<
   

Mina nya wrangler!

Äntligen har jag fått mina nya wrangler! Dem passade perfekt :D dem heter "Wrangler Booty up, låg midja med bling"! Jätte fina verkligen :) med frakten gick det på 795 kr och jag är verkligen jätte nöjd med dem. Har inte hittat några wrangler som passar innan, men nu äntligen har jag ett par så nu kan jag slänga många av mina gamla ridjeans ;)
 
 
 

Anmäld och klar!

Nu har jag anmält mig till två tävlingar :) 14/9 och 21/9. Känner mig laddad och uppspelt. Däremot så lovade jag mig själv att jag inte skulle tävla i Ulricehamn mer eftersom det gick käpprätt åt skogen sist jag var där, men jag anmälde mig dit ändå. Kanske blir totalflopp denna gången med men nu har jag åtminstone inga förväntningar på den tävlingen. Sen har jag inte anmält mig till någon klass där alla hästar är på banan samtidigt. Jag har helt enkelt insett att stilgrenarna när alla är längs fyrkanten inte funkar för mig och Goss. Han ser det som en tävling i vem som kan springa snabbast typ. Speciellt i Ulricehamn där ridhuset är väldigt litet. Han blir stressad av hästarna som är nära bakom och kan inte koppla av alls. 
 
Så den 14/9 ska jag tävla western riding och reining. Då ska jag fokusera på att han lyssnar och inte bara rusar iväg som han gjorde sist. Skulle han balla ur så får jag helt enkelt diska mig och gå ut därifrån! 
 
Den 21/9 är det i fristad. Min hemmaklubb och där har det aldrig fått dåligt för mig direkt. Det är klubbmästerskap också :D En tävling som jag tycker extra mycket om eftersom tävlingsbanan är stor och folket är supertrevliga! 
 
Lägger upp en bild ifrån en hopptävling med Petit. Det är säkert 10 år sedan. Oj vad tiden går fort ;) 
 
 
 

Ida behöver sova!

Ja, dessa två dagar har verkligen varit outstanding. Upp 7.30 för att åka och rida, sedan jobba 12-19.30 och sedan tränat min egna kropp i form av PW och styrka efter jobbet. Har sovit jäkligt gott om natten iallafall ;) 
 
Fortfarande glad i hela kroppen efter ridpasset på Goss idag. Han var så duktig min lilla pärla! Hela dagen blir bättre när ridningen gått bra ;) haha! 
 
Så nu tänkte jag sova. Kroppen skriker om att få vila och jag är helt slut. Imorgon jobbar jag tidigt och sen tänkte jag låta hästarna vila imorgon. Behöver en paus och vila litegrann ;) 
 
Sovgottallihopa! :) 
 

Det bara flyter!

Ibland så känner man att allting bara flyter på, som det ska vara. Det går inte dåligt med ridningen, tvärtom! Idag så är jag så nöjd över mitt pass på Goss så jag vet inte riktigt om jag kan sluta klappa om honom. Red på vanligt tränsbett idag och han bara satte allting. Var framåt men inte för pigg. Lyssnade, flyttade och tog in mina hjälper utan problem :D 
 
Jag red mycket galopp på volten idag. Har vart rätt mycket rakspår det senaste ju. Stannade på mitten och fattade ny galopp åt andra hållet. Det är något vi haft lite problem med innan att stanna på mitten av volten för han har velat fortsätta framåt, men idag så gjorde han allt rätt
 
Cayenne har vilodag idag så hon får bara ta det lugnt! Nu har hästarna fått lite kraft och nu ska de släppas ut igen. Sedan börjar jag jobba klockan 12 :) 
 
 
Cayenne alltid först fram i hagen ;)

Underbar dag!

Idag kom Emmy till stallet :D alltid lila roligt när hon är här! 
 
Vi gjorde ett pass på banan med bägge hästarna och Emmy har ridit på Cayenne för första gången! Det gick superbra verkligen! Emmy tyckte väldigt mycket om att rida på henne och tyckte att hon var positiv och samarbetsvillig :D 
 
Gossen skötte sig jätte bra han också. Galopperade inget idag utan gjorde mycket böjövningar och övergångar ifrån skritt till trav till stop! 
 
Efter det så red vi ut en liten sväng! Lyckokänsla idag :D nu blir det till att jobba till halv åtta!!
 
 
 
 

Changed plans!

Idag blev det lite andra planer än vad som var tänkt ;)

Det blev ingen ridning för att jag helt enkelt ville vara med Therese idag. Hon har vart lite nere så det gäller som vän att finnas där helt enkelt.

Mamma fick en tröja i födelsedagspresent! Det står "Stall Petit" på ryggen, "Western" på armen och namnet vid bröstet. Och självklar så har jag köpt en till mig också 😜 det blev ett bra kalas med fika och shopping för mamma på "Sussies häst och fritid"!

Imorgon blir det ridning innan jobbet iallafall!

Fotograferingsdag!

Här kommer ett inlägg ifrån en trött bloggare ;)

Med många dagars arbetande är jag väldigt mör i kroppen. Idag jobbade jag till dem igen och så hämtade jag en kompis som heter Patrik. Han är väldigt duktig på att fota så idag blev det fotografering på hög nivå! Red både Cayenne och Gossen och Patrik tog en massa kort :D

Jag fick se bilderna efteråt och han ska göra dem lite fräcka och greja med dem innan jag kan lägga upp dem! Men det var många riktigt fina bilder :D det kommer kanske ta ett tag innan dem är klara men jag väntar med spänning! Haha

Hästarna gick iallafall jätte bra idag. Blev inga jätte långa pass för någon av dem men de fick motionerat iallafall :)

Imorgon kommer Emmy så ska vi rida vid tio-tiden. Dessutom är jag ledig då så inget jobb att passa ;) Nu ska en väldigt trött Ida sova för jag är verkligen helt slut. Sov gott alla :D

Nytt!

Idag har jag beställt nya Wrangler till mig! Men god hjälp ifrån westernbutiken Pryss så har jag äntligen hittat några som borde passa mig :D dem borde anlända till min famn inom några dagar!

Cayenne galopperar 25/8-13

Jag galopperar på Cayenne för andra gången :)

Nöjd flicka!

Nuså, nu står hästarna och äter lite kraftfoder innan de ska släppas ut!

Var på ganska dåligt humör idag när jag kom till stallet. Har haft massor att göra på jobbet och jag brände mig som fan på armen så jag var lite putt. Men efter att jag red Goss kan jag inte annat än att le. Tränade western riding mönster och han skötte sig kanonfint! Lyssnade hela tiden och övergångarna satte han perfekt!

Sedan red jag på Cayenne. Framsteg varje gång verkligen! Vi har precis börjat träna sidepass och idag gjorde hon det åt bägge hållen jätte fint. Bara två-tre steg men ändå :D travade några varv på fyrkanten och sedan har vi även galopperat för andra gången! Även idag hade vi lina som mamma höll i. Gick också skit bra. Hon fattade bara fel galopp en gång idag så det är framsteg ifrån fel tre gånger senast :D däremot när man ska sakta av ifrån galoppen så tvärnitar hon. Det är något vi måste jobba med så att hon går från galopp, till trav eller skritt. För tvärnita varje gång går ju inte ;)

Hur som helst, jag tror att det går så bra med galoppen för att hon litar verkligen på mig. Och det känns väldigt bra!

Dessutom var vi 3 stycken på plats idag så Roger har filmat galoppen. Kanske inte är det vackraste ni sett men det kan man inte förvänta sig ;) haha! Lite flaxigt och flängigt men hon galopperar iallafall! Lägger ut filmen om en liten stund så håll utkik!

Äntligen söndag!

Oj vilken helg det har varit. Den har verkligen vart full av aktiviteter och jag måste säga att den har vart lite väl stressad! Upp kl åtta och inte hemma förrän elva... Jisses! Haha

Men jag har iallafall jobbat, ridit, serverat på 50-årsfest och flängt fram och tillbaka. Så jag är faktiskt glad över att den här helgen snart är över. Jag jobbar iofs idag också, och ska rida bägge hästarna. Men det gör mig inget, bara helgen tar slut! ;)

Som sagt så blir det pass på banan för bägge pållarna idag. Om mamma är med och hjälper till så tänkte jag galoppera på Cayenne igen :D

Gossen ska få sig ett pass han också och idag blir det nog lite träning på western riding mönster eftersom det också ska tävlas i september :)

Men nu måste jag återgå till arbetet! Ha en bra dag alla :D

Helt slut!

Detta har vart en fullspäckad men ändå härlig dag :)
 
Jobbade till fem, sen direkt till stallet och började med att tömköra Cayenne. Det gick jätte bra och hon börjar verkligen bli jätte fin :D man märker att hon börjar gilla att jobba. Varje gång jag kommer till hagen så är det alltid hon som kommer först, även om hon står längst bort i hagen. En sån positiv donna ;) 
 
Sedan red jag Goss. Blev ett ganska så lätt pass på banan eftersom han vilat några dagar på grund av såret. Däremot så var han väldigt seg idag. Tror att det är för att dem gått och ätit i den nya hagen med maaasssaa gräs! Haha, så han är väl lite svullen och mör ;) men nu släpptes de i den vanliga hagen igen så dem inte jäser alltför mycket!
 
Efter det bjöds jag på en underbart god middag som Roger hade lagat. Grillad fisk med pommes! Mums, helt proppmätt är jag ;)
 
Imorgon blir det inget stall för min del. Jobbar till fem och sen ska jag hjälpa till och servera på en 50-årsfest! Men på söndag är det på't igen och då kanske det blir lite galopp på Cayenne igen ;D 
 
Men nu är jag helt slut, så nu blir det lite film och godis innan jag somnar! Godnatt på er!
 
 

Snabbinlägg!

Var i stallet nu en snabbis. Tog in hästarna för att låta dem vila från flugorna några timmar. Tvättade Gossens sår, det ser mycket bättre ut idag :D hinner inte rida idag, jobbar HELA dagen... Men ridning blir det imorgon istället och då kan jag nog rida Gossen igen. Gottegris som har fått ledigt flera dagar på raken nu ;)

Stort leende!

Jag har gjort det! Jag har galopperat på Cayenne för första gången :D 
 
Idag var Emmy med i stallet och vi skulle träna med Cayenne. Gossens sår ser fortfarande rätt läbbigt ut så jag tvättade det igen och låter det vila. Han är inte halt, inte öm och inte varm, men jag vill inte att det ska komma massa skit i där och det går inte att lägga ett omslag precis där medan jag rider eftersom såret är precis på hans ball.
 
Men vi tog upp Cayenne till banan och först red jag en stund i skritt och trav. Sen satte Emmy en lina så vi longerade henne med mig i sadeln. Och vi har alltså galopperat! :D cirka tre varv åt varje håll och hon var så duktig! Hade lite problem med att få vänstergaloppen men på tredje försöket gick det :) högergaloppen fattade hon direkt och hon har en jätte härlig galopp! Korta steg men inte alls skumpig ;) så med ett stort leende på läpparna åkte jag ifrån stallet idag! 
 
Tack Emmy för all hjälp idag :D utan dig hade det inte gått! Tjooohoo
 
 
 

Video på glada hästar!

Tisdag.

Idag var ju Frida på besök och det blev några timmar med prat och skratt. Hade tänkt rida Gossen men han hade fått ett sår på bakbenet så jag rengjorde det ordentligt och låter han vila. Onödigt att det kommer in en massa grus och smuts i det. Cayenne borstades och gjordes fin och sedan släpptes de i en ny hage som mamma och Roger har gjort, och OJ så lyckliga de blev! Sprang som galningar. Lyckades få med lite på film också :D

Imorgon kommer Emmy och då ska vi träna med Cayenne :)

Prioriterar

Det är sällan jag träffar människor som är lika upptagna som jag. Att jobba heltid, ta hand om hästarna och hinna med kompisar. Och det finns säkert många som har det som jag som inte förstår hur man kan vara utan hobby. Vissa köper hund för att ha en anledning att komma ut, andra samlar frimärken. Jag tror det är bra för varje människa att ha en hobby. Bara någonting att sysselsätta sig med. Alla är vi olika såklart, men jag är en människa som älskar att ha sysslor. 
 
Vissa säger att jag kommer gå in i väggen innan jag är 25 för att jag alltid har så mycket bokat. Jag tror dessa individer har helt fel. Jag är en aktiv människa som älskar att ha mycket på schemat och jag kan nästan få lite krupp om jag vaknar en dag och inte har något planerat. Däremot så är jag ju lyckligt lottad med att jag faktiskt kan ta ledigt från stallet ibland. Det är guldvärt att mamma också är hästtjej så känner jag för att göra annat en dag så fixar mamma hästarna. 
 
Om man inte hade sett utveckling och lärt sig något med hästarna varje dag så kanske jag hade slutat. Eller nä, eller kanske... Just detta att se hur de formas och nya utmaningar är något som driver en framåt. Sen kanske jag inte är en tävlingsmänniska som måste komma etta, men just att vara nöjd med sin prestation och att hästen har gjort sitt bästa för din skull. 
 
Ibland kan jag dock önska att jag vann en massa pengar så jag kunde jobba lite mindre. Hästen kostar ju en hel del och det hade varit skönt om inte kassan alltid krusade i slutet av varje månad ;) men jag kanske borde köpa en trisslott ibland och hoppas på att jag blir en vinnare. 
Men med eller utan en förmögenhet så ser jag mig som en vinnare ändå. Jag har en underbar häst, fina föräldrar, underbar omgivning och jag har lyckan att få tillbringa mina dagar med dessa underbara fyrbenta pållarna! :D 
 

Dagens planer!

Idag kommer Frida och hälsar på i stallet, men jag tänkte ändå försöka hinna rida. Cayenne får nog vila idag eftersom Emmy kommer imorgon och då kommer Cayenne få ett pass där. Det är bra för henne att få vila någon dag emellan så allt får sjunka in ;) 
Gossen däremot rider jag nog idag, eller om jag tar och badar bägge hästarna kanske... Åh jag vet inte. Jag får nog fundera under dagen vad jag ska hitta på ;) 
 
 

Video på Cayenne 19/8

Här är ifrån träningen idag :)

Båda hästarna tränade!

Idag har jag ridit bägge hästarna!

Först red jag Cayenne på banan. Hade lite bommar idag för att det skulle bli lite variation, och hon var jätte duktig. Hon är rädd om sin fötter så hon lyfter fint över :) travade en del också! Hon var ganska pigg emellanåt med skötte sig bra! Hade westernsadeln idag för att testa och det var inga problem! Dock hade jag det engelska tränset men jag orkar inte byta betten fram och tillbaka ;D

Sedan tränade jag Goss på banan. Använde bommarna även där och gjorde alla möjliga mönster :) red han bara i skritt och trav idag och gjorde mycket övningar med att flytta bak- och framdel. Till slut var han så lösgjord och fin i kroppen att jag slutade där. Han var superhärlig att rida idag verkligen!

Lägger upp en film på Cayenne ifrån idag alldeles strax :)

Haha

I stallet har Cayenne tjejfärg och Goss pojkfärg! Haha

Cayennes nya schabrak!

Glömde säga att Cayenne fått ett nytt schabrak och det passar henne jätte bra :D 
 
Glömde också att säga förut att vi la på westernsadeln för första gången idag bara för att se om den passade. Och den låg riktigt bra på henne :) men den passade ju Petit väldigt bra och dem är ju likadant byggda just över ryggen. Så nästa gång jag tränar på banan så ska jag nog testa att ha den på!
 
 
 
 

Uteritt med Mami!

Eftersom hästarna vaccinerades i förrgår så dem fick ju vila igår, och så tänkte jag att det är bra att göra något lugnt idag. Så jag och mamma red ut :) mamma tog Gossen och jag Cayenne. Vi tog en skogsrunda och det var jätte mysigt. Bägge hästarna var väldigt coola men verkade tycka det var skönt att komma ut i skogen. Känns skönt också att det går så bra att rida ut på Cayenne. Hon följer ju mest Gossen men hon gör inga dumheter, jag tycker nog till och med att hon är modigare än honom eftersom han kan rycka till för massa grejer
medan hon bara lunkar på :D 
 
 
 
 
 

Förtydligande om Cayenne!

Ibland blir man helt enkelt trött på vissa människor. 
 
Jag vill göra ett förtydligande så att ämnet klargörs. Detta för att undvika en del skitsnack som en viss människa gärna sprider.
 
När mamma bestämde sig för att köpa Cayenne befann jag mig på Mauritius. Så jag fick aldrig chansen att provrida henne innan som mamma egentligen ville. Eftersom Cayenne hade ett föl vid sidan så fick mamma nöja sig med att skrittat ut efter en annan häst med fölet springandes med.  
 
Cayenne hade haft 2 ryttare på ryggen innan det vid två olika tillfällen där de skrittat i skogen i grupp. Ägarn förklarade att Cayenne var sutten på men inte inriden eftersom någon aldrig styrt, pillat eller överhuvudtaget tagit i tyglarna. Aldrig krävt något eller ens travat. De här två gångerna hon haft ryttare i sadeln så blev hon följehäst efter de andra. Jag har någon gång på bloggen råkat uttrycka mig med ordet "turridningshäst" vilket jag tar tillbaka eftersom det var fel. Det tar jag på mig. Jag hade inte all information på mitt bord. För det ber jag om ursäkt.
 
När  jag la upp en film på bloggen när jag sitter på henne första gången på banan så filmades det eftersom jag inte visste hur hon skulle reagera. Jag hade endast suttit en gång innan utanför banan och skrittat efter Goss ner till stallet. 
 
En häst jag inte känner är jag försiktig med, därför hade jag skyddsväst och hjälm. Jag har fått höra att jag "tar på mig cred" för något som redan är gjort. Att när jag lägger upp filmer när jag sitter upp så kan ju folk tro att det är allra första gången. Har jag någonsin sagt det? Faktum är att jag har aldrig sagt att jag har ridit in Cayenne från början. Hon var sutten på, haft sadel på sig tre gånger och ryttare vid två tillfällen. Jobbet efter det och som hon formas nu, ja, det tar jag på mig cred för. 
 
Så är det något man undrar när det gäller hästarna så är det bara att fråga, jag svarar gärna :) behövs inget tisslande och tasslande. Saker som viskas i öron som sedan kommer fram som skitsnack tycker jag inte om. Jag är inte en person som tar på mig cred för något jag inte uträttat
 
Så med detta lättat från mitt hjärta känns det mycket bättre! :D tack för mig!

Trick-torsdag!

Idag var jag i stallet vid halv elva. Jag var lite kluven över vad jag skulle hitta på. Först tänkte jag rida ut, men sen kom jag på att det var längesen vi busade lite på banan. Så Goss fick repgrimman på och så gick vi upp till banan så han fick springa lite. Sen tricktränade jag litegrann och fick han att följa mig trots att jag sprang sicksack. Tränade på att han skulle trava efter mig och när jag stannar så ska han stanna. När jag backar så ska han backa. Och han skötte sig jätte bra :) 
 
Sedan borstade jag Cayenne och gjorde henne fin och sedan fick de komma ut igen! Idag ska de även vaccineras så det blir vila imorgon ;) 
 
och förresten, skydden passade!
 
 
 
 
 
 
 
 

Fråga!

Jag fick en fråga idag angående tömkörningen med Cayenne. Hon frågade om vi hade några hjälp/inspänningstyglar på henne när vi tömkör?
Och svaret är nej, hon har ett engelsktträns med nosgrimma och ett vanligt tredelat bett :)

Inköp!

Äntligen har jag fått hem mina nya sporrar och mina benskydd! Allt är köpt begagnat, men det spelar ju ingen roll :D 
 
Benskydden är jag gladast över ;) 4 stycken svarta Classic Equine! dem lär vara bättre än mina proffesional Choice iallafall, för dem lyckas alltid gå sönder ;)
 
 
 

Emmy tömkör Cayenne!

Hästdag med bästa Emmy!

Idag har Emmy vart med i stallet och vi har grejat med bägge hästarna. Emmy har tömkört Cayenne och jag jag ridit på Gossen! 
 
Passet för mig gick bra, gjorde ett väldigt vanligt pass men med mycket backövningar så han ska använda sina bakben bättre! 
 
För Emmy gick det jätte bra! Cayenne såg jätte fin ut och arbetade verkligen med hela kroppen. Hon får ett sånt fint steg när hon jobbar med ryggen också! :D  lägger ut en film senare på Emmy när hon tömkör Cayenne!
 
Nu ska jag alldeles strax åka och jobba hela kvällen, och imorgon rider jag nog ut en sväng :) 
 
 
 

Tisdag!

Hej alla läsare! 
Hoppas ni gillar den nya designen på bloggen. Det gör jag iallafall. Ett stort tack till Elvira Kurula som fixat den åt mig :) 
 
Igår jobbade jag hela dagen så det blev ingen ridning. Inte för att det gjorde nåt, han har ju gått ganska många pass på raken nu. Så hade jag ju tänkt att jag skulle åkt på träning i fristad idag , dem har ju såna egenträningar ibland, men vädret ska ju bli kaos. Riktigt synd för jag tror att det hade vart kul... Menmen, mycket möjligt att det inte blir någon ridning idag då om regnet öser ner och blixten lever rövare!! 
 
Imorgon kommer nog Emmy med till stallet :) då blir det nog träning med bägge hästarna på banan eftersom det blev uteritt sist! 
 
Nu ska jag fortsätta att ta det lugnt på min lediga dag och äta en riktigt sen frukost :D 
 

Gossens fnatt!

Här är en av de mildare rusningarna Goss gjorde idag, och så roligt han har ;)

Stollepålle!

Haha, ja Gossen han är rolig... Tredje dagen han går ett rätt hårt pass på banan, och han är piggare än någonsin. Jag kunde inte förmå mig själv att sluta le när han busade runt med mig idag. Det blåste rätt rejält och han var på spralligt humör ;) men det gjorde mig inte så mycket, jag är glad om han är glad! Haha.. Dem grejerna som jag ville fått tränat på grejade han och det duger för mig, sen om han hoppade till för ingenting och lekte jage med vinden är en annan femma ;) 
 
Mamma lyckades faktiskt få ett av hans många fnatt på.  Detta var inte så farligt men såhär höll han på det mesta av passet. Kan inte sluta skratta åt min lilla buspojk! 
 
Laddar upp det om en stund :D 
 
 
 

Petit

Namn: Petit
Kön: Sto
Född: 1994, gick bort 2012
Ras: Arabiskt fullblod
Mankhöjd: 147 cm
Färg: Brun
Tecken: Vit stjärn
E: Jazz
U: Czarna
 
Petit var min första häst som mamma köpte när jag var nio. Hon är som ett syskon för mig eftersom hon har funnits i mitt liv hela min uppväxt. Snällare häst än Petit fanns inte. Hon var supervacker och en otrolig allroundhäst. 
 
Jag höll på med hoppning till en början och tränade flitigt. Vi var ute på mycket tävlingar och hon gjorde jätte bra ifrån sig. När jag var 16 tröttnade jag på hoppningen och då sadlade vi om till western. Vi skuttade ibland ändå för skoj skull och hon älskade verkligen både western och hoppningen. Om det inte vore för Petit så hade jag nog inte ens hållt på med western idag, eller hästar över huvud taget. Hon gjorde allting så lätt. Hon visste precis vad som gällde om hon fick hoppsadeln på sig eller westernsadeln. 
 
Hon var en häst som alltid gjorde sitt bästa och hon ställde upp i alla lägen. En häst man kunde göra allt med vare sig man ville hoppa barbacka, lulla i skogen eller träna western.
 
Petit gick bort vintern 2012 då hon fick fång tidigare på året. Vi gjorde allt vi kunde för henne och stundtals såg det ut som att hon skulle klara sig. Men i slutet var hon så dålig att vi fick låta veterinären ta bort henne. Hon mådde såpass dåligt att det inte fanns något vi kunde göra för henne. Det var det tuffaste jag någonsin gått igenom och jag sörjer henne varje dag. Men hon har haft ett underbart liv och tillfört så mycket! Till hennes minne döpte vi stallet efter henne. Hon var och kommer alltid att vara speciell för mig.
 
Vila i frid min älskade kompis 
27/5-94 - 8/11-12
 
 
 
 

Golds Jessie James

Namn: Golds Jessie James
Smeknamn: Gossen
Kön: Valack
Född: 2008
Ras: Solid Paint.
Mankhöjd: Cirka 148 cm
Färg: Buckskin
Tecken: Vit bläs, vit strumpa
E: Golds Jaguar Pocobub (Paint)
U: Remedy Goldies Eyed (Quarter)
 
Ägare: Ida Anzén
 
Gossen som jag kallar honom är min alldeles egna häst och jag har haft han sen 2011. Jag red in honom själv när han var tre och han har utvecklats jätte mycket. Han är en otroligt go kille som alltid gör sitt bästa. Med åren så har han blivit en stabil och sansad häst och är supersnäll i all hantering. Däremot så är han rätt så pysslig och busig i stallet ibland... Gillar att bära saker med munnen och så vidare ;)
 
Gossen tränas i western men älskar också att komma ut i skogen och galoppera på ängarna. I början tävlade jag western horsemanship och pleasure med strålande resultat. Men sedan gick vi över till reining eftersom jag tycker det är mer fartfyllt och roligare. Det krävs mycket disciplin och lydnad och det är något vi jobbar med hela tiden. Gossen är verkligen mitt allt och vi har blivit så tajta under åren. Kan inte föreställa mig mitt liv utan min fina pålle.
 
Gossen och jag har mycket kvar att lära och jag är jätte glad om ni följer med på vår resa vi gör tillsammans :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CAS Cayenne

Namn: CAS Cayenne
Kön: Sto
Född: 2009
Ras: Arabiskt fullblod
Mankhöjd: Cirka 150 cm 
Färg: Brun
Tecken: Vit stjärn, halv vit strumpa
E: Zulak
U: Eyd Cashieta
 
Ägare: Åsa & Roger Anzén
 
Cayenne är en dam med stark personlighet och karisma. Hon är otroligt vacker och vad jag skulle kalla "ögongodis".
 
Cayenne är väldigt lättlärd och klipsk. Men hon är ändå en utmaning när hon ibland kan försöka tänja lite på gränserna. Eftersom hon redan haft ett föl så har hon fått växa upp tidigt och det har gjort henne till en bestämd tös. Men sedan hon kom till Stall Petit så har hon börjat visa mer respekt och välvilja. Hon samarbetar och vill göra rätt. 
 
Cayenne var endast insutten när hon kom till oss och vi har jobbat med mycket tömkörning och longering till en början. Nu har jag ridit på henne ett tag och hon har även fått komma ut i skogen, något hon verkligen uppskattade :) tanken är att hon ska ridas i western men nu i början är det mest engelskt. Hon tränas cirka 3-4 dagar i veckan med olika övningar och jag tror att hon kommer bli en jätte bra ridhäst :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lyckad dag!

Idag jobbade jag till fem, det var la inte jätte roligt men arbetspasset gick rätt fort ändå ;) 
 
Sedan direkt till stallet för att rida Gossen. Det blev träning på banan och självklart så skulle det regna ;) men idag kändes han jätte fin och var superduktig. Han jobbade verkligen med mig och var lätt i munnen och lyssnade ordentligt på hjälperna! 
 
Mamma longerade Cayenne samtidigt och hon var lite busig men det gick bra! 
 
Har glömt att berätta att jag köpt lite grejer på nätet! Köpte av en tjej på Facebook och det är begagnat, men det gör ju inget! Ett par sporrar, fyra skydd och en repgrimma :D skydden är svarta "classic Equine" och dem är jätte bra! 
 
Men nu ska jag steka lite pannkakor och sedan krypa till kojs! 
 
"en trött gosse efter passet" ;)
 
 
 

Klipp ifrån idag!

En liten video ifrån när jag travade fram idag :)

Lite omväxling!

Idag red jag till en annan paddock som ligger på andra sidan järnvägen i lagmansholm :) det var mamma som gav mig idén och jag tänkte att det är ju bra att träna någon annanstans också! Det är vår snälla granne Rosita som tipsat oss om ridbanan där och det är ju alltid bra att variera lite :D

Det blåste typ storm när jag red dit och Gossen var lite på tårna, men träningen gick bra och han var lugn och sansad! Tränade lite mönster med koner och så också :)

Lägger upp ett klipp om en liten stund också!

Gossens kroppsutveckling!

Nu tänkte jag ge er en liten visning i bilder hur Gossen har växt under åren. Det är rätt så stor skillnad vill jag lova ;)
 
 

Börjar med hur han såg ut 2011, inte en vacker syn alls...
 
 
Här är Gossen ett halvår senare
 
 
Och lite senare på året...
 
 
Gossen 4 år
 
 
 
 
Och nu är han 5 år!
 
 
 
 
 
 
 

Uteritt med Emmy!

Idag har Emmy vart på besök i stallet :D vi visste inte riktigt om vi skulle rida ut eller om vi skulle träna på banan... Men det var ju ett sånt perfekt tillfälle att rida ut på Cayenne, eftersom vi inte gjort det ordentligt någon gång! Emmy fick rida på Gossen och jag red på Cayenne. Och så bra det gick :D inga dumheter där inte! Red bort över åkern till skogen och Cayenne tyckte det var jätte kul :)

Så Emmy kommer snart igen och då blir det träning med Cayenne på banan! Längtar dit nu :D

Gräver lite djupare...

Nu är det 6 månader sedan som CAS Cayenne blev en familjemedlem hos Stall Petit. Man lär känna henne bättre och bättre varje dag och tycker om henne mer och mer hela tiden. Det är snart ett år sedan som vi avliva Petit och jag trodde inte att det skulle kunna gå att tycka om en ny häst lika mycket som man tyckte om henne... Petit kommer alltid att ha den där speciella platsen i mitt hjärta, men jag är ändå så otroligt glad över att det funkar så bra med Cayenne... Cayenne må ha ett jävlar anamma och hon är en häst med stark vilja. Men hon är så himla mysig och vi har kommit så långt på det här halvåret. Hon har utvecklats något otroligt!
 
Petit och Cayenne är inte ett dugg lika. Visst, de är arabiska fullblod bägge två och har samma färg, men till personligheten så skiljer dem sig mycket. Cayenne är mycket tuffare och självgående än Petit var. Petit var lite som en hundvalp som ställde upp i alla lägen utan sura miner, Cayenne å andra sidan testar gärna om det går att busa sig igenom ;) Men jag gillar det med henne, jag gillar att hon inte påminner om Petit alls. Och det tror jag är bra, annars hade man jämfört dem hela tiden.
 
Jag tänker ofta på min fina fina Petit som togs ifrån oss, men kan ändå känna att hon hade ett jätte bra liv med mycket glädje och individer som älskade henne. Jag kommer nog aldrig hitta en häst som är så snäll som hon var.
 
Jag har fått kommentaren ibland "Men hon ser ju likadan ut som Petit!" Men det gör dem inte. Cayenne har mycket mer "arabkropp" än Petit. Petit var lite biffigare och hade längre ansikte. Svårt att förklara, men jag tänkte lägga upp några bilder nu och jag hoppas att ni ser att dem är olika precis som jag ;)
 
 

Petit född 1994
 
 
 
 
 
 
 
CAS Cayenne född 2009
 
 
 
 
 
 

väldigt sevärt!

Ni som inte håller på med western och vill få en liten genomgång på det jag brinner för så se den här videon! Då får ni lite mer info om reiningdelen iallafall :D
Lyckades inte länka in den så kopiera adressen!
 
http://www.youtube.com/watch?v=EBO0PvZZTcY

Vilodag!

Idag får Gossen vila faktiskt. Jag är ju dock ledig idag men när jag såg väderprognosen för idag så tänkte jag att jag lika gärna kan ta det lugnt... Tanken var att Emmy skulle kommit idag och ridit, men vi skjuter på det tills imorgon! Vi får se vad det blir, antingen så kanske vi rider ut eller så blir det nåt på banan. Var längesen jag träffade Emmy nu så det ska bli riktigt kul! :D
 
Glad nyhet är också att jag pratat med en tjej som är duktig på bloggdesign och hon ska hjälpa mig med min och fräscha till den! :D eftersom jag är sjukt dålig på aånt så är det ju toppen att jag får hjälp med det. Hon har även hjälpt en vän till mig med hennes blogg. Gå in och kika vettja :D angelinaingvallbakic.blogg.se
 
 

Passet idag!

Idag red jag på banan. Han var slarvig i början så jag fick korrigera rätt mycket. Han var ganska så pigg och rusig så jag fick göra många lugna övningar för att han skulle "chilla" lite ;) tränade också på kossevändningar och rollbacks! 
 
Så nu har jag precis spolat av honom för han var rätt svettig och nu står han och äter lite kraftfoder :) låter hästarna stå inne en stund tills jag ska åka hem. Så kan jag passa på att gå ut och sätta mig i solen en stund :) 
 
Nysladdad bana, det gillar jag! ;)
 
 

Solig söndag!

Idag har jag ridit bägge hästarna. Jag började med Gossen och idag gjorde jag ett vanligt pass med lite träning på byten i slutet. Vi fick till två byten, ett åt varje håll och då slutade jag :) han skötte dig jätte bra så jag var riktigt nöjd! 
 
Sen kom mamma upp med Cayenne till banan. Så jag satte mig på henne och mamma skrittade av Goss. Idag var hon jätte duktig! Hon lyssnade superbra och var lätt i munnen. Travade en hel del på fyrkanten och gjorde lite skrittövningar.
 
När jag var färdig med det så skrittade jag och mamma ut en liten kortis på grusvägen. Det är första gången jag "rider ut" på Cayenne. Och så lugn och fin hon var. Hon tog täten och trampade på jätte bra :D inga problem alls! 
 
 
 

Veckan som varit!

Veckan har vart jätte bra tycker jag. Gossen och jag har mest ridit ut och haft kul, men det behöver man också! Uteritten i hemsjö i fredags var superkul verkligen och likaså passet på banan i torsdags :)

Om en liten stund åker jag till stallet. Då tänkte jag ta ett pass på banan, ska se om mamma kanske vill ha med Cayenne också ;)

HETTA!

Idag var jag i stallet en snabbis, mest för att lämna Annie eftersom jag ska jobba ikväll. Alltså idag rider jag inte. För det första så är det FRUKTANSVÄRT varmt ute, inte bussigt mot varken hästen eller mig. Och för det andra så har jag huvudvärk :/ antagligen är det värmen och trycket i luften som orsakar denna smärta.. Så det får helt enkelt bli att jag passar idag! Men imorgon blir det ett pass på banan tror jag :)

Jag bjuder på en bild som Agnes tog igår när vi gottade oss i henne pool ;)

Uteritt i hemsjö!

Halv sju gick jag upp imorse för att åka till stallet! En stund efteråt satt tre tjejer på sina fina hästar för att bege sig ut på en härlig tur :D 
 
Det var rätt så mycket terräng. Mycket uppför och nerför och härliga galoppsträckor :D det blev mycket galopp och i slutet blev det ett litet race över en äng! Så jävla härligt rent ut sagt! Gossen har skött sig hur bra som helst :D och det vill jag göra igen, väldigt snart :D 
 
 
 
 
 

Fina Goss!

Idag var jag tidigt i stallet, jag är ju dessutom ledig idag :)

Jag red Gossen på banan, och han var jätte duktig!! Red lite reiningmönster och tränade på tempoväxlingar :) han var superfin i munnen och väldigt samarbetsvillig, så idag är jag en lycklig människa :D

Imorgon är det uteritt i hemsjö med flickorna! Längtar :D