vet man ju inte om detta är några jävla småglin eller faktiskt vuxna människor som skriver. Det spelar ingen roll, jag hoppas Linn spökar för er!!!

Här är några av utdrag av vad folk kommenterar på youtube EFTER att hon dött. Jag har direkt kopierat det ifrån kommentarsfältet.

"Jag är så ledsen över att du blev våldtagen av din far. Måste vart jobbigt."

"Hon blev inte smalare av att ta livet av sig iaf :P"

"mobbning är bra, det sorterar bort dom svaga tidigt så dom starka överlever, önskar att saker med cerebral pares kunde göra likadant, jävlar vad pengar staten skulle spara då"

"Ful, överviktig och allmänt dum. Önskar fler idioter tänkte som henne."

"är det bara jag som är glad över att den fete dog? (kunde dock valt något annat än tåget, typ en bro eller göra som dom mesta kidsen, överdosera morsans painkillers) nu kan ju andra få mat, sen att det ser ut som att den brunnit i ansiktet och sedan släckt elden med en gaffel är ju dock en annan sak, skicka resterna till afrika den skulle göda en hel neger familj i flera år"

"Va bara ärliga ni skulle inte tycka att hon var vacker om hon var vid liv"

"Så får folk på perrongen och frysa i två timmar bara för att de måste sopa bort hennes feta arsle ifrån spåren."


FATTAR NI?!?! Jag lägger en egen förbannelse över dessa jävla människor och jag hoppas att dem får igen! Detta är fan inte okej!! ÅH VAD ARG JAG BLIR! :'( stackars flicka...

more pictures!

Jag är fruktansvärt snorig och hostig! Och man borde bara vara vuxen och acceptera det. Men NEJ, jag orkar inte med detta. Jag vill vara frisk och hurtig. Just nu känns det som att jag väger 200 kg och huvudet är som en stor sten. Supertrött och energin är väldigt låg. MEN, trots det så har jag iallafall jobbat och fixat stallet idag. Eloge till mig, eller så är jag så dum att jag inte vilar istället. Men tid kostar pengar, haha! Men nog om bitterheten.
 
Nu kommer resten av bilderna ifrån fotodagen med Josefine!
 
 
 

Torsdag förmiddag!

Idag är jag lika dålig som igår. Snorig och jävlig...
Men jag jobbar till klockan fem och sen åker jag till stallet ändå. Jag är inte den som bäddar ner mig helt enkelt! Men blir nog ingen ridning, ska inte utmana förkylningen alltför mycket ;) haha!
Vi hörs sen :)

pictures!

Jaha ja, då har man gått och blivit sjuk! Snorig och skit ont i halsen. Jag har inte varit sjuk sen hösten förra året och somliga säger att man har tur, men nu är det för mycket jag ska göra och att var sjuk sinkar allting! Den 23 mars är det ju kosseclinicen med Robert Lagergren och vi har en del att jobba på innan dess!!! Trots att jag borde legat hemma idag under täcket så åkte jag faktiskt till stallet ändå. Jag mockade och gjorde fint i stallet. Dessutom satt jag med kaninen i knät en stund eftersom den ännu inte är helt tam.
 
Goss och Cayenne gick nöjda i hagen trots att det snöade. Dem verkade rätt oberörda.
Och eftersom jag är dålig idag så kunde jag ju inte åka på uteritten med Frida. Så jävla segt. Hade sett fram emot det så himla mycket. Men vi får ta det nästa vecka istället.
 
Resterande tid av dagen tänker jag faktiskt inte heller ligga och slappa även om jag borde. Har en lägenhet som behövs städas och det är bara att bita i det sura äpplet!
 
Eftersom jag inte hade något roligt att fota idag så tänkte jag lägga upp några bilder ifrån en fotodag i höstas. Det är min vän Josefine Andersson som har tagit alla bilder, och hon är verkligen jätte duktig! Det är rätt så många bilder så jag lägger upp några idag och några imorgon! :)

Ishelvete

Idag skyndade jag mig från jobbet för att jag skulle hinna rida ut en sväng innan det blev mörkt. Så jag var effektiv som attan och kom ut riktigt snabbt. Tog en sväng bort till skogen men insåg att det var mycket is (och jag hade inte broddar). Det vara bara att sucka och skritta tillbaka igen. Men jag vågar inte riskera att han slinter och gör sig illa! Men en tur på ca en halvtimma totalt blev det iallafall ;)

Nu har jag precis gjort en rejäl borstning av honom (eftersom jag bara hann borsta snabbt innan jag red ut). Till och med hovolja har han fått ;) Så nu står han och mumsar på hö inne i sin box!

Backövning

Här är en av övningarna ifrån igår. Backa även om han är ställd åt olika håll och vara lösgjord i munnen.

Positiv pålle!

Åh, idag känns det bra. Riktigt bra... När jag kom till stallet var det fortfarande ljust så jag passade på att fixa iordning honom på utsidan. Var gott att stå i kvällsolen när det inte var så kallt! Och Gossen var så duktig idag när jag red. Inte alls som igår ;) idag var han väldigt positiv och samarbetsvillig. Han lyssnade från första stund ända till slutet. Vi började med övningarna, (som vi inte lyckades med igår) och HE NAILED IT! Jätte fin i munnen och väldigt böjbar :) Det är så härligt att känna att han helt släpper bettet och verkligen lyssnar på varje hjälp. Övningarna går ut på att böja nacken höger/vänster stillastående, i skritt och backning. Även på små volter och i åttor. Han ska vara väldigt lyhörd och inte vara motstridig i munnen. Och det var han inte :D  När vi var klara med det så tog jag lite galopp på åkern för att han skulle få springa av sig lite och det tackade han inte nej till ;)
 
När Goss var klar och inne i boxen så var hela familjen Anzén nere i stallet och fixade. Jag och mamma borstade Cayenne, Roger kastade ner hö och Agnes gullade med kaninen. En riktigt mysig kväll :)
 
Imorgon tänkte jag också sysselsätta Goss med nåt eftersom jag ska på uteritt hos Frida på onsdag och för att vara på den säkra sidan så är det nog rätt bra om han får göra av med lite energi imorgon ;) vet dock inte än vad det blir men nåt iaf!
Agnes fotade lite under mina skrittövningar :)
 
 
 

Ifrån söndagen!

Igår var jag förbannad. Skulle göra ett inlägg, men det funka inte!! Så jag får göra det nu, en dag för sent.

Igår red jag Gossen. Tanken var att jag skulle skritta vår allé bort (den är cirka 500 meter) och trava tillbaka som lite uppvärmning. Men det blev trippande hela svängen. Han var så energisk att han inte ens kunde skritta! Haha. Sedan skulle jag göra lite lösgörande övningar i skritt på banan. Och det gick åt helvete. Det var varken min eller hans dag. Han var totalt okoncentrerad och lyssnade inte alls. Dessutom var det så kallt att jag höll på att frysa ihjäl och det gjorde mig inte mindre irriterad. Det slutade med att jag fick göra något han är riktigt bra på, berömma och sluta där. Var ingen idé att bråka en dag som denna! Men å andra sidan, även hästar kan ha dåliga dagar och det är bara att gå vidare och testa nästa gång, alltså ikväll ;)

När vi kom ner till stallet såg man så tydligt på honom att han såg att jag var grinig. Han stod helt blickstilla i gången när jag sadlade av och såg sådär ledsen ut. Men då kunde jag inte hålla mig så han fick en godis, pussar och så gosade jag med honom. Då blev han glad igen ;) nya tag ikväll som sagt!

Vår lilla kanin har flyttat ut till stallgången nu och har fått en beundrare! ANNIE. Hon är helt besatt av kaninen, äntligen ett djur som är mindre än hon själv. Till och med katterna är ju större än henne ;)

Vill dessutom visa mitt helt sjukt bra skrittäcke. Det köptes på Sussies för några år sedan, men ser fortfarande ut som nytt! Det är tjockt och varmt :) det är också perfekt till westernsadeln eftersom det är skuret efter en och bra fästen i sadelgjorden!

Ikväll ska jag ge mig på övningarna igen, hoppas på bättre lycka. Men han hade ju faktiskt vilat en dag så han hade la överskottsenergi! Haha.

Bilderna kanske hamnar lite huller om buller men bloggen krånglar!!

Vi hörs ikväll!

Yeey!!

Just nu är jag hemma och tvättar, SKITKUL! Haha
Idag friskförklarades Fridas häst och det blev jag jätte glad över! Nu kan vi börja träna ihop igen, (inte för att det blir så mycket träning när vi rider för vi flamsar mest) och det är så mycket roligare att rida i ridhuset när hon är med! :D
Så nu har vi bestämt att på onsdag nästa vecka ska jag åka till henne så ska vi ta en ordentlig uteritt! Längtar verkligen :D
Haha Goss var så söt idag, vi lekte lite i hagen och körde lite jage ;) tränade lite tricks när vi ändå var igång också! han hade skit kul likaså jag!
Imorgon blir det träning på banan, måste träna på det som yoggi visade igår :)
Bilderna är ifrån idag!

Tillskott hos Stall Petit!

Nu har vi ytterligare en liten krabat hos oss! En jätte söt kanin :) vi har dock inte bestämt vad han ska heta än...

Så himla bra

Nu kom jag precis hem ifrån hästen. Och jag är så himla nöjd!
Jag har ju varit iväg i ridhuset hos Frida idag. Och, jag har tränat för Robert Lagergren, Och jag är jätte nöjd efter passet :)
Anledningen till att jag valde att ta ett pass för honom även om jag tränar för Madde också, är att det är väldigt intressant att få tips ifrån olika tränare. Bägge har stora erfarenheter och det är jätte bra att få tips ifrån två olika håll! Jag är jätte glad för att jag gjorde det :D

Nu är jag helt slut verkligen och tänkte bara slappa och kolla på tv!
Fick ta en bild på Cayennes nya skylt också ;D nu har hon och Goss likadana!

Förberedning

Nu kom jag till stallet och har precis kopplat på trailern på bilen. Packade in grejerna lite snabbt också :) Nu ska jag mocka och sånt, och så lastar jag vid tre-tiden :)

Lite bilder från middagen på Musses idag!

Vi käkade oxpasta och det var otroligt gott!!!

Vilodag...

Det känns faktiskt lite dystert att inte rida idag, men som sagt, vi båda måste vila också ;)
Nu sitter jag och väntar på christoffer (som är så sjukt seeeg) så ska vi bege oss iväg och käka middag på musses Grillhouse. Han fyller år idag! Ja må han leva ;)
Imorgon blir det ridhuset! LÄNGTAR

Barbacka!

Idag blev hela dagen tokig. Planerna ändrades hit och dit men jag hann med att rida iallafall :D Eftersom jag ändå hade väldigt bråttom så tänkte jag att det var lika bra att rida barbacka så slapp jag sadla! haha. Nä men det var längesen jag gjorde det och det är gott att rida utan sadel ibland :) Jag skrittade och travade bara och det gick väldigt bra. Han kändes fin och faktiskt lite busig, jag som trodde att han skulle vara lite seg sen igår... ;)
 
Imorgon blir det som sagt vilodag för Gosselito, och jag ska jobba och iväg på middag på kvällen. Så imorgon blir det Mami som får fixa stallet.
Nu är jag jättetrött efter den här lååånga dagen så nu vill jag bara sova ;)
 
Lägger upp en bild också på vår fina minnesvägg från stallet på världens bästa Petit <3
 

Ljusare tider

Nu börjar jag faktiskt trivas med vädret, fortfarande lite kyligt men det är ändå helt okej :) så länge det inte är någon snö så är jag nöjd!
Idag bär det av till stallet senare ikväll. Runt sju ungefär. Har fortfarande inte bestämt om jag ska rida eller tumköra, men nåt blir det :D
På onsdag blir det vilodag för Goss och på torsdag blir det tripp till ridhuset hos Leanderssons :D
Hittade en gammal sommarbild på Goss som jag jag tvungen att dela! här är han otroligt glad, det ser man på honom. Haha han är söt!
Vi hörs sen <3

tjatja!!

Jag var nära på att kasta min telefon i väggen precis. Gjorde det dock aldrig men som sagt, inte långt ifrån. Jag hade nämligen gjort en video jag skulle lägga upp idag, men det VÄGRAR funka. Och när tekniska prylar inte fungerar i min hand så kan jag bli gaaaaalen!! men nu så har jag lugnat ner mig och får ta datorn och skriva ett inlägg istället. Idag har jag inte fotat något eller så (eftersom jag hade gjort en video...) Idag slutade jag klockan 17 och åkte till stallet direkt efteråt. Jag mockade och fixade stallet först och tog sedan in hästarna. Sen kom mamma ner och vi borstade och donade tillsammans. Efter det begav vi oss upp på banan. Jag red och tränade lite allt möjligt. Förflyttningar, tempoväxlingar och lite förvänd galopp. Han var lite loj i början men kom igång efter ett liten stund. Dessutom var banan väldigt bra idag så vi kunde galoppera ordentligt. Han var lite svettig efteråt men såg väldigt nöjd ut, likaså jag ;) Mamma tränade med Cayenne ifrån marken. Horsemanship och longerade en stund. Det gick riktigt bra och jag ser på mamma hur roligt hon tycker det är att lära Cayenne nya saker :)

Snabbinlägg!

Nu är jag på jobbet och skall vara det till klockan 17. Ikväll tänkte jag rida på banan :D
Men nu hinner jag inte skriva så mycket, men vi hörs sen!
PUSS

Sötnosar

Cayenne och Gossen busar och myser...

Strålande sol!

Vilket underbart väder det har varit idag!! :D hästarna har gått utan täcke hela dagen och njutit av plusgrader. Borstade och fixade Goss i solen vid bindbommen. Så härligt :)
jag var i stallet på eftermiddagen och longerade Gosselito. Nu när vi sätter igång ordentligt så vill jag ändå variera så gott det går och longering tycker Goss är väldigt roligt. Han busade med mig en hel del i början... Men efter en stund blev han lite trött och lugnade sig!

Underbar lördag!

Åh vilken härlig lördag!
Var i stallet vid halv tio och började mocka och fixa allt i stallet. Vid elva åkte jag, mamma och Roger för att hämta hö! Med hela transporten full med balar åkte vi tillbaka och lassade upp det på logen.
Efter det så red jag på Gossen i skritt och trav. Gjorde mycket flyttningar och han var lite överenergisk och var inte så medgörlig i början. Han har ju vilat en hel del det senaste ;) men efter ett tag med lydnadsövningar så fokuserade han på mina hjälper och de sista 15 minuterna gick det riktigt bra!! :D
Imorgon ska jag rida igen, vet inte om det blir till att rida ut eller på banan!

Ikväll blir det utgång med flickorna så kommer nog vara lite seg imorgon, men det får jag ta ;)
Nu har jag precis käkat tacos med mamma, Roger och Agnes! Så sjukt gott :D
Vi hörs imorgon!!!
Puss

Hästkött?

Folk fortsätter att debattera och skämta om den stora skandalen med hästkött i Findus lasagne. I början var det kaos, vem fel är det och hur många har ätit det? Blablabla..
Nu är det som att diskussionen har bytt riktning. Nu börjar istället fler sälja hästkött eftersom befolkningen insett att dem faktiskt tycker att köttet är supergott... Skämten flödar och köttmarknadschefen råder folk till att äta hästkött istället för nöt eller fläsk eftersom hästarna har haft ett bättre liv och har blivit mer pysslade med.. Huh? Jag trodde att iaf våra svenska kor hade det rätt bra?
Något som gjorde mig riktigt irriterad var att en snubbe på kanal 1 satt och sa att det var synd om hästarna när det gäller Findus eftersom det inte stod på paketen att det var dem vi åt. Alla i tv-soffan garvar. Att hästarna borde få cred för att vi äter dem. Huh igen.. Jag önskar att det var han som stod på paketet.. Grrrr..
Jag tycker bara att det är löjligt att folk helt plötsligt skall börja äta MASSA häst. Butiksägare på tv sa idag att de fått beställa dubbla leveranser eftersom ALLA vill käka häst. Inte jag.

Min åsikt är följande:
Jag skulle aldrig vilja äta hästkött. Dem ligger mig för varmt om hjärtat och det skulle vara som att äta hund?!
Absolut, det är en skandal att det är felaktigt kött i lasagne... Men alla som skämtar och driver om det, släpp det nu, det börjar bli gammalt...

Och sådana här bilder flödar på Facebook, och jag brukar inte ta åt mig, men vad fan... Vart går gränsen tycker du?

Olika färger!!

Som många andra hästar så byter Goss färg beroende på vilken årstid det är. Här kommer 3 stjärtbilder, den första är vår/sommar, den andra är höst och den tredje är vinter! 
Sen kanske ni tycker att det är ungefär samma färg, och det är det ju, men ändå skillnad ;)