<
   

Sjuk?

Idag var jag i stallet och mockade, fixade maten till dem och gjorde fint. Dock hade jag ingen ork alls, känns som att jag börjar bli sjuk :/ men flyttade hästarna till en grönare hage så jag vet att dem har det gott iallafall! 



 

Tränat i hemsjö!

Det blev en lång dag i stallet! Lunchade hästarna vid tolv och fixade alla stallsysslorna. Efter det slappade jag en stund och sedan var det bara att fixa iordning Gossen. Jag lastade honom och for iväg till Jill i hemsjö! Vi red tillsammans bort till ridhuset och där mötte vi Amanda och Lovisa på deras hästar. Vi tränade en bra stund och Gossen har skött sig exemplariskt hela dagen! Vart så smidig med allt, och träningen gick jätte bra! 





Gruppritt imorgon!

Imorgon åker jag iväg med Gossen till Amanda Bergmans ridhus i hemsjö! Blir lite egenträning med några vänner där :D ska bli riktigt roligt! 

Tänkte visa en bild på Gossens pappa. Golds Jaguar Pocobub! Man ser likheter tycker jag :D 



Myspysdagar!

Både igår och idag skulle ju stormen dra förbi och hästarna har fått spendera mestadels av dagarna inne i lugnet :) igår fixade jag det fint till dem och idag hjälpte Amanda till att göra det "gosigt" för dem :D kändes bra när regnet öste ner och dem står inne och gottar sig! Så vi kallar det två myspysdagar ;) 
 
 
 
 
 
 

Bägge hästarna fixade!

Vilken rolig förmiddag jag haft! Började med ett litet pass på banan med Cayenne. Lite övningar i skritt och sedan travade jag litegrann. Efter det så red jag ut på grusvägen med henne ensam. Första gången jag "ridit ut" på henne själv utan att Gossen vart med. Och det gick jätte bra, hon skrittade på i bra takt och trots att tågen passerade och hästar gnäggade på henne så gjorde hon inga dumheter. Kändes riktigt bra :D

Efter det red jag ut på Gossen i skogen och genom lagmansholms lilla centrum :P han skötte sig jätte bra han också. Var väldigt pigg när vi red över ängarna så jag lät honom långtrava och sträcka ut benen!

Nu ska jag äta middag med mamma och Roger och sedan bege mig till jobbet, IGEN! ;)

 

 
 
 

Ute på Cayenne!

Nya skor!

Idag har bägge hästarna skotts om på alla fyra av Roy! Till och med Cayenne har fått bakskor för första gången! Och hon var jätte duktig, det var inga problem alls :D alltid skönt när hästarna fått nya skor tycker jag, känns fräscht :P

Jag skulle ridit, men det är ju bannimej storm ute!!! :( så blir inget med det idag... Ska iväg och jobba ikväll igen, känner mig lite trött faktiskt. Mycket jobb nu!! Pengarpengarpengar



Flätat!!

Gossens bakskor sitter löst så jag får hålla mig med ridningen tills på lördag då hovslagaren kommer och skor om bägge hästarna! 

Så jag har sysselsatt mig med att fläta istället. Manarna blir så toviga nu hela tiden så jag la ner en timma på att fläta dem! 




Otroligt gött!

Idag satt jag äntligen på hästryggen igen efter några dagar ledigt från ridningen. Mockade och allting först och sedan gjorde jag ett skrittpass på Goss. Massor av förflyttningar och böjningar. Till slut var han så mjuk och fin att jag slutade där.

Sedan borstade jag Cayenne och tog upp henne till banan. Hon har ju vilat nu några dagar efter att hon markerade men idag syntes ingenting :D hon travade på jätte fint och visade ingen markering! Tjooohoo :) hon hade antagligen bara vrickat sig eller något!

Nu ska jag hemåt för att sedan börja jobba... Ha en bra dag alla :)

 

 
 

Vad hände?

Förlåt för att jag vart väldigt dålig på att blogga de senaste dagarna. Har haft fullt upp. Dessa dagar har hästarna vilat eftersom jag inte riktigt haft orken eller tiden. I söndags till exempel hade jag migrän mer än halva dagen...

Jag kom precis hem ifrån stallet nu. Mockat, fixat höpåsar och gjort det fint. Vart på Sussies och köpt foder också.
Och regnet bara öser ner... Jag har nog hamnat i min lilla höstdepression.. Jag har ingen lust att bli genomblöt. Jag hade ju tänkt ställa av hästarna när första snön faller och låta dem vila i några veckor. Men Ida, snön har inte kommit än! Jag som brukar vara så hurtig. Men från och med imorgon så får jag väl bli blöt då. Får åka iväg till ridhuset lite oftare också ;)

Nu ska jag snart åka och jobba, och från och med imorgon ska jag bli hurtig igen!

 

 

Dagens foto av PA

 
 
 

Sysslor!

Nu har jag precis vart i stallet och gjort alla sysslor utom att rida. Mockat, fyllt vatten, höpåsar och gjort lite fint! Hästarna har fått lunch och jag ska bege mig till lägenhetsvisning! Ha en underbar dag allihopa :) 



Ridpass och besök av Emmy!

Idag var Emmy med i stallet :D jätte kul att se henne igen, var längesen nu. Vi hade mycket att ta igen! 

Gossen red jag på banan och Emmy tittade på. Hon har opererat sitt knä så hon får inte rida på ett tag, men det var jätte kul att hon var med ändå :D 

Tränade lite byten över bom, och i ena varvet gjorde han det jätte bra, men inte åt det andra. Vi blev lite ovänner där ett tag men vi avslutade bra iaf :) 

Imorgon blir det ingen ridning för jag ska på lägenhetsvisning och jobb. Men nu ska jag sticka iväg till jobbet igen och arbeta hela kvällen lång! Tjingeling! 




Ridpass och glad nyhet!

Idag har Amanda vart med i stallet och hållit mig sällskap. Cayenne vilar fortfarande eftersom hon markerar på ena frambenet så det var bara Goss som reds.

Jag gjorde ett pass på banan. Mycket sidoförflyttningar i början och avslutade med galopp. Red lite förvänd och ökad galopp. Gick jätte bra :D

Vill ni höra en glad nyhet? Ägaren till Gossens pappa har hört av sig till mig. Ägaren till "jaggen" är bosatt i Finland :) så roligt att höra om Gossens pappa eftersom jag vet så lite om honom! Men vi mejlar fram och tillbaka och jag ska försöka få någon bild så ni får se hur han set ut :D

 

 
 

Dagens foto av PA

 
 

Fullspäckad lördag!

Idag jobbade jag till 17.00. Sedan direkt iväg till stallet! Käkade middag först med familjen Anzén. Grymt gott var det! Efter det var det dags för att träna pållarna :) 

Gossen red jag på banan. Tränade på tempoväxlingar och Gossen skötte sig jätte bra. Gjorde en stor snabb volt och direkt efter en liten långsam. Agnes filmade men tydligen så var det mörkare ute än vad vi trodde för det ser ut som rena natten på filmen... Attans :/ det kändes inte som att det va så mörkt ute ;) 

Sedan tömkörde jag Cayenne. Först i vänster varv i skritt, trav och galopp. Men när jag bytte till höger varv så tyckte jag hon markerade lite på ena frambenet. Kan ju va så att hon vrickat sig eller nåt... Så det var bara att gå ner med henne igen. Men av det lilla som träningen blev var hon jätte duktig! Men hon får vila nu några dagar så hoppas vi på att det går över. Hästarna får stå inne inatt istället för i lösdriften för säkerhets skull. Och det verkade dem jätte nöjda över ;) 

Agnes lyckade ta en ganska rolig bild när jag travade fram Gossen. Jag löjlade mig lite och sjöng och sträckte händerna rätt upp, och det lyckades hon få på bild ;) 



Idag och igår!

Alltså nu blir jag tokig på bloggen. Har försökt ladda upp en film ifrån igår men det vägrar funka!!! Aaaarghh.. 

Menmen, jag får väl beskriva med ord istället ;) igår så löshoppade jag och Amanda hästarna. Vi ville göra något annat än att rida så då passade det ju perfekt. Hade två hinder denna gången med två galoppsprång emellan och gissa om Gossen fick en chock första gången det stod två hinner efter varann?! Haha han är rolig. Men bägge hästarna hade roligt och de hoppade jätte bra bägge två! Cayenne har däremot bättre hoppstil än min Gosse ;) 

Idag så har det vart en låååång dag. Började med tandläkaren imorse vid åtta (inga hål :D), sedan storhandla, hem för att tvätta och städa, sedan jobba 4,5 timmar och efter det till stallet. Och när jag väl kom dit ovh hade det roligaste kvar så kände jag hur musten gick ur mig. Jag var alldeles för trött helt enkelt :( så jag fixade iordning banan efter löshoppningen och sladdade och gjorde den fin! För imorgon så ska jag rida ett pass på den tänkte jag, och då skall den vara riktigt fin ;) 





Dagens foton av PA

 
 

Igår och idag!

Igår när jag slutade vid 19.30 så ösregnade det ute. Vräkte ner vatten från himlen och jag drog en djup suck. Nää, jag åker fan inte och rider i det här skitvädret tänkte jag. Så jag åkte hem till Jill och kollade på tv istället.
 
Men idag har jag ridit trots att det regnade, och även mamma var hurtig och stod och tömkörde Cayenne samtidigt. Det var som tur var inget jätte jobbigt regn så det gick bra ändå. Men man var ju rätt blöt efteråt ändå ;) 
 
Gossen gick ett vanligt pass, galopperade en hel del och tränade på spinnen. Han blir bättre och bättre hela tiden! :D 
 
Cayenne tömkördes i skritt, trav och galopp. Hon skötte sig jätte bra också :) 
 
Här kommer dagens foto av PA! jag kunde inte direkt ha kameran uppe idag när det regnade ;) 
 
 

Schema för dagen!

Idag jobbar jag 12.00-19.30 och jag tänker vara så hurtig att åka och rida efter jobbet trots att det blir rätt sent! Som tur är så har vi superduperbelysning på banan så det gör ju inget att det blir mörkt ute iallafall ;)

Har glömt att berätta att jag var på Ullared i lördags. Köpte inte jätte mycket men i hästväg blev det lite nya borstar, godis och ett fleecetäcke iaf :)

Här kommer dagens foto av PA!

 

 

Cayenne travbommar

Glömde skriva att jag också tränade lite över travbommar idag och Amanda filmade oss ;)

Träning med sällskap!

Idag var Amanda med i stallet! Hon red Gossen och jag red på Cayenne :) Gossen fick ett skönt och lugnt pass då Amanda fortfarande vänjer sig vid westernsadel, väldigt långa stigläder och tyglar ;) men Gossen och Amanda såg väldigt nöjda ut! 

Cayenne gick också bra, hon kändes lite ofokuserad emellanåt men det blåste ganska rejält och hol var väldigt pigg. Tränade lite galopp och hon rusade en del, men i det stora hela är jag ändå nöjd. Lite busig får man vara ibland ;) här får ni bilder på Amanda och Goss!






 

Dagens foto av PA

 

God kväll!

Idag har jag jobbat hela dagen, och jobbade till sent igår så jag orkade inte gå upp tidigt för att rida imorse :( och imorgon ska jag och några vänner iväg till Ullared hela dagen så jag kommer inte kunna rida imorgon heller... Menmen, hästarna och jag får ledigt i två dagar och det är ju inte hela världen ;) 

På söndag däremot så kommer nog grannarna över med sina hästar och då står det hoppning på schemat! :D 

Tagen på bar gärning!

Torsdag!

Idag red jag Gossen på banan. Jag älskar verkligen vädret nu, strålande sol och inga insekter. Hösten är här men det klagar jag inte på ;) däremot så är det sjukt kallt nattetid... Usch! Haha

Passet gick iallafall bra, han var lugn och stabil och det var ett helt vanligt pass med mycket galopp. Finns inte så mycket mer jag kan säga om att jag älskar att rida min häst ;)

Nu ska jag hem för att träffa Tessie och ta en fika! Ha en bra dag alla :)

foto: Patrik Andersson

 

Dagens foto av PA

 

Ridpass på Cayenne

Nu känner jag att det blir att jag rider hästarna varannan dag.. Men vad gör det? Det passar mig utmärkt för tillfället ;) haha! 

Idag har jag ridit Cayenne på banan. Hade lite travbommar och tränade en del på galoppen! Men den hästen går från klarhet till klarhet! Bommarna var inga problem alls och galoppen gjorde hon jätte bra :D fattade fel två gånger i vänster varv men sen fick hon till rätt! Jätte nöjd med passet idag och nu har även Gossen fått av sig täcket och bägge hästarna gottar sig i solen. Nu blir det hemgång för min del för att sen åka och jobba klockan fem :) 





Dagens foton av PA

 
 

Tränat Gossen!

Idag börjar jag jobba klockan fem, och nu sitter jag i stallet och väntar på att Gossen ska äta upp sitt kraftfoder. Han äter väldigt långsamt förstår ni ;) 

Har ridit Gossen på banan idag. Han kändes väldigt pigg och framåt och han skötte sig jätte bra. Det blåste ju halvt storm så jag trodde han skulle vara busig också, men han lyssnade hela tiden och hittade inte på några dumheter alls :D