<
   

Tränat Cayenne!

Idag jobbade jag till fem och drog direkt till stallet efter det (: mockade först och sedan med sällskap av mor så tog vi in hästarna. Borstade och gjorde Cayenne fin och gjorde ett pass på banan. Tränade på rakspår och att hon skulle flytta för tryck till en början. Sen blev det även lite filande på galoppfattningarna. Att hon inte ska springa så mycket in i galoppen. I slutet fick jag till en bra fattning åt varje håll och nöjde mig där. Hon skötte sig jätte bra idag tycker jag :D

 

Imorgon är jag ledig. Hovslagaren kommer ju inte förrän på lördag och fixar gossens tappsko, men jag funderar ändå på att göra ett litet pass på honom imorgon. Banan är ju ändå så mjuk och fin :)

 
 

Longering i regn!

Inte lika bra väder idag får jag säga. Regn tycker jag inte om :/ men jag fick ändå grejer gjort! Mamma och Roger hade sladdat banan så fint åt mig så underlaget var jätte bra! Så trots att Goss tappat en sko så var det inga problem att longera honom på det mjuka och fina underlaget. Han var jätte pigg och busig :D alltid roligt tycker jag! Longerade i cirka 35 minuter och en hel del galopp för att få upp flåset :)

 

Idag jobbar jag 12-19.30 igen, men imorgon slutar jag 17.00 och då tänkte jag åka till stallet och rida Cayenne :) dags att dra till jobbet nu! Tjingeling!

Två bilder ifrån igår :)

 
 

 

Sol och ridning :D

Alltså den här solen ger en så mycket extra energi! Vaknade halv åtta av att solen lös och jag flög upp ur sängen. Gossen går ju inte att träna på grund av tappsko (hovslagaren kommer och skor om bägge hästarna på lördag) men då finns det ju en häst till! Så jag passade på att rida Cayenne idag också :D

 

Och så duktig hon var! Hon gillar verkligen att ridas. Så pigg och alert :D dessutom så är hon väldigt känslig. Räcker att lägga vikten rätt och endast med ett lätt tryck från låret så flyttar hon sig! Tog även en galopp åt varje håll idag. Var ju ett tag sedan nu, men det skötte hon galant. Jag måste säga att hon är en väldigt rolig häst att rida :D

 

Idag jobbar jag 12-19.30 så jag ska alldeles strax bege mig till arbetet! Ha en fin dag allihop :D njut av solen medan ni kan!

 
 
Haha, tuppen och hönsen höll mig sällskap!
 
 
Och annie... :) 
 

Ridit Cayenne!

Idag när jag kom till stallet var jag supertaggad till att rida. Men vad ser jag? Jo, Gossen har tappat en sko :( sån jäkla otur...

 

Men eftersom jag ändå hade tiden så passade jag på att rida Cayenne på banan istället :) äntligen så verkar den där kärllossningen gett med sig så man kan rida där igen! Red henne i skritt och trav och hon skötte sig fint. Lite okoncentrerad i början men gick mycket bättre i slutet :D

 

Nu är det dags för mig att dra till jobbet! Ha en bra dag alla :D

 

Uteritt i hemsjö!

Igår var jag ledig. Låg nyvaken i min säng när Jill hörde av sig och frågade om jag ville komma till henne med Goss för en lång uteritt. Jag hörde ju hur regnet öste ner utanför och kände först "nääää, det orkar jag inte!" Men sen ju mer jag funderade på det, ju mer taggad blev jag. Så det slutade med att jag flög upp ur sängen och drog till stallet. Lastade Gossen, packade allt och åkte till hemsjö!

 

I ungefär två timmar klättrade vi, galopperade och gick igenom djupt vatten i skogen. Helt underbart var det och vi fick endast några få regndroppar på oss trots att vi utrustat oss med regnrock och tjocka kläder! Gossen blev svettig av den långa ritten men tappade aldrig energin! :D

 

Idag får Goss vila, plus att jag jobbar 12-19.30.. Men han har nog träningsvärk idag efter all klättring så det är gott för han att vila :)

 

 

Video galoppsträcka!

Idag red jag fem galoppsträckor med Goss! Snön hade såklart kommit tillbaka och jag var inte så glad över att behöva brodda igen.. Men men ;)

Nu skall jag jobba hela dagen!

Ridhuset igår!

Igår åkte jag ju till ridhuset och red med Frida :D det var kul som vanligt! Gossen kändes lite seg och trött, men vid den här tiden varenda år så är han seg just innan pälsfällning och så. Men han skötte sig ändå bra :) spinnen gjorde han mycket bättre också, speciellt efter att jag sa till han på skarpen en gång när han slarvade ;) regnet öste ner och när jag kom tillbaka till stall Petit så frös jag jätte mycket. Det här regnet och kylan får ge sig nu!!! Tyvärr så glömde jag telefonen i bilen igår också så jag kunde varken filma eller ta kort, attans!

 

Idag får Goss vila. Jag jobbar 17-00.30 idag och jobbar 12-19.30 imorgon, men tänkte vara hurtig och åka o rida innan jobbet imorgon. Då blir det nog några galoppvändor på grusvägen tänkte jag (:

 

Nu ska jag hem och laga mat så jag är mätt och go innan jobbet ;)

 
 
 

Måndag&tisdag

Igår arbetade jag som vanligt, och åkte till stallet som vanligt ;) varierande liv jag har just nu! Haha.

 

Jag red Gossen en stund på banan i skritt och trav. Underlaget är fortfarande inte helt bra så man får ta det lugnt :) men han kändes jätte fin och mjuk!

 

Men idag är jag ledig så jag åker iväg till Frida och rider i ridhuset :) sitter och har precis ätit nu och ska gå ner till stallet om en stund och lasta Goss. Frida jobbar till tre så jag åker väl runt fyra tror jag :)

 

Pyssel och nytt!

Igår efter jobbet så åkte jag till stallet. Jag var taggad på att fixa och pyssla i stallet! Det slutade med att jag fick tvättat bägge sadlarna med sadeltvål, smörjt in dem med läderfett och fick dem att blänka! När jag ändå höll på så passade jag på att fixa mina boots och mammas också dessutom. Även dem tvättades och smörjdes in! :D

 

Gossen och Cayenne har fått varsitt nytt fint övergångstäcke från Hansbo också! Superbra täcken med bra passform och lång hållbarhet tycker jag :D så nu har de likadana dem fina pållarna!

 
 
 
 
 

Alla hjärtans dag

Jahaja, igår var det ju Valentines day. Dagen där alla umgås med sin partner och gosar, äter god mat och gullar hela dagen. Hjärtan hit och hjärtan dit. Som den singel jag är så var ju inte jag en av dessa människor. Är jag bitter över det? Näääää. Inte direkt faktiskt. Jag fick spenderat denna dag med arbete i 7,5 timmar, och sen film och godis med min bästa vän Jill. Så jag är inte bitter. Det var en jätte härlig dag ändå :)

 

Men idag efter jobbet så ska jag ge en fin kille ett hjärta. Killen som alltid lyssnar, finns där och bär runt mig på sin rygg. Nämligen min fina Gosse. Han säger inte mycket, tystlåten som få, men han är min för evigt :) har man ingen pojkvän så finns det alltid en häst att köpa hjärtan till!

 

Ridit i regnet!

Idag är jag ledig!! Och självklart då så är det världens skit väder. Jag har alltid sånt oflyt... Menmen, det snöblandade regnet stoppade mig inte! Jag körde några galoppsträckor på Goss på vår grusväg. Den är himla käck faktiskt. Lång och rak :) det är något jag behöver träna mer på, just rakspår. Och då passade detta ypperligt :D trots att snön/regnet piskade mig i ansiktet så verkade Gossen oberörd. Han var pigg och glad och lyssnade hur bra som helst :) glad glad tjej idag! 
 
 

Tränat i ridhuset!

Idag har jag jobbat till fem. Efter det åkte jag direkt till stallet och tog in hästarna. Eftersom det är kärllossning i marken så är vår ridbana kass nu. Så jag lastade Gossen och åkte till leanderssons ridhus. Det tråkiga var att Frida inte var med :( tyvärr så stämde inte våra tider denna veckan så jag fick träna ensam. Det var inte lika kul utan henne men jag hade med mig Agnes som sällskap iallafall :D

 

Kommer ni ihåg att jag sa att Gossen började få bättre kondis? Jovisst, bättre än innan, men den är bannimej inte riktigt bra än. Han blev trött ganska fort så jag red inget jätte hårt pass :) men jag var nöjd iallafall! Ska åka till ridhuset snart igen och då ska Frida vara med!

 
 
 

Sadelkammaren!

Igår efter att jag fixat stallet så fick jag ett litet ryck och städade i sadelkammaren. Möblerade om lite och la undan saker jag ändå inte använder. Man har ju samlat på sig en hel del under åren och jag är inte den som är bra på att slänga ;) men ordning och reda blev det iallafall! 
 
 
 

Från lördagen

Jag vet inte varför jag är så dålig på att blogga nu. Kanske för att allt känns rätt grått och tråkigt. Jag har blivit en sån som tänker "jag gör det sen" men det blir ändå inte av. Skäms på mig!!

 

I lördags hade jag iallafall en sjukt härlig dag i stallet. Det började med att jag kom till ett färdigmockat stall ;) alltid lika skönt! Jag började med att rida ut på Cayenne ensam. Tog en väg hon aldrig gått förut och det gick jätte bra! Skrittade bara och hon trampade på i god takt!

 

Etter det skulle jag ha tagit några galoppvändor på grusvägen med Goss, men när jag skrittade fram honom bestämde jag mig för att rida ut på honom också! Tog en tur genom lagmansholm och långtravadr några sträckor. Även han skötte sig exemplariskt :D

 

 

Tråkig vecka!

Hej alla underbara läsare. De senaste dagarna har inte direkt vart på min sida när det gäller hästeriet. Har haft massor av andra saker som måste göras. Självklart har jag gjort stallsysslorna men ridningen har jag vart dålig med. Har vart sjuk, sjukskriven från jobbet, vart och hämtat min nya soffa i Trollhättan, haft besök från annan ort, och helt enkelt inte haft någon ork till att träna. Häromdagen däremot (minns inte ens vilken) så fick jag ett litet ryck iallafall och red bägge hästarna. Cayenne var superduktig med tanke på att jag inte tränat henne från ryggen på jätte länge, och Gossen var som en seg ridskolehäst! Haha..

 

Men iallafall, jag har alltså inte haft så mycket kul att skriva om. Men nu börjar jag må lite bättre och hoppas komma igång med träningen igen efter några slappa dagar!